Şimdi Ara

Fan Dizilimi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kullandığım sistemde şu an için kasa fanı bulunmuyor, işlemci fanı stok AMD fanı ve Sempron 140@4400e XII 3.5 GHZ hızında boşta 40 derecede, anakart da aynı düzeyde; sisteme kasa fanı eklemek için nasıl bir yok izleyeyim yardım almak istiyorum.

    Ön tarafa 1 içeri, arka tarafa 1 dışarı takacağım, yanlar için ise içeri mi dışarı mı yöneltmem gerekir? Sistemde ekran kartı yok, yan fanları altlı üstlü olarak ne yönde takmalıyım? Ayrıca standart molexli fanlar takacağım, toplamda 7-8 fan bile düşünüyorum, güç alımlarında sorun çıkar mı acaba?



  • Arkadasım ılk once kasanın yapısını soyle.mısal psu alttamı yukarda mı, kasanın ust bolgesınde fan takabılecegın bır yer var mı.Eger senınkıd benım gıbı psu altta ıse yapacagın ıslem guzel bır hava akımı olusturmak ıcın ısınanan havanın yukarı cıkacagını dusunursen ust ve arka eksoz cıkız yerlerını havayı dısarı verecek sekılde.Alt(ki varsa),on ve yan taraflarıda ıcerı dogru yap.Yanı hava akımın onden alttan---> yukarı arkaya dogru olsun beoylece daha serın olur kasan
  • Üstte fan yeri yok malesef, en çok düşündüren kısmı Cpu fanının karşısındaki yan fanı içeri mi dışarı mı çevireceğim, psu üstte.

    Merak ettiğim şey fansız ısısı ile fanlı ısının ne kadar fark edebileceği, kimileri fan taktığında ısının arttığını belirtmiş, öyle bir durum olmasın umuyorum sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cybershock

    Üstte fan yeri yok malesef, en çok düşündüren kısmı Cpu fanının karşısındaki yan fanı içeri mi dışarı mı çevireceğim, psu üstte.

    Merak ettiğim şey fansız ısısı ile fanlı ısının ne kadar fark edebileceği, kimileri fan taktığında ısının arttığını belirtmiş, öyle bir durum olmasın umuyorum sadece.



    Siimdı soyle dusun cpu fanın nasıl bırsey bılmıyorum ancak dık degılde bı taraf bakıyorsa o traftakı fanı dısarı hava verecek sekılde cevıreceksın kı sıcak havayı dısarı atsın.Fan takılınca ısı artması gıbı bır durum olusmaz.Oyle olsa hıc bır kasa uretıcısı fan koymazdı kasalarına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.