Şimdi Ara

Facebook'a İngiltere'de 3,1 milyar dolarlık dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook'a İngiltere'de 3,1 milyar dolarlık dava açıldı



    Facebook'un çatı şirketi Meta, 44 milyon kullanıcının kişisel verilerini kullanarak pazar hakimiyetini kötüye kullandığı gerekçesiyle İngiltere'de bir toplu davayla karşı karşıya kaldı. Rekabet yasasını ihlal ettiği iddia edilen şirketin, toplamda 2,3 milyar sterlin (3,1 milyar dolar) tazminat ödemesi isteniyor.



    'Topladığı verilerle milyarlarca dolar para kazandı'



    Meta'ya açılan taminat davasında, Facebook'un 44 milyon İngiliz kullanıcısına Ekim 2015 ve 31 Aralık 2019 yılları arasında verilerinin kullanımı için tazminat ödemesi gerektiği belirtiliyor.



    Davayı açan rekabet hukuku uzmanı Dr. Liza Lovdahl Gormsen: "Kuruluşundan bu yana 17 yıl içinde Facebook, Birleşik Krallık'ta arkadaşlarınız ve ailenizle tek bir yerde bağlantı kurabileceğinizden emin olabileceğiniz tek sosyal ağ haline geldi. Yine de Facebook'un karanlık bir yanı vardı; kendi kişisel verilerini kullanma yetkisi veren sıradan İngilizlere adil olmayan hüküm ve koşullar dayatmak için piyasa hakimiyetini kötüye kullandı. Bu davayı, verilerini Facebook tarafından istismar edilen 44 milyon İngiliz için milyarlarca sterlinlik zararı güvence altına almak için başlatıyorum." dedi.



    Ayrıca Bkz.Apple'ın iMessage'da RCS desteği sunmamasına Google'dan tepki geldi



    Sunulan raporlarda, Facebook'un dayattığı şartlarla sahip olduğu veriler sayesinde milyarlarca dolar para kazandığına yer verilerken Facebook tarafından yapılan açıklamada kullanıcıların platformdan değer sağladığı için platformun kullandığını ve kullanıcıların hangi bilgilerinin kiminle paylaşılacağı konusunda kontrole sahip oldukları söylendi.




    Kaynak:https://techcrunch.com/2022/01/13/uk-class-action-lodged-against-meta-seeks-3-1bn-for-breach-of-competition-law/?guccounter=1



  • Facebook kadar sevmediğim şirket yok. Benim için Cargill ve Monsanto kadar tehlikeli ve beşli çete gibi itici bir şirket. Bir tek bunlara kesilen cezalara üzülmüyorum.

  • Veri satar kendisi hunharca millette birşey demez bak böyle cezayı yersin işte beter olun.

  • Facebook, zucker sevginizi felan tamam bunları bi kenara koyalım.


    myspace ve başka sosyal çöp mecralar varken facebook tercih eden vatandaş.


    Daha ilgili reklam görmek istiyorsanız kuralları kabul edin diyen ve okumadan kuralları okudum anladım evide üstünüze yapın diye kutucuğu tıklayıp geçen vatandaş


    Verisi çalınan/satılan vatandaş, cezayı kesen devlet, vatandaşın cebine giren 0


    Facebook verinizi satıp ne yapıyor ? ilgili reklam görüyorsun. Ben yanlışlıkla tıkladığım şeylerin defalarca önüme tekrar gelmesi dışında bu konuda rahatsızlık duymuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 16 Ocak 2022; 22:7:46 >
  • Yiyin birbirinizi bize uyar :D

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.