Şimdi Ara

Fiat freemont alsam hata eder miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
55.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 7 kişilik araç bakarken rastladım Fiat Freemonta, önce Captiva baktım, içime sinmedi, x-trail baktım, temizleri 150 lerde, mpv denen garip tasarımlı arabalar zaten hoşuma gitmiyor...
    Gezerken internette freemontu gördüm, bayıldım, henüz canlısını görmek nasip olmadı ama benim çok hoşuma gitti, lakin felaket bir ön yargı var, captivayı beğenen eşim “Fiat armalarını söktür bari” alırsan diyor...

    Nasıldır, bu kadar çevre baskısını aşıp almaya değer mi?



  • Tabii Alfaları,Lanciaları,ferrarileri,Lamborghini leri yapan Fiat nasıl yaparmıs.ABD olup da duzgun tipi,motoru,teknolojisi olan kac firma var?GM da en sevdigim Isuzu ile Opel di.Opel gitti Isuzu kaldı.
    Fiat ne yaptı?Once Common Rail i bulan firma olarak 2.0 Dizel Mjet 170BG motor koydu.Sonra tasarımını guzellestirdi.Bedavaya canavar gibi araca biniyosun.Tek eksik yonu Fiat ın bu modeli getirmemesi oldu.Yoksa ABD de 2018 olarak satılıyor.

    Ne onyargıymıs ne kucumseme cabasıymıs.
    fiat armalarını mı söktür diyorlar? ülkemiz fiat konusunda cahil. fiat'ı tofaş'tan ibaret görüyor insanımız.

    arkadaşlar, tofaş demek fiat demek değildir. fiat yani Fabbrica Italiana Automobili Torino, italya'nın en büyük otomotiv endüstrisi şirketidir. tofaş ise 1969 yılında kurulan, fiat lisansıyla otomobil üreten yerli bir şirketimizdir. aslında 1980'lerin başlarına kadar tofaş'ın üretimi fiat kalitesindeydi. italyan fiat, 124 modelini üretirken tofaş murat 124'ü, italyan fiat 131 modelini üretirken tofaş murat 131'i üretiyordu. yani italya'da satılan araç türkiye'de de aynı anda satılıp üretiliyordu. ne olduysa 80'lerin ortalarından itibaren serçe'lerin çıkışı ve murat 131 takısı atılıp doğan şahin kartal serisinin çıkmasıyla oldu. italyan fiat 131 yerine daha yeni teknoloji ve modern otomobiller üretti, daha modern motorlara geçti. tofaş ise taa 70'lerin başından gelen teknoloji motorları 90 küsür model tofaşlara taktı. sonra insanımızın kafasında bu saçma algı oluştu, tofaş = fiat.

    fiat'ın kalitesini kendi hakiki modellerinden anlayabilirsiniz. mesela bravo, brava, marea, punto, croma, coupe, tipo-tempra, stilo, yeni bravo ( brava, marea, tempra ve tipo'yu da tofaş montajladı ülkemizde ama tofaş'ın en kaliteli otomobil modelleriydi. neden? çünkü kuş serisi gibi türetilmemişti ve italyan fiat ile aynı zamanda üretildiler. yani hakiki fiat idiler)

    albea, siena, palio, palio weekend gibi araçlar italyan fiat değil, fiat brasil. neden fiat brasil modellerini bize kakaladılar bunu italyan fiat'a değil direkt tofaş'a sormak lazım. ama ülkemizde sattı mı? peynir ekmek gibi sattı. tabii fiat'ın marka algısını da düşürdüler mi? düşürdüler.

    linea ise punto'nun sedanı. yine tofaş bu aracı bize layık gördü ama en azından punto alt yapılı olduğu için sienalara göre albealara göre sağlam bir otomobildi.

    şimdi aynı operasyon egea üzerinden yapılıyor. egea = fiat tipo (italya'da egea bu isimle satılıyor). egea şu an tofaş'ın ürettiği en kaliteli otomobil modeli. ama tofaş üretiyor ya, hemen hakkında yazılıyor çiziliyor yok efendim egea teneke, kazada yamuluyor egea=tofaş şahin kartal doğan bilmem ne oluyor. valla egea'nın kafadan bir çok kazasını gördüm, yaşam alanı çok iyi korunmuştu. forumda gezen arkadan kazalı bir egea resmi var, o egea'ya yüksek süratle tır vurmuştu. o hızda bir tır volvo'ya vursa volvo'yu da o hale getirir. egea'nın suçu yok. belki şunu kabul ederim, egea'ların özellikle iç mekan kalitesi italyan fiat tipo'lardan birazcık daha düşük olabilir. özellikle italya'da satılan hb tipolar ile bizim yerli egea'lar arasında birazcık kalite farkı varmış diyorlar. hb egea'lar için de sedan egea'lardan birazcık daha kaliteli olabilir diyorlar ne derece doğru bilemem ama kullanıcılarına sormak lazım.

    sanki bizim dünyaca ünlü bir otomobil markamız var da, 1899'da kurulmuş fiat'a laf ediyoruz. tam bizlere özgü bir iş.
    Freemont ile ilgili şöyle bir hatıram var

    4 yıl önce hastanenin önünde duruyorum o zamanlar 3008 kullanıyorum amcanın biri ön cama yanaştı elinde sigara dertli bir hali vardı “arabadan memnunmusun “ diye sordu bende gayet memnunum demiştim

    Ben de fiat freemont var hiç memnun değilim diyip ayrılmıştı
    Piyasadaki Fiat Freemont'lar sıfır fiyatlarına göre kaybedecekleri değeri kaybettiler. Bundan sonra daha fazla değer kaybetmesi söz konusu değil.

    Bu tip az tutulan araçlarda değer kaybı sıfır alındıktan sonraki satışta oluyor. Ondan sonra alıp satanlar çok fazla değer kaybı yaşamıyor.

    7 kişilik SUV'lar arasında F/P oranı en yüksek araçların başında Freemont geliyor. X-trail ile kıyaslarken 2.o - 1.6 motor MTV farkını da hesaba katmanız gerekiyor. 2.0 motoru ve 4x4 çekişi ile Freemont XTrail'den çok daha keyifli bir araçtır.
    2004 subaru forester-2006 honda crv-2010 honda crv-2012 captiva -kullandım

    2013 fiat freemont kullanıyorum şuan 100 bin km yukarıda saydıklarımın hepsinden daha kaliteli ve daha donanımlı araç

    captivadan daha az yakıyor captivanın 2 çeker olmasına rağmen 4 çeker captivalar eski kasada mevcut ve akaryakıt canavarı

    aracın malzemesi kaliteli, donanımı yüksek ,alpine ses sistemi , arka kapıların açılışı 90 derece ,yakıt tüketiminini ben 2100 kg lık 4 çeker bir araç için gayet normal buluyorum şehir içi 10 lt şehir dışı 7 civarı normal kullanımda

    arabadan anlamayan adamları önyargıları ile araba alımaz

    ihtiyaçlarınızı karşılayan en düşük maliyetli taşıt hangisi ise onu alır geçersiniz 100 bin km dir kullanıyoruz biz memnunuz
    yakında satmayı düşünüyorum ama mercedes gl serisi yada subaru tribeca almayı düşünüyorum
  • Bildiğim kadarıyla jeep ile aynı platformu kullanıyor. Benim beğendiğim bi araç, amblemi söksen kimse fiat demez. Gayet kaliteli.
  • samanı bile ithal eden halkım fiat armasını küçük görüyor al dodge tak ambleme
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Bildiğim kadarıyla jeep ile aynı platformu kullanıyor. Benim beğendiğim bi araç, amblemi söksen kimse fiat demez. Gayet kaliteli.

    Fiatda öyle aracı yapacak kabiliyet ne gezer. Amerikalı firmayı alınca tek yaptıkları fiat amblemi koymaları oldu. Tutulan değil hiç piyasada olmayan 2. Eli vasatın altında olan suvdur. Zarar etmeyi ve satarken aylarca beklemeyi düşünürüm diyorsanız almak en mantıklısı. Mpv candır ferahlık olarak ve yol tutuş ve işlevsellik olarak SUV lardan kat ve kat iyidir.
  • Valla bizim arka mahallede var mübarek TANK zannedersiniz.Niye tutmadı bu araç bilmem...
  • Freemont ile ilgili şöyle bir hatıram var

    4 yıl önce hastanenin önünde duruyorum o zamanlar 3008 kullanıyorum amcanın biri ön cama yanaştı elinde sigara dertli bir hali vardı “arabadan memnunmusun “ diye sordu bende gayet memnunum demiştim

    Ben de fiat freemont var hiç memnun değilim diyip ayrılmıştı
  • Hocam 4 senedir Dodge verisyonunu kullaniyorum (Ki birebir ayni arac) benim ki benzinli o yuzden dizel motor haricinde yorum yaparim. Fakat Fiatin dizelleri kendini ispatlamis iyi motorlar.

    Arac hakkinda yorumum su olur, benzer fiyatli araclarda alamayacagin donanimi aliyorsun. 8.4" ekran baktigin araclarin hic birinde yoktur eminim. Isitmali direksiyon (bir alistin mi birakmak istemiyor insan). Gorunusue de 10 yillik tasarim olmasina ragmen benim hala hosuma gidiyor sert bir gorunusu var. Bagaja istedigini koy, anne baba gelirse cocuklari en arkaya at hep beraber araca bin. Cukur vs. zaten hic sallamiyorum yavaslamaya bile gerek duymuyorum. 19" jantlar cok sik gorunuyor.

    Ha ozellikle sanzimani klasik otomatik olmasindan dolayi gunumuzdeki benzer araclara gore biraz fazla yakiyor ama onun da baska avantajlari var vites gecisleri falan hissedilmiyor hic.

    SOyleyecegim tek negatif sey farlari olur. Mercekli far olsaydi tam olacakti ama ne yazikki eski tip farlar var ve ozellikle gece karanlik yolda biraz sikinti yaratiyor.

    Captivaya karsi her turlu Freemont derim.

    Ekleme: Alpine muzik sistemi de bir cok araca gore cok iyi. Mesela orta donanim QQ ya binmistim, Alpine ondan bir hayli onde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 5 Nisan 2018; 23:8:12 >




  • Tabii Alfaları,Lanciaları,ferrarileri,Lamborghini leri yapan Fiat nasıl yaparmıs.ABD olup da duzgun tipi,motoru,teknolojisi olan kac firma var?GM da en sevdigim Isuzu ile Opel di.Opel gitti Isuzu kaldı.
    Fiat ne yaptı?Once Common Rail i bulan firma olarak 2.0 Dizel Mjet 170BG motor koydu.Sonra tasarımını guzellestirdi.Bedavaya canavar gibi araca biniyosun.Tek eksik yonu Fiat ın bu modeli getirmemesi oldu.Yoksa ABD de 2018 olarak satılıyor.

    Ne onyargıymıs ne kucumseme cabasıymıs.
  • Bende bir sıkıntı yok, ön yargılı falan değilim, xtrail ile ikisi arasında kaldım, yaklaşık 30 bin fark var aralarında...
  • leigh_hunt L kullanıcısına yanıt
    Satarken xtrail yakit xtrail sorunsuzluk xtrail 30 bin fazla veriyorsun ama sana ileride getirisini dusun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leigh_hunt

    Bende bir sıkıntı yok, ön yargılı falan değilim, xtrail ile ikisi arasında kaldım, yaklaşık 30 bin fark var aralarında...

    Hocam freemontu çok düşeş getirmediğiniz sürece pek tavsiye etmem araç güzel ancak 30 bin çok büyük bir fark değilse sizin için bence x-traile yönelin her açıdan sizi daha memnun eder biri 150 bin olur biri 80-100 bin olur o zaman anlarım freemont binilmeyecek araç değil
  • Piyasadaki Fiat Freemont'lar sıfır fiyatlarına göre kaybedecekleri değeri kaybettiler. Bundan sonra daha fazla değer kaybetmesi söz konusu değil.

    Bu tip az tutulan araçlarda değer kaybı sıfır alındıktan sonraki satışta oluyor. Ondan sonra alıp satanlar çok fazla değer kaybı yaşamıyor.

    7 kişilik SUV'lar arasında F/P oranı en yüksek araçların başında Freemont geliyor. X-trail ile kıyaslarken 2.o - 1.6 motor MTV farkını da hesaba katmanız gerekiyor. 2.0 motoru ve 4x4 çekişi ile Freemont XTrail'den çok daha keyifli bir araçtır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leigh_hunt

    Bende bir sıkıntı yok, ön yargılı falan değilim, xtrail ile ikisi arasında kaldım, yaklaşık 30 bin fark var aralarında...
    Hocam Freemont alicaksan, teklif vereceksin bekleyeceksin adam fiyati dussun diye. Satamadikca dusecektir.
    Ucuz alirsiniz ucuz satarsiniz zararinizi olmaz. Belki biraz yavas satilir.

    X trail de guzel bir arac ama ozellikle ucuncu sira koltugu Freemonttan kucuk. Sanki Xtrail biraz daha fazla yol sesi aliyor. Tahminim daha az yakiyordur.
  • fiat in armasi arma degilki guzel bi arma tasarla bide kaliteli bir model uret yik su algiyi artik su multijetleri nerelerde heba ediyosun

    fiat i kucumseyen insanlar hakkinda hic bir sey bilmeyenlerdir fiat ozellikle motor anlaminda teknolojisi gelismis bir firmadir

    bu arac dodge jaurney sadece konsol motor farkli galiba bence alinir mis gibide binilir hemen arac alip satilmasini istiyosaniz reno ford wv falan bakin o zaman modeller belli
  • Favoriye alınca on bin düştü. 😂

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-50.000-km,de-croos-paket-tam-full-550086502/detay/



    Amerikan tarzını sevmeyen kişilerin beğenmemesi normal. Sert ve düz çizgilere sahip araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -BUR@K-

    Favoriye alınca on bin düştü. 😂

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-fiat-50.000-km,de-croos-paket-tam-full-550086502/detay/



    Amerikan tarzını sevmeyen kişilerin beğenmemesi normal. Sert ve düz çizgilere sahip araç.
    Tertemiz de arabaymış be...
  • oldum olası çok beğenmişimdir
    bencede kaybedeceği değeri zaten kaybettiler
    özellikle jantları cok güzel
    karizmatik ağirbaşlı bir araç
    keisnlikle tercih edebilrsinw
  • Ben Freemontları begenirim.Hele 2.0 170BG baya bir gider.Ama Fiat getirmedigi icin 2. eli yok.Yeni alacak olsam 2. el olarak 90 dan fazla vermezdim kendi adıma...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leigh_hunt

    Bende bir sıkıntı yok, ön yargılı falan değilim, xtrail ile ikisi arasında kaldım, yaklaşık 30 bin fark var aralarında...
    Sakın ha. Freemont da captiva da kullanan arkadaşım var. İkisi de çok fazla yakıyorlar. Freemontun gidişi de kötü. O motor zayıf kalıyor. 170 bg zayıf kalır mı diyenler çıkar şimdi ama öyle.

    Şimdi bir de freemont değer kaybedeceği kadar kaybetticiler gelir. O iş öyle değil. İkinci eli çok zayıf ve ikinci eli çok zayıf araçlar geometrik olarak değer kaybeder. Bu aracı satamazsın. Bir kek bulman lazım, bulamazsın.

    Xtrail çok iyi satıyor. Benim de düşündüğüm bir araç



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 9 Nisan 2018; 23:38:35 >
  • Şimdi soguk bir espri yapacagim. Bence gidip bir MONT alin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forduna61 -- 9 Nisan 2018; 23:38:21 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.