Şimdi Ara

Facebook 90 dakikada 150 milyar dolar kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Bu yıl mart ayında ortaya çıkan Cambrdige Analtyica skandalının izlerini silmek isteyen Facebook'da işler pek de yolunda gitmiyor. Halihazırda ABD'de, Avrupa'da ve İngiltere'de yargı makamları önünde hesap veren şirket, skandalı bir nebze unutturmuş olsa da skandalın etkilerini tamamen ortadan kaldırabilmiş değil. Şirketin dün paylaştığı ikinci çeyrek(nisan-haziran) sonuçları da bu durumun en büyük göstergesi.


     

    En düşük artış oranı 

    Şirketin paylaştığı rakamlara göre Facebook, bugüne kadar kullanıcı sayısının en az arttığı dönemi geride bıraktı. Şirket her ne kadar üç aylık süreçte kullanıcı sayısını yüzde 1.54 oranında artırsa da bir önceki çeyrekte kullanıcı sayısını yüzde 3.14 artıran Facebook için bu artış açık bir başarısızlık anlamına geliyor. Öte yandan günlük aktif kullanıcı sayısındaki artış oranı da düşmüş durumda. Geçen çeyrekte günlük aktif kullanıcısı sayısı yüzde 3.42 artan şirket bu çeyrekte sadece yüzde 1.14'lük artış yakalayabildi. 


     

    Gelir kısmında ise şirketin CFO'su David Wehner, yatırımcılar için bir olumlu bir de olumsuz haber paylaştı. Şirketin 2. çeyrekteki gelirinin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 arttığını belirten Wehner bu haberiyle yatırımcıları sevindirse de Wehner'in 3. çeyreğe yönelik tahminleri pek de iç açıcı değildi. Wehner'in açıklamalarına göre şirketin gelirleri 3. çeyrekte önemli ölçüde azalacak. Wehner; gizlilik problemleri, döviz kurları ve Hikayeler gibi yeni özelliklerin birleşmesiyle birlikte yıllık kâr oranının da düşeceğini işaret etti. 


     

    Bu olumsuz açıklamaların ardından Facebook'un aylık 2.32 milyar aktif kullanıcıya ulaştığı ve Facebook çatısı altındaki uygulamaların (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp) 2.5 milyar kullanıcı barajını aştığı açıklansa da Facebook olumsuz çeyrek sonuçlarının ardından sert bir hisse satışıyla karşı karşıya kaldı. 


     

    148 milyar dolar kayıp 

    Dün gün içinde 218 dolar değerinde olan Facebook hisseleri, satışlarla birlikte neredeyse yüzde 25'e yakın değer kaybederek 165 dolar değerine kadar geriledi. 90 dakika gibi oldukça kısa bir sürede gerçekleşen bu düşüş, Facebook tarihindeki en büyük değer kaybı olarak tarihe geçerken şirketin piyasa değeri ise 148 milyar dolar azaldı.


     
     

    Mart ayında veri skandalının ortaya çıkmasının ardından düzenli olarak değer kaybeden Facebook hisselerinin değeri mart ayı boyunca 152 dolar ila 185 dolar arasında dolaşmıştı. Son iki ayda hisseleri değer kazanan ve yeniden 220 dolar seviyelerine ulaşan Facebook, dünkü açıklamanın ardından tekrar mart ayındaki mali tabloya döndü. 

     
     
    Bugün borsaların açılmasıyla birlikte Facebook hisseleri 175 dolardan işlem görmeye başladı. Dün bu saatlerde piyasa değeri 629 milyar dolar olan Facebook'un şu anki piyasa değeri ise 506 milyar dolar.



  • Keriz silkeleme sadece bizde olmuyormuş.

  • Batman dileğiyle facemook

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.34 milyar kullanıcının en az yarısı ya aktif değildir ya da hayalidir. Facebook kullananların önemli bir kısmı instagram kullandığı için fb hesabını kullanmıyor

  • Edge performansı Google harici sitelerde gerçekten çok iyi ama Google sitelerine girince bir şeyler oluyordu. Firefox da keza benzef, bellek kullanımı bile baya azalan tarayıcı YouTube da Kasım kasım kasıyor.

  • Kripto paraların başka bir versiyonu galiba @SEO-Uzmanı
  • bunlar hep ameriganın oyunları...

  • Facebook bir projeydi. 3. dünya ülkelerine çok güzel adapte edildi. Sosyal ve kültürel, ailevi yaşantılardan insan psikolojisi değişimine kadar istenileni başardı. Zaten %65'i bot olan bir yapının güvenirliliği de tartışılır. Kapatın gitsin arkadaşlar vakitinize yazık. Adamlar kendi kurdukları yapılarına bile zaman harcamıyorlar. Sallayın gitsin sosyal olun çıkın gezin arkadaşlarınızla yüzyüze sohbet edin keyifli saatler geçirin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.