Şimdi Ara

Fandan Aniden Ses Gelip Bir Anlığına Kasan Laptop

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar. 8 Yıl önce bir hesap açmış olduğumu şimdi sizlerin yardımına ihtiyacım olunca öğrendim Fandan Aniden Ses Gelip Bir Anlığına Kasan Laptop 


    Başlıkta da belirttiğim gibi 2 gün önce her sabah olduğu gibi bilgisayarımı açınca fandan normalden daha fazla ses geldi.

    Baya şaşırdım ve korktum açıkçası. Bu bilgisayarın değeri bende çok fazla. Çoğu kişiye saçma gelebilir ama öyle. Açıp içini temizledim güçlü süpürge makinesiyle, özelliklede fanı iyice temizledim. Daha 3 ay önce de temizlemiştim ve ısınma söz konusu değildi. Şimdi de kesinlikle ısınma olmuyor. Sadece aniden fandan tren sesi gibi çok fazla ses geliyor ve kasma oluyor. Format attım yine çözülmedi sorun. Diski biçimlendirme iyi yapma gibi bir ayarlar vardı onları da yaptım. Bir sürü ayar yaptım çok az düzeldi. Ama bu olay sürekli olunca çok rahatsız ediyor ve korkutuyor beni.

    Disk ve CPU normalden daha fazla gözüküyor görev yöneticisinde. Format atmama rağmen formattan öncesindeki disk kullanımından daha fazla kullanıyor diski. Diskide temizlemiştim formatta.


    4GB Ram'li bilgisayarda win 10 kullanıyorum :( Keşke win 8'de kalsaydım ama windows.old süresi doldu ve silindi.

    Fan tarafından koku gelmeye başladı bu daha da korkuttu beni. Uzun zamandır da oyun oynamıyorum.


    Fandan Aniden Ses Gelip Bir Anlığına Kasan Laptop

    Bu en az hali. Dediğim fan sesi çıkar çıkmaz Disk dahil hepsi artıyor sonra düşüyor. Sürekli böyle tekrarlıyor. Film izlerken bile donuyor.


    Fandan Aniden Ses Gelip Bir Anlığına Kasan Laptop



    Sizden ricam bildiğiniz bütün çözümleri yazarsanız hepsini denemeye hazırım. Sormak istediğiniz soruları da cevaplarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvuS__000 -- 22 Aralık 2020; 0:56:9 >







  • thermal macun yenilediniz değil mi?. Macunlarını yenileyin hd tune ile hdd testi yapın

  • Hayır yenilemedim. Şimdi sipariş vereceğim internetten. Acaba aynı model fandan da satın alsam mı diye düşünüyordum. Bide şimdi termal macundan sonra da aynı sıkıntı olursa ne yapacağım diye düşünürken siparişi daha bugün veriyorum. Dediğiniz testi yapacağım şimdi. Teşekkür ederim :)

  • corvuS__000 kullanıcısına yanıt

    macun yenilemeniz gerekir. çok kalitesiz değil orta karar birşey iş görür. fanın içine bakın erimiş hasar görmüş bir parçası var mı ? eğer sorun yok ise onu değiştirmeye gerek yok eğer fanda sorun var ise onuda değiştirmekte fayda var.

  • Rampage TM-130 aldım onu kullanacağım gelir gelmez. Fanda görünürde bir sıkıntı yok ama yerinden çıkarmaya çalıştığımda bir tarafı çıkmadı bende zorlamadım kırılır diye. Termal Macun sürdüğümde tekrar deneyeceğim. HDD'yi çıkarıp SSD takmam mümkün mü ?

  • corvuS__000 kullanıcısına yanıt

    evet mümkün. hatta hdd yi de dvd yerine takabilirsiniz.

  • HD Tune ile test yaptım hiçbir sıkıntı yok. Health kısmında da, uzun tarama bölümünde de bir sorun çıkmadı. Yarın ya da ertesi gün termal macun elime ulaşacak. Onu sürmüşken fanıda yerinden çıkarıp iyice temizleyeceğim. Umarım sorun çözülür. Teşekkür ederim cevapların için. Fandan Aniden Ses Gelip Bir Anlığına Kasan Laptop 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvuS__000 -- 24 Aralık 2020; 20:45:27 >
  • Termal macunu güzel bir şekilde sürdüm ve fanı iyice temizledim. Hala aynı ses çıkıyor ama eskisi kadar boğuk değil. Disk hala hiçbir şey açık değilken %40 kullanılıyor. Bence sorun diskten kaynaklı. Babamın laptopun hdd'sini takacağım akşam.

  • HDD'yi çıkarıp 120GB SSD taktım ve linux işletim sistemine geçtim sonunda. Ses hala devam ediyor, kasma hiç yok tabi. Fanı da değiştireceğim 25-30 tl zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corvuS__000 -- 1 Ocak 2021; 16:15:22 >
  • corvuS__000 kullanıcısına yanıt

    fanın ortasına yağ damlatmayı denediniz mi?

  • Hayır. Geçen gün düzgün dönüyormu diye tekrar kontrol ettim çevirince çevirdiğim tarafa dönüp hemen duruyor yani daire çizerek dönmüyor takılıyor gibi. Şimdi dediğiniz gibi yağ damlatacağım çünkü bu laptopun modelinde fan bulamadım bugün tekrar araştırmadan önce yağ işlemini uygulayım.

  • Termal macunu kalın sürdüğümü düşünerek temizleyip tekrar sürdüm artık açılır açılmaz kapanıyor. Konuyu kilitleyebilirsiniz yeni bilgisayar topladım çok daha iyi oldu.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.