Şimdi Ara

Fiat Marea Abs Arızası Hakkında Tüm Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
8.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Arkadaşlar aracınızda abs hakkında yaşadığınız tüm sorunlar için bana burdan yazabilirsiniz.



    Güncel: 15.03.2014

    Hızlı ulaşım için: 0536 949 13 16



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanusta -- 15 Mart 2014; 1:12:41 >



  • Hakan Usta Selamlar, ben Marea HLX sahibiyim, ve sanırım sizde ustasınız. Sormak istediğim soru biraz farklı, yanlış anlamamanız dileğiyle anlayışınıza sığınarak soruyorum.

    Aracımdaki ABS arızası nedeniyle birkaç yere gittim ve hepsi beyinin tamir olması gerektiğini, lehimlerinde problem olduğunu belirtti. Ve heryer ortalama 250 - 350 TL arası fiyat verdi, bende 250 TL ye yaptırdım ve 1-5 senedir sorunsuz olarak çalışıyor ABS.

    Esas sormak istediğim konu ise, bu beyin tamirinin internette nasıl yapılacağını az çok öğrendim ve basit geldiği için, aynı marka ve modele sahip başka bir arkadaşımın arabasında aynı sorun çıktı ve beyni sökmek, preslenmiş kapağı kesip açmak, atan lehimleri yenilemek, kapağı kapatıp araca tekrar bağlamak sadece 45 dakikamı aldı ve sorunsuzca çalıştı.

    Bana göre bu istenilen piyasa fiyatı hakedilen bir para değil, 45 dakikan sadece 30 dakikası sökmeydi, kapağı kesmeydi yapıştırmaydı ve arabaya takmasıydı. 15 Dakikada beyni tamir ettim. Eminim ki usta olanlar bunu daha kısa sürede de yapabilirler bana göre, şahsi kanaatim sizce bu fiyatlar hakedilen fiyatlar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisionTech -- 15 Ocak 2014; 16:51:47 >




  • Tabiki sorunu kendiniz yapabiliyorsanız boş yere para ödemeniz yanlış olur bence önemli olan birişin üstesinden gelmeniz. 250 350tl fiyat yüksek bir kaç lehim için ustanın insafiyetine kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hakan usta tecrübenize dayanarak abs ile ilgili sorum olacaktı 2001 marea aracım var .kontağı açtığımda bazen abs ışığı yanık kalıyor bazende sönüyor söndüğü zaman abs çalışıyor.Sanırım sürekli olan arızalı bir parça yok lehim çatlağı olabilir mi acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan bey merhaba 2004 model marea aracım var ve şöyle bir sorunum var aracı alalı 2 ay oldu araç ile sert bir çukura düştüğümde araç kendi kendine gaz veriyor gibiydi aldığım kişiye sordum evet oluyor araç gaz veriyor dedi ama bir dikkatli dinleyince araç gaz vermiyor sanki abs devreye giriyor çukura düşerken ayağımı fren pedalına değdiriyorum basmıyorum pedal tepki veriyor ve onda frene bassam bile fren zor tutuyor bu konuda bir fikriniz olur mu iyi günler dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kemalefe

    Merhaba hakan usta tecrübenize dayanarak abs ile ilgili sorum olacaktı 2001 marea aracım var .kontağı açtığımda bazen abs ışığı yanık kalıyor bazende sönüyor söndüğü zaman abs çalışıyor.Sanırım sürekli olan arızalı bir parça yok lehim çatlağı olabilir mi acaba

    Merhaba,

    Herşeyden önce aracı bilgisayara bağlattırın genelde ön teker kabloları içten kopuyor dıştan belli olmuyor.Kablonun kopuk yerini tespit edip lehimlenirse sorun düzelir gereksiz yere beyin tamirine girmeyinderim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizturan44

    hakan bey merhaba 2004 model marea aracım var ve şöyle bir sorunum var aracı alalı 2 ay oldu araç ile sert bir çukura düştüğümde araç kendi kendine gaz veriyor gibiydi aldığım kişiye sordum evet oluyor araç gaz veriyor dedi ama bir dikkatli dinleyince araç gaz vermiyor sanki abs devreye giriyor çukura düşerken ayağımı fren pedalına değdiriyorum basmıyorum pedal tepki veriyor ve onda frene bassam bile fren zor tutuyor bu konuda bir fikriniz olur mu iyi günler dilerim.

    Merhaba,


    Aracınızı bilgisayara bağlattırıp sensör sinyallerinin düzgün gelip gelmediğine baktırın hangi tekerden bozuk sinyal geliyorsa o teker sensörünün taradığı porya bilyasında sorun var demektir.
  • 98 model marea miz vardi 5 kere şanzıman değişti bu araçta genel olarak bir şanzıman problemi var nedendir acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SKRlllEX

    98 model marea miz vardi 5 kere şanzıman değişti bu araçta genel olarak bir şanzıman problemi var nedendir acaba ?

    Şanzıman üzerine tecrübem yok malesef :(
  • slm hakan usta 98 marea 2. vites 2000 devirde araç slrkeleme yapıyor servise götürsem nereleri kontrol etmeliler teşekkürler
  • hakanusta burdamısınız acaba forumda aktifmisiiniz
  • helyhansen kullanıcısına yanıt
    Mümkün olduğu kadar aktif olmaya çalışıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta

    Mümkün olduğu kadar aktif olmaya çalışıyorum.


    hocam cok nadırde olsa abs ısıgı yanıyor ama mesela tavan ampulu degıstıreyım dedım aldıgım ampuller olmadı sonra eskısını taktım yıne ardından bı çalıştırdım abs yanıyor az sonra kestı yanmayı bazende kontagı kapatıp acıyorum kapatıyor ne önerirsiniz gecen bagaj ampullerı falan taktırayım dedım yoktu yıne aynısını yaptı ama bır kaç saat sonra kendılıgınden söndu bi şey var ama ne önerirsiniz acaba
  • hakanusta kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Hakanusta 2000 model 1.6 Marea aracım var Sıkıntısı ise el freni ve abs lambaları.
    İlk çalıştırmada gayet düzgün iken yolda bir çukur kasis vs sarsıntıda yanıyolar.
    Ara ara sarsıntılarda yanma ve sönme oluyor abs lamba yanmadığı zaman sorunsuz çalışıyor.
    Bu ara lpg taktırdım muayeneye de girmem gerek tavsiyelerini bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler
  • hogokce kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    İlk önce aracınızı cihaza bağlattırın arıza kaydına göre işlem yapmak gerekir.Bu tür arızalar genelde beyin arızası oluyor.Uygun fiyata garantili olarak tamirini yapmaktayız.
  • hakan ustam merhaba ben kocaeli de oturuyorum..2003 model exclusive sahibiyim..bundan 3 ay önce baskı balatayı değiştiriken,tamirci sol ön abs sensörünü kopardı,sonra abs ışığı yandı tabii,1,5 ay sonra gidip parçacıdan bosch marka sensör aldık taktıık ama abs sönmedi..pc ye falan taktık hata silinmiyor,abs ışığı yine yanıyor... pc de verdiği hata ''C1035 -ön sol tekerlek devir sensöründe sinyal yok---aralıklı '' hatası veriyo..en son gecen hafta aks kafaları değişti,usta senserö çıkarıp tekrar taktı,bu sefer abs ışığı 5 km gidince yanmaya başlıyor,önceki gibi devamlı yanmıyor.kafasına göre devamlı yada aralıklı yanıyor,birde bu sefer el freni lambası yanmaya başladı...sizce sorun ne olabilir ? saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amber67

    hakan ustam merhaba ben kocaeli de oturuyorum..2003 model exclusive sahibiyim..bundan 3 ay önce baskı balatayı değiştiriken,tamirci sol ön abs sensörünü kopardı,sonra abs ışığı yandı tabii,1,5 ay sonra gidip parçacıdan bosch marka sensör aldık taktıık ama abs sönmedi..pc ye falan taktık hata silinmiyor,abs ışığı yine yanıyor... pc de verdiği hata ''C1035 -ön sol tekerlek devir sensöründe sinyal yok---aralıklı '' hatası veriyo..en son gecen hafta aks kafaları değişti,usta senserö çıkarıp tekrar taktı,bu sefer abs ışığı 5 km gidince yanmaya başlıyor,önceki gibi devamlı yanmıyor.kafasına göre devamlı yada aralıklı yanıyor,birde bu sefer el freni lambası yanmaya başladı...sizce sorun ne olabilir ? saygılar

    Merhaba,


    Abs sensöründen gelen sinyali ölçtürmeniz gerekmektedir.
    Sinyal durumuna göre arıza ortaya çıkacaktır.




  • hakanusta kullanıcısına yanıt
    Selam arkadaşlar,

    Bu forum aracılığı ile sayın Hakan ustaya çok teşekkür ediyorum.
    2009 model Proton Sawwy aracım var. ABS ışığı yanıyordu, kimse nasıl tamir edileceğini bilemedi. Tüm ustaların söylediği "sensör değişecek" şeklinde teşhislerdi. Tamam değiştirelimde, yabancı araçların yedek parçaları pahalı. Birde benim gibi piyasada az bulunan aracınız varsa yandınız..! Ya fiyatına katlanıp sipariş verip getirteceksiniz yenisini, yada çıkmacıların kucağındasınız...Allah razı olsun Hakan usta sensörümü tamir etti, geri gönderdi. Taktırdım sorun "şıp" diye çözüldü. Arkasından telefon açarak neticeyi de almayı da ihmal etmedi. Ben gerçek ustalığın bu olduğunu düşünüyorum. ABS konusunda sorun yaşayan herkese tavsiye ediyorum sizi. Sağol Hakan usta, hayırlı işler ve başarılar diliyorum...
  • merhaba hakan ustam arabamdaki sorunlar nedeniyle sizden yardım bekliyorum.
    2004 model marea liberty 99,000 km de benzinli bir aracım var. arabayı ilk çalıştırdığım andan sonra motor üst kapağından şıkırtılı bir ses geliyor ısınına kadar yapıyor bu sesi arkadaşlar senin araba niye öyle ses yapıyor diye sordular bende sanayiye götürdüm üst kapak liflerinden kaynaklanıyor dediler orjinali 650 tl miş. maddi durumlar iyi olmadığından yaptıramadım daha sonra yaklaşık 6 ay kadar önce motordan su aktığını gördüm ve sanayide bir tamirciye götürdüm. üst contayı, su borularını tiger kayışını, yağını ve motor üst kapak fitilleri denen küçük fincanları değiştirdi. masraf 1000 tl.

    sorunlarım:
    1-) motorun üst kapağından gelen şıkırtı sesini halen kesemedik ustam. 250 tl ye yan sanayi küçük fincanlar şeklinde yaklaşık 14 tane parça takıldı üst kapağa ama o şıkırtı halen geçmedi. önerileriniz varsa lütfen bana yardımcı olabilir misiniz hakan usta.

    2-) daha sonrada araç boş viteste durdurken 4 saniye bir hissedilir biçimde titreme sallama oluyor. gösterdim boğaz kelebeğinden dediler temizlettim yine kesilmedi o titreme. ve aracı marşa bastığımda çalışıyor ve 1 dakika sonra rolantö çubuğu gaz verince 3000 çıkarıyorum sonra ayağımı gazdan çekince gösterge çubuğu düşmeye başlıyor orada bir kesiklik olup 700 lere iniyor çoğu zaman istop ediyor. debraja basınca rölante çubuğu hemen düşüyor 600-700 lere istop ediyor çoğu kez. bu konuda da önerileriniz varsa lütfen bana yardımcı olabilir misiniz.

    3-) aracı ilk çalıştırdıktan sonra 1.vitese takıyorum giderken gazdan hafif ayağımı oynatsam araba hemen seklemeye başlıyor boyun eğip çalkanıyor. 2. vitestede yapıyor ancak 1. vitestedeki gibi olmuyor önerileriniz varsa lütfen bana yardımcı olabilir misiniz.

    4-) arada sırada yolda giderken el freni lambası ve abs lambası yanıyor istop ettikten sonra düzeliyor ustam arabaya bindiğim zaman arada sıra bu şekilde yapıyor.
    arabamı seviyorum satmakta istemiyorum çok fazla masraf ediyorum ama bu sorunları bir türlü çözemedim hakan usta bu konularda yardımlarınızını bekliyorum. aydın'da pek anlayan yok sanırım bu mareaların sorunlarından




  • devir pompasıda değiştiler usta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.