Şimdi Ara

Fan Montaj Yönü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar benim pc kasasının altında 80 mm fan takabileceğim bir kısım var kasanın altından 3 slot yukarıdada ekran kartım var ben kasanın altına 80 mm fan taktığımda fan içerimi hava üflemeli dışarım sizce hangisi performanslı olur ekran kartım sapphire 6870 ortada büyük fan olan soğutuculu ve kasaanın altına takacağım fan ekran kartı fanının tam karşısına geliyor

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • kasanın altına takmanı önermem. içeri doğru takarsan kasaya toz basar. dışarı taksan faydası olmaz yere çarpan sıcak hava az da olsa kasa içine dolar tam dışarı atamaz ve ses de yapar. test edildi zamanında bunlar tarafımdan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bediralkan

    kasanın altına takmanı önermem. içeri doğru takarsan kasaya toz basar. dışarı taksan faydası olmaz yere çarpan sıcak hava az da olsa kasa içine dolar tam dışarı atamaz ve ses de yapar. test edildi zamanında bunlar tarafımdan.

    Ekran kartını soğutmaya bi faydası olmaz diyosun yani.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • arka kapakta yer yok mu acaba. oraya takarsanız daha faydalı olur
  • kasanın altına yatay konumda fan takacaksan yukarı doğru takmalısın bence..kasa içindeki sıcak havayı yukarı versin...ben olsam böyle takardım...kasa üstündede fanın varsa sıcak hava bu fanlardan sışarı atılır..ben olsam öyle yaaprdım..
  • Kasada arkada 12 cm eksoz fan var yanda 12 cm içeri üfleyen fan var önde 12 cm içeri üfleyen fan var bunların haricinde altta ve üstte 80 mm fan takabileceğim 2 yer var ekran kartı çok ısınmıyor ama ben belki biraz daha faydası olursa diye düşünmüştüm.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbsrkc06

    kasanın altına yatay konumda fan takacaksan yukarı doğru takmalısın bence..kasa içindeki sıcak havayı yukarı versin...ben olsam böyle takardım...kasa üstündede fanın varsa sıcak hava bu fanlardan sışarı atılır..ben olsam öyle yaaprdım..

    Ben evet kasanın altına yatay konumda fan takacağım soğuk havaher zaman aşşağıda olduğu için mantık olarak fanı içeri üfleyecek şekilde takmak lazım ama diğer taraftan ekran kartının fanının dışarı attığı sıcak havayı alttaki fan tekrar ekran kartına üfleyecek gibi bir durum oluyor mu?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • bendede aynı..önde 1,yanda 2 ader 14 cm içeri / arkada 1 adet 14 cm egsoz / üstte 2 adet 14 cm dışarı var..kasa içindede 1 adet 14 cm var..
    kasa içindeki hava dolaşımını sağlıyor..bende kasa altına takılacak yer yoktu..
  • evet kasaya en çok toz varsa taban fanından giriyor, masa zeminine konan tozları da çekiyor, ama ısınan hava yükseldiği için alttan soğuk hava takviyesi iyi olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    evet kasaya en çok toz varsa taban fanından giriyor, masa zeminine konan tozları da çekiyor, ama ısınan hava yükseldiği için alttan soğuk hava takviyesi iyi olur.

    bunu toz filtersi takarak çözemezmiyiz fanın önüne birde dediğim gibi acaba ekran kartı fanı sıcak havayı dışarımı üflüyor yoksa kasa arkasındanmı atıyor ekran kartı bu



     Fan Montaj Yönü


     Fan Montaj Yönü
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ekran kartı fanı egsoz gibi dışarı atar sıcak havayı...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Tabana fan takviyesi elbette faydalı olur ama @El Mukteda nın dediği gibi inanılmaz derecede toz çekiyor içeri. Sıcaklık sorunu yoksa takmaya gerekte yok.
  • kart toxic ile aynı fana sahip orda bir resim kullanmışlar sanki sıcak hava arkadan çıkıyormuş gibi mantık şöyle heralde ekran kartı soğuk havayı gpu ya doğru üflüyor ve içerde ısınan havada arkatan atılıyor bu mantıkla kasa altına toz filtresi ile beraber bir 8 mm fan takarsak içeri doğru üfleyen kart daha serin çalışmaz mı

     Fan Montaj Yönü
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • sıcaklık sorunu yoksa gerek yok hocam, çünkü filtre tozlandıktan sonra üfleme sesi yapar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Mukteda

    sıcaklık sorunu yoksa gerek yok hocam, çünkü filtre tozlandıktan sonra üfleme sesi yapar.

    aslında serin çalışıyor ekran kartı boşta 27-28 derece %20 fan devrinde 1 saat crysis 2 1920x1080 xtreme ayarlarda maksimum 72 derece fan maksimum %48 devirde

    ha oda şartlarını sorarsanız kış geldi garip pc evin yanmayan odasında zaten kapalıyken ısılar sıfırın altınada düşüyor olabilir
    kartı bide yazın görmek lazım
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • yaz için en az 10 derece koymak lazım üstüne.
  • Üstteki fanları havayı dışarı atacak şekilde ayarlayın, alta fan takmanıza gerek kalmayacaktır soğuk hava bir şekilde kasaya girecektir.Hava akımı tek yönde olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabe

    Üstteki fanları havayı dışarı atacak şekilde ayarlayın, alta fan takmanıza gerek kalmayacaktır soğuk hava bir şekilde kasaya girecektir.Hava akımı tek yönde olacaktır.



    şu an zaten eksoz fan havayı dışarı üflüyor üstte 80 mm fan takabileceğim boş yuvayada dışaruı üfleyen bir fan takacağım aşşağıya takmak istemedeki amaç aynı zamanda ekran kartınada takviye yapsın diye
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Öncelikle tabana fan takarsanız içeriye yani yukarıya üflemelidir ancak üstte de egzost fan olmalıdır aksi halde çok gereksiz olur.

    Diğer bir durum da 8cm'lik fan soğutmadan çok sese neden olur takmayın derim.

    Ön ve arkada fan var ise yeterlidir, yan kapağa da takma imkanınız varsa min. 12cm'lik fan öneririm.
  • havayı dışarı üflemeli kardeşim benim düşüncem içe doğru üflerse arkadaşında dediği gibi kasayı toz basar

    Edit:Filitre falan baş ettiremessin sürekli filitre değişmek/yıkamak zorunda kalırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMuRaT25 -- 16 Kasım 2011; 22:34:44 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.