Şimdi Ara

**...Fiat Panda Kulübü...** 83Üye** (286. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.723
Cevap
48
Favori
492.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Eşim kullanması için 2004-2010 model arası otomatik bir panda almak istiyoruz.


    Aracın kronik bir sorunu var mıdır?


    Bu konu hakkında bilgi veren olursa sevinirim...


    Şİmdiden teşekkür ederim.

  • hsnsb35 H kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Uzun zamandır buralara işlerden uğrayamıyordum kısmet size cevap vermekmiş :) Eski bir 2004 Panda 1.2 Dualogic kullanıcısı olarak motor ve yürüyenle bir sorun yaşamadım ancak Dualogic şanzıman ve direksiyon kutusu (City motoru) ile oldukça uğraşmıştım. City sorunu kronik olarak Grande Punto modellerinde zaten kabul edilen bir problem ve ücretsiz değişimi yapılıyordu, bende görüşmeler sonucu (Garantisi bitmiş olmasına rağmen) ilgili işlemi yaptırdım.


    Tabi her arkadaşta benzer sorunlar yaşanmadı, bu işler biraz şans ve sizden önceki sahibinin araca nasıl baktığı ile ilgili...

  • Merhaba arkadaşlar.

    Kız kardeşimin aracını satacağız. 2018 model 1.2 benzin manuel popstar paket (fabrikasyon park sensörü, koktuk yükseklik ayarı ve direksiyondan kumanda olan model), metalik duman gri, 25 bin km de. 1600 tl hasar kaydı var sağ aynayı kaptırmıştık ve çamurlukta küçük bir ezik vardı o yapıldı. Garantisi devam ediyor.

    Nasıl bir fiyat istemeliyim? Ederinden 10 bin fazla yazıp beklemek istemiyorum. Çok örneği olmadığı için de sarı siteden çıkarım yapamıyorum. Beni zarara sokmayacak malın hakkı olan fiyat nedir?
  • 2020 Cross model ile ilgili fikri olan var mı? Sıfırı 140bin civarı, içinde bulunduğumuz araç olmaması gibi durumlar da göz önüne alındığında araç alınır mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar acemiyim ve ilk araç olarak 2014 0.9 twinair otomatik modelini almayı düşünüyorum. Aracın bakımı parçası ustasını bulmak zor mudur? Pek iyi şeyler okumadım ama. Bilgisi olan var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar panda 2011 model 78 bin lira 2015 model 100 bin lira iki araç buldum, ikiside temiz ama piyasası çok yavaş bu yüzden borca girip,120 bin liraya 2020 symbol 0.9 tce alsammı diye düşünüyorum siz ne dersiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir hafta önce 130.000 KM'de 2011 model Fiat Panda 1.2 satın aldım ve 75 Bin TL ödedim. Bütçemin altında temiz bir araç bulduğum için satın aldım. 95.000 TL'ye kadar temiz araç arıyordum ancak hep kazalı veya aşırı kilometre yapmış araçlar buldum. Bir hafta için söyleyebileceğim, aracın kullanışlı olduğu, az yakıt tükettiği ve atak olduğu. Tavsiye ederim. Önceki aracım 2005 model benzinli Hyundai Getz'in ilk sahibiydim ve 12 yaşında 99.000 KM'de sattım. Ancak Getz'e göre Panda daha atak ve ve daha az yakıt tüketiyor.

  • 75-80 bin bütçe ile otomatik küçük araç almayı düşünüyorum. Evin 2. aracı olarak clio, corsa, kalos özellikle panda bakmaktayım. Önceliğim şanzıman motor vs çok sorun ve masraf çıkarmayan bir araç olması. Pandanın - ve + ları nelerdir, satın alırken özellikle nelere dikkat etmeliyim yardımcı olabilir misiniz?

  • Otomatiğini kullanan varmi arkadaşlar tavsiye edermisiniz, arıza durumu nedir ne değildir, bilen arkadaşlar yazarsa cok iyi olur 🙂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, 2006 panda aldım koltuk kılıfını değiştirmek istiyorum. Ancak ön koltuk kafalıklarını çıkaramadım. Nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. Teşekkürler.

  • Fiaat panda 2005 model teyp kodu nedir yardımcı olabilir misiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Sizlere city modu arızası ile ilgili başımdan geçen bir tecrübeyi aktarmak isterim. Benim aracımı her yıkadığımda ya da yağmur yapdığında direksiyon hatası veriyordu ve sertleşiyordu. Kontak açıp kapatınca düzeliyordu. Sonra bir gün kaputu açıp akünün orda sigorta kutusu var. Onun altında bir soket vardı. Su içinde kalmıştı. Kurumasını bekledim. Ve muhafaza ettim. Bir daha o arızayı vermedi. Bir de airbag arızası veriyordu. Arabamın kaput tarafında bir yerde boşluk vardı. Ordan içeri şoför koltuğu tarafına hep su giriyormuş. Silikonla o deliği kapatınca artık o arızada olmadı. Kısacası panda elektrik ile ilgili sıkıntılarda böyle uyarılar verebiliyor. İlk işiniz akü kontrolü ve kısa devre ıslaklık gibi sorunlar var mı bunlara yönelmek olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • geremy kullanıcısına yanıt

    Kolay gelsin. Foruma yeni geldim yeni baslik acamadim. Fiat panda 1.2 otomatik arabamin motor beyni arizalandi. Yonlendirebileceginiz usta cikma parcaci veya orjinal parca satan yer var midir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 hafta önce 2012 dynamic aldım. Uzun yolda klima tam açık 5 kişi bagaj dolu yokuşlarda bayılmıyor 1.2 değil de 1.5 gibi sanki araç. Benzinde bu şekilde 6 litre/100km yakıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, bende yeni panda sahibi oldum. Merak ettiğim bir konu var; 2005 1.2 Dynamic Paket var. Aracın panelinden anlık yakıt oranına baktığımda 100 km için 11-12 litre gibi bir rakam yazıyor. Ayrıca çok yaktığını ben de fark ediyordum. Böyle bir sıkıntı yaşayan var mı veya bu gibi durumlarda Enjeksiyon Debi ayarı mı yaptırmalı? Neden kaynaklanabilir fikri olan var mı?

  • SelamiAslan S kullanıcısına yanıt
    Yakıt tüketimine nasıl bakıyoruz bende de aynı araç var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sardonyx35 S kullanıcısına yanıt
    silecek çubuğunun ucunda trip yazan bir düğme var. ona basıp menüden geçiş yapıyorsunuz. geçiş yaptıkça km bilgisi, ortalama yakıt vs yazıyor. hareket halindeyken geçiş yaparsanız anlık yakıt tüketimini görebilirisniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talhanov -- 10 Ocak 2023; 13:25:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merahalar,


    1,2 pop model aracım var. aracımı geçen hafta cuma günü işten geldim park ettim cumartesi sabahı kullanmak için bindiğimde "yakıt kesici devre dışı" şeklinde uyarı verdi her neyse kutup başlarını söktüm vs vs aracı çalıştırdım. aracı rölantinde çalışırken gaza basıyorum. çalışıyor fakat gazdan ayağımı çektiğimde araç duruyor. Sonrasında tekrar çalıştırmaya çalıştığımda çalıştıramadım uyarı bazen geldi bazen gitti. pazar günüde dokunmadım. pazartesi çekici ile sanayiye götürdüm. sanayide araç çalışmaya başladı. cihaza bağlandı vs vs hata görünmüyor. usta aküden filan bu uyarıyı verebilir. akünü değiştirelim dedi aküyü değiştirdik. araç biraz uzun süreli marş yaparak çalışmaya başladı. sonrasında ustaya dedim usta tek marşta çalışıyordu. bujilere bakalım dedi bujilere baktık onlarıda değiştirdik. araç tek marşda almaya başladı. ertesi günün sabaha işe giderken araç ortalama 5 km gittikten sonra hareket halindeyken araç irkilme yaşadı ve hızlı bir şekilde devam etti bunu işe giderken kadar 2 defa yaptı. iş çıkışı da aynı şekilde 3 defa bu şekilde oldu.


    acaba nelerden kaynaklanabilir. aracımda şuan herhangi bir uyarı yok. her şey normalmiş gibi görünüyor. ama dediğim gibi yolda yukarıda dediğim olayı yapıyor.





  • mmaktas M kullanıcısına yanıt
    aracı bir de elektrikçi- yazılımcıya gösterin. beyin sensör kaynaklı basit bir hata gibi duruyor. herkes anlamaz ama bu işten. Kocaeli için bir adres verebilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar; eşim için 2005 Fiat Panda 1.2 Otomatik Sunrooflu bir araç aldım. Severek kullanıyoruz fakat yaklaşık 2-3 haftadır Motor ışığı yakıyor. Kırmızı ışıkta veya normal olarak bir yerde durduğumda, ayağımı frenden çektiğimde vitesi otomatik olarak N konumuna atıyor. Normal seyir halindeyken de vites geçisinin ardından kendiliğinden araca gaz veriyor ve deviri yükseltip ve sonra normal devire iniyor. Motor arıza ışığı yanmadığı zaman araçta her şey normal görünüyor. Motor arıza ışığından sonra bu sorunları yaşıyorum. Bilgisayara bağlandığında aldığım hatalar bunlar; P0115 Motor Soğutma Suyu Sıcaklık (ECT) Sensör Arızası. P1122- Gaz kelebeği konumu arızası. (Gaz kelebeği tamir olmuyor ve ne çıkması ne yenisi bulunamıyor. Bulunsa bile fiyatı 5.000 - 7.000 TL civarlarında. Aramadığım yer kalmadı, Çin ve yurt Dışı siteleri de dahil.)

    5-6 tamirciye götürdüm ama kimse araçla ilgilenmiyor veya ilgilenmek istemiyor.

    Birisi şanzıman olabilir diyor, diğeri gaz kelebeğinden dolayı vites boşa atma yapmaz diyor, bazısı gaz kelebeğinden olur gaz kelebeğini değiştir diyor. Artık bunaldım usta usta dolaşmaktan ve internette parça aramaktan. Arabayı yok parasına satma durumuna geldim. İstanbul Avrupa yakasında düzgün işinin ehli bir Usta var mı? Ya da daha önce bu tarz sorunlar yaşayan arkadaşlar oldu mu? Nasıl çözüm buldular? Yardımcı olursanız çok sevinirim.





  • 
Sayfa: önceki 283284285286287
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.