Şimdi Ara

Fiesta 2004 Benzin+LPG (SOĞUKKEN STOP ETME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar cümleten hayırlı akşamlar diliyorum.

    Yaklaşık 3 aydır çözümleyemediğim, psikoloji bozan bir problemle karşı karşıyayım.

    Aracım 2004 Model Ford Fiesta 1.4 Comfort (Atiker Lpgli)

    aracımı sabah ilk çalıştırmamda rolantide hiç durmuyor.
    devir 1100 ü görüp anında 0 a vuruyor, iki...üç...dört.. deneme farketmiyor ayağımla gaz pedalına basıp yaklaşık 40 50 saniye gaz verip yavaş yavaş bıraktığımda rolanti anca 1000 de olması gerektiği gibi kalıyor. Gaz pedalına tekrar dokunduğum an (çok hafif gaz verdiğim an) araca giden yakıt sanki azalıyormuş gibi rolanti 300-400 lere çekiyor kendini sonra kendi kendine tekrar yükseliyor. Bazende stop ediyor. Araç ısındıktan sonra problem bazen ortadan kalkıyor bazende şehir içi kullanımlarımda debriyaja basıp vites değiştireceğim zaman rolanti yine diplere vuruyor ve tekrar yükseliyor. Bununla bir alakası var mıdır bilmiyorum fakat araç ilk marşta çalışmadı diyelim, tam olarak bilmiyorum ama sanırım monifold a giren Lpg vakum hortumunu söküp deniyorum anında normal bi şekilde çalışmaya başlıyor.

    Yaşadığım yerde aracımı bırakmadığım motor ustası neredeyse kalmadı, araçta hiç bir problemin olmadığını söylüyor herkes. Bir usta araca 1-2 hafta benzinle binmemi söyledi sonra kendiliğinden düzeleceğini söyledi, depoyu yarım yapıp bir kutu würth benzin enjektör temizleyici atıp binmeme rağmen nafile.. diğer bir usta boğaz kelebeğini temizledi yine olmayınca kalibrasyonunun serviste yapılması gerektiğini söyledi, manisa ve balıkesir servislerine gittim böyle bir kalibrasyonun olmadığını söylüyorlar. Boğaz kelebeği ecu dan alıyormuş tüm bilgileri..

    durum böyle olunca lpgye odaklandım, lpg regülatörü yaklaşık 4 ay önce değişmişti, 2 ay önce ustaya regülatörün monifolda gaz kaçırdığını söyledim, herhangi bir sorun olmadığını söyledi ama biraz üsteleyince regülatör garantiye gitti ve yenisi geldi değiştirdik sorun yine düzelmedi. Balıkesir serviste katalitik konvektör arızası olduğunu ama bunun bu sabah stop etmeyle bir alakası olmayacağını, parçanın fazla maliyetli olduğunu ve değişse de lpg li olduğu için tekrar arıza lambası yakacığını söylediler. sabah stop etme konusuna yorum dahi yapmadılar araç lpg li olduğu için. aracımın çekişinde, hızlanışında hiç bir problem bulunmamak ta.. dün bu sorunu kafaya takmış bir şekilde dolaşırken katalitik konvektör arızasının hararet müşirinin arızalı olması sebebiyle zengin karışım la çalıştığı için arıza lambası yaktığını okudum, bugün hararet müşirini değiştirmeme rağmen yine düzelme olmadı. defalarca lpg ayarı yaptırdım.. aracın akü kutup başını söküp 1-2 saat bekleyip taktıktan sonra hiç bir problem kalmıyor..1-2 hafta boyunca gayet normal bir şekilde biniyorsun sonra tekrar aynı sıkıntı.

    bu sorunla alakalı olabilir mi bilmiyorum fakat aracımda mevcut olan diğer iki sıkıntıda
    1* motor sıcak soğuk farketmez arada bir marşa bastığımda (fışşşş) diye ses geliyor, oto elektrikçiye gittim marş dişlisinin kaçırdığını değişmesi gerektiğini söyledi.
    2* lpgcide enjektörlerin ömrünün bitmek üzere olduğunu, değişmesi gerektiğini söyledi. (araç lpg de iken enjektörler çıt çıt çıt lı çalışıyor )

    şunuda dipnot olarak geçeyim, bugün sabah hareret müşirini değiştirdikten sonra yaklaşık 1 saat önce bir umutla denemek istedim, kontağı 1 tık çevirdim benzin pompası sesi normal geliyor. marşa bastığımda araç 1100 görüp 300 devire gerilerken pompa sesi incelip kalınlaşıyor.. niyetim model yükseltmek fakat aracı bu şekilde kimseye satmaya da gönlüm el vermiyor.

    kafamdaki sorular
    benzin pompası mı arızalı.
    lpg enjektörleri gaz mı kaçırıyor.
    marş dişlisinin kaçırması aracın motor soğukken stop etmesine sebep olabilir mi ?

    böyle bir problem yaşayıp çözüme ulaşan var sa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.. fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar herkese çok teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c4gLayan -- 13 Mart 2018; 20:39:51 >







  • bu konuda 1 haftadır araştırma yapıyorum sorunun cevabını bulup sorunu çözdünüz mu acaba?
  • Merhaba bendede aynı sorun var ustalar sorun yok diyor motor saat gibi diyor çözüm buldunuzmu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Çözebildiniz mi sorunu yoksa o şekilde mi sattınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gks0606 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba Çözebildiniz mi stop etme sorununu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 2006 model 1.6 benzin +lpgli otomatik vites ford fiesta aracım var. Soğuk havalarda rolanti dalgalanması yapıp stop ediyor otomatik vites aracım. İlk hareket sonrası yavaşlama ve durma anında stop ediyor. Motor ısınınca yani 20 dk sonra falan bi daha yapmıyor. Eşim işe gidiyor bu araçla ve her sabah aynı sorun yani stop etme oluyor. Ustalara sorduk bilen birini bulamadık. Ford servisi bile bilmiyor çözümünü. Map sensörü dediler değiştirdik. Boğaz kelebeği temizlet dediler yaptık. Hava hortumu değiştirdik. Yine aynı. Lütfen yardımcı olur musunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.