Şimdi Ara

Fiyatları düşürürsek yakın zamanda alan müşterilerimizde küskünlük yaratır saçmalığı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
6.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Ben de %37 ÖTV oranıyla 2016'da 65bin verip A3 aldığım için benim için de sorun yok o zaman.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 21 Şubat 2021; 16:22:44 >
  • Yanlış hatırlamıyosam geçen sene nisan ayından sonra araba kıtlığı varken bazı şeyler yaşanmıştı. Bir araba almak istiyorsunuz, bayi elimizde araba yok ama araç ücretinin tamamı olan 250 bin lirayı verin 2 ay sonra araç geldiğinde teslim alırsınız diyor. 2 ay sonra araç gelince de, "dolar kuru arttı liste fiyatı arttı" deyip +20 bin lira veya daha fazla bir ücret daha talep ediyolar. Şimdi dolar kuru düşünce de küsmekten falan bahsediyolar. Resmen soygunculuk bu.

  • Almayin sizde. Mecbur indirecekler. Alan enayi olursa indirmezler. Konu bu kadar basit. 400 bin liraya gecelik yuzde 19 repo kazanıyorum. 4 yilda para 800 bin olur. 2021 model arac 4 yil sonra bu para olur mu ?
    Aklınızı başınıza alın. Su kullandığınız arabayı, kullandığınız cep telefonu prestij olarak görmekten vazgeçin. Çolugunuza cocugunuza bir gelecek olabilecek yatırımlar yapin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davanın konusu ne olacak?   Zorla mı sattılar? Almasalarmış. 4 yıldır aynı otomobile biniyorum. Hanım çok isteyince yenisinden aldım. Bana kalsa 8-10 yaşına kadar devam.

  • KitapMeraklisi kullanıcısına yanıt

    yakın zamanda araba almadım. Bayi karları zaten ortada. kapanan bayi sayısı ortada. inanılmaz kar marjları yok.

    bu işler dışarıdan görüldüğü gibi değil. fiyat listesini sürekli değiştirmek tüketici algısını bozar.


    istersen bayi'de nakit indirim alırsın. istersen uygun kredi alırsın. istersen donanım alırsın.


    bayi anlık değişen döviz kurlarıyla chance ofis mantığıyla çalışamaz.


    ayrıca giriş fiyatıyla en ucuz arabalar ülkemizde satılıyor. inanmayan avrupa bayi satış fiyatlarıyla hesaplamayı denesin.


    bayilerin kıymetini bilin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Ben de %37 ÖTV oranıyla 2016'da 65bin verip A3 aldığım için benim için de sorun yok o zaman.  

    Bu aldığım ikinci Leon FR. İlkini 2016 Mart ayında almıştım. O zaman fiyatı 84 bin tl’ydi. O arabayı pert edince sigortadan 155 bin tl para aldım. O aralar sıfır sanırım 180-175 falandı. Neyse ben parayı aldım ama araba yok pandemiden dolayı. Üstüne koydum 207’ye mk3 facelift aldım. Hem arabayı sıfırlamış oldum, hem de birkaç şansızlık yaşamıştım arabama dolu hasar vermişti ve biri çizmişti onlardan kurtuldum. 4 yıl önce fiyat neymiş şimdi nerelere gelmiş. Avrupada Leon’un fiyatı o kadar artmadı be :) bu hükümet bizi iyi düdüklüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben memur olduğunu belgelersem daha önce al-satçı galerici bu konuda yetkili bayi olduğum iddasında bulunan arkadaşlar özür diler mi merak ediyorum.

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Geçenlerde eski aracınızın Gaziantep'ten ilanını paylaşan sizdiniz değil mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Geçenlerde eski aracınızın Gaziantep'ten ilanını paylaşan sizdiniz değil mi?

    Yok hocam, benim perte çıkan araba hep istanbul’daydı. Sadece ilk Antalya’ya satıldı ama istanbul’da kaldı, sonra en az 5-6 defa el değiştirdi. Hatta alan genç bir çocuk Balıkesir’dendi beni buldu :) Geçenlerde o da sattı İstanbul’daydı araba ama şimdi ilanlarda yok. En son 190’a satılıyordu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyatlarda ani düşüş olmamasının sebeplerinden sadece birtanesi. Sizde distribütör olsanız hemen fiyat düşürmezsiniz. Şuan tl deki yüksek faize gelen yabancı dövize dönüp kaçınca zaten yine kurlar artacak. Fiyatları düşürüp cari açığı arttıracak şekilde araç satışı olması durumu daha da kötü yapar. Bu yüzden alabilen yerli üretim corolla civic clio egea alsın geçsin. Hiçbir şey daha iyiye gitmeyecek. Zor günlere hazırlanalım. Dünya daha kötüye gidecek  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknode kullanıcısına yanıt

     

  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Alsatçıların tamamına yakını memur zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cellestin

    Alsatçıların tamamına yakını memur zaten.

    yok bizim ailemizde araba alıp satan.ben senede 1 kere araba değişirim. son 5 yıldır böyle. ticaret için araba alıp satmadım.artık kabak tadı vermeye başladı bu iş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atrix1212 -- 21 Şubat 2021; 19:51:28 >
  • Otv icin de benzeri dusunce gecerli. O yuzden kisa vadede otv de dusmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav millet biraz sabredip almasın bakayım eski müşteri felan dinler mi babasını bile satar, hemen uygun fiyata indirir ama satışlarda sıkıntı yoksa kimse de enayi değil ki indirsin bütün mesele bu yok önceden alan müşteriler uzulmesinmis he gülüm he

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KitapMeraklisi

    İnşallah bir an önce düşer hocam. Biz de araba bakıyoruz gerçekten iğrenç bir dönem oldu. Birkaç arabaya niyetlendik illa bi kusuru çıktı sinirlerim bozuldu.

    Piyasa arabası bakmıyorsan bayiyle falan ne işin var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Böyle yöneticilileri tebrik etmek lazım aslında. Bu tür açıklamaları kolay kolay bu makamdaki kişiler yapmaz. Ama piyasada çalışan herkes bilir ki halkımız arasında böyle bir beklenti var. Hayat forumdan ibaret değil gerçi forumda da insanların gerçek düşüncelerini yansıttığını düşünmüyorum, bizim insanımızın en az %80'ni otomobilleri yatırım aracı olarak görür ve asla ama asla fiyatının düşmesini istemez.

    Hiç kimse aldığı malın fiyatının düşmesini istemez tabi ki.

    Mesela Bluetooth hoparlör aldım, aldıktan bir süre arkadaşıma önerecekken bir baktım ki150 lira düşmüş ve uyuz oldum.

    Ama dünyadaki herkes bu duruma uyuz olur.

    Fakat konu bu değil.

    Kuyumcu diyebiliyor mu alan arkadaşlara ayıp olur altını ucuzdan vermem diye.

    Döviz bürosu diyebiliyor mu millete 10,20’den Euro sattım, alanlara ayıp olmasın 8,45’ten satamam.

    Demiyor değil mi. Veya diyemiyor ortam müsait değil organize olamıyorlar.

    Döviz arttığı için haftada bir liste fiyatı güncellemesi yapan bu kurnazlar döviz düşerken şimdi kalkmış alanlara ayıp olmasın diyor.

    Dacia Sandero bu ülkede 22700 Euro fiyatla satışa çıktı, böyle bir şey olabilir mi ya.

    Dacia ne düşünüyor acaba, ülkenin yöneticileri bu milleti düşünmüyor ben mi düşünecem diyor mu.

    Kimse ÖTV falan da demesin çünkü ÖTV sadece %50 üzerindekiler için arttı, mesela 160 binlik bir araç için ÖTV falan artışı sözkonusu olmadı geçen seneden bu yana.

    Talebi gören tüm otomotivcilerin döviz düşüşünden sonra aralarında yazılı olmayan bir karar alarak “arkadaşlar gevşetmiyoruz” dediklerine inancım yüksek ama kanıtlayamam tabi ki.

    Şu durumda bize düşen tek şey Almıyoruz, Aldırmıyoruz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin piyasa ile pek alakanız yok sanırım. Döviz artığı ve düştüğü zaman evet alım-satım makası arttırılır, kuyumcular bir iki alacağınız ürünü satar ama hacimli (10 bilezik gibi) satış yapmaz vs vs. Tabi bu vatandaş içinde geçerli ters noktadan yakalansa bile aylarca benler tekrar eski haline gelmesini vs vs.


    Fakat daha da önemlisi diyebiliyor mu kısmınız. Birisi kral çıplak deyince herkes ona yükleniyor. Bence de genel müdürün yaptığı açıklama yapılmamalı idi. Çünkü ülkemizde işi bileceksin ama işi bildiğini açıklamayacaksın. Sanki bu müdür açıklamasa piyasanın böyle dönmeyecek. Zaten adam malumu açıklamış. Ayrıca unutmayın firmalar müşterilerine göre hareket eder. Ve buradaki müşteriler al-satçı ve galericiler de değil emin olun bizim halkımız fiyatı ani düşen, zarar ettiren otomobili bir daha almaz. Siz bana saatlerce yazsanız da yok turşu alan ucuzladığı zaman ne yapıyor diye örnek verseniz de piyasanın gerçekliği budur. Nasıl ki piyasada bir hasar kaydı gerçekliği var, bir boyalı araç ikinci el realitesi mevcut ki dünyada bunu dikkate alan tek ülkeyiz, istediğiniz kadar örnek verin bu gerçeklik değişmeyecek ise yukarıdaki gerçeklikte kısa vadede değişmeyecek. Beni değil Türk halkını ikna etmeye çalışın bu konularda.


    @derfgt





  • Allah aşkına niye kasıyosunuz ki bu ülkede papaz mevzusu dönünce egea 2018 eylülde 3. haftada 1 tane satmıştı unutmayın bu mevzularda geçecek elbet değişmeyen tek şey değişimin kendisi 2 sene önce bitcoin 20 bin dolardan 3 bin dolara düştü şimdi 55 bin dolara gitti yeni bir teknoloji bulunur bişey olur kendi ülkelerindeki araba ve teknoloji çöp olur bize ucuzdan satarlar biter gider herkes araba için kudurduğundan dolayı böyle oluyo başka bişeyden değil bide herkes ömrünün sonuna kadar aynı arabaya bineceğini zannediyo ona üzülüyorum burdan sonra aldığın 3-5 milyar maaşla zaten araba alamayacaksın yükselirse zaten zor geçiniyosun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.