Şimdi Ara

Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iyi günler arkadaşlar. Şuanda mevcut olarak vdsl2 alt yapısı kullanıyorum. Türk telekom alt yapısıyla fiber altyapıya geçiş yapmak istiyorum. Bölgemde bulunan telekom müdürlüğünde bulunan bi tanıdık aracılığıyla teknik ekip üzerinden dönüş aldım. teknik ekibin istediği maddeleri aşağıya yazıyorum.


    1.apartmanda herkesten imza istiyor dönüşüm için.


    2.elektrikçi çağırıp altyapının hazırlanmasi lazım. tahmini hane başı 400 lira civari maliyet olur gibi ( Türktelekom almıyor. Apartmanın anlaştığı elektrikçi)


    3.biz cihazlari tedarik ediyoruz.


    4.apartmanın tamamı Türktelekom olmalı. Başka operatör olmamalı



    yazılan maddelerden anladığım kadarıyla bizlere FTTB altyapısı gelecek.



    1. madde için daire sahiplerinin imzası mı olacak ? (3-4 tane kiracı var o yüzden soruyorum) ve isim soyisim imza yeterli mi yoksa farklı bilgiler gerekiyor mu ?


    2.madde için elektrikçiyi altyapı çalışmaları başlamadan önce çağırıp mı altyapı hazırlaması yapacağız yoksa altyapı geldikten sonra mı dairelere altyapı sağlayacağız ? anladığım kadarıyla binaya kadar fiber(FTTB) getirecekler. binaya altyapıyı cat6 ile mi çekeceğiz ?


    3. maddeyi hiç anlayamadım tahminimce fttb altyapı için switch vs cihazları onlar tedarik edecek.


    4. madde şuan aktif olarak netspeed kullanıyorum. binada bulunan bütün kullanıcıların mevcut aboneliklerini iptal edip (turknet, millenicom, netspeed vs) türk telekoma geçiş yapma zorunluluğu mu var ? ve bunlar iptal edilmeden altyapı dönüşümü sağlanmıyor mu ? ek olarak iptal ettirirsek altyapı gelene kadar internet kullanımını vs nasıl halledeceğiz ve vdsl altyapımız iptal oluyor mu ?



    Fiber hakkında çok bir bilgim yok. o yüzden anladığım kadarıyla yazdım. hatam olduysa kusura bakmayın :D



    fiber dönüşüm hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. iyi forumlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ownerarrested -- 5 Temmuz 2022; 23:23:58 >







  • Al işte. Ben ne diyorum sen ne diyorsun.


    Yukarıyı iyi oku bakayım. Ben "her yere daima kolayca fiber gelir, hemen yarın herkese fiber çekilecek" vs gibi bir iddiada bulundum mu? Ben hiçbir zaman "hızınız düşükse kolayca fiber gelir" demedim. Ne alaka şimdi bu?


    Kesinkes yazdıklarının anlamsız ve boş yorumlardan ibaret olduğunu belirttim. Soruya cevabın yoksa çok da şey yapma dedim kısaca. Ha, elbette yorum yapacaksın buna karışmam. Ama yorumlarının aksi ispatlandıkça kudurmakla kalmıyor millete salça oluyorsun. Soru soran arkadaşı umutsuzluğa düşürüyorsun. Daha da vahim olan onu yanlış yönlendiriyorsun. Bu konuyu açan arkadaşa kesin bir dille "size fiber gelmeyecek" yazmışsın. (Mesajını editlersin değişir ama orijinali bu yani birbirimizi kandırmayalım) Ben de sana sorarım fiber gelmeyeceğini nereden biliyorsun, belki gelecek? Dediğim gibi aylar önce bana da "sana fiber gelmez, şanslıysan 2-3 yıla gelir" demiştin. E 78 günde geldi? Napalım şimdi?

    Ayrıca bir ara VDSL'in azılı savunucusuydun. VDSL'in mucidi senin kadar savunmazdı yani. Şimdi fiber de fiber diye tutturuyorsun. Elbette fikrin değişebilir. Bir ara 100'lük VDSL kullandığını söylemiştin. Şu an ne alemde olduğunu bilmiyorum. Ne oldu da VDSL'den vazgeçtin fiber ister hale geldin bilemem. Neyse konumuz bunlar değil zaten. Ben ne kadar tutarsız yazdığını gösteriyorum sadece.


    Sana yapılan açıklamaları hiçe sayıp alakasız şeyler yazıyorsun. İşin ucunu bucağını bilmeksizin bol keseden sallamakta üstüne yok. Ben "kesin konuşacak bir durum yok, gerekli yönlendirmeleri yapalım arkadaş da şansını denesin" diyorum, sen hız testi sonucu atıp "bana da fiber gelsin o zaman" diyorsun. E gelsin birader ne diyeyim gelsin. Gelecekti de ben mi engel oldum? Umarım sana da gelir, keyifli keyifli kullanırsın. Senin adına sevinirim.


    Ancak bu kadar tutarsızlıkla ve verdiğin alakasız cevaplarla çevrendekilere sabır dileyebilirim ben de.

  • FTTB olacaksa bu kadar masrafa ne gerek var?

  • açıkcası bende bilmiyorum yazdıklarından anladığım kadarıyla bir tahmin yürüttüm. bana fttb veya ftth demediler. şuan için istekleri sadece bunlar. yarın arayıp detaylı bilgi alacağım

  • O teknik ekip tabiri caizse sizi söğüşlemek istemiş. İşte adamsendeciliğin sonucu. Neyse sosyolojiyi de ikinci sınıfta bıraktım zaten, şimdi burada toplum mühendisliğine soyunmayalım.

    Aylar önce sizinle aynı durumdaydım. 61 Mbps destekleyen bir VDSL altyapıya sahiptim. Bina sakinleri olarak fiber talebimizi belirten bir dilekçe verdik. Süreci bire bir yaşamış biri olarak uzun uzun anlatacağım şimdi.

    Evvela şunu belirtelim ki artık FTTB kurulmuyor. Fiber çekilecekse sadece FTTH kuruluyor. FTTB sistem terk edildi. Zamanında kurulmuş olup da aktif olarak kullanılan yerler var ama artık fiber kurulacaksa FTTH kuruluyor. Dolayısıyla "sanırım FTTB çekilecek" dediğiniz kısmı unutun gitsin.

    1) Herkesten imza alırsanız iyi olur ama imza vermek istemeyenden de zorla alacak haliniz yok. Bir dilekçe hazırlarsınız, binadaki herkesle konuşursunuz imza veren verir, vermeyen de vermez. 1 kişi imza vermedi diye dilekçe işleme alınmaz değil. Kiracı da imza verebilir. Neticede o an o dairede oturan kişi. Benim imza aldığım kişiler arasında kiracı da vardı. Herhangi bir sorun teşkil etmedi.
    İsim-soyisim ve imza yeterli. Vekil tayin edilen kişinin telefon numarasını da eklemesi iyi olur. Maksat, ilgili firma ile muhattap arasında iletişim sağlamak.

    2) Elektrikçinin yapacağı şey OBK (iç tesisat fiber kablosu) çekmek. Kaç daire olduğunu bilmiyorum duruma göre daire başı 400 de tutabilir daha aşağı bir fiyat da çıkabilir. Bizim 9 daireli apartmanımızdaki bütün dairelere çekildikten sonra 1170 lira fiyat çıkmıştı. Pazarlıkla 20 lira kırıp 1150 lira aldı. Daire başı 127.7 lira ediyor ama düz hesap herkesten 128 lira toplandı. Sizin apartmanınız mesela 20 daireye sahipse elbette 128 liradan daha fazla bir masraf çıkar. Ayrıca bize ekim 2021'de kablo çekilmişti. Enflasyon cart curt derken ister istemez fiyat yükselmiştir. Birkaç farklı elektrikçiyle görüşüp fiyat almakta fayda var.
    Elektrikçinin ne zaman geleceğinin bir önemi yok da bence projeniz çizilip onaylanırsa ve binaya ana hat kablosunu çekerlerse gelsin. Mesela diyelim ki siz hemen yarın elektrikçiyi çağırıp kabloları çektirdiniz. Ama proje onay almadı. Ne olacak? Elektrikçiye boşu boşuna para vermiş oldunuz. Hele bir ana hat kablosu çekilsin de iç tesisat kolay. Dediğim gibi elektrikçinin herhangi bir önceliği veya sonralığı yok.
    Zaten fiber gelirse FTTH kurulacağı için CAT kablo çekilmeyecek, yukarıda da sözünü ettiğim OBK diye tabir edilen ince ve hassas bir fiber kablo çekilecek. Bu kabloyu TT'den ücretsiz temin edebilirsiniz. Vermezlerse de bazı elektrikçilerde bulunuyor, onlardan alabilirsiniz. Mesela bizim konuştuğumuz elektrikçide OBK varmış, TT ile hiç muhattap olmadan doğrudan elektrikçiyle anlaşıp çektirdik.

    3) Hangi cihazları tedarik ediyormuşsunuz? Santrale OLT mi alacakmışsınız? Peh 😏
    Özel proje kapsamında değilse fiber ücretsiz çekilir. Niçin size böyle bir şey söylemişler anlayamadım. Dediğim gibi özel proje değilse herhangi bir şeyi siz tedarik etmeyeceksiniz. Altyapıyı ücretsiz çekerler. Ha, en fazla iç tesisat masrafını bina sakinleri üstlenir ki onu da söylemişsiniz zaten.

    4) Aha dananın kuyruğunun koptuğu madde. Hiç kimse TT kullanmak zorunda değil. TT altyapısından hizmet veren herhangi bir firma kullanabilirsiniz. Bizdeki TT fiber altyapısında şu an 4 müşteri var. Ben Millenicom kullanıyorum, diğer 3 daire Vodafone kullanıyor. Gördüğünüz gibi fiber geldi diye kimse TT'ye geçmedi. Çünkü öyle bir zorunluluk yok. Eğer öyle olsaydı TT neden fiber altyapısını diğer firmalarla paylaşsın?
    Bana da benzeri söylenmişti. Taşeron ekip binaya kabloyu çekmeye geldiğinde bölge müdürlüğünden adres teyidi için beni aradılar. Sokak ismi uyuşuyordu ama bina numarası uyuşmadı. Adam müşteri numaramı istedi. Millenicom müşterisi olduğumu söyleyince "ama sen fibere geçemeyebilirsin ha" diyerek tehdit etti. He hı deyip geçiştirdim.
    Hiç kimsenin mevcut aboneliğini iptal ettirmesine, fiber gelirse de (umarım gelir) TT'ye geçmesine gerek yok. Ben VDSL'de iken de Millenicom kullanıyordum, fiber aktifleşince nakil istedim hâlâ Millenicom kullanıyorum. Şu an binada VDSL'den hizmet almaya devam edenler de var. Sanırım onların da taahhüt süreleri sona erince fibere geçerler. Geçmeyip interneti tamamen kapatabilirler de. Yani müşterinin paşa gönlü nasıl isterse.
    Fiber gelince de VDSL hemen iptal olmaz. Yine kendimden örnek vereyim. Bize fiber geleli 9 ay oldu, VDSL hâlâ aktif. İptal olur mu olursa ne zaman olur bilmiyorum.

    Satırlarca yazdıktan sonra kendi sürecimi anlattığım konunun linkini buraya bırakıyorum. Orada süreci fotoğraflarla (hatta sonradan çektiğim bir video da var) detaylıca öğrenirsiniz:https://forum.donanimhaber.com/vdsl-den-fibere-gecis-surecim-tt-altyapisi--151180245

    Aklınıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • öncelikle uzun ve detaylı anlattığın için teşekkür ederim.


    FTTH kurulacak olması sevindirdi :)


    Benimde binamda toplam 9 daire mevcut 2 tanesi şuan dairelerinde bulunmuyor (birisi yaz geldiği için köye yerleşti sanırım uzun zamandır yok. diğeri de yakın zamanda vefat etti çocukları da burdaki evi kullanmıyor) onun dışında 7 daireden de imza toplayabilirim. şuan burada olan herkesle konuştum yaşlı olmalarına rağmen onaylayıp ikna oldular. sorun çıkarmanın aksine yapabileceğimiz bişey varsa söyleyebilirsin bizde yardımcı oluruz dediler :D proje onaylanmadan bina içi tesisatı yaptırmak zaten aptallık olur. proje onaylanıp binaya ana hat kablosu geldiğinde fiber (OBK) kablsounu tt'den nasıl temin edeceğim ? tt merkezine gittiğimde hemen veriyorlar mı ? eğer çok uğrşatıracaksalar bende sizin gibi elektrikçi üzerinden temin edeceğim. altyapı onaylansın ana hat çekilsin gerekirse ben bütün dairelerin masraflarını da karşılarım :D yeter ki altapı gelsin :D



    3.maddede ttnin sadece cihazları temin ettiğini, bina içi tesisat maliyetinin bize ait olduğunu söylemiş. sanırım sen farklı anladın :D



    son olarak merak ettiğim en önemli konulardan birisi bildiğin gibi son zamanlarda yüksek hızlı paketler kullanıma sunuldu. bir oyun firmasında yetkili olduğum için yüksek up/down paketi almak istiyorum. herhangi bir aksilik olmazsa ve altyapı gelirse yüksek hızlı paketleri kullanabilecek miyim ? FTTH alt yapım destekleyecek mi ? örnek olarak şuan 100 mbit paket kullanıyorum ama alt yapım max 89 sağladığı için 88 olarak hız veriyorlar. böyle bir sorun yaşayacak mıyım ? kullanım yoğunluğuna göre hızda düşüşler olabilir ama genel olarak yüksek hız alabilir miyim ?


    Şuan kendi dairemde cat6 kablo aracılığıyla 2 internet kullanıyorum. firber altyapı gelirse aynı dairede 2. fiber interneti kullanabilir miyim ?



    ek olarak aşağıda benim binamın(yeşil çerçeve), saha dolabının ve hemen yan tarafımda fiber altyapının olduğu binanın(mavi çerçeve) resimleri mevcut. alt yapı onaylandıktan sonra ana hat kablosunun binaya çekilmesi ortalama kaç gün, hafta veya ay sürer ? sıraya veya yoğunluğa göre mi öncelik verip işlem yapıyorlar ?



    Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım




  • Binanıza FTTH geliyorsa 88-100 falan değil kayıpsız 1000 mbps internet alabilirsiniz. Şuan ülkemizdeki en son teknoloji bu. Türk Telekom un kendi obk ekipleri oluyor onları da bir sorun isterseniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim.


    TT müdürlüğüne gidip adres verdikten sonra iç tesisatı halletmek için OBK istediğinizi söyleyin, verirler. Muhattap olduğunu memurun o an canı sıkkınsa vermeyebilir de. Yani kesin bir şey yok. Şansınızı deneyin. olmazsa doğrudan elektrikçiden alırsınız zaten.


    3. maddeyi "cihazları biz tedarik ediyoruz" şeklinde yazınca ben de bina sakinleri tedarik edecekmiş gibi anladım, pardon :d


    Yüksek hız kullanabilirsiniz. TT de dahil bazı firmalar 200, 500, 1000 gibi paketleri satışa sundu. FTTH altyapıda bu paketlerden herhangi birini alabilirsiniz.


    Fiber altyapıda aynı dairede 2 hat kullanma işi biraz karışık. Kullananlar da var, kullanmaya çalışıp olumsuz yanıt alanlar da var. Benim bu hususta pek bilgim yok, daha detaylı araştırırsınız.


    Proje onaylanırsa kablonun kaç günde çekileceği, çekildikten kaç gün sonra dağıtım kutusunun yerleştirileceği, kutudan kaç gün sonra altyapının aktifleşeceği gibi soruların cevabı aslında yok. Bunu ben buradan hiç tahmin edemem. İşlemler bölgedeki çalışma takvimine göre yürütülür.

    Bende tüm süreç 2.5 ay sürdü ama daha uzun süre (7-8 ay veya birkaç yıl) bekleyenler de var. Şansınıza artık.





  • Cihazları siz tedarik edeceksiniz ne demek ya, Fiber cihazlarını normal vatandaşın almasına imkan yok, zaten perakende olarak satılmıyor. Sizin konuştuğunuz altyapı ekipleri size fiber falan çekmeyecek. Sadece sizi oyalamak için yapmanız imkansız olan şeyleri önünüze sörmüşler. 90mbit VDSL olan yere Fiber çekmezler

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Ben de öyle anlamıştım da o cümle "cihazları TT temin edecek" demekmiş, ikimiz de yanlış anlamışız.


    Ayrıca fiber gelmeyecek falan kesin ifadeler kullanıyorsun da zamanında bana da öyle demiştin. Hatta çok iyi hatırlıyorum "sokakta Range var benim olur mu" gibisinden saçma sapan örnekler vermiştin. Yok işte şanslıysam şirinleri görürmüşüm 2-3 yıla fiber gelirmiş de bilmem ne. O zamanlar "bu eleman niye böyle yazıyor acaba, fiber altyapıya sahip olmak gerçekten bu kadar zor mu ki" diye düşünmüştüm. Sonrası malum, dilekçeyi hazırladıktan 78 gün sonra fibere geçiş yaptım. E noldu şimdi? Söylediklerine inanmalı mıydım? Ya da bu arkadaş inanmalı mı? Zamanında "VDSL olan yere fiber çekmezler" diyerek kesin konuşmuştun. Şimdi ben ve benim gibi örnekleri görünce de iddian "90 Mbps VDSL olan yere fiber çekmezler"e mi dönüştü? E o zaman sen neden 100'lük VDSL'in ile fiber için çırpınıyorsun? 90 VDSL'e fiber gelmezse 100'e hiç gelmez. Boşuna neden uğraşıyorsun ki?

    Neden fibere sahip olanları gördükçe kudurup "bende fiber yoook" diye haykırıyorsun? Forumda bir sürü konu açıyorsun? Altı boş kofti yorumlarınla millete ahkam kesiyorsun? Bu arkadaş "bana fiber gelecek mi gelmeyecek mi" diye mi sormuş ki "... size fiber falan çekmeyecek" diyorsun? Fiber dönüşüm kapsamında birtakım sorular sormuş. O sorulara adam akıllı cevabın yoksa neden anlamsız yorumlarınla milleti yanlış yönlendiriyorsun? Elbette istediğini yazmakta özgürsün. Ancak elle tutulur hiçbir yanı olmayan şeyler yazdıkça komikleşiyorsun haberin olsun. Birkaç hafta önce sayın Xpress hocam sana demişti ki "birçok açıdan günümüz siyasetçilerine benziyorsun." O kadar anlamlı ve yerine oturan bir analiz olmuş ki... Şu an siyasete atılıp aday falan olsan ciddi oranda oy toplarsın yani öyle söyleyeyim.


    Şu forumda gördüğüm en boş beleş insan olabilirsin. Bir de martin lines mi ne öyle biri vardı. Sen bir o iki.

    Adam sana satırlarca yazıyor, sen bildiğini okuyup "ben öyle her şeye muhalefet ederim" falan diyorsun. Yaşın kaç bilmiyorum ama şu hareketlerini 15 yaş üzeri sağlıklı bir birey yapmaz.





  • Dejuf D kullanıcısına yanıt

    Şuan bu interneti kullanıyorum. Hadi o kadar kolaysa bana da gelsin

    Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Al işte. Ben ne diyorum sen ne diyorsun.


    Yukarıyı iyi oku bakayım. Ben "her yere daima kolayca fiber gelir, hemen yarın herkese fiber çekilecek" vs gibi bir iddiada bulundum mu? Ben hiçbir zaman "hızınız düşükse kolayca fiber gelir" demedim. Ne alaka şimdi bu?


    Kesinkes yazdıklarının anlamsız ve boş yorumlardan ibaret olduğunu belirttim. Soruya cevabın yoksa çok da şey yapma dedim kısaca. Ha, elbette yorum yapacaksın buna karışmam. Ama yorumlarının aksi ispatlandıkça kudurmakla kalmıyor millete salça oluyorsun. Soru soran arkadaşı umutsuzluğa düşürüyorsun. Daha da vahim olan onu yanlış yönlendiriyorsun. Bu konuyu açan arkadaşa kesin bir dille "size fiber gelmeyecek" yazmışsın. (Mesajını editlersin değişir ama orijinali bu yani birbirimizi kandırmayalım) Ben de sana sorarım fiber gelmeyeceğini nereden biliyorsun, belki gelecek? Dediğim gibi aylar önce bana da "sana fiber gelmez, şanslıysan 2-3 yıla gelir" demiştin. E 78 günde geldi? Napalım şimdi?

    Ayrıca bir ara VDSL'in azılı savunucusuydun. VDSL'in mucidi senin kadar savunmazdı yani. Şimdi fiber de fiber diye tutturuyorsun. Elbette fikrin değişebilir. Bir ara 100'lük VDSL kullandığını söylemiştin. Şu an ne alemde olduğunu bilmiyorum. Ne oldu da VDSL'den vazgeçtin fiber ister hale geldin bilemem. Neyse konumuz bunlar değil zaten. Ben ne kadar tutarsız yazdığını gösteriyorum sadece.


    Sana yapılan açıklamaları hiçe sayıp alakasız şeyler yazıyorsun. İşin ucunu bucağını bilmeksizin bol keseden sallamakta üstüne yok. Ben "kesin konuşacak bir durum yok, gerekli yönlendirmeleri yapalım arkadaş da şansını denesin" diyorum, sen hız testi sonucu atıp "bana da fiber gelsin o zaman" diyorsun. E gelsin birader ne diyeyim gelsin. Gelecekti de ben mi engel oldum? Umarım sana da gelir, keyifli keyifli kullanırsın. Senin adına sevinirim.


    Ancak bu kadar tutarsızlıkla ve verdiğin alakasız cevaplarla çevrendekilere sabır dileyebilirim ben de.





  • Dejuf D kullanıcısına yanıt
    Benim VDSL savunduğum falan yok. Fiber gelsin diye aylarca uğraştım ama bana adam gibi cevap bile vermediler. Bu ülkede hala DSL kullanan 11-12 milyon abone var. Bunların çoğusu fiber için uğraşıyor ama başaramıyor. Sizin gibi ufak bir azınlığın şansı var, bize gelmez fiber falan. Açın bakın benim açtığım fiber talebi konusunu, şimdiye kadar kaç tane faks çektim, kaç kere aradım, kaç kere altyapı talebi bıraktım, kaç kere Cimer'e yazdım, kaç kere BTK'ya şikayet açtım ben hatırlamıyorum. Artık açtığım şikayetlere cevap bile vermeden direk kapatıyor bütün merciler. Dediğim gibi siz şanslıymışsınız, bize gelmiyor o fiber.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    benim vdsl 88 e kadar destekliyordu geçen sene twitter ümit onal beye yazdım ertesi gün keşif ekibi geldi daireye kadar fiberi onayladı,iki hafta sonra ilk işlem olarak Türk telekom tarafından binadaki 15 daireye fiber kablolar çekildi ondan iki hafta sonra karşı yoldan kazım yapılıp dış hat çekildi , yaklaşık bir ay sonra binaya kutu geldi bir ay sonrasında da aktif oldu hiç bir işlemede beş kuruş para ödenmedi yaklaşık bir senedir gpon fiber abonesiyim , bu arada bina 43 yaşında. yani diyeceğim şudurki kesin olarak olmaz yapmazlar diye birşey yok .

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt
    Doğrudur, VDSL savunuculuğu hususunda yazdıklarımı başkasıyla karıştırdım, özür dilerim.

    Kaç kişinin DSL kullandığının konumuzla hiçbir ilgisi yok. Ben şu an FTTH kullanıyorum. Velev ki ev değiştirmem icap etti ve ADSL bulunan bir binaya taşındım. Bu sefer ben de o çoğunluğa dahil olacağım. Bu istatistikler değişken. Ha, dediğin gibi çoğunluk hala DSL abonesidir orası ayrı bir mevzu. Ama şu an bunların konumuzla hiçbir alakası yok. Ben yazdıkça sen alakasız örnekler vermeye devam ediyorsun. Birazdan "benim babam senin babanı döver" diyeceksin herhalde.

    Ufak bir azınlık dediğin de sanırsın milyoneriz. Fakir edebiyatına da başladık tamamdır. Çok mu yeşilçam izledin ne? "Bize gelmez fiber falan." Bu nedir ya? Küçük emraha bağladın iyice.

    Azınlık veya çoğunluk neyse ne. Birileri fiber kullanıyor diğerleri xDSL. Anlamayacağını bildiğim halde tekrar ediyorum bunların şu anki konumuzla hiçbir alakası yok. Ayrıca 11-12 milyon abonenin çoğunun fiber için uğraştığını nereden biliyorsun? "6 milyon insan fiber için uğraşıyor" diye bir istatistik paylaşıldı da benim mi haberim yok?
    Sen ve çevrendekiler uğraşıyor olabilirsiniz. Ama ülke senin çevrenden ibaret değil. Bu mevzular hakkında konuşan teknoloji forumlarında 3-5 kişiyiz şurada. Bu konulara yabancı bir vatandaş fiberi nereden bilsin?

    Kaç tane talep oluşturduğun beni ilgilendirmez. O talepleri inceleyeni de ilgilendirmiyor olsa gerek ki bir sonuç alamamışsın. Keşke alsaydın ama olmamış. Ama sen olumlu bir sonuç alamadın diye kimseye fiber çekilmeyecek değil ya. Senin kafan tam olarak şu: "bana fiber gelmiyorsa kimseye gelmesin. Ey fiber ya benimsin ya kara toprağın"
    Fiber dönüşümü hakkında bilgi almak isteyenlere de bu sebeple "sana fiber gelmez, gelecekse 3 yıl sonra gelir, 3 yıl sonra gelirse de inek içer, dağa kaçar" vs zırvalıyorsun.

    Ben senin tutarsızlığından dem vurdukça tutarsızlığına tutarsızlık katıyorsun. Kısa bir süre önce yine kesin bir dille "TT 100 Mbps üzeri paket çıkarmayacak" dedin. TT o paketleri çıkardığında forumda ilgili konuyu sen açtın. Ben daha ne diyebilirim ki?
    Aynen TT dünyanın en berbat firmasıdır. En yere batasıcadır onlar.
    Neden? Çünkü sana fiber çekmediler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Değerli müşterimiz; 541xxxxxxxx ile arama yapıldı (22.06.2022 10:04 ) SÜLEYMAN DOĞAN ile görüşme sağlandı. ADRES: Mahalle:SIRRIPAŞA, Sokak: GÖKDENİZ, İlçe: DERİNCE, İl:KOCAELİ,Bağ. Böl. No 24274847 için Adreste FİBER altyapımız bulunmamaktadır. Ekiplerimize kontrol yapılması için iletiyorum. Şuan net süre veremiyorum ama gelişme olduğunda sizi mutlaka bilgilendireceğiz. olarak bilgi verilmiştir. 3457115113 talepte 15/04/2022 tarihinde talebin işleme alındığı ve yönlendirmelerin sağlandığı tekrar tarafımızdan bilgi verileceği iletilmiştir. Müşteri VDSL alt yapı üzerinden hizmet almaya devam etmektedir

    TTNET

    07.07.2022 00:27


    Evimin önünde fiber var ama vdsl mâhkumum. Nisan'da talebim açıldı, her ay durumu sorgulamaları için yazıyorum, arıyorlar durumla ilgili bilgi istiyorum diyorum ne arayan var ne soran.Soran talebim btk'ya düşüyor ve 3tür bu cevabı veriyorlar.


    Bende saldım artık. Elimden geleni yaptım ama olmuyor. Upload paketleri gelsin yeter.


    TT çok cins bir firma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jazzalyn -- 7 Temmuz 2022; 6:56:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba. bulunduğun il telekom müdürüyle görüş. ismini soy ismini öğren linkedIn üzerinden yaz. ciddiyim sonuç alırsın. gerekirse il telekom müdürlüğüne git müdürle görüş sürekli sık sık bunalt.

  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba. bulunduğun il telekom müdürüyle görüş. ismini soy ismini öğren linkedIn üzerinden yaz. ciddiyim sonuç alırsın. gerekirse il telekom müdürlüğüne git müdürle görüş sürekli sık sık bunalt.


    https://www.linkedin.com/in/ali-%C3%B6zt%C3%BCrk-43bb3758/


    kocaeli telekom müdürünün hesabını buldum buradan mağduriyetini anlat. gelip çayınızı içmek istiyorum de hatta. dediğimi lütfen yap

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt
    Dediklerin dâhil herşeyi yaptım hocam. Ben bunaldım onlar bunalmadı. Verdikleri cevaplar hep böyle, bende saldım artık. Muhtemelen hiç ummadığım bir anda kapıyı çalacaklar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    telekom müdürüde mi ayneı cevabı veriyor

  • iscooooooo kullanıcısına yanıt
    Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım



    Bundan sonra daha cevap alamadım. Çok önemli bir zat olduğundan ötürü bir hâyli meşgul olsa gerek.


    Fiber altyapı dönüşümü hakkında yardım


    Şu kadarcık mesafeden binaya fiber çekmeyen TT utansın. Binada da 4 tane TT müşterisi mevcut. Şahsen saldım hocam, gelir birgün elbet. Upload paketlerini bir an önce çıkarsın bana yeter.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.