Şimdi Ara

Fan yapılandırması ve diğer dertler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fazlasıyla merhabalar,
    ufak tefek dertlerim var, yardımınızı umuyor, talep ediyorum.
    Yeni bir sistem topladım fakat konudan uzun yıllardır uzağım ve ne yapacağımı kestiremedim. Şöyle bir alete kalkıştım:
    Ryzen 5 Pro 4650G
    Asus Prime A520M Tuf plus ıvır zıvı...
    Zalman S2 Kasa
    Konudan bağımsız 3-5 parça komponent daha.

    Kasada 1 adet stok egzost fan var, gerisi Allaha ve kullanıcıya emanet. Sessizlik öncelik olmak koşuluyla fan yapılandırması nasıl yapılmalı? Elimde 3 adet fan var on yıllar öncesinden hiç kullanmadığım, yepisyeni, gıcır kondüsyonda. Anakartta sanırım 1 adet fan girişi var, diğer fanları psu'ya bağlayarak son devir kafa ütülemesine maruz kalmak istemiyorum. Fan çoklayıcılar var fakat kullanıcı yorumları iç açıcı değil, rpm fazla düşüyor vs.
    Fan kontrolcü ise manual ve kullanışlı bulmamıştım yıllar önce kullandığımda. Bu işi anakart kontrolünde ve güçten taviz vermeksizin, sessiz bir şekilde nasıl kotarabilirim? Nasıl bir yol izlemeli?
    İşlemcinin stok soğutucusu serinin en tırt modeli Wraith Stealth. Bunu emmoğlu Wraith Spire ile değiştirmeli (100 papele 2.el buldum bi tane) mi? Aralarında ortalama 7-8 derece civarı bir fark var Spire lehine. Ne etmeli dostlar? Yoksa daha sağlıklı bir soğutucuya mı yönelmeli, bu durumda fiyat-performans 200 lira civarı tavsiyeleriniz ne olur? Bitti.
    Buraya kadar sabrettiyseniz teşekkürler, hayırlı yaşamlar.



  • CPU soğutucu olarak bütçenize uygun olan şu modele bakabilirsiniz:
    https://www.n11.com/magaza/ramtechbilgisayar?iw=t6

    Anakartınızda 1 adet CPU fanı için, 2 adet de kasa fanı için fan konektör var. 2 adetin üzerinde kasa fanı kullanacaksanız çoklayıcı kullanmak, fanı PSU'ya bağlamak ya da kontrolcü almak gibi çözümler var. Çoklayıcı ile sıkıntı çıkarır mı bilmiyorum, bu konuda deneyimim yok (ben dört kanallı fan kontrolcü kullanıyorum)
    PSU'ya bağlayayım sabit devirde çalışsın derseniz, 7V ya da 5V bağlantı yaparak fanın daha yavaş çalışmasını sağlayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.