Şimdi Ara

FESS burun sinüzit ve polip ameliyatı oldum...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
27.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar FESS yada ESS ameliyatı da deniyor, kameralı endoskopik sinüzit ameliyatı oldum. forumda sorusu olabilecek arkadaşlar olabilir yada arama motorlarında bulunsun diye forumumuzda bulunsun.

    rahatsızlığım koku alamama, nefes alamama (eksik alma diyelim) , baş ağrısı gibi şikayetlerim 3-4 yıldır devam ediyordu. sonunda çok defa ilaç veren doktorların aksine son gittiğim dr operasyonunu yapalım artık dedi. 1 ay sonra aradılar randevu verildi vs neyse günü geldi.
    sabah erkenden hastanede olduk 11 gibi malum önlük verildi. ilk kez narkoz alacak biri olduğum için heyecan oldu tabi biraz ama aşırı değil. önlüğü girip yatağıma girdim kalçadan bir iğne yapıldı ohh miss öyle bir iğne ki sakinleştirici iğneymiş meğer leyla gibi oldum uykum geldi narkoz değil ama bu sakinleştirici.
    götürdüler ameliyat haneye uykum geldi deli gibi orda biraz bekletiyorlar çünkü o arada eriyen tamponlar yerleştirildi. gerçek odaya aldılar. koluma damar yolu iğnesi bağlıyorlar hani serum için onun minik bir acısını hisettim ondan sonra ordan beyaz renkli sıvıyı (NARKOZ) u verdi bana 3 saniye sürmedi uyandım herşey bitmişti :)

    yani bu operasyonu olacak kişiler varsa hiç korkmasın yani senin bildiğin 5 dk yakınlarım 3 saat beklemiş ama senin için anlık bişey gibi tabi. sonra burnum tıkalı uyandım ama eriyen tamponmuş zamanla eriyecek dediler zaten o akşamdan başlamak üzere 3 ay boyunca burnuna "serum fizyolojik" sıkacaksın iğnesiz şırınga ile o onları eritiyor ikinci gün bir delikten tam olarak nefes alabiliyordum yani.

    gelelim en önemli konuya. 1 hafta sonra kontrole gittim içeriyi temizlediler temizlik derken yine hava emici ve kamera ile basitçe girip acısız hüpletiyorlar kabuk varsa... asıl bundan sonrası önemli . doktorum bana ameliyat öncesi verdiği ve ameliyattan önce 15 gün kullandığım kortizon içeren burun spreyimi 6 ay daha kullan dedi. henüz 1 haftalık operasyona kullanmak erkenmiş aslında.(sonradan öğreniyorum) kontrolü olduğum günün akşamı bende sıktım mı bu spreyi !... gece kanamam bir başladı rezillik yakınlarım ile kalkık acile gittik. kendi hastaneme de gitmedim salak gibi gittiğim yerde burnumun deliklerini ipli tamponla tıkayıp bantladılarmı.. bahhh.. nefes alamıyorum. Asıl bomba geliyor bakın, kan pıhtısı boğazıma yapışmış aksırma tükürme çıkmıyor mu !.. ağızdan minik bir nefes alacak yer kaldı bana deliricem.

    eve geldik sabah oldu 05:30.. bir saati evde zor geçirdim dayanamadım kardeşimi aradım kalk gidelim kendi doktoruma bu arada hepsi devlet hastanesidir. 06:30 da kalktık gittik neyseki doktorum da tesadüf ordaymış. bu dandik tamponları aldı. bir burnuma hiç tampon koymadı nefes almaya başladım. o boğazımdaki pıhtı meğer ceviz kadarmış onu da aldıııı ve ben tekrar eski ben oldum ancak o anda.. ohh bir anda sanki dünyam değişti. şu an bu olaydan da bir hafta geçti ve çok rahatım şükür.

    bunları anlatıyorum ki kimse bu operasyondan korkmasın, hemen bir kaç haftada kortizonlu spreyler ilaçlar kullanmasın ve bu rezillikleri yaşamasın diye...

    sağlıklı günler...







  • Merhaba. Geçmiş olsun. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Şu an nasılsınız? Ben de yıllardır bu sorunu çekiyorum ve 3 farklı doktor da ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Siz hangi hastanede ameliyat oldunuz?
  • Merhaba kendi adıma olduğuma çok memnunum
    Istanbul marmara eğitim arastirmada oldum.

    Ama olmaya karar verirseniz yazin notlarım olacak
    Ameliyat çok kolay anlamazsiniz bile asil dikkat etmen gereken sonrası
  • blueice32 kullanıcısına yanıt
    Hocam doktorun ismi nedir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A350-900

    Hocam doktorun ismi nedir
    marmara eiğitim de sistem şöyle. prof. lardan veya uzmanlar dan sıra alıyorsun ama seni ilk karşılayanlar hocanın altında çalışan doktorlar yanyana 6 oda var hızlıca hepsi bakıyor yanı sizin kimden sıra aldığınız bildiğim kadarı ile önemli değil.

    ben prof. dr. Çağatay Oysu dan aldım misal ama ilk bir ay bahsettiğim uzman veya asistan doktorları ilaç tedavisi verdi. geçmeyince 1 ay sonra gittiğimde sonuçlarıma Çağatay bey baktı ve ameliyatını yapalım dedi. yani önce ilaçla deniyorlar geçmezse prof kendi bakıyor karar veriyor.
  • 2 kere burun etlerini yaktırdım. Sorun devam ediyor. Burun kemiğini düzelttirmem gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 21:28:14 >
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Yaktirma mevzusunu pek önermiyorlar galiba
  • Arkadaşlar aranızda fess ameliyatı olan varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mahfuz Tuncay

    Arkadaşlar aranızda fess ameliyatı olan varmı
    Ben oldum
  • Bende ameliyat oldum 2 ay sonra tekrar Burun dan nefes almamaya başladım ve tekrar ameliyat olsanda tekrar çıkabilir diyor doktor lar sizdede böyle bir şey oldumu ameliyat an sonra rahatsız liginiz devam ettimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mahfuz Tuncay

    Bende ameliyat oldum 2 ay sonra tekrar Burun dan nefes almamaya başladım ve tekrar ameliyat olsanda tekrar çıkabilir diyor doktor lar sizdede böyle bir şey oldumu ameliyat an sonra rahatsız liginiz devam ettimi
    aslına bakarsanız benim 9 ay oldu yavaş yavaş sol taraf eskiye dönüyor ama en azından sağdan memnunum. birde sık baş ağrısı vardı şimdi nadir. seninki de baya erken geri başlamış özel doktora mı gittin
  • Hayır araştırma hastanesi gitmiştim 4 sene oldu ameliyat olalı 3 ayda bir antibiyotik ile idare ediyordum artık dayanamıyorum doktor lar ameliyat risk li diyor üniversitesi hastanesi yönlendirdiler bende Marmara üniversitesi randevu aldım
  • Nasil bir risk varmış
  • Beyne ve göze yakın bir operasyon olduğu için kaç saat sürdü sizin ameliyat
  • Bütün ameliyatlar risklidir doktorlar tümünü sayar neredeyse vazgeçesin gelir :)))

    Ama onlar ihtimalleri söyler görev icabi. Elbette demekki yüzde 1 dahi olsa risk risktir
  • Kaç saat sürdü sizin ameliyat
  • Mahfuz Tuncay M kullanıcısına yanıt
    Benim için 1 dakika ;))

    Yakinlarim icin 3.5 saat sürmüş:)
  • hocam şuan nasıl hissediyorsun ben iki kere ameliyat oldum durum aynı ilaçlar olmadan yaşayamıyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Muttalipbiçen66

    hocam şuan nasıl hissediyorsun ben iki kere ameliyat oldum durum aynı ilaçlar olmadan yaşayamıyorum

    neredeyse aynı diyebilrim. tek fark sağ taraf nedense tıkanmıyor ve o sayede yine tam da eskisi gibiyim diyemiyorum ama çok büyük fark olmadı tabi. yani bunun içerden çözümü olmalı bence ameliyat iyi ama kontör almış gibi yavaş yavaş bitiyor :) bittiğinde eskiye dönüyorsun.


    sizinde ilaç bağımlığı olmanızı çok tavsiye etmem. ben yatarken burun deliklerimin ucuna mercimeğin yarısı kadar vicks sürüyorum o beni rahat uyutuyor. hani şu mentollü buharlaşan krem varya.


    ilaç dediğiniz burun spreyleri ise onlar 7 günden fazla üst üste kullanırsa kalp ritim bozukluğu yapıyor diye duymuştum. hatta benim kalpte taşikardi çıktı sebebini yıllarca kullandığım spreylere buluyorum





  • MaFiAMaX M kullanıcısına yanıt

    Bende burun polipleri varyıllardır özellikle sağ burun deliği tıkalı ayrıca koku almam sıfıriki defa ameliyat oldum ikisinde de 1 yıl sonra eskiye döndüm doktor demişti yüzde doksan aynı oluyor bu şekilde yaşayacağım çare yok acı kavun diyorlar onada cesaret edemiyorum

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.