Şimdi Ara

FENERBAHÇE-BEŞİKTAŞ BAYAN BASKETBOL 2. MAÇI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar bir beşiktaşlı olarak bugün caferağa spor salonunda fenerbahçeli taraftarların arasında fenerbahçe-beşiktaş final serisinin 2. maçını izledim.

    Hiçbir yerden yorum okumadan sadece kendi gözlemlerimi ve düşüncelerimi sizlere aktarmaya çalışacağım.

    Öncelikle şunu belirteyim salonda küfür yoktu ve buna çok sevindim. İkinci yarının başında taraftarlara dağıtılan düdüklerin çalınması salonda çok büyük bir gürültüye neden oldu ve haklı olarak hakem oyunu durdurarak düdüklerin çalınmaması için anons yaptırdı. Her anonsta (genel anlamda) olduğu gibi bu anonsta yuhalamalarla karşılandı. Ama devreye Remzi Dilli girdi, amigo ile konuşarak bu düdük konusunu kapamış oldu.

    Maça gelince....önce konuk takım beşiktaştan başlayayım. İlk kez beşiktaş bayan basketbol takımını izledim bu maçla ve çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Gerçi bir maç asla ölçü oluşturmaz ama yinede beklediğim beşiktaşın “b” si bile sahada yoktu.

    Hucüm taktiği yok, durağan bir hucüm, savunma yeterince sert ve hareketli değil, sanki ilk kez biraraya gelmiş bir takım kimliğindeydi beşiktaşımız. Maça o kadar çok top kaybıyla başladıkki bir an dünya rekoruna gideceğiz diye düşündüm. İlk yarıdaki top kayıplarını saymadım ama rahat 10-12 vardır. İkinci yarıda saydım, 6. yani yaklaşık 20 top kaybı ile maçı bitirdik sanırım. Ve ribaundlar. Çok aciz kaldık ribaundlarda. Öyleki ikinci yarıda bir ara maç 2 dakika bizim pota altımızda oynandı. Potadan dönen topların hakimi fenerli oyunculardı.

    Hele bir tam saha baskımız vardı ki tam evlere şenlik. Fenerli oyuncular ellerini kollarını sallaya sallaya topu bizim alana geçirdiler. Çok basketbol maçı izlemişimdir ama bu kadar zayıf ve amacı olmayan bir tam saha baskı görmedim. Tamamen göstermelik bir hamle idi.

    Maç baştan sona fenerbahçenin üstünlüğünde geçti diyebiliriz. İlk çeyrekte johnson beşiktaş adına skoru götürdü. Sonra sustu. Sanırım maçı 11 sayı ile bitirdi. Son çeyrekte oyun kurucumuz swelyn devreye girdi, umutların azaldığı an attığı 7 sayı ile takımımızı canlandırdı. Öte yandan büyük ümitlerle alınan şebnem tam bir hayal kırıklığı idi. Yine büyük ümitlerle alınan gülşah, sanırım hala sakatlığının etkisinde. Yaseminde iyi değildi. Hocamızıda beğenmedim. Farkın açıldığı anlarda cem akdağ mola alma hakkını kullanmadı.

    Gelelim ev sahibi fenerbahçeye.....son çeyreğin ortalarına kadar maçta hep üstün olan taraf idi. Ribaund üstünlüğü, az top kaybı, daha akılcı hucüm ve istekli savunma farkı 10 sayı civarında tuttu. Şaziye, esra, nilay, powel iyi bir oyun sergilediler.

    Ancak maçın son çeyreği ile beraber fenerbahçede çok top kaybı yapmaya başlayınca 10 sayılık fark 1 e kadar indi. Skor 41-40 fenerbahçe lehine idi ancak oyunun ivmesi beşiktaş lehine dönmüşken fener hucümunda nilay attığı 3 sayılık basketle fenerbahçeye can verdi. Beşiktaş hucümdan boş döndü. 24 saniye dolmak üzere iken nilay uzak mesafeden inanılmaz bir 3 sayılık basket daha atınca film orada koptu. Sonrasında hucümlardan boş dönen beşiktaş ve farkı açan fenerbahçe oldu. Maçın son 5 saniyesinde ben salondan çıkarken skor 53-43 idi. Yani 41-40 dan itibaren fenerbahçe 12-3 lük bir seri ile maçı kazandı ve seriyi 2-0 yaptı. Maçın mvp si bence nilaydı. Ama şaziye ve powelde çok başarılı idiler.

    Son bir sözümde esra şencebe ye. Gözlerime inanamadım. Bu kadar yüksek yüzde ile şut nasıl atılır anlamadım. Oyuna girdikten sonra attığı 3 sayılık basketten bahsetmiyorum. Devre arasında ısınma şutlarında attığı 6 üç sayılık atışın hepsinde başarı sağlamasıydı. Ha kaçırdı ha kaçıracak diye ben beklerken her şuta kalktığında basketi buldu. Neden zafer hoca daha fazla süre vermez anlamam.

    Çok uzattım. Kusura bakmayın. Hepsini okur musunuz bilmem ama içimden geçenleri yazdım. Şimdi seri akatlara taşındı. 2 maç orda yapılacak. Maçların sonuçları ne olur bilemem ama inşallah olaysız, küfürsüz bir şekilde geçer.



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.