Şimdi Ara

Fiber internet altyapısı talebi ve sonrasında olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar.


    Bulunduğum binada Türk Telekom tarafından sunulan adsl ve vdsl hizmet bulunuyor. Binada 15 daire var ve bunların en az 12-13 tanesi adsl hizmet alıyor diğer 2-3 dairede sanırsam vdsl hizmet kullanıyor. Vdsl hizmet dediğimde 24 mbit. Santral 300 metre uzaklıkta normalde 45 50 mbit destekliyor da randımanlı bir şekilde almak imkansız tabi. Çevremde bulunan 6-7 binanın altyapısını sorguluyorum hepsinde vdsl hizmet var ama maksimum 60 mbit bunun yanında port yok uyarısı. Mesela binamıza yeni bir komşu taşındı port olmadığı için adsl hizmet bile vermemişler gitti süperbox almak zorunda kaldı. Bunun yanında adsl kullanan kişiler vdsl hizmete geçemiyor, yeni abonelik açamıyorlar, nakil işlemi zaten yine olmuyor. En azından benim binada böyle sorunlar varsa diğer 6-7 bina içinde böyle sorunlar vardır diye düşünüyorum.


    Neyse yöneticiyle görüştüm 15 daire olarak imza topladık iki tane dilekçe hazırladım fiber altapı talebinde bulunmak için. Ankara ulus bölge müdürlüğüne teslim ettim. 1 tane de bulunduğum Keçiören bölge müdürlüğüne teslim edeyim diye gittim. Gittim mühendisle görüşmem söylendi. Keşke görüşmez olaydım. Altyapıyı sorguluyor adsl ve vdsl hizmeti görüyor ama ne sorunlar var onu anlamıyor. Diyorum ki var ama vdsl pakete geçemiyor yeni abonelik, nakil zaten yok. Adsl 16 mbit diye sattığınız hizmet bizim evimize 9-10 mbit anca geliyor vdslde yetersiz kalıyor diyorum anlamıyor. Mühendise göre ne adsl hizmet nede vdsl hizmet olmaması dağın başı gibi bir yer istiyor yapmam diyor. Sen istediğin kadarıyla imza topla dilekçe yaz umrumda değil diyor bir resmiyeti yok önüme geldiğinde dikkate almıcam dedi. Gelde sinirlenme neyse çıktım geldim ama dilekçeyi de dilekçe birimine bıraktım şansımı yinede denemek istedim. Bundan sonra nasıl bir yol izlicem bilemiyorum.


    09/11/2020 tarihinde 1 tane bölge müdürlüğü 1 tane buluduğum ilçenin müdürlüğü olmak üzere 15 tane imzalı fiber altyapı talebi için dilekçe verdim. Bunun yanında Cimer'e, Açık kapı'ya , Btk da yazdım. Sonuçları bekliyorum bir gelişme olursa ekleme yapacam.


    Edit: Dün Btk ya iletmiş olduğum şikayete TTNET tarafından cevap gelmiş.


    Hizmet aldığınız aboneliğinize ait şikayetinize konu olan talebinizin Şirketimizin müşterilerine sunmuş olduğu hizmet, ürün veya servislerle ilgili olmadığı anlaşılmıştır.


    Bu sebeple Şirketimizce yapılacak herhangi bir işlem bulunmamaktadır. Şikayetinizi hizmet almakta olduğunuz firmaya iletmenizin faydalı olacağı değerlendirilmektedir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali-123 -- 10 Kasım 2020; 20:34:17 >



  • Bizim binada fiber altyapı yok. Türk Telekom'a Twitter'dan mesaj göndermiştim. Beni arayıp hangi firmadan hizmet aldığımı söylediler. Turknet olduğunu söyledim. Hizmet aldığınız firmanın talep etmesi gerekiyor dediler.

  • Hocam dilekçe ana konusuna yazsaydınız keşke yeni konu açmak yerine. Sağlık olsun tabi.

    Btk dan talebinizi yenileyin zaman zaman. "Dikkate almayacağım" diye bir şey söz konusu olamaz ama şunu da kabul etmek gerekiyor ki fiber yapmak istemezlerse yapmıyorlar. Vdsl de kapasite artışı yapılırsa o da sizin işinizi görüyor ise onu da deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 10 Kasım 2020; 22:26:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BaihuClaw

    Bizim binada fiber altyapı yok. Türk Telekom'a Twitter'dan mesaj göndermiştim. Beni arayıp hangi firmadan hizmet aldığımı söylediler. Turknet olduğunu söyledim. Hizmet aldığınız firmanın talep etmesi gerekiyor dediler.

    10 yıl boyunca Türk Telekom kullandım 1 aya kadar. Adsl paket kullandım maksimum gördüğüm hız 13 mbit oldu. Daha sonra cabalarım neticesinde vdsl port açtırdım 1 ay önce. Aradım Türk Telekomu 24 mbit hız için benden 95 lira istediler. Bende bu fahiş fiyatı ödemektense Türknete geçtim 35 mbit hıza şuan 85 lira ödüyorum. Ancak 27 28 anca alıyorum akşamları yaşanan yoğunluktan olsa gerek hız düşmesi, ping artışları, kısa kısa kopma sorunları vs var. Fiber altyapı gelse hem port sorunu kalmaz hemde kesintisiz bir internet keyfi yaşanır.

    Sana dedikleri olay da çok saçma zaten adamlar sizin altyapınızı kullanıyor siz yapsanıza araya niye aracı sokalım. Şimdi dedikleri gibi Türknete fiber altyapı talep etsem adamlar 1 kişi için fiber mi döşeyecek binamda başka kullanıcı yok ki. Başlarından savmak için yapmış oldukları bir şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Hocam dilekçe ana konusuna yazsaydınız keşke yeni konu açmak yerine. Sağlık olsun tabi.

    Btk dan talebinizi yenileyin zaman zaman. "Dikkate almayacağım" diye bir şey söz konusu olamaz ama şunu da kabul etmek gerekiyor ki fiber yapmak istemezlerse yapmıyorlar. Vdsl de kapasite artışı yapılırsa o da sizin işinizi görüyor ise onu da deneyebilirsiniz.

    Tamam o konuya da eklerim bu yazdıklarımı kusura bakmayın.


    Hocam şimdi fiber altyapısının sunduğu kalite ile vdsl hizmetin sunduğu kalite bir değil diye düşünüyorum. Hadi bana geldiler port açtılar e şimdi 6 7 bina var belki de daha fazla port olmayan adsl den vdsl e geçemeyen onlara ne olacak orası muaammada kalıyor. Halbuki gerekli altyapıyı döşeseler her şey düzelecek aldıkları parada katlanacak.

  • Ali-123 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil hocam.

    Talebinizi sık sık yenileyin hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.