Şimdi Ara

Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
4.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı



    Apple, iOS 14.5'in son sürümüyle birlikte kullanıcı verilerini toplayan birçok şirketin hoşuna gitmeyen bir uygulamayı devreye soktu. Yeni gizlilik kurallarına göre, uygulamalar varsayılan olarak kullanıcının kişisel verilerini toplayamaz, ancak kullanıcıdan bu hakları vermesini isteyebilir. Tabii ki, büyük şirketlerin çoğu bundan hoşlanmadılar ve bunların başında da Facebook ve Instagram geliyor.



    Ayrıca Bkz.Mercedes-Benz'in sesli asistanı, Tesla hakkındaki soruya zekice bir cevap verdi



    Ücretli olabilir iması



    Gerçek şu ki, iOS'un yeni sürümüyle birlikte devreye giren gizlilik kurallarına karşın Facebook ve Instagram "sindirme" taktikleri uygulamaya karar verdi. Güncellenen uygulamalar bu uygulamalar başlatıldığında, akıllı telefon ekranında Instagram veya Facebook'un kişisel verileri toplamayı planladığına dair bir uyarı görüntülenirken, aşağıda da bunun reklam seçimini iyileştireceği ve “Facebook ve Instagram'ın ücretsiz kalmasına yardımcı olacağı” yazıyor.



    Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı



    Buradaki ipucu açık: Gözetimi kapatmayı seçerseniz, Facebook veya Instagram'ı kullanmak için ödeme yapmanız gerekebilir. Elbette gerçekte böyle bir kısıtlama yok ve gelecekte de bu sosyal ağlara, gizli verilerini vermeyi reddedenler için ödeme yapılması pek olası görünmüyor. Ancak, genel olarak Facebook, bu verileri paylaşmayı reddedenlere yönelik herhangi bir kısıtlama getirebilir. Ancak Apple'ın buna nasıl bir tepki vereceği ise işin bir diğer önemli tarafı.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/5/2/22415824/facebook-instagram-notice-ios-apps-free-privacy-tracking







  • Zuckerberg şirketi üstüne yapıyorum dese bile Facebook ve Instagram kullanmam. Bu ve benzeri uygulamalar toplum yapısını, aile yapısını ve insan ilişkilerini olumsuz etkiliyor.


    Eskiden gerçek Türk aile yapısında insanlar ne yediğini ne içtiğini ne giydiğini dile getirmez, gittikleri lüks mekanlardan bahsetmez, yedikleri, içtikleri ve giydikleri ile kendini üstün göstermeye çalışmazdı. Bu uygulamalar o kadar kötü örnek oldu ki "story" ismiyle hayatımıza sokulan bu sistemde insanlar yedikleri, içtikleri ve giydikleri ile ön plana çıkmaya zorlandı, bu örnek gösterildi.


    Elle tutulur bir başarısı olan, dünyaya ve insanlığa katkı sağlayan, toplumda bir fayda yaratan insanlar yerine saçma sapan eylemleri ile ön plana çıkan insanları yarattılar. Bu insanlar örnek insan modeline sokuldu, çok para kazandıkları vurgulandı, başarı kıstası olarak takipçi sayıları gösterildi. Toplumları kontrol etmek ve yönlendirmek için kendileri için mükemmel bir sistem oluşturdular, insanlarda bu sisteme dahil olabilmek için birbirleri ile yarışır hale geldi.


    Üretmeden, çalışmadan, okumadan, eğitim almadan, araştırmadan, gerçek iletişim kurmadan tek amacı beğeni almak, takipçi kasmak ve bunun sonucunda para kazanmak olan insanları ortaya çıkartıp gençlere bu insanları "örnek insan" olarak kabul ettirdiler. Şu an gençlere, ileride ne olmak istiyorsunuz diye sorulduğunda öğretmen, mühendis, bilim insanı, doktor, müzisyen, tiyatrocu gibi meslekler yerine "fenomen" olmak istiyorum cevabını alıyorsunuz.


    Komplo teorisyenleri fiziksel olarak oraya sızdılar, buraya girdiler, şuna eriştiler diye düşüne dursun, artık klasik yöntemlerle insanlığı kontrol altına almalarına gerek kalmadı. İnsanlar artık kendi elleriyle kontrollerini başka insanlara devir ediyor, onların yönlendirmelerine göre hareket ediyor. Toplum bu sisteme alıştırıldığı için artık geri dönüşte bir o kadar zor.

  • İkisinide kullanmıyorum kafa rahat

  • Keyifleri bilir Apple üstün gelir sözünü de geçirir

  • Vizyon sahibi olmayan mark zuckerberg Whatsapp’dan toplayamadığı veriyi şimdi buradan toplamaya çalışıyor. Yapılacak şey çok basit 2 uygulamayı silin.

  • Saglikli bir yasam icin sosyal medyadan uzak kalin
  • Zaten kullanmıyorum bu saçmalıkları, iş vs nedeniyle biraz mecburen gibi whatsapp kullanıyorum, onu da koşulları kabul etmedim diye kapatırlarsa ooh mis gibi rahatlarım... Facebook ve Instagram, iOS kullanıcılarına gözdağı vermeye başladı 

  • Google bunu kopyalamaya g*tü yemez
  • Facebook b*kunu çıkardı umarım Apple storeden uygulamaları kaldırılır yakın vakit Apple susturur su laleleri
  • Bu iki uygulama ücretli olsun kullanıcılarının yarısını kaybederler bunu göze alabilecekler mi acaba?
  • Bu gerizekalılar Apple'ın eko-sistemine mi gözdağı veriyor :) Bu durum eğlenceli olmaya başladı :) Bakalım Apple buna ne cevap verecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Instagram ve Facebooku telefonumdan silerek destekledigim karar.

  • Kullanmayız olur biter
  • Maalesef bu tür yapılara gebe kalıyoruz keşke yerli sosyal medyalarımız olabilse...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İki uygulamayı da sildim kurtuldum ben:) whatsapp’ı silmeme de az kaldi. Telegram kullanin en azindan whatsapdan kurtulalim.
  • nathandrake0677 kullanıcısına yanıt
    Dostum mesele yerli olması değil benim gibi kullananların çoğu zaten ülkeden en azından sosyal medya üzerinde de olsa kaçmak için kullanıyor. Mesele böyle gizlilik kısıtlanaları için ülkelerin ya da genel bir kurulun sınırlama getirmesi.
  • He bedava yapacaklar üstüne üstünüzden para kazanamayacaklar çok hayalperestsiniz dh ekibi ve türk halkı...
  • Öff atarlı atarlı konuşuyorlar Facebook instagram WhatsApp üçgeninden çıkmak applea daha çok zarar verir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • valla hepsini siler atarım. whatsapp kullanmayınca biyerim eksilmedi facebook ve instagrami de silerim bir de paramı ödeyeceğim. aslında her özelimize girdikleri için onların bize para ödemesi lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolblack1903 -- 3 Mayıs 2021; 15:35:43 >
  • java kullanıcısına yanıt
    Hiç de değil

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyanın en güzel uygulamaları! Sizleri çok seviyoruz ❤️❤️❤️❤️

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.