Şimdi Ara

Fiesta 2014 1.0 Powershift Vuruntulu Vites Atma ve Geri Vites problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Başlıkta belirttiğim aracımla tatilden dönerken şöyle bir sorun yaşadık. Benzinlikte depoyu doldurtmamızın ardından lastiklere hava bastım. Akabinde aracı çalıştırıp yola çıktığımızda aracın motor arıza lambasının yandığını fark ettik. Görünürde birşey yoktu önce ama daha sonra araç 1'den 2'ye vites atarken tekledi. Biraz daha kullandıktan sonra vites geçişlerinde araç vuruntulu bir şekilde kendini öne attığını gözlemledik. Mola sonrasında geri vitese takınca araç boşta gibi gaz yemedi. Soğuyunca düzgün çalıştı ama daha sonra yine vites değiştirmede problemler oluştu.

    Özel servise götürdüğümde bilgisayara bağlandı ve TCU segment B devir düşüklüğü yada düşük devir gibi bir arıza olduğu görüldü. Tam hatırlamıyorum ama b segmenti ve birşey düşüklüğünden bahsediyordu. Sonuç olarak beyinde problem olduğunu önce beynin değişmesi gerektiğini, eğer sorun düzelmezse şanzımanın da değişebileceğini söylediler. Ama orjinal beyin piyasada yokmuş, yetkili servisler talep üzerine getirebiliyorlarmış. Ben de orjinal olsun istediğim için yetkili servise gitmeye karar verdim. Tepretoğullarını aradım durumu anlattım, onlar da benzer şeyler söylediler.


    Bu problemi yaşayan oldu mu? Ne önerirsiniz? Hangi yetkili servisi önerirsiniz (İstanbul)?








  • Kimse cevap yazmamış, insanlarda yardımcı olma isteği de kalmamış artık. Ben cevaplayayım kendimi, tepretoğullarına gittim, tcm değişti. Şimdilik sorun çözüldü. Tepretoğulları servisinden memnun kaldım, hızlı ve güler yüzlü bir şekilde çözüme ulaşmaya çalıştılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.