Şimdi Ara

FM 2019’a Pazartesi günü zam geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     

    Futbol hayranlarının merakla beklediği Football Manager 2019’un çıkışına az bir süre kala üzücü bir haber aldık. Oyunun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşıma göre Pazartesi günü FM 2019’un fiyatı artacak.

     

    FM 2019’un fiyatı 24 Eylül’den itibaren 119 TL’den 179 TL’ye çıkacak. Yapılan açıklamaya göre zammın gelmesi biraz daha gecikebilir ancak her halükarda oyunun fiyatı 179 TL’ye yükselecek.

    Steam’de ön siparişe özel olarak yüzde 10’luk bir indirim indirimi bulunuyor. Şuanda Steam’de 107 TL’ye satın alabilirsiniz. Oyunu almayı düşünenlere acele etmelerini tavsiye ederiz.

     

    FM 2019, 2 Kasım tarihinde PC ve MAC platformlarına çıkacak. Oyunun diğer sürümlerinden olan FM 2019 Touch iOS, Android, PC ve MAC platformlarına, FM 2019 Mobile ise iOS ve Android platformlarına çıkacak.









  • Gelen geçen doları bahane edip fırsatçılık zammı uyguluyor.Ucuza vereceklerine pahalıya veriyorlar. Türkiye'nin halini biliyor, görüyorlar.İndirim yapacaklarına bindiriyorlar.

  • Açıklamada resmi bir ağız yok ve ilginç... "Ekonomik iklim" diye resmi bir açıklama olmaz olamaz, en fazla diyebilecekleri şey "Kur farkı"dır. Klavye başına kimi koydular acaba...

  • Quard kullanıcısına yanıt
    Böyle bir hayalcilik... Güle güle kullan.
  • Tam olarak zam diye düşünmemek lazım aslında. Yani bu durum yapımcının ekstra para kazanmasını sağlamıyor. Hatta muhtemelen yine normalden daha az kazanacaktır. Aynı şey benimde başıma geliyor. Yazılım, tasarım yapıyorum. Sonuçta, bilgisayar, hosting, domain, elektrik, her şeyimiz dolara endeksli. Dolar 3,5 tan 7 ye çıkıyor. Yani 2 kat artıyor, dolayısıyla benim maliyetlerimde artıyor. Kalkıp müşteriye aylık 500 yerine 700 olsun deyince, oooo zam mı yapıyorsun diyor. Yooo ne zam mı? 500'den 1000'e çıkarsam bile aslında zam yapmış olmam, aynı miktarımı korumuş olurum. Ben %45 artış yaparak aslında %55 zarar ediyorum geçen seneye göre. Çünkü dolar %100 arttı. Ama anlatamıyorsun işte.20-30 tl ye domain alınırken, şimdi 1 domain oldu 100tl. 600tl ye aldığım host oldu 1200tl. Zamanında 1600tl ye aldığım ekran kartı şimdi 3500tl. Valla aslında en rahatı dolarla çalışmak lazım. Hiiiç öyle senede bir falan ne yalvarır gibi artış konuşmak zorunda kalmayacaksın.





  • Lan radyoya zam geldi sandım bi an 🤣🤣. Nasıl bi ruh halindeysem. 😂

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekmek bile %50 zam yiyor, millette parada yok, osmanlıya döndük ama çöküş dönemine ülkenin her şeyini sattığı döneme, bir Mustafa daha çıkmayacak köle olacağız hepimiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 23 Eylül 2018; 9:21:53 >
  • CODEX, SKIDROW, CPY hadi koçlarım ezdirmeyin bizi :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 23 Eylül 2018; 9:50:22 >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Bir fiyat zammı artışı bu şekilde yapılmaz yapılamaz girdi maliyetlerindeki artışa bakılıp uygun bir kar marjı uygulanarak fiyat belirlenir bazı durumlarda kar marjından fedakarlık edilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • oyun oynayan son nesil olacaz sanırım
  • Zam Zam Zam Zammmmm...Yurt dışında olduğum halde bunları duymakdan bıkdım.Allah yardımcınız olsun.Öyle bir hayat yaşamak istemezdim.Sizede yaşatanlar hesabını verir inşallah...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OT_MARİ -- 23 Eylül 2018; 13:9:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 13 Ocak 2021; 18:43:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • olur mu o zamanda vatan haini derler 😁 herhalukarda hain olacaksin o yuzden 100 de 100 zam yap bence birak alsin gene almayanda 3 s kuraliyla alacak zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Surada bari siyaset yapmayin yahu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az yapmışlar bence. Hesaplayınca bu dolar kuruyla en az 200 olması lazım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • beetle26 kullanıcısına yanıt
    Adamlar zaten kar marjlarından fedakarlık ediyorlar senelerdir. Steam'de oyunların bazen gerçek fiyatlarının yarısından bile aşağıya satıldığı ülkelerin başında Türkiye geliyor. Sonra Rusya gibi alım gücü düşük ülkelere hep zaten avrupa amerika fiyatlarının altında fiyat belirleniyor. Benim grafikerim, yazılımcım, bölüm sorumlum, oyum buyum benden dolarla, euro ile maaş alıyor. Oturduğumuz ofisin kirası dolarla. Benim oyununumun fiyatıda sabit atıyorum 90 dolar dese daha kötü ya. Kaçsa senin dolar kurun böl topla çarp çıkar bana her koşulda 90 doları öde deseler, zaten bitmiştik. Ha kimsede kalkıp adamları zam yapma ile suçlamazdı. Çünkü orada hep aynı rakam yazıyor olurdu. O zaman direk dönüp kendi iç ekonomisine bakardı. Bende dolar niye 3 ken 6 oldu, ama hala aldığım maaş 1 ken niye hala 1 diye bir sorgulardım. Hani dolar 2 kat arttı ama benim maaşta 2 kat artacaksa, beni etkilemez tabi.

    Düşünsene sen şimdi bir şey yapmışsın ve uluslararası dahi satıyorsun. Tabi ki belli bir üretim maliyetin var, üstünede kar koydun. Mesela 10tlye mal ettin 20 ye satıyorsun. Gidip kıytırık ülkelerden birinde, misal ugandada 20Türk Lirası 300ugandacaya eşit :D Kendi para birimleri tl karşısında bir anda 2 kat küçüldü. Yani artık 600 ugandaca 20TL oldu. Sen kalkıp aman yazık ugandadaki halka, asgari ücretleri hala artmamış. Ben onlara 300ugandacadan satmaya devam edeyim dersen, o 10TL yapıyor artık, 20TL değil. E ne yaparsın adamlara 10 ya da 11TL den mi satacaksın? Ya da 20TL den satmaya devam ettiğinde adamlara SEN Mİ zam yapmış olacaksın? Senin ne alıp veremediğin var ugandalılarla?




  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de web tasarım - sunucu kiralama işiyle uğraşıyorum. 2 Yıldır müşterilerime hep dolar kuru ile satış yapıyordum. Müşterilerim de ona alıştı. Şuan o kadar rahat ediyorum ki anlatamam. Tavsiye ederim sana da.

  • Adamların ne suçu var oyunun da bir maaliyeti var sonuçta adamalar o kadar uğraşıyor e dolar kuru arttı adam da dolara göre fiyat biçiyor doğal olarak zam yapmazsa zarar edecek adam kendini mi düşünsün yoksa Türkiye'yi mi tabiki kendini düşünecek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.