Şimdi Ara

FED Başkanı: Kripto Paralar Dolardan Ziyade Altının İkamesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Jerome Powell, kripto para birimlerini dolardan ziyade altının ikamesi olarak gördüğünü söyledi.


    ABD Merkez Bankası (FED) Başkan Jerome Powell, dün Uluslararası Ödemeler Bankası sponsorluğunda düzenlenen çevrimiçi bir konferansta, Bitcoin (BTC) ve kripto para birimleri hakkında konuştu.


    Kripto paraları, dolardan ziyade altının ikamesi olarak gördüğünü ifade eden Powell, kripto varlıkların oldukça dalgalı olduklarını ve bir değer deposu (store of value) olarak kullanışsız olduğunu söyledi.


    FED Başkanı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:


    “Kripto varlıkları oldukça dalgalı; bu nedenle, bir değer deposu olarak gerçekten kullanışlı değiller ve herhangi bir şey tarafından desteklenmiyorlar. Spekülasyona yatkın varlıklar. Ayrıca bir ödeme aracı olarak kullanılmıyorlar.”


    Sözlerine, “Kripto varlıkları daha çok spekülatif bir değer. Dolar yerine esasen altının ikamesi.” şeklinde devam eden Powell, kripto varlıklar söz konusu olduğunda, toplumunun riskleri anlaması gerektiğini belirtti.


    Kripto para madenciliğine de değinen Powell, kripto varlıklarının çok fazla enerji tükettiğine dikkat çekti.


    Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/fed-baskani-kripto-paralar-dolardan-ziyade-altinin-ikamesi-65859002.html?


    Blockchain teknolojisi ve üzerinde geliştirilen kripto para sektörü ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza abone olabilirsiniz.


    - bfmediaio Telegram Group




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.