Şimdi Ara

Farklı Şehirden Araba alanlar İçin Trafik Tescil İşlemleri(Ankara İçin)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tescil işlemlerimi yaptıracağımda çok araştırmama rağmen açıklayıcı bir bilgiye ulaşamadım.Bu yüzden yaptırdığım işlemleri ihtiyacı olacaklar için paylaşmak istedim.

    1)Emniyete gittiğinizde yanınızda ;
    1-Geçici trafik tescil belgesi (Noter satışında size veriliyor.)
    2-Satış belgesi (Noter satışında size veriliyor.)
    3-Aracın Ruhsatı (Noter satışında size veriliyor.)
    4-Araca ait plakalar
    5-Trafik sigortası (Trafik sigortası adınıza olmak zorunda aksi takdirde işlem yapılmıyor.Aracın noterde satış işlemi yapıldıktan sonra hemen bir sigortacıda trafik sigortasını adınıza yaptırın.Plaka değişimden sonra aldığınız plakaya çevirebilirsiniz.)(Trafik sigortasının fotokopisi sizden alınacak,mutlaka çektirin.)

    2) Bu belgeleri yanınıza aldıktan sonra saat 7:30 gibi Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil’in önünde olun.Muhtemelen uzun bir kuyruk göreceksiniz,gözünüz korkmasın.Ehliyet almak,lpg işletmek vs. gibi birçok işlem için insanlar orada işlemler çok uzun değil.

    Üstünüz arandıktan sonra binaya giriyorsunuz.İlk olarak tam karşınızda Danışma’dan sağa dönün işlemlerin yapıldığı salona girin tam sağınızda işlem sıra fişi veren cihazlar var.Oradaki kalabalığı göreceksiniz,4 sıra oluşuyor uygun birine girin.Takriben 10-15 dakikada sıra size geliyor.Makinede YENİ KAYIT tıklayarak ve aracın plakasını yazarak sıra alıyorsunuz.

    3)Girişte danışmanın solunda Şoförler odasının gişesi var.Buradan 2 TL karşılığı dosya alıyor ve hemen yanındaki gişeye sıraya girerek 10 TL karşılığı dosyanın içindeki EK-1 sayfalarını aracın tescil bilgileri doğrultusunda doldurtuyorsunuz.( Sakın EK-1 belgelerini el yazısı ile siz doldurmayın geçersiz oluyor,daktilo ile doldurulması zorunlu.) ( Doldurulan belgelerin doğruluğunu kontrol edin.özellikle motor ve şase numaralarında yanlışlık var ise düzelttirin.)

    4) Dosyayı doldurttuğunuz yerin hemen karşısında plakayı gişesinin önündeki listelerden istediğiniz plakayı şeçin ve oradaki memura bildirin o plakaya ait size plaka fişi verecek bu fişide dosyaya koyun.( Eğer sıradaki plakayı almak istiyorsanız bu işleme gerek yok.)

    5)Salona tekrar girin tam karşınızda e-mail bankosu var.Burada sıraya girin buradan aracınıza ait alındığı şehirden temiz yazısı size verilecek.Bu belgeyide dosyanıza ekleyin.

    6)Artık sıranızı bekleyeceksiniz.(Ben saat 8 ‘de sıra aldım 9’da sıra geldi.İşlemler yetişmediği için tekrar sıra aldım ve saat 10:30’da dosyamı verdim.)
    Sıranız geldiğinde dosyanızı kimliğinizle beraber veriyorsunuz ve eski plakaları burada sizden alıyorlar ve hemen sol tarafta beklemenizi istiyorlar.10-15 dakika içerisinde size isminiz yada plakanız okunarak 2 fiş veriliyor.Ve emniyetteki işiniz bitiyor.Bir sonraki gün ruhsatı alabilirsiniz deniyor.

    7)Verilen bu 2 fişin biri ile yeni plakayı bastırıyorsunuz,biri ile de bir gün sonra ruhsatı alacaksınız.Eğer sabah erken gittiyseniz bütün bu işlemler yaklaşık 3 saat sürüyor.

    8)Plakayı bastıracağınız yer ;emniyetten çıkınca Yenimahalle yönünde yola çıkın,Toptancı hali ve Bp benzin istasyonunu geçin ve sağ taraftan İstanbul yoluna çıkın.100m.içinde sağdan girin tam karşınızda Plaka basım atölyesi var.17,5 TL karşılığında fişlerin birincisini vererek plakanızı bastırın ve alın.Yoğunluğa göre 1-2 saat içerisinde veriyorlar.Bu günlük işiniz bitti.
    9)Bir sonraki gün öğleden sonra plakaları da yanınıza alarak tekrar emniyete gidiyorsunuz.İşlemleri yaptırdığınız salona girin soldaki döner kapıdan çıkın ve kantine girin.İçeri girince sağda en dipte Plakaların damgalanacağı yerin hemen yanında YENİ KAYIT bölümü var.Buradan ruhsatınızı alıyor ve plakalarınızı damgalatıyorsunuz.Takriben yarım saatte işiniz bitiyor.(Kantine girdiğinizde Ruhsat Dağıtım Bankosu var burada sıraya girmeyin.)GEÇMİŞ OLSUN

    Bu tarz yerlerde insan sudan çıkmış balığa dönüyor.Bu yüzden biraz detaylı anlatmaya çalıştım ve uzun oldu. Kusura bakmayın.







  • en başta giriş için bir öneri yapayım ankaradaki arkadaşlar için.
    arka kapıdan, otoparkın olduğu taraftan açılır açılmaz giriş yapın. hatta bazen orası önden daha erken açılıyor. böylece ilk işlem yapabiliyorsunuz. üstünüzüde aramıyorlar sadece cihazdan geçiyorsunuz.
  • arkadaşım Allah senden razı olsun.ben de cuma günü bu işlem için Ankaraya gidecektim ve bir günde hallolur diye düşünüyordum ama anlaşılan ruhsatı 2. günde veriyorlar.O zaman pazartesi falan gitmek gerekecek ankaraya.plakayı aynı gün alabiliyoruz ama değil mi?
    bu arada ben Etimesgur ilçe emniyete gideceğim.orada daha az sıra olur sanırım???
  • Etimesgutta işlemler ne kadar sürer bilmiyorum ama yinede ruhsatı bir gün sonra alırsınız bence.Zamanı ona göre ayarlarsanız iyi olur
  • .....EKLEME....
    sıra beklemek istemiyorsanız, internetten, ankara emniyetin sitesine girip randevu alın.
    ben öyle yaptım, sıra beklemedim.
    yalnız randevuyu alırken, ek-1 formu ve aracınızın durum özetini de alacağınız için, randevudan 30 dakika önce falan gidin ki sıranız geçmesin.
    benim işim yaklaşık 30-45 dakika sürdü.
    plakayı genelde bir gün sonra veriyorlar, o nedenle aynı gün plakacıya giderseniz bir sonraki güne plaka hazır olur.
  • Ben bu konuyu bayağı bir yerde aramıştım.
    Çok teşekkür ederim.
  • işime yarayacak teşekkürler
  • 2 gün önce gittim Etimesguta.Adamlar işi arsızlığa vurmuş arkadaşlar.plakayı ertesi gün aldım ama ruhsat için 5 gün sonra gel dediler
    kardeşim alıp yollayacak artık ruhsatı.hemen önümdeki bir garip adam marmarise gidecekmiş ertesi gün,araba lazım dedi olmazz hemşehrim çekti memur adama. Böyle bir ülkede yaşadığım için lanet ediyorum bazen! 1 küçücük ruhsat kağıdını 5 günde çıkaran zihniyete




  • Merhaba.

    İstanbul'dan araç aldım yeni. Ankara plaka olacak.

    Hiçbir işleme başlamadım henüz... Araca LPG takılacak ve malum işletilecek.

    Eski sistemde ruhsatı çıkartmadan LPG takılıp, muayeneden geçtikten sonra hepsi bir arada bitiyordu. Acaba şimdi nasıl bir yol izlemek gerek?

    Ruhsat henüz çıkmadığı için, ayrı ayrı masraf yapmadan LPG'yi işletebilir miyim?
  • Sorumun cevabı, evet. İşletebiliyormuşuz :)
  • Paylaşım için teşekkürler

    Bu kadar çile çekmemek için trafik takipçiye 50-TL veriyorsunuz. Gün sonunda istediğiniz işlem yapılmış olarak size geri dönüyor
  • Bende aynen dediğiniz gibi yaptım zaten :)

    Tek fark 40 TL verdim :)
  • 3-Aracın Ruhsatı (Noter satışında size veriliyor.)

    Noter satışında eski Ruhsat Noter tarafından alınıp İPTAL edilir. Sanırım yanlış anlaşılma olmuş. Muayene yaprağını kastediyorsunuz galiba ???
  • Yeni alacağım araç Ankara plaka olacak ama ben yine de değiştirmek istiyorum. Bunun için de sanırım aynı yolları izlemek gerekli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.