Aslında birşeyleri bedava dağıtmak sorunun çözümü değil tersine sorunu büyüten bir konu. Asıl sorun ekmek fiyatlarının artışı. Asıl sorun her alandaki yüksek vergiler. Asıl sorun genel olarak yükselen fiyatlar ve önüne geçilemeyen eflasyon.
Herşeyden önce defalarca kez söyledik ve yine söylüyoruz. Türkiye'de asıl çözüm bedavacılık değil tersine devletin her alandan elini çekip oralar için harcadığı devasa kaynağı maaş vergilerinde kdv ve ötvde indirim yoluyla halkın cebine aktarması. Vergiler düşer, bürokrasi azalır ve bu sayede yolsuzluk ve sırf çalışıyor gibi gösterip tonlarca havadan para yiyen asalaklar temizlenirse genel bir refah sağlanır.
Ekonomi büraokrasi, vergiler, adam kayırmacılık, hukuksuz ihaleler ve bürokrasi yüzünden çalışamaz hale geldi.
devlet kaynakları o kadar kötü kullanılıyor ki bir sürü ek vergi ile kamburlarımız her geçen gün büyüyor bunun çözümü size sus payı olarak atılacak 1 tane ekmek değil üstüne o ekmek sizin paranızsa. Asıl sorun devletin kendisi devlet sadece denetleme alanında bulunmalı. BDDK, KİK, RTÜK ve diğer pekçok denetim kurumu özerk hale getirilmeli. Devletin görevi kimsenin tekel haline gelmemesini sağlamak olmalı bugünse tam tersi devlet eliyle tekeller yaratılıyor ve bunun için orta sınıfı yokeden vergiler kullanılıyor.
Bu arada fırıncılar derneği, şu derneği, bu odası. Bu tarz kurumların esas amacı tekelleşme ve fiyatları arttırmaktır. Rekabeti ortadan kaldırıp halkı pahalı yemek zorunda bırakmaktır. Bu nedenle denetim kuryumları en çok böyle öberkleşmiş odalar ve derneklere karşı tetikte olmalıdır. Çünkü ekonomiye ve serbest piyasaya zarar vermek dışında çok bir işlevleri yoktur. Aidat adı altında haraç toplayıp, yaptıkları meslekte insan sayısını sınırlı tutarak fiyat düşüşünü engellemek temel amaçlarıdır.
Şunu sakın ama sakın unutmayın gerçek kapitalizm sadece sıradan vatandaşa değil. Girişimci ve para babalarına karşı da acımasıuz olan kapitalizmdir. Gerçek kapitalizm ne zenginlerin neden fakirlerin hiçkimsenin gözünün yaşına bakmaz özünde. Kapitalizmde batmak zengin olmak kadar doağl birşeydir. Eğer kaptializmi zenginin dostu olarak görmeye başlamışsanız o kapitalizmde sorun var demektir. Gerçek bir kapitalizmde şirket sahipleri yaptıkları ufak hatalarda bile bedeli iflas ile ödemek zorunda kalırlar. Fakat son 10 yıllarda devletler halkın vergilerini kullanarak malesef patronların hatalarının bedelini iflasla ödemelerinin önünü kapatıyor. Buda kapitalizmi hasta hale getirip, tekelleşme riskini arttırıyor.