Şimdi Ara

Finlandiya haftada 4 gün, günde 6 saat mesai dönemine başlıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sistem, haftada dört gün altı saat çalışmayı öngörüyor
    Başbakan Marin, “İnsanların ailelerine, sevdiklerine, hobilerine ve kültür gibi yaşamını diğer yönlerine daha fazla vakit ayırmayı hak ettiklerine inanıyorum. Finlandiya vatandaşlarının daha az çalışmasına izin vermek önemli. Mesele, kadınca bir tarzla yönetmek değil, seçmenlere yardım sunmak ve sözlerinizi tutmakla ilgili” dedi.

    Sosyal Demokrat Parti’nin Lideri Sanna Marin, Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptığı dönemde de daha kısa çalışma sürelerini savunuyordu.

    Avustralyalı şirket uyguluyor
    Avustralya merkezli reklam ve pazarlama şirketi Versa da haftada dört gün çalışma sistemini uyguluyor. Versa çalışanları hafta sonuna ek olarak Çarşamba günleri izin yapıyor. Şirket, bu şekilde kâr oranlarının yüzde 300 arttığını savunuyor.

    Yeni Zelanda’da faaliyetlerini sürdüren Perpetual Garden isimli değerleme şirketi, 4 gün iş – 3 gün tatil düzenini kalıcı hale getirmişti. Şirket sahibi Andrew Barnes, bu düzenin hem çalışanlar hem de işçiler için ideal olduğunu savunuyor.

    Rusya’da da Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanlığı’nın üretkenliği artırmak için yürürlüğe koyulması planlanan ‘haftada dört gün çalışma sistemini’ test etmeyi değerlendirdiği belirtiliyor.



    Microsoft 1 ay denedi, verimlilik yüzde 40 arttı
    Geçtiğimiz yıl kasım ayında teknoloji devi Microsoft’un Japonya şubesi bir ay boyunca gerçekleştirdiği denemede çalışanlarına haftada üç gün izin vermiş, denemenin sonunda verimliliğin yaklaşık yüzde 40 arttığı görülmüştü.

    Çalışanlara motivasyon için ek ödeme
    Şirketin bir proje olarak yaptığı bu denemeye “2019 Yazı İş-Yaşam Seçimi Meydan Okuması” adı verildi. Proje boyunca, 2300 çalışanın hepsine 5 cuma günü boyunca izin verildi. Çalışma haftasının kısaltılması nedeniyle hiçbir çalışanın maaşında kesinti yapılmadı ve çalışılmayan günler yıllık izinlerden düşülmedi. Şirketin denemesi bununla da sınırlı kalmadı, çalışanların aileleri ile tatil yapmaları ya da kendilerini geliştirmeleri için her çalışana 100 bin yen verildi.

    Microsoft Japonya Başkanı ve CEO’su Takuya Hirano, yapılan deneyle ilgili olarak, çalışanların yüzde 20 daha az çalışma süresiyle aynı sonuçları nasıl elde edebileceklerini düşünmelerini ve deneyimlemelerini istediklerini belirtti.

    Elektrik kullanımı yüzde 23,1 azaldı
    Microsoft Japonya’nın 3 günlük hafta sonu denemesi, üretkenlikte yüzde 39,9’luk bir artışa neden oldu. Bu da çalışanların zamanlarında daha ekonomik ve verimli olmaları gerektiği anlamına geliyordu. Bu süre zarfında birçok toplantının kısaltılmış bir şekilde ya da uzaktan yapıldı.


    https://indigodergisi.com/2020/01/finlandiya-haftada-4-gun-6-saat-mesai/?fbclid=IwAR2gs5_AqL1zb5HhHzwMjbb0L6LiWqNEPbmtWyC7zCObL5Dep0knWvjwcPY







  • medeniyetin gözünü seveyim...bizde de 14 saat asgari ücret
  • Bizde elhamdülillah 7 gün 12 saat sisteme geçip ecnebi ülkeleri geçeceğiz
  • Öyle saça böyle tarak. Hiç boşuna bakıp bakıp iç geçirmeyin. Oradaki vatandaş onu hak ediyor, buradaki vatandaşta bunu hak ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaman01 -- 18 Şubat 2020; 5:28:10 >
  • Biz belki 3050 yılında bu sisteme geçeriz o zamana kadar Dünya parçacıklarına ayrılmazsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi birazdan adamlara tembel bunlar dien vatandaşları görücez

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adamlar aşmış rahatlıktan ne yapacaklarını şaşırmış. Bizde Helikopter görmüş Amazon yerlisi gibi bakarız.....

    Yazık bu millete harbiden yazık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Extralarge

    Adamlar aşmış rahatlıktan ne yapacaklarını şaşırmış. Bizde Helikopter görmüş Amazon yerlisi gibi bakarız.....

    Yazık bu millete harbiden yazık...
    aynen öyle
  • Tembel avropalıları kıskanmayın, bizler daha çalışkan, daha üretkeniz, bu ve bunun gibi haberler milletimizi aldatmak içün, başarılarımıza darbe yabmak içün, Türk milletini tembelliğe alıştırmak içün ve en önemlisi bakınız kardeşlerim burası çok önemli bizleri batının saçma sapan ahlakına kültürüne alıştırmak için yapılmaktadır. Lütfen be aware of

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayi finli arkadasim ile konustum. Hukumet istiyor fakat daha gerceklesmedi dedi. Olay %100 degil yani olmuyabilir dedi ayrica

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-EA6F8F78B

    Bu olayi finli arkadasim ile konustum. Hukumet istiyor fakat daha gerceklesmedi dedi. Olay %100 degil yani olmuyabilir dedi ayrica
    düşünülmesi bile güzel, zaten finlandiya birçok alanda dünyada iyi bir ülke.
  • Onlarda işçi ailesiyle daha fazla vakit geçirsin diye haftada 4 gün 6 saat mesai konuşulur bizde ise ana okullarındaki 5 yaş çocuklar bile saat 08:00-17:00 arasında tam gün eğitime tabi tutulur.
  • insan düşünüyor; Finlandiya 2020 yılına girdiyse biz hangi yıldayız esasen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ads-1940

    Onlarda işçi ailesiyle daha fazla vakit geçirsin diye haftada 4 gün 6 saat mesai konuşulur bizde ise ana okullarındaki 5 yaş çocuklar bile saat 08:00-17:00 arasında tam gün eğitime tabi tutulur.
    aynen kapitalizm insanları köleleştiriyor?

    hayat okul,iş,sonra ölmek mi? hayatın başka amaçları yok mu ??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.