Şimdi Ara

Fate/Zero mu daha önce Fate/Stay Night mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar şu sıralar popüler nimeleri izliyorum ve fate serisine de başlayacağım ancak hangisi daha önce bilemedim,myanimelsit forumda da bir üye açmış böyle fate/zero izle demiş herkes siz ne diyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Çıkış sırasına göre izlemek istiyorsan fate stay,kronolojik istiyorsan zero.

    Ama benim tavsiyen önce fate stay sonra zero sonra unlimited blade works sonra heavens feel olcak.
  • Hepsi ayrı evrenlerde geçer ve başka karakteri merkez alarak konu gelişir.Bir yapım Saber etrafında gelişirken diğeri Rin'i konu alabilir.Fate/Stay Night bana göre çok iyi değildi o yüzden tavsiye etmiyorum
  • Zero.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zero'yu izleme önce spoiler yersin stay'i izle.
  • Kafana göre diyelim,kimisine göre zero kimisine göre stay.
  • Eğer İngilizce iyi ise görsel romanını oku, zaten onu okursan fate stay night , unlimited blade works ve heavens feel sırasını takip edeceksin, sonra da fate zero yu izlersin. Ben daha bitirmedim ama fate zero fate stay night tan 10 yıl önceki olayları anlatıyor ama stay night için spoiler veriyor deniliyor aynı star wars gibi.
    https://forum.donanimhaber.com/visual-novel-type-moon-fate-stay-night--68535853#114719214
    Görsel romanın konusu bu bir göz at derim.
    Romanı okumayacaksan genel görüşü söyleyelim, fate stay night animesi güzel değil , unlimited blade works güzel , zero ise en güzel olarak gözüküyor şu durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tilqi_Gin -- 17 Aralık 2016; 8:02:42 >
  • 4.5 sene geçmiş daha 2 - 3 gün önce Fate/Zero'la başladım Fate evrenine İncelememi daha sonra yapacağım da 2 şeyi merak ettim. Birincisi, bu hizmetkarlar çağırıldıkları tüm anları hatırlıyorlar mı yoksa işleri bitince hafızaları siliniyor mu? İkincisi, Zero'dan sonra 2006 Stay Night'ı izlemesem bir şey kaybeder miyim? Zero'dan sonra Ubw ve Apocrypha sırasıyla gitmeyi düşünüyordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Hatırlıyorlar. Zero'dan sonra Ubw'ye başlamadan önce beklentileri mutlaka düşür. Yoksa büyük hayalkırıklığı olur.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Ubw o kadarda kötü bir seri değil. Bu forumda çok yeriliyor ama anlamıyorum. Ben ubw den daha çok zevk almıştım zeroya kıyasla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ainz Ooal Gown -- 26 Nisan 2021; 3:38:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Periah

    Hatırlıyorlar. Zero'dan sonra Ubw'ye başlamadan önce beklentileri mutlaka düşür. Yoksa büyük hayalkırıklığı olur.

    UBW fazla gereksiz gömüyorsun herkesin söylediği kadar kötü bir seri değil. Fate'e önce UBW ile mi başladın eğer öyleyse hak verebilirim ama UBW ile başlanmamalı yoksa tüm göndermeleri vs. anlamazsın.


    Hatta ben UBW'de daha çok eğlendim Zero'ya kıyasla. Tamam kusurları varda sanki Zero'da aynı kusurlar yokmuş gibi davranmak bana saçma geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 26 Nisan 2021; 3:32:48 >
  • @maybe4you konuyu gördün mü? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SenseiReki -- 26 Nisan 2021; 8:13:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ainz Ooal Gown

    Ubw o kadarda kötü bir seri değil. Bu forumda çok yeriliyor ama anlamıyorum. Ben ubw den daha çok zevk almıştım zeroya kıyasla.

    Şimdiye kadar Fate Zero , Ubw ve Kara no Kyoukai filmlerini izledim. Zero ve Kara no Kyoukai ağır atmosferli ciddi animelerdi ve bu benim oldukça hoşuma gitti. Daha çok yetişkin karakterler ve yetişkin sorunlarına odaklanıyordu. Dövüşten ziyade arkada daha ağır meseleler olduğunu hissettiriyor - gösteriyordu. Bunun yanında da göze çok hoş gelen animasyonlar ve dövüşler sunuyordu.




     Kısacası ben Fate evreninde bu tarz animeleri sevdim daha yetişkin olanları, karakterleri daha olgun olanları. 




     Daha sonra Fate Stay Night'ı açmamla kapatmam bir oldu : D Bir şans vermedim bu animeye animasyonlarını sineye çekerek.




     En sonunda da sıra Ubw'ye geldi. Bence bu bölümün sorunu eski animelerdeki ciddi havayı yitirmiş olması. Karakterler çocuk ve animenin ilk yarısı bana kalırsa çocukça kaprisleri izlemekle geçti ki ben Rin'in geçmişinden ötürü daha olgun biri olmasını beklerdim. Fakat gerçekçilikten uzak bir ortam vardı. Dışardan çok büyük olaylar dönerken sanki bu kıyafet bana yakışmış mı der gibi olaya lakayt yaklaşılıyordu. Emiya karakterine gelirsek hiçbir özelliği olmayan bana kalırsa yaşamayan bir ana kahramandı. Korkuluk gibi birşeydi. Zaten UBW'de sadece tek bir karakteri beğendim oda Archer'dı.Kısacası zorlama karakterler, zorlama romantizm, eski sezonlardaki ciddiyetin olmaması beni UBW'den soğuttu diyebilriim.



    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
     Demek ki Emiya'nın sınırlardaki saflığını aşabilmesinin tek yolu birilerinin keyfi için 1000 tane savaşa katılmaktan geçiyormuş.





     Nese bence bu konuya son noktayı Kiritsugu koysun : D @maybe4you  




     Not: @Okeanix Bu orada Google Play'den yaptığın oyunu bulup 5 yıldız verdim : D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Nisan 2021; 11:6:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periah kullanıcısına yanıt

    Aslında, tam olarak böyle değil.


    Hizmetkerlar savaşa çağırıldıklarında savaşa bir kopyaları katılır, Kahramanlar Tahtı'ndaki asıl halleri değil. Hatırlamaları için teknik olarak canlı olmaları gerekiyor çağrıldıkları sırada. Fate/Grand Order hariç.

  • Periah kullanıcısına yanıt
    UBW ciddiyetten uzaksa pek beğenemem gibi duruyor. Zero ilk sezonu bitirdim, en çok ilgimi çeken yerler hep Kiritsugu, Kotomine, El - Melloi, Tokiomi, Kariya'nın olduğu yerler. Savaş sahneleri de hoş ama maalesef hizmetkarların hiçbirini beğenemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Einar Solberg

    UBW ciddiyetten uzaksa pek beğenemem gibi duruyor. Zero ilk sezonu bitirdim, en çok ilgimi çeken yerler hep Kiritsugu, Kotomine, El - Melloi, Tokiomi, Kariya'nın olduğu yerler. Savaş sahneleri de hoş ama maalesef hizmetkarların hiçbirini beğenemedim.

    Zero beğenmediysen bitince UBW izlemelisin genellikle Zero beğenmeyenler UBW yani Stay/Night daha çok beğeniyor.


    Stay/Night sana Zero'dan fazla ne sunar. Daha iyi hizmetkarlar, Daha iyi müzikler, Daha iyi çizimler, Daha iyi animasyonlar, Arka arkaya giden eğlenceli bir olay örgüsü. Gizem ve daha fazla Lore sunar. Ayrıca bir şey daha var spoiler olur.


    UBW seni Gizemiyle ve ne olacağını merak ettirerek (karakterleri o zaman önemsiyorsan) seride tutabilir.

  • Periah kullanıcısına yanıt

    Stay/Night Zero'dan önce yazıldığı için orada bir hataya düşmüşsün aslında suç sende değil normalde 2006 Fate/Stay Night iyi bir seri olsaydı Zero yerine oradan başlanması gerekirdi. Çünkü ben Zero'da Karanlık Atmosfer isteğimi UBW'den alamadım bir öznel beklentidir yani seri sana karanlık atmosfer vaat etmiyor, bunu eden stay night rotası var 3 film olan Heaven's Feel baya Zero'dan daha karanlıktı yanlış hatırlamıyorsam.


    Hatta bana o boğuk karanlık havadan çıktığımız için gözüme ekstra bir hoş geldi demek ki kişiye göre değişiyor sürekli aynı şeyleri görmek istemedim. Karakterler çocuk olduğu için çocuk kaprisleri yapmaları bana normal geldi yani çocuk olup yetişkin gibi mi davransalardı out-of-character objektif bir kusur haline gelirdi. Sen Zero ile tamamen aynı şeyin olmasını bekleyerek bir tık kendin beklenti olarak hata etmişsin, çünkü farkı olmasalardı bir anlamı olmazdı.


    Atmosfer vs. olarak Stay/Night o evrene tam oturuyor. Yani günün sonunda beklentilerle alakalı ben UBW'nin müziklerini, animasyonlarını, çizimlerini, hizmetkarlarından ve olay örgüsünden daha çok keyif aldım. Ayrıca mesela bu tanıdığımız karakterler nasıl bu hale geldi vs. Sakura gibi gizemlerde beni seride tuttu.

    Puan için teşekkürler ama yeni oyunla uğraşıyorum aslında baya eskidi o oyun.  İş yüzünden yeni anime sezonunu takip edemiyorum bile.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 27 Nisan 2021; 13:21:36 >
  • Okeanix kullanıcısına yanıt
    Yok Zero'yu beğenmedim değil, güzel, izlettiriyor kendini. Ben sadece beklediğimi bulamadım.
    Ben Zero'daki animasyonları, müzikleri sevdim zaten. Daha da iyiyse Ubw'de süper olur. Daha iyi hizmetkarlar kısmı çok önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stay/Night izlersen geri kalanları izleme hevesin kaçar, çok kötü. Mesela ben sırf bu yüzden devam edemedim, o kadar uğraştım ama geçmişi anlatan sonraki seriye bir türlü ısınamadım.

  • @SenseiReki @Periah Teşekkürler :))


    Fate/Zero açık ara farkla tüm Fate serisinin en iyisidir. Bunu Fate hayranlarının büyük çoğunluğu kabul eder. Bu nedenle Fate/Zero'dan sonra hangi Fate animesi izlenirse izlensin beklentiyi karşılamayacaktır. Bu nedenle ilk olarak Fate/Zero izlenmemeli bence.


    Örnek verelim, eğer önce Fate/Zero izlenir ve ardından Fate/UBW'ye geçilirse birazcık bile tahmin yeteneğiniz varsa finalde sizi ne bekliyor anlarsınız ve Fate/Zero ilk izlendiği için Fate/UBW aşırı tutarsız gelir.


    Fate/UBW o kadar kötü bir anime değil. Ufotable kalitesiyle müzikleri ve çizimleri de güzel. Fakat senaryodan kaybediyor. Diğer Fate evrenlerinden mesela Apocrypha ondan çok daha iyi.


    Tüm bu söylediklerime rağmen, Fate UBW ile başlayınca Fate/Zero'dan spoiler yeme durumuna rağmen (spoiler yemiş olsan bile Fate/Zero izleme keyfi düşmüyor, çünkü Gen Urobuchi kalitesiyle gayet güzel bir senaryosu var) yine de Fate/UBW ile Fate evrenine dalıp, bu evreni de tanıdıktan sonra Fate/Zero'ya geçilmesini tavsiye ediyorum. Fate/Zero'dan sonra olayların devamını anlatan Lord El-Melloi II de iyi gider.


    2006 yapım Fate Stay Night'a gelirsek, bence onu izlemeye gerek yok. Ama tüm hikâyeyi bilmek isteyen, onu da izleyebilir. Yalnız konusunun çoğu UBW ile benzer olduğu için araya biraz zaman koymasını da tavsiye ederim.


    Yine ufotable yapımı 3 filmlik Heaven's Feel serisi var. O da izlemesi keyifliydi ama ortalama bir anime diyebilirim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maybe4you -- 28 Nisan 2021; 9:51:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.