Şimdi Ara

Fan Bağlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? İçerimi Üflemeli Yoksa Dışarımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba
    Fan bağlarken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir ? Mesela ben bir cihazın bilgisayar ünitesine Fan bağlamak istiyorum fakat Fan dışarımı çekmeli yada içerimi üflemeli konusunda tereddüt yaşıyorum.
    Ben şöyle bir kara aldım ; Sistem dışarıdan 220V'lik bir fan taktım kasanın içerisinde doğru üflüyor! Yanda ise büyük boyutta 12V'lik bir fan var oda aynı şekilde içeri üflüyor (Normalde dışarı çekiyordu,ters bağladım ! Sizce nasıl ?

    Amacım Anakartın soğuk bir ortamda çalışması !

    Kimileri havayı dışarı atsın diyor
    Kimileri içeri ! Ben ise içeri hava verip direk karttaki komponentleri soğutmasından yanayım !



  • İçe olmannda artısı var dışa olmanında durum ve şartlara göre değişir bu
  • Güç kaynagğının fanı 12cm ise fan kasanın içinde ve üstte demektir.Isınan hava yukarı cıktığı için genelde ikinci fana bu sayede gerek kalmaz.Kasa kapağının sağ alt tarafına 38mm kalınlıgında 12cm orta devirli.Delta yada Papst marka çift rulmanlı bir fan taktığında push/pull tekniği uygulanmış olur ve ısınma derdinden kurtulmuş olursun (kapağa takacağın fan kasa içerisine üfleme yapmalıdır)
  • Elektronik cihazlarda fan ile yapılan soğutmlarda kural, içerideki sıcak havayı dışarı atma şeklindedir. Bunun içeri üflemeye göre hem avantajları hem de gerekliliği vardır. Dışarıdan hava çekip içeri üflemek, dış ortamdaki toz, tüy vb cisimleri doğrudan komponentler üzerine yapıştırma riski taşır. Aynı zamanda fan pervanelerinin ve milinin dışarıdan gereksiz cisimleri çekip üzerine dolama riski de cabası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 5 Kasım 2019; 9:43:45 >
  • Hocam bilgisayar kasasında dışarı üfleyen 2 slot olmalı . Birincisi kasanın arkasındaki fan slotu , diğeri de üstündeki slot . Onun haricinde kasanın önü , yanı ve altındaki slotlar içeri üflemeli . Kasada temel olarak 2 yönde bu hava akımını yapabilirsiniz . Fotoğraf yardımcı olur umuyorum .

    Fan Bağlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? İçerimi Üflemeli Yoksa Dışarımı?




  • Amaca uygun olarak yönlendirmeniz lazım, eğer ortamdaki sıcak havayı dışarı atsın diyorsanız arka taraftaki uygun yerlere egzos fanı koyup dışarıya vermeniz lazım, yok eğer spesifik olarak belli bir parçayı soğutacaksanız o parçanın üzerine üfleyecek şekilde monte etmeniz lazım, örneğin işlemci, örneğin ekran kartı işlemcisi veya yine kasaya taze hava gelsin istiyorsanız ön panelin alt taraflarında uygun yere içeri üfleyen fan takabilirsiniz ... Yani amaca yönelik olmalı, sonuçta ise içeride bir hava sirkülasyonu olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.