Şimdi Ara

Fiat Punto'nun üretimine son veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Fiat Punto'nun üretimine son veriyor


    Fiat Avrupa'daki pazar kaybını engellemek için lüks modellere 12.3 milyar dolar yatırım yapacak. Lüks modelleri İtalya'da üretecek Fiat Punto modelinin yerine de yeni 500'ü ikame edecek.

    Fiat İtalya'daki fabrikalarını canlandırmak için lüks otomobile 12.3 milyar dolar harcayacağını açıkladı.

    Bloomberg'in konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre yatırım Fiat Maserati ve Alfa Romeo modellerinin İtalya'da üretimine ağırlık verirken Fiat'ın 500 ve Panda modellerine de odaklanmasını sağlayacak.

    Fiat özellikle Avrupa'da son yıllarda kayıplar yaşıyor. Şirket Avrupa'da üç yıl üst üste zarar etmişti. Fiat bu zararı lüks otomobillere odaklanarak kapamaya çalışacak.Fiat 2009'da Avrupa'da 0.3 olan pazar payını kaybetmeye başlamış bu pazar payı bu sene yüzde 6.2'ye kadar düşmüştü.

    PUNTO YERİNİ YENİ 500'E BIRAKIYOR
    Bu planın bir parçası olarak Fiat yeni 500, Alfa Romeo 4C ve Jeep modellerini gelecek yıl tanıtacak. Bu modellerin hepsi İtalya'da üretilecek. İhracat için düşünülen yeni Alfa Romeo Giulia sedan ise 2016'da İtalyan fabrikalarının üretim bandından çıukacak.

    Fiat'ın 500 modeline odaklanmasıyla birlikte hatchback modeli Punto üretimine son vereceği de açıklandı. Volkswagen'in Golf modeliyle Punto ile rekabet eden Fiat yeni 5 kapılı 500'ler ile rekabete yeni bir boyut getirmeyi hedefliyor. Bu model üretim maliyetinin düşüklüğü sebebiyle Polonya'da üretilecek. 2005'te yenilenen Punto 2007'de Fiat'ın Avrupa satışlarının yüzde 31'ini oluşturuyordu.

    Kaynak







  • İyi mi etmiş kötümü etmiş bilinmez.Fiat kullanmadığım için bir şey diyemem.Ama üst düzeyde performanslı bir araç değildi zaten benim görüşümce.

    Bana katılmayanlar olacaktır elbette ki.
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Maalesef aramalarda gözümden kaçmış. Konuyu silinsin o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.