Şimdi Ara

F57 hata kodu ve tamir serüveni öneri gerekiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
8.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Siemens WM10S762TR çamaşır makinem 8,5 yıl sonra "benden bu kadar " deyip F57 hata kodu verdi. İnternet'ten araştırdığımda bu hata kodunun " motor kartı" arızası olduğununu öğrendim. Şikayet sitelerine baktığımda da en çok Siemens ve Bosh marka çamaşır makinelerinde bu hata olduğunu gördüm. (Diğer markalarda da var ama)
    Çamaşır makinemden memnundum. 8,5 yıl boyunca sanırım bir kez servis geldi.Sessizliği, yıkama performansı gayet iyiydi.Kendisinden memnunduk.(Sağ olsun bu modeli bana candogan62 arkadaş önermişti.) Müşteri hizmetlerine telefon ettim ve arıza kodunu söyledim. Kartın fiyatını sordum. Bana daha sonra teknik bölümden bir yetkili telefon açıp kart ve takım ücreti olarak 875 TL fiyat verdi.Biz de yenisini mi alalım tamir mi ettirelim diye düşünürken eşya sigortamız olduğunu aklımıza geldi ve sigortacımıza danışalım dedik. Çamaşır makinesi yaşı 7 yılı geçtiği için kabul edilmiyormuş, sanırım bir de elektronik arıza için voltaj oynaması falan gibi bir rapor gerekiyormuş. Servis gelip bir kontrol etti ve arızanın bir çok nedeni olabilir dendi. Ayrıca amortisörlerinin de değişmesi gerekiyormuş toplam 1100 TL fiyat çıktı. (Aslında deterjan gözünde de yumuşatıcıyı başlangıçta almama sorunu vardı ona da 300 TL fiyat çıkarınca o kalsın dedik)
    Sonra araştırmaya başladım. F57 arızası ile ilgili videolar izledim siteleri dolaştım. Özellikle bir Rus sitesinde ve videosunda bu arızayı tamir edebildikleri
    söyleniyordu. Ben de Türkiye'de (İzmir) bu işle uğraşan var mı diye araştırdım. Öncelikle bu kartın 2. elini satan bir alışveriş sitesi gördüm (2.ci elin kartın fiyatı 300 TL) kişi ile telefonla konuştum , satılan kartın benim makineme uyup uymayacağını konuştuk. Arızalı kartın resimlerini istedi.
    Biraz daha araştırma yapınca Kontrolkalemi sitesinde bir arkadaş buldum.Bir sene önce yazdığı bir yorumdan yola çıkarak kendisine ulaştım. Sağ olsun bana İzmir'de bu işten anlayan bir ustanın telefonunu verdi. Usta ile görüştüm, bana kartı nasıl sökeceğimi anlattı. Kartı söküp götürdüm. Şansıma kartın ana chipi yanmış ve tamiri mümkün değilmiş. Sana 400 TL yeni bir tane yaparım 1 yıl da garanti veririm dedi. (Zaten serviste 1 yıl garanti veriyor) Ancak dedi bu parça bu şekilde bozulduysa senin ana kartının ve kapı anahtarının da arızalı olma ihtimali çok yüksek, onlara da bakmamız lazım yoksa bu parayı boşuna verirsin dedi. Yine nasıl söküleceğini tarif etti ben de söküp götürdüm. Dediği doğru çıktı. Kapı anahtarı bozulmuş ve anakartda da tamir edilebilir hasar vardı. Anahtar 180 TL kart tamiri de 80 TL, 3 adet amortisör de 90 TL. Toplamda 750 TL masraf çıktı.
    Kendi servisi ise sadece bana motor kartı ve amortisör değişimi demişti.Eğer servise motor kart arızası ve amortisör değişimini yaptırmış olsaydım, yanmıştım.
    Motor kartını değiştirdikten sonra ek olarak kapı anahtarı ve anakart arızası da çıkaracaktı. (Anakart 1100 TL civarıymış, formlarda okuduğum kadarı ile + kapı anahtarı koyduğunuzda) Tamir bedeli 2200 TL geçecekti.
    Vazgeçtim desem acaba taktıkları parçaları iade alırlarmıydı yoksa bana mı kalırdı ?
    Arkadaşlar 20 gündür bu işlerle uğraşıp durdum.
    Bu arada ustaya ile baya bir sohbetimiz oldu özet bir iki şey yazayım (20 seneden fazla elektronik kart tamiri yapıyormuş)
    -Motora 10 yıl garanti veriyorlar ama motor kartına garanti yok dedim.
    -Usta, bu yeni inverter motorlara 30 yıl bile garanti verilebileceğini bu motorların içinde sürtünme olmadığı için bir şey olmayacağını söyledi.
    Ama dedi bu elektronik kartlar çok hassalar he ran bozulabilirler.
    -Çamaşır makinelerinizi banyoda kullanmayın buhar ve rutubet bu kartları bozuyor. Çamaşır makinesindeki elektronik kartlar TV içerisindeki elektronik kartlardan daha hassaslar, sen TV ni banyoya koyar mısın, o zaman çamaşır makineni de koyma dedi.
    -Kesinlikle kazana çok çamaşır koyma, kart arızaların en önemli nedenidir dedi.
    -Bana tavsiye olarak yerli al parçası daha fazla bulunabilir ve daha ucuz dedi. Beko markasını önerdi. İngiltere 'ye ihraç ediliyor, ve kalite kontrolleri
    İngiliz mühendisler tarafından yapılıyor daha iyidir dedi. Ben de " iyi ama ihraç ürünlerini iç piyasaya vermezler ki " dedim. Yine de bu ,kalite de bir iyileşme
    getiriyor dedi.
    - Altus,Regal Hoover vb. gibi markalardan uzak dur, biz bile kart tamirinden bıktık dedi
    - Vestel'i sordum, tavsiye etmem dedi (Ben de zaten düşünmüyordum ama bir modeli ile ilgili olumlu kullanıcı yorumları var)
    Fazla uzattım umarım kafanızı ağrıtmadım. Ama hikaye bu.

    Beko çamaşır makineleri kullanıcı yorumlarına baktım ;aşırı ses sorunu var.
    Bir ara Profilo alayım dedim ama ek garantiyi 649 TL çıkarmışlar,
    Arçelik markası fiyat /özellik yönünden diğer markalara göre geride.
    İthal ürünlerde fiyat ve servis sıkıntıları var.

    Ne alacağımı şaşırdım (bir çok kişi gibi) acaba tamir mi ettirsem diye de düşünmüyor değilim.
    Bir yandan da çamaşırlar birikti.

    Önerisi olan var mı ? 2000 TL civarı bir çamaşır makinesi aranıyor. Lütfen kullanan arkadaşlar deneyimlerinizi paylaşın. Şikayet sitelerindeki yorumlara bakarsam
    hiç bir markayı almamam gerekir.


    Sağlıcakla







  • Geçmiş olsun. Siemensle görüşüp indirim talep edin ve makineyi servise yaptırın. Diğer arkadaş bana biraz numara yapıyor gibi geldi çünkü nerdeyse servisle aynı paraya denk getirmiş masrafı. Kendi servisi de amortisörlerin değişmesi gerektiğini nasıl anladı? Kazanda kasaya çarpma sorunu mu yaşıyordunuz ?




  • Taş çatlasa 500₺ masraf var ama servisler resmen soygun yapıyorlar.

    Bence yaptırın kartlarda sorun çıkmazsa 3-4 sene daha kullanırsınız yeni modeller kalite donanım olarak geride!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    Geçmiş olsun. Siemensle görüşüp indirim talep edin ve makineyi servise yaptırın. Diğer arkadaş bana biraz numara yapıyor gibi geldi çünkü nerdeyse servisle aynı paraya denk getirmiş masrafı. Kendi servisi de amortisörlerin değişmesi gerektiğini nasıl anladı? Kazanda kasaya çarpma sorunu mu yaşıyordunuz ?
    Merhaba,

    Cevabınız için teşekkür ederim. Siemens servisinden indirim talep etmek pek bir işe yaramayacak. Arıza sadece motor kartı ve amortisörler ile sınırlı değil çünkü.
    Bu arada bu "motor kartı " nın yurt dışı yedek parça fiyatı Fransa 'daki Siemens sitesinde 163 Euro ( 1050 TL civarı). Buradaki servis kart için 680 TL fiyat verdi.
    Motor kartının dışında anakart da arızalı ki servis tamir yerine yenisi diyecek (yukarıda da değindiğim gibi formlarda 1100 TL civarı fiyat aldıklarını söylemişler)
    Bir de kapı kilidi var o da 180 TL (dışarıdan aldığım fiyat, servis ne ister bilmiyorum.)
    Usta aslında motor kartı için 400 TL fiyat verdi. Kartı satıp geçebilirdi. Ama bana olası arızaları da söyledi ve haklı çıktı. Kartları kontrol ederken ben de başındaydım ve arızalarını gördüm. Kapı kilidini için git bir de parçanın satıcısı kontrol etsin, ondan sonra yenisini alırsın dedi. Parçayı satıcıya da kontrol ettirdim ve arıza çıktı.Usta yaptırmadan önce bir de su pompası ile kazan su seviyesi parçasını da bir kontrol edelim ondan sonra karar ver dedi. Bana körük kontrolü yap yırtık olmasın vb. bilgileri de verdi.Ben de onları da söküp kontrol ettirmeden önce buradaki arkadaşların fikrini almak için mola verdim.

    Eğer tüm arızaları servise yaptıracak olursam bu iş bana 2200 TL üzerine gelecek.
    Servis kazanı sallayarak elleri ile kontrol ettiler. Belki gerekmiyordur, ben zaten söküp bir kontrollerini yaptıracağım almam gerekirse.
    Ama asıl sorun tamir mi ettireyim yoksa yenisini mi alayım, makine 8.5 yıllık sonra başka arızalarda çıkarıp beni tamir ettirdiğime pişman eder mi diye düşünüyorum.

    Sağlıcakla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazpanyol

    Bendekı BOSCH versıyonu. Gecen sene 300 tl ye çıkma motor kartı takarak sorunu cözdum.Yaptır kullan derim.Amortısör tamir kiti alarak keçeleri değişebilirsiniz ayrıca

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-bosch-was28763tr-camasir-makinesi-f-57-hatasi-kart-ucreti-375.00-667186071/detay


    https://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/3-lu-logixx-8-amortisor-tamir-takimi-bosch-siemens-profilo-amortisoru-3-lu-tamir-seti-avantix-427371945?utm_source=google-pla&utm_medium=paid-search&utm_content=58375853127&utm_term=22324001127&ga_prodid=427371945&ga_merchantid=120203647&scxid=14489-145818-2357-0&sc_gcsp=gg&gclid=EAIaIQobChMIz43Orqme4QIVmOmaCh0jAghKEAkYCCABEgLb3vD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Merhaba,

    Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim. Motor kartı için verdiğiniz linkteki ürünü daha önce ben de görmüştüm. Bir hafta önce fiyatı halen 300 TL idi. Zam yapmış
    Ancak internetten 375 TL alacağıma Usta dan 400 TL ye alırım 1 yıl da garantisi olur diye düşünüyorum. Amortisör kiti linki için de teşekkür ederim işime yarayacak.

    Sizin makineniz kaç yıllıktı acaba sorun çıkardığında ? Benimki 8.5 yılını doldurdu. Sonradan başka sorunlar da çıkarıp beni , tamir ettirdiğime pişman eder mi acaba diye düşünüyorum, ne dersiniz?

    sağlıcakla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: -YucukluSucurtam-

    Taş çatlasa 500₺ masraf var ama servisler resmen soygun yapıyorlar.

    Bence yaptırın kartlarda sorun çıkmazsa 3-4 sene daha kullanırsınız yeni modeller kalite donanım olarak geride!!!
    Merhaba,

    Cevabınız için teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi bu yeni modeller beni de korkuttu. Şikayet sitelerini bir okumaya başlayınca tüm markalardan soğudum. Bu makineden önce Bosh marka ithal çamaşır makinemiz vardı. Bir kez motor yaptırdık ve tam 22 yıl kullandık. Bu Siemens çamaşır makinesi 8.5 yıl dayandı, yeniler ne kadar dayanır bilinmez. Zaten BHS grubu 4 yıl ek garantiye % 100 zam yaptıklarına göre durum pek parlak değil.
    Yukarıda diğer arkadaşa yazdığım gibi parçalar dışarıdan geliyor. Sözde bu makineler Türkiye 'de üretiliyor. Adamlar yedek parçaları istedikleri fiyata Tr ye veriyorlar. (Yurt dışı Siemens sitesindeki fiyatı 163 Euro) Sorun da burada zaten. Sözde Tr üretimi.

    Sağlıcakla




  • Merhaba, yaşadığınız sorun için üzüldüm. Sıfırdan benzer kalite bir makine almak isteseniz ortalama 4500-5000TL'yi gözden çıkarmak gerekecek. Bu doğrultuda makinenin genel durumu iyiyse ve memnunsanız 600-700 TL'ye kadar masrafa değer diye düşünüyorum. Tatmin edici olmazsa makineyi 2. el olarak zaten bu maliyetlere çok rahat satarsınız.

    Şimdiki makinelerin halen mekanik aksamı yeterince sağlam. Ama kart konusuna ben güvenemiyorum. Makine Miele olsa bile kart arızası olabiliyor.

    Bu arada İzmir'deki ustamız Ali usta ise çok iyi bir insandır; benim de kendisiyle görüşmem olmuştu. Ancak Beko olayına kesinlikle katılmıyorum. Çamaşır grubunda çok vasat bir marka, kaldı ki İngiltere'de çok satan ürünler ağırlıklı olarak Altus kalitesinde ve kozmetiğinde. Beko'da kart arızaasına daha nadir denk geldiğinden böyle bir yorum yapmış olabilir, ancak Beko'da mekanik aksam bu konunun uzman markalarına göre bariz olarak daha zayıf.




  • ring R kullanıcısına yanıt
    Motor karti ayri bir parçadır kapi kilidi veya anakartla alakasi yoktur. F57 hatasi verince makine zaten kapağını kitler açmaz pompa kismindan pimi cekerek açarsınız .Ustaniz biraz işi abartmış motor karti takarak sorunu çözebilirsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 26 Mart 2019; 14:35:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: candogan62

    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzüldüm. Sıfırdan benzer kalite bir makine almak isteseniz ortalama 4500-5000TL'yi gözden çıkarmak gerekecek. Bu doğrultuda makinenin genel durumu iyiyse ve memnunsanız 600-700 TL'ye kadar masrafa değer diye düşünüyorum. Tatmin edici olmazsa makineyi 2. el olarak zaten bu maliyetlere çok rahat satarsınız.

    Şimdiki makinelerin halen mekanik aksamı yeterince sağlam. Ama kart konusuna ben güvenemiyorum. Makine Miele olsa bile kart arızası olabiliyor.

    Bu arada İzmir'deki ustamız Ali usta ise çok iyi bir insandır; benim de kendisiyle görüşmem olmuştu. Ancak Beko olayına kesinlikle katılmıyorum. Çamaşır grubunda çok vasat bir marka, kaldı ki İngiltere'de çok satan ürünler ağırlıklı olarak Altus kalitesinde ve kozmetiğinde. Beko'da kart arızaasına daha nadir denk geldiğinden böyle bir yorum yapmış olabilir, ancak Beko'da mekanik aksam bu konunun uzman markalarına göre bariz olarak daha zayıf.
    Merhaba,

    Cevabınız için teşekkür ederim. Çamaşır makinemizden genel olarak memnunuz. Sessiz ve temiz yıkıyor. İzmir' deki usta evet, Ali Usta ve iyi birisi. Yukarıda da belirttiğim gibi servisin önerisini yerine getirseydim, Motor kartı ve amortisör den sonra bana anakart ve kapı kilidi de masraf olarak çıkacaktı ve yaptırmazdım.Astarı yüzünden pahalı olacaktı. Ali Usta işten anladığından motor kartını o şekilde arızalı görünce bana anakartı ve kapı kilidini de söktürdü. Onlarda da arıza çıktı.

    Makinemin şuan ki fiyatının bu kadar olacağını tahmin etmedim. Hatta 2000 TL civarı makinelere baktım (Eğer Profilo da ek garanti fiyat artışı olmasa belki de almıştım bile. Getirdiğim başka bir esnaf tamirci de aynı hatayı buldu, yenisini al uğraşma dedi. Peki bu eski makineyi kaça alırsın dediğimde , yedek parça olarak kullanırız 100-150 eder dedi.)

    O zaman su pompası , su seviye parçası ve amortisörleri de söküp götüreyim kontrol etsin. Bakalım ne diyecek. Ben zaten körüğünü kontrol ettim, yırtık falan yoktu.

    Hem Siemens çamaşır makinemi hem de buzdolabımı (Arçelik 2476 CE) sizin önerinizle almıştım. İkisinden de memnun kaldım, teşekkür ederim.

    Sağlıcakla




  • ring R kullanıcısına yanıt
    Hocam kart tamircisi arkadaştan keşke sadece sağlam kartı alıp taksaydınız boşu boşuna makineyi dağıtmışsınız. Bu kadar ilgiliyse kendisi kartı taktıktan sonra sorun devam edince yardımcı olma yollarını sunsaydı daha mantıklıydı. Benim size önerim servise yaptırmayacaksanız makinenizin tüm söktüğünüz parçalarını geriye yerine takıp sağlam motor kartıyla deneyin. Sonra sorun devam ediyorsa ya yaptırırsınız ya da çok ilgili görünen kartçıya geriye kartını iade edip başka makine alırsınız. Ama tekrar söyleyim makinenin her parçasını söküp tamirciye götürmeniz ve söktüğünüz hiçbir parçanın sağlam çıkmaması bu işte bir terslik olduğunu gösteriyor. Bunları yapmadan önce tek yapmanız gereken sağlam kartı takıp denemekti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lazpanyol

    Motor karti ayri bir parçadır kapi kilidi veya anakartla alakasi yoktur. F57 hatasi verince makine zaten kapağını kitler açmaz pompa kismindan pimi cekerek açarsınız .Ustaniz biraz işi abartmış motor karti takarak sorunu çözebilirsiniz
    Merhaba,

    Açıklamalarım uzun tuttuğum için bazı şeyleri detaylı anlatamadım. F57 arızası olduğunda zaten kapı açılmadı ve ben, dediğiniz gibi pompa kısmındaki çubuğu çekerek kapısını açtım. Çünkü içerisinde çamaşırlar sulu bir halde kalmıştı. Ali Usta bana motor kartını 400 TL verebileceğini söyledi, kartı söküp götürdüğümde ama dedi bu kart bu şekilde bozulduğuna göre kilit ve anakartına da bakalım bir arıza var mı diye sen sök getir.Kilit bozulmuş, hem kendi kontrol etti hem de kilidi alacağım yer kontrol etti. Anakartta da bir kısa devre varmış bana gösterdi ,kısa devre yapan parçayı değiştirecek bunun için de 80 TL istedi. Olayın detayı bu şekilde

    Sağlıcakla




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Aynen motor kartini taksa olay bitmisti baska sorun yok
  • Merhaba,

    Teşekkür ederim. Bakalım yarın bir görüşüp sonuca bağlamaya çalışayım.

    Sağlıcakla
  • Merhaba,

    Arkadaşlar ben makineyi tamir kararını verinceye kadar maalesef usta elindeki motor kartını başka bir makineye takmış. Bu kart özel olduğu için de bir daha ne zaman eline geçer bilemiyor ve bir zaman veremiyor.

    Acaba bu kartı bulabileceğim bir yer bilen veya önerisi olan var mı? Aksi takdirde bekleme süresi belli olmadığı için yeni bir makine almak zorunda kalacağım.

    Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

    sağlıcakla
  • ring R kullanıcısına yanıt
    İstanbul Özdur Elektronikten alirsin ben ordan almistim kendileri durust guvenilir esnaf kargolama vs 1-2 gunde elinizde olur sahibinden com ilanindaki numaradan ulaşabilirsiniz

    https://forum.donanimhaber.com/ExternalLinkRedirect?url=https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-elektrikli-ev-aletleri-beyaz-esya-bosch-was28763tr-camasir-makinesi-f-57-hatasi-kart-ucreti-375.00-667186071/detay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 28 Mart 2019; 18:9:4 >




  • Lazpanyol kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    İlginiz için teşekkür ederim. Linkini verdiğiniz ürüne bakmıştım daha önce ama benim elimdeki kartla uyumlu değil maalesef. İlgili sitede 3 motor kartı var 3 de benimkinden farklı.Ancak şirkete bir telefon edeyim , bakalım başka var mı ellerinde.

    Sağlıcakla
  • ring R kullanıcısına yanıt
    3 tane soket olmali cogu birbirine uyar
  • Merhaba,
    Bu konuyla ilgili nasıl bir yol izlediniz.
    Bizde de aynı şekilde 9 sene sonrasında ortaya çıkan F57 hatası var.
    çamaşır makinemiz BOSCH LOGIXX8 WAS28763TR/01
    5 ay önce makine komple sustu, kart arızası var diyerekten servis kartı tamir etti. şimdi de F57 arızası ile sürekli sinyal ötüyor. Tekrar geldiğinde servis kartı değiştireceğiz dedi, bir daha baktılar motor değişecek diyor şimdi de.
    Ne yapacağımızı şaşırdık... çamaşırlar içinde 1 haftadır duruyor eridiler artık.
    konuyla ilgili üstad CANDOGAN62 den gelen bir bilgi var mı acaba ?
  • mr.akyuz M kullanıcısına yanıt
    Sahibinden.com da cikma satilyor 300 tl alip takip kullanabilirsiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.