Şimdi Ara

Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.


    Monsterlabo The First kasada sessizlik odaklı bir sistem için hem fansız olması her tarafı açık olduğu için hava geçişine izin vermesi sebebiyle 80+ Titanium sertifikalı Seasonic TX-700, 700W PSU yu Amazon'dan satın aldım.



    Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.



    Ancak geçen yıl alıp iade ettiğim TX-600 de olduğu gibi bu da hayal kırıklığı oldu. Cihaz aynı anda hem iyi hem de kötü. Verimlilik 2021 teknolojisi ile bir güç kaynağında görülebilecek en yüksek seviyede. Verimlilik %90’ın altına düşmüyor ve %50 yükte %97’yi buluyor. Bu ürüne artık 90+ diyebiliriz.

    Seasonic bu cihaza 12 yıl garanti veriyor.

    Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.



    Cihaz ısınıyor mu?


    Hayır kesinlikle ısınma yok. Her ne kadar mevcut donanımlarla en fazla %50 yüklenebilmiş olsam da ısınmaya dair işaret yok. Dış kasaya yansıyan ısınma belirtisi yok. Verimlilik çok yüksek olduğundan bunda şaşırılacak bir şey de yok aslında. %50 yükte 10w, tam yükte yaklaşık 45w atık ısı açığa çıkarıyor. Gold sertfikalı ürünler bunun yaklaşık 1.5 kat fazlası.


    Neden kötü?


    Cevap coil whine. Tiz ve sessiz bir ortamda odanın her tarafından rahatlıkla duyulabilecek bir ses. Düşük devirli fan sesinin duyulmadığı ortamda bunun sesi rahatlıkla duyuluyor.

    Aldığım her iki üründe de hemen hemen aynı tonda ses olması bu sesin yüksek verimliliğe çıkmanın yan etkisi olduğunu düşündürdü bana.



    Bu durumda cihazda fan olmamasının hiçbir anlamı da kalmıyor ve cihazın tüm olumlu taraflarını yok ediyor. Bu ses katlanılmaz bir ses değil. Yeri geldiğinde kullanılabilecek iyi bir ürün. Ancak sessizlik odaklı bir üründe kabul edilebilir bir ses değil bu. Neden böyle bir ürün var anlamak zor. Corsair RM, RMx serisi çok daha makul bir seçenek.



    Denk getirirsem platin sertifikalı Px-500 deneyebilirim ama satıcı amazon olarak şimdilik stoklarda yok.



    Puan: 3/10


    Puanı düşük bulanlar olacaktır. Ancak en kaliteli markalardan biri olan Seasonic'in en üst modellerinden birinde bu durumu kabul edilebilir bulmuyorum. Sessizlik iddiasında olan ve pahalı bir ürün olduğu için bu şekilde puanlamayı uygun gördüm. Eğer bu modele ait ürünlerin hepsi de bu şekildeyse hiç piyasaya çıkmasa daha iyiymiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Ağustos 2021; 13:53:34 >







  • Sıfır ses iddiası ve coil whine Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.  İade/değişim talebinde bulundunuz mu?

  • ehhalil kullanıcısına yanıt

    Daha bugün geldi. 1 ay iade süresi var. Önümüzdeki hafta iade edeceğim. Daha önce de 600w olanı iade etmiştim. Şansımı tekrar deneyim dedim yine aynı. Bir de 500w olanı deneyeceğim. Devre tasarımı olarak biraz daha farklı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 4 Ağustos 2021; 21:57:2 >
  • İnceleme için teşekkürler. Talihsizlik olmuş sizin adınıza, fansız yapıda olup bu sefer de bobinlerden ses çıkması fiyasko bir durum. Bu bobin vızıltıları maalesef verimliliğin olumsuz yan etkileri olarak bir süre daha devam edeceğe benziyor. Verimliliğin yanında bobin teknolojilerinde de mi bir farklılığa gitmek gerekiyor acaba. Anladığım kadarıyla bobinler geliştirilen verimlilik teknolojilerine ayak uyduramamakta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jon doe J kullanıcısına yanıt

    Yüksek verimlilğin böyle bir yan etkisi olduğu doğru mu? Ben tahmini olarak yazmıştım. İncelemede yazdığım iki model dışında son 5 yılda 80+ Gold sertifikalı corsair rm550x, rm750x ve evga 650GQ geçti elimden. Coil whine rm550x de hiç yoktu. Şu an elimdeki diğer psu olan rm750x de önemsenmeyecek kadar az var sadece yakın mesafeden duyuluyor. Ama rm750x in boyutu kullanmak istediğim kasaya 1cm kadar fazla. Evga 650GQ de ise felaket coil whine vardı. 10 yıllık Enermax bronze da da yine yok.


    Bir de prime fanless platin sertifikalı 500w model var ama nasıl olduğunu bilmiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Ağustos 2021; 13:19:43 >
  • Zamanla geçer geçmezse üreticiye söv

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sessizlikten cok fansızlık odaklı bır urunmus demekkı.


    koca koca fırmalar bu testlerı yapmıyorlarmı yoksa nasıl olsa yerlermı dıye dusunuyor.


    ve bunu yapan en tepe psu tedarıkcılerınden bırısı...

  • Verimi artırmak için kontrolcü otantik hareketler çekiyor. Dolayısıyla trafo, bobin ve kondansatörler çok farklı frekans ve dalga şekillerine maruz kalıyor. Bu durumda da sesi engellemek kolay olmuyor. Yine de büyük bir firmanın bunu engellemesi beklenir. Bende 2 adet fanlı seasonic var. Hiç ses sıkıntısı yaşamadım. Ama mesela tv de var o anahtarlama gürültüsü. İnsan arıza mı diye tedirgin oluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serafon -- 6 Ağustos 2021; 0:52:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende seasonic kullanıcısıyım konuyu görünce yazmak istedim. Konudaki Seasonic modelinden başka bir psu kullanıcısıyım imzamda yazdığı üzere. hayatımda aldığım ilk seasonic psu idi ve 2011 den beri seasonic hayalimdi.

    Benim psuda 2 yıllık kullanım içinde 1-2 kere coilwhine yaptı ama ufak bi sesti psunun arkasına geçince duydum. Onun haricinde hiç ses yapmadı.

    Yani bir iki kere coilwhine duyulduktan sonra psu bi daha ses yapmadı.

    Buna nazaran size tavsiyem; prizlerinizi, topraklamanızı, fişlerinizi, evdeki elektrik tüketen diğer aksamları kontrol etmeniz ve eskilerse yenilemenizi tavsiye ederim. Önceki psudada oldu demişsiniz belki psular kaliteli ama sizde gümlüyor ihtimalini güçlendiriyor dediklerim bi tavsiyedir karar size kalmış. Benim psuda 12 yıllık garantiye sahip yani içerdiği bileşenler olarak ikimizinde %90-95 oranında aynıdır diye düşünüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 6 Ağustos 2021; 2:46:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Madem firmalar fansız ürünler yapabiliyorlar neden ekstra maliyet ve risk alıp fan koyuyorlar acaba ? fansız olması için içinde herhangi bir soğutucu plaka falan mı varda maliyet artıyor?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Madem firmalar fansız ürünler yapabiliyorlar neden ekstra maliyet ve risk alıp fan koyuyorlar acaba ? fansız olması için içinde herhangi bir soğutucu plaka falan mı varda maliyet artıyor?

    tabii ki iki neden var:


    1- Arz-Talep : Kullanıcıların sessiz ürün isteyenleri (Talep edenleri) daha fazla para ödemeye razı... Ama sesi önemsemeyenler için fiyatta ucuz olanı anlamlıdır.

    2- Maliyetler.. Kaliteli, yüksek verimli ürünlerin maliyeti fazladır.



    @Hobar hocam fiyatı da yazaydınız ... fiyatı "rahat 1000 lira vardır " diye baktımFansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme. oldum 4455 lira ney!!!


    yerinizde olsam, 1200 wattlık seasonic, corsair alırdım... %50 yüke kadar fanı hiç dönmüyor.





  • ReflexAction kullanıcısına yanıt

    Bu güçte bir ürünü fansız yapabilmek için çok yüksek verimlilik şart. Oda özel parçalar, kaliteli bileşenler gerektiriyor. Cihaz verimli olduğu için ısınmıyor. Ayrıca sayıcı az üretiliyor bunlar. Yani daha verimsiz bir psu ya fan koymak daha ucuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Ağustos 2021; 16:28:50 >
  • ironblood19 kullanıcısına yanıt

    Ben her şey dahil 2500 e aldım. Amazonun satıcılı stokta kalan son üründü. Şu anki ürünün satıcısı amazon değil. Alternatif olarak gold sertifikalı Corsair rm750x ve Seasonic focus 750w var. Onlar da zaten 1400-1500 lira civarı. +1000 tl farkı da önemsemedim fazla.


    1000-1200w lık ürünler de fan dönme eşiği %50 değil %30-40 oluyor genelde. Bu kadar güce ihtiyacım yok. Ayırca boyutları büyük oluyor. Bendeki rm750x önceki nesil olduğu için boyutu kasaya büyük geliyor. Seasonic ucu ucuna kurtarıyordu.

  • Fansız Psu Seasonic PRIME FANLESS TX-700 700W inceleme.Dinkie The Sinkyoutube
    Today we're checking out the INSANE NJ700 PSU from Silverstone. This unit is a Fanless 80+ TITANIUM 700 Watt PSU. Thank you to Silverstone for sending me this insane unit to check out. More information about the NJ700: https://www.silverstonetek.com/product.php?pid=986&area=en Buy the NJ700 on Amazon (available soon): https://amzn.to/3ab1nXC
    https://www.youtube.com/watch?t=510&v=lVGhjHkcqEg&feature=youtu.be

    Kulaklıkla dinlerseiz duyarsınız. 8:30 dan sonra böcek sesi gibi bir ses var o bendeki ürünle aynı ses. Silverstone NJ700 de bu ürünün birebir aynısı zaten. Sadece farklı marka basıılmış.

  • Fansiz PSU çok sakat. Ayrıca heryerden toz girecek içine devrelere yapışacak işi iyice artacak kasa içi fanları çok işe biraz soğumasına yardımcı olur. Fansiz yapmışlar sessiz olsun diye ama zaten çok sessiz fanlar var . Fansiz PSU tehlikeli açıkçası


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Asıl fan olduğu zaman toz oluyor. Fan doğrudan sürekli devrelerin üzerine hava üflüyor. Bunda ise açığa çıkan ısı cihazdan dışarı doğru uzaklaşıyor.

  • Coil whine dediğiniz sesin sebebini anlayabilmeniz için bir indüktörün işe yaradığını ve neye benzediğini anlamanız gerekli. Normalde olmaması gerekiyor. Olduğu zaman da bu çok büyük ihtimalle bobinin indüktör kasasına düzgün sabitlenmemesinden ileri geliyor.


    Switch mode psulardaki indüktörleri göz önüne getirdiğim zaman ortada epey ciddi bir QC problemi olduğunu düşünüyorum. Seasonic'in QC sürecinden böyle bir psunun geçememiş olması gerekliydi.


    Doğrulamak adına soruyorum: gelen ses ekran kartlarından veya anakartlardan gelen cw sesine göre daha pes bir ses öyle değil mi? Yani onlar kadar tiz değil?

  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Seasonic işte böyle amatör bir firma. İnsan gelir bir TurkeyStar'a sorar, abi der biz fansız psu üreteceğiz ama sizce biz bunun altından kalkabilir miyiz? Hiç anlamıyorum ben bu insanları, hiç.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Evet ses dediğiniz gibi. Ekran kartındaki kadar tiz değil. Yukarı video attım ordaki sesin aynısı. Ben biri 600 biri 700w olmak üzere iki kere aldım. İkisi de aynıydı. Aynı şiddette ve aynı tonda. Bence bu model psu ların en az yarısında var. Satın alıp olumsuz yorum yapan az ama olumlu yorum yapanlar da muhtemelen fark etmedi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Asıl fan olduğu zaman toz oluyor. Fan doğrudan sürekli devrelerin üzerine hava üflüyor. Bunda ise açığa çıkan ısı cihazdan dışarı doğru uzaklaşıyor.

    Fan olduğunda milim belki toz yapisir ama . Bir süre sonra fansiz olanda tozlar hep aşağı döküldüğü için Pusu'nun içi katman gibi toz dolacaktır . Sesi hiç duyulmayacak PSU fanları var ayrıca psu fanları bilgisayarı soğutmada çok etkin faydası oluyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.