Şimdi Ara

Falllout 1 Türkçe Yama çalışması 2017 (çevirmen aranıyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
8
Favori
8.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çeviri ekibi

    The Satanist
    Athletic-o





    Falllout 1 Türkçe Yama çalışması 2017 (çevirmen aranıyor)




    Yayımcı: Interplay Inc.
    Dağıtıcı: Interplay Inc.
    Yapımcı: Black Isle Studios
    Tasarımcı: Tim Cain
    Sürüm: 1.1 (Kasım 21,1997)
    Oyun motoru: Fallout Motoru
    Platform: DOS, Windows, Macintosh
    Çıkış tarihi: Eylül 30, 1997

    Tür:Kıyamet sonrası dünya(Post-apocalyptic) RPG

    Fallout, Interplay tarafından 30 Eylül 1997 tarihinde piyasaya çıkartılmış ve oyuncular tarafından büyük bir ilgi ile karşılanmış bilgisayar oyunudur. "A Post Nuclear Role Playing Game" (Nükleer Savaş Sonrası Rol Yapma Oyunu) olarak da tanıtımı yapılmış ve bir nükleer savaş sonrasını konu almıştır. Tur bazlı stateji kategorisinde de yer alsa sadece savaş kısmı tur bazlı olup, diğer kısımlar gerçek zamanlı oynanabilmektedir. Oyuncu, bulunduğu sığınağın su üretici yongası bozulan ve yeni bir yonga aramak için yaşadığı vaulttan yer yüzüne çıkan bir karakteri canlandırmaktadır.
    Oyun resmi olmayan olarak Wasteland oyununun devamı olarak da sayılmaktadır. Ancak Electronic Arts şirketinin oyunun isim haklarını elinde bulundurması nedeni ile oyun farklı bir isim altında çıkarılmıştır. Oyunun içinde Wasteland dünyasına bazı göndermeler bulunması ile beraber farklı bir Fallout evreninde geçmektedir. Fallout'da, esas olarak Steve Jackson Games'in yarattığı "Generic Universal RolePlaying System" (GURPS) sistemini kullanması öngörülmüştü. Ancak, bir iddiaya göre, oyununun fazla şiddet öğeleri içerdiğini düşünen Steve Jackson Games şirketi Fallout'da kendi sisteminin kullanılmasına izin vermedi.

    Evren

    Oyun 22. yüzyılda geçmektedir. Oyunun ilginç yanlarından bir tanesi 1950'li yıllarında baş gösteren paranoya ve (Retro-futurism) bilimkurgu öykülerinden etkilenmesidir. Öyle ki oyundaki 22. yüzyıl günümüz insanın hayal ürünü değil de 1950'de yaşayan birinin hayal gücünden çıkmışa benzemektedir.
    Oyun 2161 yılında geçmektedir. 23 Ekim 2077'de meydana gelen ve sadece 2 saat süren "Büyük Savaş" tan sonra dünya karanlık bir çağa girmiştir. Savaşın en önemli sebebi dünyanın kaynakların gittikçe tükenmesi ve hızla azalan kaynaklardan daha fazla pay almak isteyen ülkelerin, bunun için birbirleri ile çatışmaya başlamalarıdır. Savaştan önce meydana gelen önemli olaylar arasında, Amerika Birleşik Devletleri'nin Kanada'yı ilhak etmesi, Alaska'da Çinliler ile Amerikalıların çatışmaları ve Birleşmiş Milletler'in varlığına son verilmesi gösterilebilir.
    Savaşın yaklaştığını farkeden Amerika, Vault-Tec isimli bir kuruluşa kaynak sağlayarak, Vault isimli büyük yeraltı sığınakları inşa etmesini sağlamıştır. Ancak savaş başladığı zaman beklenmedik bir şekilde, ABD'nin yaptığı Vault'lar arasında bağlantı kopar. Bunun üzerine, bu sığınaklar dış dünya ile iletişimden yoksun olarak yerin altında yaşarlar. Buna karşın bazı sığınaklar planları doğrultusunda yıllar sonra açılır. Bir tanesi de deneyin bir parçası olarak asla kapanmaz.
    Fallout Bible'ları (Fallout İncilleri) sayesinde Amerika'da toplam 122 Vault olduğu bilinmektedir. Buna rağmen 2077'de 400 milyon insanı bulunan Amerika'daki 122 Vault toplamda sadece 400.000 insan kapasitelidir. Vault'ların hepsi kendine özel bir kod numarasına sahip olup hepsinin kendi üniforması ve farklı ekipmanları vardır. Vault Experiment (Vault Deneyleri) planına göre Vault 0 diğer tüm Vault'ların kontrolünü elinde tutar, ama en önemlisi Vault'ların kontrolünün kısmen Amerika'nın gölge hükümeti olan Enclave'in elinde olmasıdır.
    Amerika Hükümeti savaştan hemen önce Çinlilerin onları öldürmek için bir tür virüs keşfettiği paranoyasına kapılır. Bunun üzerine Power Armor'ları da keşfeden West-Tec, F.E.V (Forced Evolutionary Virus) adı verilen bir virüs geliştirmeye başlar. Ama virüs tam olarak bitirilmeden savaş başlar ve virüsün geliştirildiği Mariposa Üssü bombalanır. Yıllar sonra Harold, Richard Grey ve bir grup insan karavanlara zor anlar yaşatan Raider'ları etkisiz hale getirmek için yola çıkar ve izleri takip ederek Mariposa'ya ulaşırlar. Kısa süre sonra sadece Harold üsten canlı çıkar. Richard Grey yüksek dozda radyasyon ve F.E.V'e mağruz kalır ve mutasyon geçirerek oyundaki baş düşmanınız The Master haline gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 8 Ocak 2018; 17:58:14 >







  • Kolay gelsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oynamak isteyip bir türlü oynayamadığım oyundur.Çeviride yardım edebilirim taslak bir metin felan varsa pmden konuşalım ingilizce seviyeme karar verirsin.Fallout serisini severim 3 ve 4ü oynadım terimlere aşinayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sepkov

    Hocam oynamak isteyip bir türlü oynayamadığım oyundur.Çeviride yardım edebilirim taslak bir metin felan varsa pmden konuşalım ingilizce seviyeme karar verirsin.Fallout serisini severim 3 ve 4ü oynadım terimlere aşinayım.

    şuan arayüzü çeviriyorum ayrıyetten mass effect çevirisi yapıyorum ben sana atarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 6 Temmuz 2017; 12:48:21 >
  • Harika haber. Bekliyoruz. Kolay gelsin
  • Nice yiğitler başladı da bitiremediler. Bakalım sen bitirebilecek misin? :)
  • Yüzde 5



    Yuzde 20 de ss ler gelicek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The SATANİST -- 14 Temmuz 2017; 0:15:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi çalışmalar.Allah utandırmasın :)
  • R-10 kullanıcısına yanıt
    En kısa sürede amerikan küfür ve argolarını içeren bir kitap edinicem zorlaşıyor diyaloglara hafif bir giriş yaptım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satanist kardeş Allah zihin açıklıgı versin bakalım 100de 100 çevirilecek mi merakla bekliyoruz.
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    buna gerek yok urban dictionary sitesi işinizi görür
  • Kolay gelsin, eline sağlık.
  • Efsanenin doğuşu. Interplay ve Black Isle olmasaydı bu oyun da olmayacaktı. Bu oyun tutmasaydı devamı da gelmeyecekti. Turn-based sisteme hala alışamadım. HoMM III almıştım GoG'da o da öyle duruyor alışırsam başlayacağım.



    Ama birçok kişi 2. Oyuna "tapıyor" adeta acaba bu bitince onu da çevirmeyi düşünüyor musun? Zaten hikayesini okumuştum her ne kadar Fallout serileri ayrı oyun olarak geçse de 1 ve 2'nin arasında bağlantılar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nerevarine

    Efsanenin doğuşu. Interplay ve Black Isle olmasaydı bu oyun da olmayacaktı. Bu oyun tutmasaydı devamı da gelmeyecekti. Turn-based sisteme hala alışamadım. HoMM III almıştım GoG'da o da öyle duruyor alışırsam başlayacağım.



    Ama birçok kişi 2. Oyuna "tapıyor" adeta acaba bu bitince onu da çevirmeyi düşünüyor musun? Zaten hikayesini okumuştum her ne kadar Fallout serileri ayrı oyun olarak geçse de 1 ve 2'nin arasında bağlantılar var.

    1 i bitirince deus ex çevirisi yapmak istiyorum ilk oyununu
  • The SATANİST kullanıcısına yanıt
    İkinci oyunu da ben mi çevirsem diyorum. Fallout serisine ciddi anlamda aşığım ancak İngilizceme hiç güvenmiyorum. Dil dosyalarının nasıl açıldığını da bilmiyorum açılsa bir iki kere deneyebilirim sanırım çünkü kimsenin uğraşacağı yok bu oyun için.



    Hem oynayıp hem çeviririm belki bilmiyorum da. Arkadaşımdan yardım da alırım belki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harika haber başarılar.
  • harika bir haber ellerinize sağlık
    efsane yeniden doğuyor!!!
  • Yayınladığında mutlaka deneyeceğim, kolay gelsin.
  • arkadaşlar bir süre ara veriyorum 2 hafta sonra devam edicem çeviriye
  • Hadi bakalım güzel bir yama olacaktır kolay gelsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.