Şimdi Ara

Federal Havacılık Dairesi'nin yanlış yönlendirildiği gerekçesiyle Boeing’e soruşturma açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Boeing 737 Max krizi kanadında sular bir türlü durulmak bilmiyor. Ekim 2018 ila Mart 2019’da karıştığı iki kaza sonucu 346 insanın yaşamını yitirmesine neden olan 737 Max uçaklar, federal savcıların Boeing’e açtığı soruşturma kapsamında yeniden gündemde.



    Soruşturmaya neden olan gerekçe ise Boeing’in 737 Max’ların onay sürecinde, Federal Havacılık Dairesinin (FAA) kasıtlı olarak yanlış yönlendirilmesi ekseninde şekilleniyor. Boeing tarafından yapılan açıklama ise soruşturma kapsamından Adalet Bakanlığı ile iş birliği yapıldığı yönünde.



    Ayrıca Bkz.Pegasus Havayolları'nın kazasına neden olabilecek ihmalkarlık belli oldu



    Geçtiğimiz aylarda birçok Boeing çalışanının ifadesine başvuran savcıların dikkatlerini yoğunlaştırdıkları isim ise Mark Forkner isimli pilot. New York Times’da yer alan rapora göre Forkner, 737 Max’da kullanılan yeni uçuş kontrol yazılımıyla ilgili Havacılık Dairesine kasıtlı olarak yalan söylemiş olabilir. Söz konusu iddia kapsamında ise Forkner’ın avukatından bir yalanlama gelmemiş.





    Ekim ayı içinde ortaya çıkan ve 2016 yılına dayanan şirket içi yazışmalarında Forkner’ın yetkilileri kasıt gütmeksizin yanıltmış olabileceğini ifade ettiği görülmüştü. Söz konusu mesajlar, uçağın havada tutunabilme yeteneğini kaybetmesini engelleyen MCAS sisteminin kararsız çalıştığını gösteren ilk belgeler olarak dikkat çekmişti. Boeing’deki görevinden ayrılan Forkner’in o dönem yapmış olduğu açıklamalar, Boeing’in MCAS sistemindeki sorunlardan haberdar olduğu yönündeydi.



    FAA ise yaşanan gelişmeler karşısında henüz bir açıklama yapmadı.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.