Şimdi Ara

Filament İçerde Kaldı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Prusa marka yazıcım var. Çıktı alıyordum. Çıktı alırken filament bitti ve bir kısım filament içerde kaldı.


    Ayarlardan çıkart diyorum vs işe yaramıyor.




  • Arkadan yeni filament sürmeyi deneyin eliniz ile? Ender 3 de böyle çözmüştük bir arkadaşın sorununu.

  • Aynı sorunu bende suan creality sermoon d1 ile yaşıyorum çözebildinizmi arkadaşlar arkadan filament ittirip kaktırma ile olmuyor malesef.

  • Arkadaşlar merhaba, sorununuzu tam olarak anlayamadım. Filament bittikten sonra yeni filamenti yüklemek için öncelikle nozzle u ısıtmanız ve yeni filamenti extruder üzerinden nozzle ulaştırmanız gerekiyor. Bazı yazıcılarda extruder motoru ile filamentin bağlantısını kesen bir kavrama mekanizması mevcut. Onu boşa çıkararak elinizle itebilirsiniz. Veya yazıcı ayarlarından extruder motorunu kontrol ederek yükleyebilirsiniz. Yükleme yaparken nozzle sıcaklığını normal baskı sıcaklığından yaklaşık 10 derece fazla tutmanızı tavsiye ederim.

    Bu standart prosedür işe yaramıyorsa nozzle tıkanmış olabilir,

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ısı varken son güç ile çektim filamenti. Anca öyle geldi.

  • Bende az önce çözebildim sorunumu çok şükür. İlk yazıcım olduğu için tam anlamıyorumda meselelerden ama bilgi paylaştıkça kıymetlenir buraya yazayım gün olur biride benim yöntemimden esinlenip sorununu çözebilir zira tamirciyi aradım sorunu anlattım kaça yaparsın dedim bakmadan fiyat veremem en az 500 lira tutar dedi şuan benim yöntem 500 lirayı cepte bıraktı.



    Yazıcım creality sermoon d1 arkadaşlar.


    Özellikle creality için konuşayım adamlar resmi youtube kanallarına ürettikleri tüm yazıcılar için montajdır ne bileyim nozzle temizliğidir hutend temizliğidir felan her yazıcı için 9-10 tane felan video çekip koymuşlar youtube ara tara onları buldum ve kendi yazıcımın nasıl söküldüğünü öğrendim. Bir a4 kağıt alıp söktüğüm her vida için yuvarlak çizip ortasına vidayı bırakıp üstüne nerenin vidası olduğunu yazarak tek tek parçaladım ve filamentin sıkıştığı yere ulaştım o bölümü de söktükten sonra orayı tıkayan ve malesef filamenti geri itme özellikleri ile vs çıkarılamayan filamenti cımbızla ordan çekip aldım ardından söktüğüm gibi geri taktım. Öyle makineyi 200 dereceye getir alttan iğne sok üstten filament sok ittir kaktır yöntemleri malesef sorunumu çözmedi benim. Sizde benzer bir sorunla karşılaşırsanız üreticinizin muhakkak hazırladığı videolar vardır onları izleyerek söküp sorununuzu halledebilirsiniz tamirci ücretleri malesef çok fazla.





  • musetea kullanıcısına yanıt

    Aslında doğrusunu yapmışsın, ben hep o şekilde çıkartıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.