Şimdi Ara

Fermi Paradoksu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fermi paradoksu hakkında düşünceleriniz nelerdir?




  • Tam olarak bir paradoks olmayabilir. Evrendeki parseklerce (parsek 3.26 ışık yılı mesafeye denk düşen bir astronomik ölçü birimi) büyüklükte uzaklıklar + radyo dalgaları üretip kullanabilen bir "ileri uygarlığın" bu teknolojiyi kullanabildiği süre zarfı, bir nevi radyo teknolojisi kullanan uygarlığın ömrü + radyo teknolojisi kullanabilen uygarlıkların ortaya çıkma şansı (inanılmaz derecede nadir olabilirler ve evrenin devasa mesafelerden ve ışık-radyo dalgasının limitli hızından kaynaklı şekilde göreli uzay zaman bağlamında birbirlerinden tamamen kopuk ve alakasız olabilirler) + yapay radyo dalgaları yakalama ve evrendeki kozmik gürültüden ayırt edebilme kabiliyetlerimiz; hepsi birlikte düşünüldüğünde tam aksine bir gelişmiş uygarlıktan düzenli sinyaller yakalamak bence çok daha şaşırtıcı olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

    Tam olarak bir paradoks olmayabilir. Evrendeki parseklerce (parsek 3.26 ışık yılı mesafeye denk düşen bir astronomik ölçü birimi) büyüklükte uzaklıklar + radyo dalgaları üretip kullanabilen bir "ileri uygarlığın" bu teknolojiyi kullanabildiği süre zarfı, bir nevi radyo teknolojisi kullanan uygarlığın ömrü + radyo teknolojisi kullanabilen uygarlıkların ortaya çıkma şansı (inanılmaz derecede nadir olabilirler ve evrenin devasa mesafelerden ve ışık-radyo dalgasının limitli hızından kaynaklı şekilde göreli uzay zaman bağlamında birbirlerinden tamamen kopuk ve alakasız olabilirler) + yapay radyo dalgaları yakalama ve evrendeki kozmik gürültüden ayırt edebilme kabiliyetlerimiz; hepsi birlikte düşünüldüğünde tam aksine bir gelişmiş uygarlıktan düzenli sinyaller yakalamak bence çok daha şaşırtıcı olurdu.

    Üstat siz tarih bölümü falan mı bitirdiniz maşallah (cidden diyorum bunu) cok bilgili görüyorum da sizi.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1308D36D8

    Üstat siz tarih bölümü falan mı bitirdiniz maşallah (cidden diyorum bunu) cok bilgili görüyorum da sizi.



    Alıntıları Göster

    Evet. Ama öyle bilgili olduğumu hiçbir zaman düşünmedim yalnızca bilime inandım; ilgilendiğim konularda okuma yapıp sorup sorgulayıp bir anlayış geliştirdim. İltifat için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.