Şimdi Ara

Fenerbahçe 2021-22 Sezonu Hakem Kararları Günlüğü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi hafta hafta Fenerbahçe maçlarında yaşanan yanlış hakem kararlarını tarafsız şekilde paylaşacağım. Tamamen kişisel merak ve istek üzerine yaptığım bir çalışma olacaktır. Herhangi bir kişiye veya kuruma bağlı değildir.

    Paylaşacağım kararlar sezonu ve/veya oynanan maçın kaderini etkileyen kararlar(Sarı kart, kırmızı kart, penaltı, gol vb.) olacak olup, çok önem arz etmeyen veya hakemin gözden kaçırması çok olası olan pozisyon ve kararlar paylaşılmayacaktır.

    Yazılan kararlar ve pozisyonlar kişisel görüş üzerine yazılacak olup, yoruma açık, tartışmalı kararlar, kararın yanında belirtilecektir.

    Konu altında tartışmaların medeni düzeyde olmasını rica eder, iyi forumlar dilerim.

    1.HAFTA

    15.08.2021 | Adana Demirspor - Fenerbahçe
    Hakem: Ali Şansalan

    Dakika 2: İrfan Can Kahveci'nin ayağına basıldı, faul verildi ancak sarı kart gösterilmedi.
    Dakika 55: Luiz Gustavo rakibinin ayağına bastı ancak ne faul ne de sarı kart verildi.
    Dakika 58: Adana Demirspor lehine penaltı verilmedi. (VAR'a gidilmedi.)

    Şahsi görüşüm: Maç içinde karşılıklı birer, korner-aut yanlış kararları verildi. Bence Ali Şansalan taraftarın etkisinde kalmamaya çok çalıştı. Maçtaki en büyük hata ise verilmeyen penaltı olsa da bu orta hakemin değil VAR'ın hatasıdır. Penaltı kararı haricinde fena olmayan bir maç yönetti.

    2.HAFTA

    22.08.2021 | Fenerbahçe - Antalyaspor

    Dakika -- : Kim Min Jae rakibinin ayağına bastığı için sarı kart görmeliydi. (Dakikayı hatırlayamadım, not almamışım.)
    Dakika 25: Luiz Gustavo'nun golünden önce Tisserand'ın yaptığı faul (Tartışmaya açık ancak bence Tisserand rakibini nizami olmayan şekilde bozduğu ve topa dokunmadığı için faul, iptal kararı doğru.)
    Dakika 90+1: Szalai'nin elle oynaması ve Antalyaspor lehine penaltı beklentisi (Bence top koluna net bir şekilde çarpıyor ve penaltı. Yine de çok farklı görüşler var. Topun kolu ve göğsüne aynı anda çarptığı, ayrıca Szalai'nin kolunu kaçırmaya çalıştığını söyleyenler de var. Koluna hiç çarpmadığını iddia edenler de var. Kurallara iyice bakmak lazım. Edit: Genel görüş penaltı olmadığı yönünde ve ofsayt olduğu yönünde. O yüzden pozisyonun doğru kararla sonuçlandığını varsayıyorum.)

    Şahsi görüşüm: Hakem maçı iyi yönetti ve 2 kritik kararda da yardımcılarından destek aldı. 2 pozisyon da çok tartışılan ve fikir birliği olmayan pozisyonlar. Özellikle oyunun oynanmasını engellemeyen yönetimi hoşuma gitti. Avantajları olabildiğince oynatmaya çalıştı ve majör bir hata yapmadı.

    NOT: Maç sırasında not alamadım o yüzden hatırlayamadığım pozisyonlar olabilir. Aklınıza gelen varsa belirtiniz.

    3. HAFTA

    29.08.2021 | Altay SK - Fenerbahçe

    Dakika 59: Serge Aka'nın Muhammed Gümüşkaya'ya arkadan müdahalesinde net sarı kart verilmedi.
    Dakika 90+6: Serdar Aziz'in eliyle rakip oyuncunun kafasına yaptığı müdahale penaltıydı.

    Şahsi görüşüm: Son dakikaya kadar son zamanlarda izlediğim en iyi hakem performansıydı. Serdar Aziz pozisyonu çok netti ancak VAR'ın uyarması gerekiyordu. Oyunu olabildiğince oynatmaya çalıştı. Zaten hakeme çok iş de düşmedi. (Gözümden kaçan bir pozisyon varsa belirtiniz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanryco -- 30 Ağustos 2021; 13:14:50 >



    1. Hafta Adana Demirsporun %100 penaltısı verilmedi
    2. Hakem pozisyonların %99 unda Fenerbahçe lehine karar verdi.


    Tüm yorumcular penaltının verilmediğinden bahsedecektir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 16 Ağustos 2021; 0:8:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bjkyener

    1. Hafta Adana Demirsporun %100 penaltısı verilmedi
    2. Hakem pozisyonların %99 unda Fenerbahçe lehine karar verdi.


    Tüm yorumcular penaltının verilmediğinden bahsedecektir

    Hangi tum yorumcular ?

    Bjkli tumer mi ? Bjkli ali mi ? Bjkli alp pehlivanoglu mu ? Yoksa bjkli guntekin mi ? Veya bjkli turgay mi ? Yoksa bjkli sinan mi ? Bjkli metin mi ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarafsız paylaşacağına inanıyor musun?

  • 2. Hafta Antalya maci Gustavonun net golunu yedi hakem. Son 5 dkka 3 puan geldi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orjin Carnibor kullanıcısına yanıt

    İnanıyorum.

  • Tiserand'ın yaptığı faul değil nizami şarj.


    Penalltı pozisyonundan önce %100 ofsayt var.

    Ayrıca penaltı penaltı da değil. Maç içerisinde gösterilen, yakın çekim bir pozisyon var. Özetlerde onu koymamışlar. Orda çok belli oluyor omuz bölgesinden sektiği.

  • Böyle bir konu açıyorsan diğer rakiplerin lehine/aleyhine hataları da derlemen gerekir ki kim kollanıyormuş görelim. Aksi takdirde sezon içinde çok başını ağrıtır bu konu. Objektif olacağım diye TVdeki yorumcu ve hakemleri bırak forumdaki GS bölümünün bile çoğunluğunun penaltı değil dediği pozisyona penaltı demen çok talihsiz olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tisserand'ın pozisyonuna faul diyenler sankın EPL falan izlemesin. Avrupa maçlarında yere yatıp bekleyin hakem faul versin diye. Bu hafta Manu maçında Tisserand'ın pozisyonunda daha şiddetlisine faul vermedi hakem ve Manu golü yedi.


    Penaltı pozisyonu ise penaltı değil. Birincisi pozisyon ofsayt, ikincisi ofsayt olmasa bile neredeyse bütün hakem yorumcuları bile penaltı değil dedi.

  • Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Ben bana göre yorumluyorum. Başta da belirttim bazı pozisyonlar tartışmaya açık olabilir yanında belirteceğim diye. Ofsayt pozisyonunu görmedim ofsaytsa iş değişir. Bana top eline çarpıyor gibi geldi bu kadar basit. Talihsizlik olarak görebilirsin tabii ki ama bunlar benim düşüncelerim. Bu konu başımı kesinlikle ağrıtmaz ama merak etmeyin. Diğer takım taraftarları da kendilerininkini açsınlar. Ben bu konuyu Fenerbahçe kollanıyor diyenler olduğu için açtım. Sezon sonunda göreceğiz. Yorumun için teşekkür ederim. En azından üst perdeden ve agresif bir yorum değil bazıları gibi. Bunu güzel bir eleştiri olarak kabul ediyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sanryco kullanıcısına yanıt

    Bence bu durumda deniz coban, bunyamin gezer + ahmet cakar vb 3 hakem eskisinin yorumuna gore degerlendirilirse daha dogru olur. En kotu ikiye 1 her pozisyon icin sonuc cikmis olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre ona göre şuna göresi yok Futbolda kurallar net. Ya öyledir ya böyledir. Eveleyip gevelemeyin tarafsız olacağım diye!

  • Objektif olacağım diye saçmalamışsın bence. Aleyhimize olabilecek tüm kararları direkt olumsuz karar verip onamışsın. Bence şöyleydi falan diyip de kendini kurtarmışsın. Serdar Aziz'in pozisyonu nasıl penaltı oluyor ben anlamış değilim. Baska bir pozisyona da, bence penaltı ama öncesinde ofsayt mı varmış emin değilim, görmemişim diye yazmışsın. Biri sezon sonu okusa şu mesajları Beşiktaş'ı değil de bizi kolluyorlar sanacak. Bence bir tık daha bilgi edindikten veya pozisyonları tam izledikten sonra buraya yazman mantıklı olur. Tamam her kararı fenerin lehine yaz demiyorum ama objektif olacağım diye de hakkımızı yeme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th3mpo -- 31 Ağustos 2021; 5:35:36 >
  • th3mpo kullanıcısına yanıt
    Ortada hak yeme falan yok abartmayın. Spesifik olarak pozisyonlara girmeyeceğim. Bundan sonra kararlarda zaten kamuoyu kararını dikkate alacağım. Bak araştır Serdar Aziz pozisyonuna çoğu kişi penaltı. Serdar Aziz’de de biraz yaşının getirdiği olgunluk olsaydı da elini rakibinin yüzünden uzak tutsaydı. Objektif olacağım diye niye kendimi kasayım? Bunun bana yararı mı var? Beğenmediğiniz yorum olunca hemen çirkinleşiyorsunuz. Okumayın.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ersun Yanala Rezil adam dediğim için ceza almışım. Tabi zaten gençleri küstürdüğü, 20 yıllık seriyi bitirdiği, sadık yat yat ile bizi avrupada rezil ettiği, ses kaydında bize küfür ettiği, hepsinden öte elindeki güzelim oyunculara rağmen takımı ilk üçe bile sokamadığı halde kendisine teşekkürler etmeliydim.

  • Bende açtım böyle konu ama taraflı kişiler konuyu sabote ediyor... Sen yinede devam et...


    1. Hafta 

    Adana Demirspor 0 - 1 Fenerbahçe   - Castro Penaltı verilmedi.

    Beşiktaş 3 - 0 Çaykur Rizespor - Sabo 2. Sarıdan atılmadı 

    yeni Malatyaspor 1 - 5 Trabzonspor

    Giresunspor 0 - 3 Galatasaray   - Babel Penaltı verilmedi


    2. Hafta 

    Gaziantep FK 0 - 0 Beşiktaş - Kenan Penaltı verilmedi

    Fenerbahçe 2 - 0 Antalyaspor

    Trabzonspor 2 - 1 Sivasspor

    Galatasaray 2 - 1 Hatayspor - Nelsson Penaltı verilmedi


    3. Hafta 

    Beşiktaş 1 - 0 Fatih Karagümrük

    Kasımpaşa 2 - 2 Galatasaray

    Altay   0 - 2 Fenerbahçe - Rayan Penaltı verilmedi.

    Giresunspor 0 - 1 Trabzonspor

  • Trabzon maçında hakem inanılmaz tepki görmüştü. Düğün nedeniyle maçı izleyemediğimden sosyal medyadaki yorumlara istinaden maçı izledim. Hakemin en ufak hatası dahi yok. Mağlubiyet zırlamasından başka bir şey değil fenerlilerin ağlaması.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.