Şimdi Ara

Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Game Garaj merak edenler için geçmişi 2002’ye, 18-19 sene öncesine dayanan Eksa Elektronik tarafından kurulmuş, oyun ve iş odaklı sistemleri, OEM ürünleri, çevre birimlerini temin edebileceğiniz bir site, bir yer. Evet Üsküdar’da bir deneyim mağazaları da bulunuyor. Böyle iki tane kutu içerisinde geldi, yeterince temiz ve güzel. İçinden dizüstünün kendisi ve 180W’lık tahmin ettiğimden hafif bir adaptör çıkıyor, ürün 2 yıl garantili.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Tasarım ve malzeme kalitesi. Ürün elime ulaşır ulaşmaz Instagram’da fotoğraflarını paylaşmıştım ve takip eden dostlar hemen şunu fark ettiler, bu kasa MSI GF63-65 serisinde kullanılan kasanın aynısı. Kapağı metal kaplamalı, klavye etrafı da aynı şekilde, soğuk metal hissiyatı ve keyfi var.  Pürüzsüz ve parlak bir yüzey ama temiz tutmak lazım, parmak izi kir tutuyor. Önündeki spor araç tamponunu andıran çizgileri, arkasındaki ızgaralar, günlük bir dizüstüden daha yakışıklı ama her yeri RGB’li, sağında solunda renkli çizgilerle bezenmiş bir oyuncu dizüstüsü tasarımı da değil, yani bulunduğu ortam odanız da olabilir, bir toplantı salonu da, sırıtacağını sanmıyorum. Kapak testi, bu testte kapağın gövdeyi alıp götürmemesi gerekiyor, tek elle, belki de tek parmakla açabilmek gerek ki bunu yapabiliyorsunuz, menteşe sertliği gayet iyi ayarlanmış.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Çiklet klavye. Aydınlatılmış bir klavye, 3 kademeli, F tuşlarına atanmış ek fonksiyonlar da lazer kesimli. Tuşların kenarları kırmızı zaten, siyah çerçeve içerisinde kırmızı klavye güzel görünüyor. Font oyuncu fontu, pek taraftarı olduğum bir şey değil ama font büyüklüğü ve tuş boyutu arasında iyi bir oran olduğundan yakışmış. Genel boyutuna, tuşlar arasındaki boşluk miktarına hemen alıştım, klavyeye hemen hakim oldum, çeviri de yaptığım için yabancılık çekmemek önemli. Sertliği normal, harekete geçme noktası da öyle, sonuna kadar bastırdığınızda ince bir membran malzemenin üstüne iniyorsunuz, hem klavyeyi tuşlara vura vura kullanmadığınız sürece sessizleştirecek kadar yumuşak hem de yeterince dönüt sağlayacak kadar sert, toplamda gayet kullanılır bir klavye. Önemli bir bilgi, tam yük altında WASD bölgesi ılıyor sadece, üstündeki metal kısım oldukça sıcak, tam yük altındaki, bu boyutlardaki bir makine için şaşırılacak bir şey değil. 



    Artık devasa boyutlu touchpad’ler görüyoruz ama bu yine normal boyutlarda. Bir oyuncu dizüstüsünde ne kadar ihtiyaç duyarsınız bilemiyorum ama keskin ve kontrollü. Alt kısımları daha tıklanabilir halde, bastırınca genel tasarımı bozacak kadar gömülmüyor içeri.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Solunda güç girişi ve HDMI portu var, merak etmeyin ızgaradan gelen sıcak hava kablo için sorun oluşturmaz. HDMI üzerinden monitörüme FHD 240Hz görüntü verebildim.



    Sağında iki tane USB 3.2 birinci jenerasyon Tip C ve 2 tane Tip A portu var, bunlar 5Gbit’lik portlar. Dolayısıyla 1 tane 10Gbit’lik Tip C portu çok büyük bir kullanıcı kitlesi olmayan, benim gibi yüksek hızlı depolama kullananların işine yarar, 3 Tip A portu da çok daha büyük bir kitlenin işini görür. Gerçi şu anki itibarıyla daha geleceğe dönük bir kurulum, bunu da es geçmemek gerek. Gigabit RJ-45 portu var, 3.5mm kombo jack var, kart okuyucu yok.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    15.6 inç ekranın sağ sol çerçevesi ince, üstteki biraz daha şekilli, ortada 720P bir kamera var. 144Hz tazeleme hızı, FHD çözünürlük, IPS panel, AU Optronics üretimi. Resmi dökümantasyonlarda 25ms tepki süresinden bahsedilmiş, benzer donanımdaki rakipleri 9ms ila 15ms aralığında lakin Game Garaj bu videonun çekildiği tarih itibarıyla bu donanımdaki en uygun fiyatlı makine. Dolayısıyla rekabetçi oyuncular için harekete bağlı bulanıklılık fazla gelebilir, daha çok hikayeli oyunlar oynayanlar için daha uygun.



    sRGB renk gamutunun %64’ünü gösterebiliyor, bir içerik üretme ekranı değil, dizi film izlerken renkler pek doygun değil ama oyunlarda işinizi görür. 250 nit kapalı ortamlarda işinizi görecektir, ben %80 üzerinde tuttum parlaklığı. Açıları ise baya iyi, istediğiniz açıyı verin, renklerdeki sapma sıfır diyebileceğim kadar az. 



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Kalbinde Intel 10. nesil i7-10750H var, 6 çekirdek 12 izlekli, tek çekirdek için 5GHz’de kadar çıkabiliyor, tüm çekirdekler için hızı ne, oyunlarda göreceğiz. Genel olarak Ryzen 7 4800H ile kafa kafaya bir yonga, 11. nesil gelip 10. nesili daha uygun fiyatlı hale getirdi, oyun odaklı olarak gayet makul bir işlemci haline geldi. GPU tarafında ise RTX3060 var, 60W ila 115W’a kadar farklı modelleri var, bu 70W’lık model.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Önceki nesil RTX2060 Super ile kafa kafaya, bir öncelik nesil RTX2070 Super’den ortalama %10 geride, RTX3070’den ortalama %25 geride. 6GB GDDR6 bellekli, 192-bit veri yolunda 288GB/saniye bant genişliğine sahip. Ray Tracing var, biraz kare/saniye feda edip toplamda daha sinematik bir görüntü elde edebilirsiniz, DLSS var, yapay zeka desteğiyle aynı çözünürlükte daha az piksel işleyip daha iyi performans almanızı sağlıyor, tabii ki destekli oyunlarda. Şimdi lafı uzatmadan oyun testlerine geçelim.



     



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    (Daha fazla oyun testi için inceleme videosunu izleyin)



    NVMe SSD var Tracer’da ama özelleştirebiliyorsunuz, Samsung, Kingston, Netac, Sandisk, Crucial istediğiniz markadan 1TB’a kadar seçenek sunulmuş. 2 tane yuva var, NVMe olsun olmasın bir sistemde SSD olunca günlük işlerin hiçbirinde bekletmiyor sizi. 16GB da RAM var, çift kanal halinde, yine özelleştirebilirsiniz, Crucial ve Kingston var, 32GB’a kadar arttırabilirsiniz.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Termal başarım ve gürültü. Sentetik stres testlerinde işlemci anlık olarak 98-99 derecelere kadar çıkabiliyor, GPU da 84-85 derece civarlarında seyrediyor. Bu esnada normal bir oyuncu dizüstüsünden çıkacak kadar gürültü çıkarıyor, abartılı, bağıran bir makine değil. Mesela GTA 5 oynarken bir defa GPU kullanımı oldukça yüksek, RTX3060’lı bazı makinelerde düşük GPU kullanımından şikayet eden kullanıcılar görüyorum, burada sürekli %95’in üzerinde. İşlemci tarafında tüm çekirdekler 3.3GHz’den oyununa göre 3.7GHz’e kadar çıkabiliyor.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Kare/saniyenin 200’lere çıktığı oyunlarda, Overwatch’da mesela işlemci ekran kartına, ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor mu peki? Hayır yapmıyor, işlemci kullanımı %40-%50 civarlarında geziyor, anlık kare düşmesi, takılma ıkınma yok. 



    Stereo hoparlör kurulumunun sesi genel olarak iş görür düzeyde, maksimum sesi karşısındakini doyurur, distorsiyon yok. Derin basların üzerinden geçiyor açıkçası, orta-üst bas sesleri duyuyorsunuz, genel olarak biraz kapalı, sıcak bir ses profili var.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    51W/h üç hücreli batarya başarımı şöyle, %50 ekran ışığı, arkaplanda YouTube’dan müzik açık, bir yanda internette sörf yapıyorum bir yandan yazımı yazıyorum, böyle bir kullanımla beraber 3.5 saat civarı kullanım süresi elde ediyorsunuz. Oyuncu dizüstülerinde harici ekran kartından faydalanabilmek için adaptörü takmak gerekiyor arkadaşlar ama adaptör yakınlarda değilse durum bu, siz adaptörünüzü yanınızdan ayırmayın derim ben. 802.11ax, daha bilinen adıyla Wi-Fi 6 destekli bir Wi-Fi modülü var, menzili hızı sorunsuz, evimde 100Mbit altyapı var mesela, tam hızıyla indirme yapabildim.



    Fiyat çok iyi, GPU kullanım düşüklüğü yok! “Game Garaj Tracer'ı denedik“



    Game Garaj Tracer. Videonun altına bir link bırakıyorum arkadaşlar, güncel fiyatına oradan bakabilirsiniz, kur sürekli değişiyor, sonra biz fiyatları yanlış söylemiş oluyoruz. Malzeme kalitesi iyi, klavye iyi, touchpad harici fare takacağınız için pek önemli değil ama keskin ve kontrollü, giriş çıkışlarda iki tane Tip C ileriye dönük bir hareket, makine sıcak çalışıyor ama hız kesmiyor, özellikle de GPU kullanımı sürekli %95’in üzerinde, RTX3060’lı dizüstü düşünüp bu konuya takılanlar için önemli bir bilgi diye düşünüyorum. Rakipleri arasındaki en büyük avantajı kesinlikle fiyatı, bu donanımda Game Garaj Tracer’dan ucuz başka bir makine yok, en yakın rakibinden de 200 lira uygun fiyatlı, peki neyden tasarruf edilmiş, ekrandan arkadaşlar. Tepki süresi, dolayısıyla harekete bağlı bulanıklılık başarımı daha çok hikayeli oyunlar oynamaya müsait. Game Garaj Tracer hakkındaki detaylara artık haizsiniz diye düşünüyorum, bundan sonra tercih karar sizin.



    Ürünü satın almak için:https://www.gamegaraj.com/urun/tracer-7t-144/









  • Allah 6 çitlekli ısı reaktörlü 10750H belasina mahkum etmesin..

    Ayrıca bu dogalgaz sobası 4800H'in yanindan bile gecemez..

    Fakat, nitekim Burak eline, emeğine sağlık..Bizim sözümüz intele. Bunun kasa yapısı ise bana hiç guven vermedi, yıllarca kullanabilir gibi gelmedi kusura bakmasinlar.

    3060/70/80 bekleyenler, amazon us ya da amazon.de beklesin derim, ayrıca amerikadan almak isteyenler içinde bestbuy da asus tuf dash 15 3060/3070 intel tarafnda 11.nesil ve amd de ise 4/5 serisiyle 1.149/1499 dolar şeklinde, tabi biraz daha beklemek lazim diye düşünüyorum fiyatlarin inmesi için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 1 Mayıs 2021; 23:0:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bi tık çöp gibi

  • quote:

    Kare/saniyenin 200’lere çıktığı oyunlarda, Overwatch’da mesela işlemci ekran kartına, ekran kartı işlemciye darboğaz yapıyor mu peki? Hayır yapmıyor


    Ekran kartının işlemciye darboğaz yapması lazım zaten, bu cümle ne anlatmak istiyor?

    Onun dışında güzel inceleme elinize sağlık.

  • Benim bildiğim Nvidia ekran kartı tarihindeki ardışık iki nesil arasındaki en büyük farklardan biridir RTX 3xxx ile RTX 2xxx arasındaki fark.
    Bildiğim kadarı ile RTX 3060'lar da RTX 2070 ve RTX 2080'nin tam ortasında bir seviyede. Ya aşağıdaki cümlede bir terslik var ya bu sistemdeki 3060'da.

    "Önceki nesil RTX2060 Super ile kafa kafaya, bir öncelik nesil RTX2070 Super’den ortalama %10 geride, RTX3070’den ortalama %25 geride."

    Ek:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 2 Mayıs 2021; 1:51:29 >




  • game07 G kullanıcısına yanıt
    Bazı durumlarda işlemci de ekran kartına darboğaz yapabiliyor.

  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    Hocam hicbir firmayi savunmak gibi bir amacim yok fakat dogruya dogru konusmak gerekir ki övdügünüz 4800h da bir isi reaktörü. Laptop piyasasinda adam akilli sicaklik daha göremedik.
    Hatta amd islemcileri icin intellerden daha sicak denebilir. 4000, 5000 serileri ile 10. nesli kiyasliyorum. Bir de ek olarak Intel 11. seri almayin aldirtmayin.
    Bir youtube kanalinin kiyaslama videosu:https://www.youtube.com/watch?v=6GbiWLDuqxk

  • bu haberden anladığım şey şu oldu
    istoç sanayi sitesinde ; diz üstü plastiği üretimi yapılmış,
    ne diyelim bu da bir gelişme ! :)

  • klavye aydınlatması yeşil olmazsa hiç bir işe yaramaz.

  • Msi gf65 thin e G amblemi mi yapıştırmışlar?

  • Fiyatlar iyi gibi ve Monster'dan bile ucuz diyecektim ama 3060 meğersem max-q imiş... ama fiyata önem verenler düşünebilir yine de. Lakin bu işlerde şöyle bir mevzu da var, mesela zamanında Victor laptop çıkmıştı, sonradan patladılar laptoplarda alanların elinde kaldı. Bu işte ucuz olmak önemli bir etken tabii ama süreklilik daha da önemli derim. Çünkü herkes çinden ordan burdan fln entegre hazır laptopları getirip de ram-ssd fln takıp satışını yapabilir, asıl mevzu malın arkasında durabilmekte. Bunlarda bir çok kronik sorunlar olmakta. Monster yıllardır az-çok bir yere kadar bunu yapabildi, öyle ya da böyle bu sürekliliği sağladı. Dolayısıyla bakalım game garaj da bunu sağlayabilecek mi? Önemli olan nokta bu diye düşünüyorum hazır sistem satışı alanında...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 2 Mayıs 2021; 17:3:35 >
  • 9 yil oncegi aldigim lenovo y500 kasasi :D. hem de 12k

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MPT-76

    Bazı durumlarda işlemci de ekran kartına darboğaz yapabiliyor.

    Dostum onu biliyorum zaten, ya işlemci darboğazı vardır ya da ekran kartı darboğazı vardır. Sonuçta ikisinden birinin sistemi limitlemesi gerekiyor, yoksa sonsuz kare/saniye olur. Önemli olan işlemci darboğazı olmaması. Ekran kartının sistemi darboğaza sokması zaten normaldir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi game07 -- 2 Mayıs 2021; 19:37:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat iyi derken amaç milletin aklı ile dalga geçmek mi o paraya temiz Şahin alınıyordu Bi zamanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle kendi ülkemizde toplandığı için nispeten daha ucuz bir fiyat sunması lazım yapancı markalara göre. Fiyatı yüksek geldi. Ama bence burda sanayide toplamışlar ehehe diye dalga geçecek bir durum da yok. Gönül isterdi ki (neredeyse)100 yaşında bir cumhuriyetiz ve çip üretelim ama herkes yan gelip yattığı için yapamıyoruz neyse.

    Burda bileşenlerin uyumu önemli. Msi ve Monster/Game Garaj arasındaki fark bu noktada ortaya çıkıyor. Msi ekran kartından ana kartına her şeyi kendi ürettiği için parçaları arasında çok iyi bir yazılımsal uyum oluyor. Bu marka gibi toplama durumlarında bu uyum olmadığı için bazen saçma çökmeler kasmalar sonradan bir takıl sorunlar çıkabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Athelas_ -- 3 Mayıs 2021; 9:25:13 >
  • bu cihaz gf65, dış tasarımı bırakın onboarda fanına herşeyine kadar aynı. isteyen gf65 rtx 2060 9750h yazıp bulsun.

    cihazın içini görünce gf65 incelemesi yapıyor sandım, sonra markayı gördüm. hatta benim gpu fanımın yaprakları kırıldı, acaba game garajdan temin edebilirmiyim diyede düşündüm :D

    kasa ile ilgili: çok ısınıyor kesinlikle undervolt lazım, ayrıca fanlar direk kasayada üflüyor ve klavyenin üstünde bulunan metal bölümde yumurtta pişirebilirsiniz. kasanın inceliğinden olsa gerek fanların üflediği üst açık bölüm kasayı fena ısıtıyor. kasa çok ince bu yüzden fanlarıda çok ince, piyasadaki hiçbir fana denk değil. 10 yıl boyunca hp laptopumun fanlarına aynı yerde aynı şekilde hava tuttum sıkıntı olmadı, bunda sıkınca gpunun fan yapraklarını hepsi pert oldu, cpu fanı sağlam. 450 tl ye sadece gpu fanı satılıyor onuda bulmanız çok zor. çinde 150 tl ye buldum, 10 gün oldu bekliyorum





  • Yeni almış olduğum masaüstü rtx 2060 ile ac valhallada aynı fps leri alıyorum.



    Bir kez daha mobil ekran kartlarına güvenmemek gerektiğini görüyoruz. 3000 serisi de olsa mobil olduğu için performansda geride kalıyor.



    Master Race denince akla masaüstü gelmeli.

  • monsterdaki uçkagıtcılık bundada var grafık kartı rtx3060 değil 3060 max q monsterın müsteri hizmetlerini arayıp 2 ekran kartı arasındaki farkı sorunda maxq maxımum performans demek diye yalan söylüyorlar.Bunları aramadım henüz arayıp sorsam dürüstçe daha az voltaj daha az performans diye cevap verirlermi mechul.Alıcaksam laptop neweggden alırım trdeki üçkağıtcı firmara gerek yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.