Şimdi Ara

Fiber altyapı geliyor sonunda kurtuluyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
3.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Hocam meseleyi güzel özetlemişsiniz. Teşekkürler.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    @XpressMusic34 hocamın ifade etriği gibi zaten FTTx şebekenin bulunduğu ve halihazırda FTTH şebeke kurulumu yapılan bir saha olduğu için bu altyapı çalışmasının Telekom'a yükü yüksek olmayacaktır. Nitekim @sis651 hocamın da belirttiği üzere sahadaki FTTC kabin deplase edilip farklı fibersiz sahalara taşınabilir. Bu yüzden zarar gözüyle, çöp yatırım gözüyle bakılmaması lazım.

    Bu arada hayırlı olsun, keyifli kullanımlar dilerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam mesajınız için.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Eski VDSL kartları kırsal alanlara konuluyor . Şehiriçine eski cihaz koymuyorlar genelde.

  • İhtiyaca ve eldeki imkanlara göre değişir hocam bu durum.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    benim dolabın kilitini kaldırdılar

  • Bende fiber için başvurdum. Sokaktaki herkes kullanıyor zaten fiberi Bi bende yok. Sarı kabloyu da verdiler. Defalarca müşteri hizmetleri ile görüştüm. Bana dedikleri şey net bir tarih belirtemiyoruz. Projeyle ilgili çalışmalar tamamlanmış. Proje ilgili yerlere gönderilmiş falan. Ne anlama geliyor acaba bunlar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse arkadaşa sitemde bulunuyor herkes tt'ye sövüyor üzerinize alınmayın, en azından kendi açımdan diyorum   arkadaşlık zaten durum yok çok para gitse arkadaş yalvarsa da yapmazlardı zaten  

  • Boş masraf. 100 mbps alt yapı olana fiber çekene kadar hala adsl kullananlara yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese fiber geliyor bana da 3'ün 1'i geliyor.

  • Bu konuda ben yorumlara katılmıyorum ama suç sadece telekomda veya sektörde değil.

    Suç devlette her firma tabikide hangisi karlıysa onu yapar.

    Burada eğer devletimiz sosyal devlet misyonu güdüyorsa öncelikle altyapı yapımına dur deyip yeni bir planlama yapıp firmalara da bunu zorlaması gerekiyor.

    Mesela ulaştırma bakanlığı 2023 yılına kadar her eve 100 mbpslik altyapı olacak demiş ama sadece demiş gerisi yok. Bir eylem planı göremedim ben.


    Eğer hedef buysa buna uygun eylem planı yapılması gerek.

    Öncelikle hiç altyapısı olmayana çalışma yapılması gerek. Sonrada 25 altı alan 50 altı alan en sonda 100 mbps altı alanlara altyapı çekilmeli.

    Tüm evler 100 mbps alana dek verdiğim sıraya göre altyapısı olan evlere ikinci bir altyapı yapımına izin verilmemeli.

    Sonra mahalle mahalle altyapı yapımı için ihale açılmalı potansiyel abone sayısı az olan mahalllere belli oranlara göre devlet altyapı için kazı desteği vermeli misal 500 hane kapasiteli mahalleye %75 kazı masrafı desteği 1000 haneli mahalleye %50 kazı masrafı desteği gibi.

    İhaleyi kazanan firma saye sistemi gibi Btk’nın belirleyeceği kurallarda ve fiyatlarda altyapı paylaşımı yapmalı.

    Böylece devlet zoruyla bu iş çözülmeli

    İletişim altyapısıda tıpkı elektrik su doğalgaz gibi zorunlu altyapı olmalı.

    Sadece hedef koymak yetmez eylem planıda olması gerek ben basit bir plan yaptım kendimce ama bu iş devlette herşeyi enine boyuna düşünülüp planlanmalı.


    Bazı evlere 3-4 farklı altyapı verilirken bazı evlere hiç altyapı olmamasının neresi doğru ki?


    Her eve altyapı yatırımı bitince kurallar biraz daha gevşetilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ping konusunda da yazacaklarım var. Evinize fiberin gelmesi düşük ping alacağınızın garantisi DEĞİLDİR.

    Vdsl ile fiber arasında teknik olarak 7 ms ping var. Yani atıyorum yurtdışı yönlendirmesi düzgün bir ip adresinden iletişim kursanız bunu da fiber altyapıdan sağlasanız 40 ms ping görürsünüz. Vdsl olsaydı şayet 47 ms olacaktı.

    Bunu nasıl diyorum derseniz ben vdsl kullanıcısıyım. Bazı sayılarda başlayan ip adresleri ile valve’a 40 ms ping alırken bazı ip adresleri modemime tanımlandığında 50 60 hatta 70 ms ping aldığımı gördüm.

    Bu yüzden modemi yeniden başlatacağım zaman genelde gece 3 ile 5 arasında yeniden başlatıyorum çünkü uzun zamandır bu işle uğraştığım için en düşük pinge sahip düzgün yapılandırılmış ip adresini o saatlerde modemime düşüyor. Bazen yeri geliyor peşpeşe 5-6 kez modemi yeniden başlatıyorum düzgün ip adresi almak için.


    Size farklı bir örnek daha vereyim 2 hafta önce bir arkadaşımlarımla CS GO’ya girdik. Bende Türk Telekom VDSL internet varken bir arkadaşımda eve kadar gpon altyapıya sahip Turkcell Superonline fiber var diğer bir arkadaşımda VDSL Türknet aboneliği vardı.

    Aynı oyuna birlikte girdik ben 40 ms pingle, Superonline fiberli arkadaşım 70 ms pingle, Türknet vdsl olan arkadaşımda 44 ms pingle aynı sunucuda birlikte oynadık.

    Allah bilir superonline fibere sahip arkadaşımı sunucuya nasıl yönlendirmelerle bağlamıştır Turkcell.


    Sözün özü altyapının fiber olması pinginde çok iyi olacağı anlamına gelmiyor çünkü bizdeki telekomünikasyon firmalarının pingden filan anladığı yok umurlarında da değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 2 Nisan 2021; 23:2:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Hocam mahallemde bugün bir ev daha buldum yeni fiber çekilmiş. Aslan gibi yanyana koyulmuş 2 tane 2019 model huawei tip-7 kabinle evin arasında 35-40 metre var.


    Yeni yapılmış ev değil 6-7 yıllık bina 4 daireli. Telekom çalışıyor maşallah 🧿 99 mbps alıyormuş ev vdslde o yüzden herhalde 100 verelim tam olsun demişler.


    Tabi birde 2 ay önce mahallende altyapı çalışması olmayacak yeni yaptık tüm evlere 50 mbps’den fazlası verilmeyecek diyen müdürlük çalışanı vardı. Onunda sözünü birileri boşa çıkarmak için yapıyor bu işleri herhalde.


    Benim için 1 metre kazı yapamayan kazı izni alması etmesi uzun iş diyen telekom o ev içinde 10 metreye yakın kazı yapmış. Demek ki 1 metre kazı izni isteyince valilik telekoma inanmıyor 1 metre deyip 100 metre kazar bunlar şimdi deyip izin çıkartmıyor valilik herhalde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    bakır kablonun verdiği gecikme süresinden daha düzgün olacağı kesin vdslde kullandığım firma zaten türknet, türknet denediğim en iyi ping'e sahip olan sağlayıcı oyunlarda şu an, türk telekom çok dolaştırıyor şöyle örnek vereyim pubg oynarken pingim 50 altına inmezdi 55-70 arası oynardım türk telekom kullanırken türknete geçince 50 üstünü görmüyorum bi ara netspeed denemiştim netspeedde iyiydi ama hız kısıtlamasını çok yapıyorlardı bırakmıştım, turkcell gereksiz pahalı olduğu için denemedim düşük olacağını sanmıyorum son zamanlarda batırdı turkcell kendini deneyeceğimide sanmıyorum turkcelli büyük bir fark yaratmasada ileride saye vs geldiği durumlarda fiber altyapının faydasını görürüm şu an çok büyük fark yaratmayacak olsada ileride yaratacak istediğim paketi alabileceğim

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    7 ms hocam sadece 7 ms


    Fiber + 7 ms = VDSL


    Türknet bu konuda görece daha iyi çünkü oyuncular için düzgün yönlendirme yapmaya çalışıyorlar ama onlarında sorunları var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günlerde kullanın hocam.

  • omeromer_56 O kullanıcısına yanıt

    Projeler onaya tabi olduğu için, onay mercisine gönderilmiş demek hocam.

  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

    Hocam masraf olacak bir durum yok arkadaşın durumunda. Yani zaten oradan fiber hat geçiyormuş, bir kablo da forum arkadaşımızın binasına vermişler. Masraf olsaydı emin ol bu kadar kısa sürede olmazdı zaten.

  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt

    Kaç daire vardı binanızda?

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt

    Hocam görüşlerin için teşekkürler, konuya renk katmışsınız. Ancak bir noktayı atlıyoruz sanki, serbest piyasa ekonomisi var ve bahsettiğimiz firmalar kâr amacı güden firmalar. Yani para kazanmayacağı yere yatırım yapmaları pek de olası değil. Devletin müdahalesi de kâr dan çok zarar getirebilir. Uluslararası sektör devlet baskısı ile baz istasyonu, saha dolabı yaptırılmasını olumsuz yorumlayabilir. Burada devlet ancak teşvikler noktasında yardımcı olabilir şahsi kanaatimce. Nedir o, mesela saha dolabı koy malzemelerin vergisi yüzde 18 değil de yüzde 1 gibi, VDSL olmayan yere dolap koy, yarı fiyatı benden gibi... Örnekler çoğaltılabilir.


    Bu gibi önerileri TBMM E dilekçe komisyonuna yazabiliriz, konusunu açmıştım hatırlarsanız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Nisan 2021; 0:3:35 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.