Şimdi Ara

Fiat fabrikasını honda gibi kapatacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artık doblo falan da turkıyede uretılmeyecekmıs. Bu kadar buyuk fabrıkalar ne oalcak bilgisi olan varmı?

    2023 Fiat Doblo ve elektrikli e-Doblo tanıtıldı (ensonhaber.com)

    Artık Türkiye'de üretilmeyecek

    Beşinci nesil 2023 Fiat Doblo ailesi Türkiye'de üretilmeyecek. Doblo'nun üretim yeri artık İspanya olacak.


    Tofaş, aracın üretiminin 2023 sonuna kadar uzatılmasını talep edeceği belirtilirken, resmi KAP açıklaması da geldi.


    Konuya ilişkin TOFAŞ'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


    "Fiat (Stellantis Grubu) tarafından, 6 Haziran 2022 tarihli basın açıklaması ile yeni Fiat Doblo modelinin, Stellantis'in İspanya'daki Vigo fabrikasında üretileceği kamuoyuyla paylaşılmıştır.








  • Tam tersi. Fiorino Esp koymuştu. Diğer modellerde bu yoktu. YouTube üzerinde uzun bir dönem videoları da döndü. Multijet motor yalnızca ülkemizde değil, yurtdışında da kabul gören bir motor. Bir çok ülkede Peugeot ve Citroen varyasyonları tutsa da genelde Fiat versiyonu devam etti. Fiat Profesyonel modeller altına ticari araçlarını topladıktan bir süre sonra Ducato ile aynı bantta üretilen Opel, Citroen, Peugeot gibi modeller de üretimi bıraktı.

    Bunlar başarısız satışlar yüzünden değil, ekonomik hamleler. Şuan ticari olarak kendi kendine yeten bir marka yok. Ford Vw ile, Renault Mercedes ile, Toyota Opel Peugeot Citroen Fiat da birlikte üretecek.

    Ayrıca bildiğiniz üzere uzun zamandır zaten ortak üretim yapıyorlardı. Son bir iki senedir de artık Stellantis adı altında aynı firma altında üretim yapıyorlar. Kısaca neyi ne kadar ucuza ve mantıklı hale getirebilirlerse onu yapıyorlar. Bunu başarısızlığa ya da beceriksizliğe vurmak anlamsız.
  • Doblo bu millete mal olmuş bir model, bunu yapamazlar. :)

  • Yerli arabalara teneke muamelesi yapanlar düşünsün doblo bile alması güç modeller arasına girecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azaz06 kullanıcısına yanıt

    zaten doblo da direkt diger markaalar gibi citroene pejoya bıraktı işi onlarla ortak uretıme girdi ustunluklerını kabul ettı. Fiorino da takla atan arac oldugu için psa esp koymustu ılk tıcarıler zamanında hatta az yaakn hdi motoru da koymuslardı ama fiorıno guvenlık için zayıf olunca onun yuzunden prestij kaybettıler bıraktılar satısları. Yanı bir aracta esp şartsa sen koymayıp ucuza satıyorsan ıste anca turkıyede satarsın avrupada işin biter sonra dobloyuda artık fransızlara bırakırsın olay bu. PSA artık sektoru ele gecırdi avrupa ve cıvarındakı ulkelerde ama hakettıler. Şu DS flnda luks sınıfa dalarsa bmw mercedeste silinir gibi

  • Fiorino halen yok satiyor siz 2013 de kalmissiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • treyturop T kullanıcısına yanıt
    Tam tersi. Fiorino Esp koymuştu. Diğer modellerde bu yoktu. YouTube üzerinde uzun bir dönem videoları da döndü. Multijet motor yalnızca ülkemizde değil, yurtdışında da kabul gören bir motor. Bir çok ülkede Peugeot ve Citroen varyasyonları tutsa da genelde Fiat versiyonu devam etti. Fiat Profesyonel modeller altına ticari araçlarını topladıktan bir süre sonra Ducato ile aynı bantta üretilen Opel, Citroen, Peugeot gibi modeller de üretimi bıraktı.

    Bunlar başarısız satışlar yüzünden değil, ekonomik hamleler. Şuan ticari olarak kendi kendine yeten bir marka yok. Ford Vw ile, Renault Mercedes ile, Toyota Opel Peugeot Citroen Fiat da birlikte üretecek.

    Ayrıca bildiğiniz üzere uzun zamandır zaten ortak üretim yapıyorlardı. Son bir iki senedir de artık Stellantis adı altında aynı firma altında üretim yapıyorlar. Kısaca neyi ne kadar ucuza ve mantıklı hale getirebilirlerse onu yapıyorlar. Bunu başarısızlığa ya da beceriksizliğe vurmak anlamsız.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • doblo'nun boşalan üretim bandına başka yeni bir model geleceği söylenmişti.

  • Ford Connect'i de Fransya'ya yollamıştı.. AMa Türkiye de Curier'i üretti ve başarılı satışlar yaptı.. Connect ise fiyatı yüksek olduğu için tercih edilmedi. Halen tek tük görüyorum yollarda. Dacia Dokker bile daha fazla var..


    Ben 1 yıl önce bir arkadaşımın Punto Evo'su için Fiat servisine gitmiştim. Servis danışmadı da arkadaşımın kardeşi idi.. Dediklerini hatırlıyorum.. Fiat Doblo'yu farklı bir yerde yapacak ya da segment olarak değiştirecek.. Doblo'nun yerine de Fiorino'nun boyutlarında değişiklik yaparak Curier'e rakip olacak şekilde piyasaya sürecek..


    Doblo konusunda söyledikleri kısmen tuttu.. Bakalım Fiorino konusu tutacak mı.

  • Tofaş egea'yı fiorino şekline sokup satsın.Türkiyede yok satacağına eminim 😂😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

    onu demıyorum peugeot bipper citroen nemo gibi araclarına takla atmasın diye esp koyanlar prestij kaybı yasadı sonra bıraktı ortak uretımı dıyorum sız okudugunuzu da anlamıyorsunuz mlsf

  • Profes124 kullanıcısına yanıt

    o zmn arac takla atıyor dıye bırakmıslardır esp yoksa arac tehlıkelı cunku kayıyor kendım fıorınoda gordum. Zaten fiat aracları tr dısında fazla satamadıgından ucuza mecburen verıp 5-10 yıl fabrıka adetlerını karsılama derdıne dustuler. Multıjet motoru bana anlatmayın benzınlı gibi tuketıyor . Gİsin taksıcılere sorun neden dizel linea kullanmaktan vazgecmısler.


    Ortak uretıme gecenler benım gozumde artık o sektorden cekılmıslerdır cunku rakıbe boyun egmıs oluyorlar. Bkz mercedes renaulttan motor alması aynı sey. Renaultun zamanında latitude ve fluence ı geıtırp satması aynı sey, yanı rakıbe kafa tuttukca zarara girecegıne rakıple ortaklık yapmak mecburıyetınde kalıyorlar. Ama tabi reno olsun mazda olsun ortaklık yaparlarsa kendılerını arge yaparak daha ıyısını uretmek adına geliştirmeye calısıyorlar ve basarıyorlarda. Mazda dizel uretmezken dizel motoru psa dan alıp mazda 3 e koydu 3 sene sonra skyactive dizeli tanıttı. Yanı artık bazı markaalr piyasadan sılınıyor yavas yavas. Fİatın euro ncapte sıfır yıldızlı araclarını tanıtması spider gibi aracı astronomık rakamalra satısa cıkarması gibi son cabaları var mlsf ama bu elektrık muhabbetıne uyamazsa ve turkıyedekı fabrıkaları kapanırsa tmamaen biter fiat markası. Ha gidip yine pejo citroene on kaput makyaj yapıp fiat arması takarlar orası ayrı





  • darthskywalker kullanıcısına yanıt

    ucuz fiyata egea sattılar yıllardır ama kar oranalrı ne alemde bılemıyorum. KArlar yeterlı degılse kuculmeye gidiyor oalbılırler belkı. misal bugun corolla ve megane ile aynı fıyata egea sat bakalım kimse egea alıyor mu? Yada dobloyu berlingoyla aynı fıyata sat bakalım kımse doblo alacakmı? Demek ıstedıgım durum vahim

  • Güney Amerika pazarında burada satılmayan birsürü modeli var Fiat'ın. Bu araçların üretimi yapılabilir. Koca fabrika -ki yan sanayi de var- kapanıp gitmez bence.

  • profilime girip diğer konuma bakın arkadaslar bayı çalışanları ordan benı tahrık edip kendılerıne kufrettırıp forumdan uzaklastırma almamı saglamaya calısıyorlar :D

  • Tofaşın bir kısmı fransızlara satıldı diye biliyorum. doblolar artık ispanyada üretilecekmiş. tofaşta çalışan bir abim söyledi.

  • tofaşta çalışan mühendisle sohbetledik bu sene marmariste bir egea kalacak diyordu..


    doblonun ispanyada üretileceği haberi bayağıdır var piyasada.


    güzel haber artık dobloda seiki aısın tam otomatik şanzımanı tadacak.


    kötü haber artık ucuz halk arabası değil..

  • Doblo'nun artık Türkiye'de üretilmeyeceği uzun zamandır konuşuluyor ama fabrikanın kapanacağını düşünmüyorum. Belki sadece bazı modellerin lisansları alınır.

  • Bir modelin üretimi gidince fabrika kapanır mı? Hürriyet haberi gibi başlık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tofas koc un amiral gemisi sayılır, komple kapatmazlar diye umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.