Şimdi Ara

Fatih Mehmet Maçoğlu: Öyle bir defa 500 lira, 700 lira vermekle olmaz bu işler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tunceli’nin Komünist Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, pandemi nedeniyle belediye olarak ekonomik durumu kötü olan vatandaşlara yardımların devam ettiğini fakat bu yardımların çözüm olmadığını söyledi.


    Maçoğlu, "Yardım yapmakla olmaz. Bu insanlar askerliğini yaptılar mı? Yaptılar. Okudular, çalıştılar ülkelerinin üretimine katkı sundular. Esnaf kapatıldı ne oldu? Öyle bir defa 500 lira, 700 lira vermekle olmaz bu işler. Biz de yapsak olmaz başkası da yapsa olmaz” dedi.



    Belediye çalışanlarına üst limitten zam yapıp ortalama işçi maaşını 8 bin TL'ye çıkararak, personelin yemek ve kira yardımına da yüzde 50 ila yüzde 100 arasında zam yapan Maçoğlu, özetle şunları söyledi:

    “KAMU KURUM VE KURULUŞLARIYLA BİRLİKTE BU ŞEHRE ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPARIZ”

    *Halk sizi seçiyor ve bu şehrin bütün sorunlarını tartışma, kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte yönetme onların hizmet alanlarını genişletme ve birlikte iş yapabilmek için uğraşıyoruz. Eğer mevcut sisteminin dışındaysanız ya da sizi kendinden görmüyorsa tüm kurumlardan azade ediyor sizinle çalışmıyor korkuyor, kaygı duyuyor acaba başımıza ne gelir diyor.

    *Siz de böyle olunca istediğinizi, kafanızdakini yapamıyorsunuz. Biz bir çalışma yürüttüğümüzde o çalışma bir kamu kurumunu ilgilendiriyorsa ve o bunun içinde değilse engeldir size, yaptırmıyor size.

    *Yapsa da gizli kapaklı yapmak istiyor. Normalde ben yerel yönetimde seçilen bir belediye başkanı il tarım müdürlüğüyle ortaklaşa gitme ihmalim olsa ya da benzeri kurumlarla yetki alanlarımız olsa, onlarla birlikte çalışma durumumuz olsa onlarla birlikte bu şehre çok güzel şeyler yaparız.

    TUNCELİ'DE PANDEMİ NASIL GİDİYOR? BELEDİYE NELER YAPIYOR?

    *Pandemi ilk çıktığında hepimiz bir şekilde bir çalışma yürüttük. Sokakları dezenfekte ediyoruz. Yoksul insanlara yemek ve ekonomik destekler dağıttık ve hala daha devam ediyoruz. 3 ay boyunca belediye esnafından kira almadık. Uzun süre kiralarını ödeyemeyenleri erteledik. Bir insanda para yoksa ne yapacaksın? Bütün alanlara ilaçlama yaptık.

    *Bin 500 aileye gıda yardımı yaptık, 230 yakın yaşlı yemek yapamaz ailelere yemek yaptık. Çocuklu ailelere bebek bezi, giyim, eğitim yardımı yaptık. İnternet ve tablet yardımı yaptık. Fakat nereye kadar yani insanlara 3 kere yardım yaptın bütün yaşamını onunla mı sürdürecek? Burada sosyal devlet anlayışıyla hareket edilmelidir.

    *Bugün yıllarca devlete çalışan insanların 1 yıl ya da 2 yıl pandemiden kaynaklı yok sayıldığı bir dönemdeyiz biz. Yardım yapmakla olmaz. Bu insanlar askerliğini yaptılar mı? Yaptılar. Okudular, çalıştılar ülkelerinin üretimine katkı sundular. Esnaf kapatıldı ne oldu? Öyle bir defa 500 lira, 700 lira vermekle olmaz bu işler. Biz de yapsak olmaz başkası da yapsa olmaz.

    PERSONEL MAAŞLARI 8 BİN TL

    SÖZCÜ TV Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Aktaş'ın, “En yaptığınız toplu sözleşmede ortalama 8 bin lira gibi çalışanlara bir maaş verebilecek bir duruma geldiniz. Ayrıca kadın çalışanlarınıza ‘regl izni' gibi daha önce olmayan bir takım uygulamaları gündeme getirdiniz ki kadınlara pozitif ayrımcı olma konusunda ben de hem fikirim her açıdan. Hem çalışanlarınızın yaşam standartlarınızın yükselebilmesi için hem de bu tip sosyal ya da psikolojik desteklerin verilebilmesi için somut koşullar yeterli mi Tunceli'de? Sürdürülebilir mi bu?” sorusuna Maçoğlu şöyle yanıt verdi:

    *Kısa vadede zorlanabiliriz ama uzun vadede sonunda bunlar sürdürülebilir şeylerdir. Yani birilerine baskı kurmazsan herkesi kendin gibi eşit gör zaten bunun için bir çalışma yürütmene gerek yok kendiliğinden oluyor zaten. Bütün insanlar eşit. Biz sonradan ayrıştırıyoruz.

    *Bugün kadını ötekileştiriyorsa, LGBT'yi ötekileştiriyorsa ya da hayvanları ötekileştirip erkek egemen bir yapıya bu doğanın efendisi olarak kendimizi görürsek bu sorulara cevap olmak zorunda kalıyor. Biz işçileri aldığı maaşla değerlendirmeyi doğru bulmayız. İlk olarak bütçemize bakarız halka hizmet için ama daha sonra o halka hizmet eden işçinin emeğinin değerinin karşılığını vermektir.

    “TÜM BELEDİYELER EKONOMİK SIKINTININ İÇERİSİNDE”

    *Bütçe meselesi belediyeler için çok sıkıntılı bu süreçte. Çünkü belediyeler devletin vergilerden topladığı parayla belediyelere göndermiş olduğu paylardır. Bugün esnaf kapalı, vergi verilmiyor kimse çalışmıyor ki ne versin? Verilmeyince belediyelere para gitmiyor bu defa belediyeler de çökmeye başlıyor.

    *Şu anda tüm belediyeler ekonomik sıkıntının içerisinde. Türkiye'de belediyelerin üç tane sorununu sıralarsak, birincisi yetki alanları, ikincisi ekonomi, üçüncüsü de şehrin bütününe dair söyleyecekleri ya da yapabileceği şeylerdir. İsviçre'deki devletin halkına sağladığı şeyi biz hak etmiyor muyuz? Bu devletin insanı ya da bu ülkede yaşayan insan Almanya, Norveç, Hollanda… onların bizden farkı ne?

    *Onların 4 gözü 4 kulağı mı var ki onlar bizden daha değerli biz daha değersiziz? Belediyenin yapamadığı 2 şey var, bir adam asamaz bir de para basamaz. Onun dışında her şey yapar. Yeter ki şeffaf, birlikte iş yapabilsin, yeter ki kadrosu olsun yeter ki bütçesi olsun. Bundan 20 yıl 30 yıl önce kara yolları kendi yollarını yapmıyor muydu? Şimdi hepsini ihale ediyorlar.

    https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/komunist-baskan-sozcu-tvde-6408368/

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Antiparantez, bunlar için komünist veya sosyalist olmaya gerek yok. Sosyal olmak yeterli.


    Almanya'da Dresden'i sel bastığında Almanlar aynen bu modelle çalışmıştı. Devlet veya STK'lar organize etmiş olmalı, halk beraber kum çuvalı doldurdu, çok verimli bir şekilde organize çalıştılar, taşkını en az zararla atlattılar.

  • Orada çalışan işçiye 8bin tl verdi eşitlikçi mi oldu şimdi? Adam resmen ekonomik dengeyi bozmuş. Belediye işçisi, aynı ilde çalışan doktor, polis, öğretmenden çok para alıyor. Bu açıkça adaletsizliktir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun başka çalışmaya devam. İşçiye verdiğin maaşta gözü olan doktor asker bankacı vs belediyeye iş başvurusu yapabilir. Adamlar niye bizden fazla alıyorlar diye ağlamaya gerek yok.

  • Maçoğlu sürekli proje üreten birisi. En basitinden söyleyeyim, güneyde orta refüjlere örneğin niye meyve veren ağaçlar ekilmez. Limon, portakal hatta dut gibi. Atıl bir alan burası, belediye toplar fakirlere verilir. Örneğin bu bir proje Maçoğlu olsa yapar bunu.


    Sonra, yine Ege ve Akdeniz şehirlerinde hatta şehirler arası yollarda niye en azından yeni yapılan yollarda bisikletler için ayrı bir yol yapılmıyor. İnanmayacaksınız ama Suudi Arabistan'da bile böyle yollar var. Bakın basit ama etkili bir proje daha.


    Kısacası Maçoğlu diyor ki bırakın yardımı,maaş arttırımını bunlar bir yere kadar proje üretelim sorunları kökten çözelim.

  • NuTeRX kullanıcısına yanıt

    Devleti yöneten adamda ona göre maaş zammı yapsın?

    Adam enflasyon a göre zam yapıyorsa suçu ne ?

    Emek sömürüsünü neden savundun şimdi kardeş?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tenekekutu

    Maçoğlu sürekli proje üreten birisi. En basitinden söyleyeyim, güneyde orta refüjlere örneğin niye meyve veren ağaçlar ekilmez. Limon, portakal hatta dut gibi. Atıl bir alan burası, belediye toplar fakirlere verilir. Örneğin bu bir proje Maçoğlu olsa yapar bunu.


    Sonra, yine Ege ve Akdeniz şehirlerinde hatta şehirler arası yollarda niye en azından yeni yapılan yollarda bisikletler için ayrı bir yol yapılmıyor. İnanmayacaksınız ama Suudi Arabistan'da bile böyle yollar var. Bakın basit ama etkili bir proje daha.


    Kısacası Maçoğlu diyor ki bırakın yardımı,maaş arttırımını bunlar bir yere kadar proje üretelim sorunları kökten çözelim.

    Adamlar şehirlerarası yolun 20 mt yanına apartman inşaa ediyor fabrika duvarı koyuyor sen bisiklet yolundan bahsediyorsun. Bu memlekette böyle vizyon sadece senin gibi kafası çalışanlarda vardır ama onlarda yok




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 9 Mayıs 2021; 16:24:34 >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

    Adana'yı görmediğinizi tahmin ediyorum. Sadece refüjler değil kaldırımlar da meyve veren ağaç dolu ( portakal,limon ,turunç) . Üstelik kendimi bildim bileli böyle, yaşım 49.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Orada çalışan işçiye 8bin tl verdi eşitlikçi mi oldu şimdi? Adam resmen ekonomik dengeyi bozmuş. Belediye işçisi, aynı ilde çalışan doktor, polis, öğretmenden çok para alıyor. Bu açıkça adaletsizliktir.

    Bak sana senin memur ağzınla cevap vereyim birisini aşağı çekmek yerine kendiniz kendi hakkınızı arayın.


    Sen demesen bile senin gibi memur tayfası çok kullanıyordu bu lafı resmi tatil zamanları. Hadi bakalım hodri meydan başkalarını çekememek aşağılamak yerine yiyorsa hakkınızı kendiniz arayın. İnsanların alın terine göz dikmeyin.

  • Adana'yı biliyorum yaşadım orada da lakin çoğu yerde böyle bir politika yok. Adana'nın çoğunda da yok ayrıca belli yerlerde var. Şu anda nasıl bilmiyorum ama ben orada iken isteyen toplardı, gerisi çer çöp olurdu. Ayrıca benim demek istediğim bunların birer politika haline gelmesi, yaygınlaşması bir Adana ile olacak iş zaten değil.


    @ChelseaNy

  • sadaka bence 500 tl :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sissil

    Devleti yöneten adamda ona göre maaş zammı yapsın?

    Adam enflasyon a göre zam yapıyorsa suçu ne ?

    Emek sömürüsünü neden savundun şimdi kardeş?

    Aynı işi yapan adam daha düşük maaş alıyor, üzerine belediyedeki çalışanın maaşını vergisiyle finanse ediyor. Burada bir dengesizlik oluyor. Belediyede işe girme hakkı kazanmak piyango bileti kazanmak gibi oluyor. Haksızlık yaratır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alex59

    Bak sana senin memur ağzınla cevap vereyim birisini aşağı çekmek yerine kendiniz kendi hakkınızı arayın.


    Sen demesen bile senin gibi memur tayfası çok kullanıyordu bu lafı resmi tatil zamanları. Hadi bakalım hodri meydan başkalarını çekememek aşağılamak yerine yiyorsa hakkınızı kendiniz arayın. İnsanların alın terine göz dikmeyin.



    Alıntıları Göster

    Yukarıdan yukarıdan, boş boş, pembe pembe konuşma. Devletin sınırsız parası yok. Birisinin maaşı artarsa bu öbürünün azalması demek. Birisinin maaşını arttırmak sadece dağılımı değiştirir. Anlayamıyorsan, cevap yazma. Herkesin maaşı 100.000 tl olsun istersen, mantıklı olur mu sence? Ekmeği 100tlye alırsın. Basit ekonomi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NuTeRX

    Yukarıdan yukarıdan, boş boş, pembe pembe konuşma. Devletin sınırsız parası yok. Birisinin maaşı artarsa bu öbürünün azalması demek. Birisinin maaşını arttırmak sadece dağılımı değiştirir. Anlayamıyorsan, cevap yazma. Herkesin maaşı 100.000 tl olsun istersen, mantıklı olur mu sence? Ekmeği 100tlye alırsın. Basit ekonomi.



    Alıntıları Göster

    Senden çok çok daha fazla anlıyorum. Neyse kendinize gelince mangalda kül bırakmayan memur tayfası başkasına gelince susmasınıda bilsin. Yine söylüyorum adamların emeği adamların yönetimi alan razı satan razı kimseye laf söylemek düşmez.





  • bu adam iyi niyetli mi kötü niyetli mi çözemedim gitti.

  • peki bu dediğini nasıl yapabiliyor? dur diyemiyorlar mı? göz mü yumuluyor?

    Öyle bir şey olmuş olsa sence diğer yerler gibi kayyum atanmaz mıydı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 14 Mayıs 2021; 14:44:12 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7EE534877

    peki bu dediğini nasıl yapabiliyor? dur diyemiyorlar mı? göz mü yumuluyor?

    Öyle bir şey olmuş olsa sence diğer yerler gibi kayyum atanmaz mıydı?

    devletimiz yumuşaklığı , atanmalı bence ama tunceli küçük biryer çok umurda değil.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.