Şimdi Ara

F30 3.20D zincir değişimi+turbo rektifiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
13.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diğer topiklere bölük pörçük bazı paylaşımlarda bulundum. bunları bir araya getirip, fikir vermesi ve yol göstermesi için toplamaya karar verdim...

    aracınızı seviyorsanız sonuna kadar okuyun...

    öncelikle aracım f30 kasa 2012 model 320 D 184hp-380tork-8 ileri zf şanzıman 187k km de.
    Aracın 2. sahibiyim, ilk sahibi tüm bakımlarını borusanda yaptırmış, tüm kayıtları var ve incelediğimde borusan klasik yağ ve filtre değişimi harici ekstra pek birşey yapmamıştı.
    Bende aracı aldıktan sonra (160k km de) 2 kere bmw özel servisine (tanınmış-bilinen) götürdüm, onlarda rutin yağ, filtre ve değişmesine gerek olmadığını sonradan öğrendiğim fren balatalarını değiştirterek bakımlarını yaptırdım. (aklınızın bir köşesine yazın, araçlarımızda frenler için fiş var bu fren balataları belli bir seviyeye gelince değiştir uyarısı verecek demektir ben 2 kere bu uyarı vermeden ve baktığımda daha kalınlığı varken sırf servis değişmesi gerek dediği için boşu boşuna binlerce km erken balataları değiştirdim, hatta önceki servisimi 9k da yapmış ve balataları servis uyarısı ile değiştirmiştim , bu sefer 8.5k da ustaya sordum usta daha neredeyse sıfırlar değiştirme zaten fiş haber verecek dedi, önceki servisin 3 kuruş fazla kazanmak için attığı kazığı düşünün artık)

    Gelelim son bakıma....

    araç 187k ya gelmiş senesi dolduğu içim yine daha önce 2 kere gittiğim özel servise gitmiştim, ama bu arada forumlarda sıkça sözedilen zincir sesinide hafifçe duyduğum için o servise zincirin değişip değişmemesinide sordum...

    o ve sonraki sorduğum tüm servisler km nin geçtiğini normalde 150k da zincirin değişmesi gerektiğini söylediler.

    Bunca yıllık araç kullanan biri olarak kayışların değişmesi gereken bir km de zincirin değişmesinin mantıksız olduğunu düşünerek bayağı araştırma yaptım. normalde kayışlar 80-160k km de (önceki C3 üm 160k da kayış değiştirmişti)...zincirin benzer km de değişmesi mantıksız gelmişti...

    sonuç olarak forumlarda ve özellikle BMW N47 motorlardaki sorun yüzünden zincir setinin değişmesi gerektiği bilgisine ulaştım.

    Benim götürdüğüm özel servis zincir değişimi ve rutin bakım için (sadece zincir değişimi, ekstralar ekstra ödenecek) 5K maliyet çıkardı..
    diğer sorduğum özel servisler 6k ile 9 k arasında maliyet çıkardılar (bunların tamamı sadece 3 zinciri değiştirme fiyatı ekstralar hariç)...

    borusan önce aracı getir ekspertiz yapacağız ücreti 250 tl değişmesi gerek dersek onun fiyatını ayrıca vereceğiz dediler.. yetkili bir servisin aracın en önemli parçalarından birisinin değişip değişmeyeceğini söylemek için para taleo etmesi saçma ve soygun olarak geldi. gitmedim.

    1 ay kadar sanayi sanayi dolaşıp bmw den anlayan daha önce zincir değiştirmiş usta arayışına girdim... (kapsında ve içeride, Bmw, range rover, mini, mercedes olan ustalarla neredeyse tek tek görüştüm)

    konuyu uzatmadan bir süre sonra bir usta buldum, zincir değişimi bakım ile beraber oluyor, yağ ve filtreler+ 2 zincir takımı+ yağ
    pompası zinciri+arka krank keçesi+ conta + v kayış değişecek...
    parça benden işçilik ondan anlaştık...
    usta motoru söktü, zincirden çok hafif zar zor duyulacak ses geldiği halde zincir bayağı bollaşmış...sonra turboyuda kontrol etti, turboda 0.5cm boşluk var, önce turboyu değiştir dedi, ben o kadar para veremem deyince rektifiye yaptıralim dedi.. yaptırdım...(ama önce klasik para koparmak için yapılan bir şey sandım çünkü turbodan gerçekten hiçbir sıkıntım yoktu, hatta forumda birkaç arkadaşa öm atıp fikir aldım)

    BMW sahiplerine tavsiyem bakım zamanları geldiğinde turbolarını kesinlikle kontrol ettirsinler, benim turbodan hiçbir şikayetim yoktu ama 0.5cm boşluk oluşmuş, ustanın ve turbocununda dediğine göre eğer yaptırmasa idim yakın zamanda o pervane kopacak ve çok büyük masraf açacakimiş... (turbonun pervanesini elimle kontrol ettiğimde ileri geri harekette 0.5cm boşluğu bende gördüm) (yapıldıktan sonra o boşluk yoktu)

    Toparlayacak olursak,
    yağ değişimi+ polen+hava+yağ+dizel yakıt filtreleri+ v kayışı+arka krank keçesi+conta+ üst zincir takımı+alt zincir takımı+ yağ pompa zinciri+ klima gazı+ turbo tamiri ile aracımın en ağır bakımını yaptırdım. Bundan ötesi herhalde enjektör olur....


    fiyat konusunda bilgi vermiyorum ama şunu söyleyeyim benim diyem özel servisten çok daha uyguna hallettim, çünkü onlar parça fiyatından da geçiriyorlar. örnek benim alt+üst zincir seti+yağ pompa zincir seti fiyatı belli ama sırf bunları değiştirmeye 2k işçilik parça dahil 6k fiyat çıkarıyorlar ama parçayı siz alsanız 1300tl ye alacaksınız +işçilik 3.300 eder ama onlar 6k istiyor (bazısı bakım dahil bu fiyatı verirken ki bakım malzemeside mazot filtresi dahil 900tl tutuyor, bazısı bakım için ekstra istiyor)!!!

    param çok ben borusana öpülürüm diyen yazılanları kaale almasın...

    ben parayı zor kazanırım ve göz göre göre kazıklanmayı kendime yediremem diyenlere umarım faydalı olmuştur.







  • Hayırlı olsun, parçaları nereden ve ne kadara temin ettin yazarsan değiştirecek arkadaşlar için de yol gösterici olur.
  • Bakım için gerekli 5lt yağ, castrol antifiriz, mazot filtresi, yağ filtresi, hava filtresi ve polen filtresini internetten aldım, n11 de kuponum vardı 5lt mobil 1 formula 230 tl antifiriz 55 tl, diğerleri 305 tl tuttu.
    diğer parçaları ruhsat no su ile parçacıdan aldım, Febi ve Swag piyasadaki en kaliteli parçalarmış, ben alt-üst zincir takımı ve yağ pompası zincirini toplam 1265 tl ye aldım 30tl sıvı conta, 70 tl arka krank keçesi tuttu.
    Turbo rektifiyesine 900tl, klima gazına 100tl verdim
    işçilik hariç 2955 tl ye herşeyi hallettim, işçilik anlaşmaya bağlı, bir standartı yok.

    ek: belirtmekte fayda var, turbonun orjinali 8500tl idi, rektifiyeci ve usta 2 side ayrı ayrı garanti verdi, kötü kullanımda 50k iyi kullanımda 100k götürür dediler, ama garanti 1 yıl tabiiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbidenmi -- 31 Ekim 2018; 22:19:9 >
  • harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Yalnız n47 motora 5.2 litre yağ koyulması gerekiyor, hatta 5.5 civarı yağ çıbuğunda fullde oluyor. 0.2 litre bir sorun çıkarır mı? Sanmıyorum ama işi doğru yapmakta fayda var bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt
    O konuda haklısınız çubuk ta ortanın çok az aşyağısında gösteriyor , aracın menüsünden seviye ölçtüğümde herhangi bir hata veya uyarıda vermedi o da aynı yerde gösterdi ama garanti olsun diye 1 litre daha alıp tamamlayacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam, 168K’da henüz herhangi bir zincir ve turbo problemi yaşamıyorum ama zincir konusuna fena takılmıştım bir ara. Yetkili bir servis haricinde (ömürlüktür, sallamana gerek yok dedi:), özellerin genel kanaati sizin de dediğiniz gibi 150K’da değişeceği yönünde ağız birliği yapmış olmaları.



    Özel servisler aynen dediğiniz gibi dövizdeki artış sonrası en düşük 5K ile başlayıp 9K TL’lere çıkan fiyat söylüyorlar.



    Bu işin uygun ve de sağlıklı yapanını bulmak şart. Motor söküldüğü için şanzıman yağı da biraz eksiliyor ve adam gibi biri yapmazsa, 5-10K km. sürüş sonrasında motoru veya şanzımanı eline alırsın diyen de var. Motoru dağıtmak da sorun yok, ama ya düzgün toplamazlarsa ne olur konusu sıkıntı oluşturuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 1 Kasım 2018; 19:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tk152 T kullanıcısına yanıt
    4 ayrı Borusan’ı aramıştım 2 tanesi değiştirmeye gerek yok ömürlük dedi, 1 tanesi getir test edelim dedi (ilk mesajda belirtmiştim onu) 1 tanesidie değiştirseniz iyi olur dedi.... daha kendi içlerinde tutarlılıkları yok blrde adamların mantığı araç arıza vermeden başka parçlarıda değiştirmiyorlar verdiği zamanda iş işten geçmiş oluyor... adamlara senelik bakım yaptıracağım diyorum gel anahtarı bilg. Takalım araç ne derse onu yaparız diyor... kardeşim ben yağ ve filtreleri araç değiştir desede demesede değiştirmek istiyorum dedim 2 tanesi biz öyle çalışmıyoruz dedi, şaka gibi...
    Sanayiide bu işi bilen usta bulmak zor ben dükkan dükkan dolaşıp önünde ve içeride tamir edilen yada tamir için bekleyen Bmw merso range mini gibi araçlar olan servis bakındım hepsiyle konuştum, salağa yatıp bilmiyormuş gibi davranıp ne yapılacak ne yapacaksın ne değişecek diye hepsine ayrı ayrı sordum sonunda 50 li yaşlarında ve sürekli Bmw tamir eden bir usta buldum içerde 2 Bmw 1 range 1 merso 1 Audi vardı ve hepsinin motoru inikti hatta adam bana şuan seni alamam 3 gün sonra gel dedi 3 gün sonra gittim şuan yine alamam 2 gün sonra gel dedi o zaman aracı bıraktım, düşün adam ne kadar yoğun..
    Aracı alır almaz Ankara’ya gittim geldim, yolda biraz sıkıştırdım, şuan içim hiçbir sıkıntı yok. Borusan’da bakımdan çıkıp az ilerde yağ boşaltanıda gördük... usta işi bilen olursa yaptığının arkasında ise ve en önemlisi tok gözlü ise bence o ustaya güvenilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Servisi paylaşmanızda sakınca yoksa nerededir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tk152 T kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi isim veririm iyi olur Allahtan kötü olur benden bilinir, daha aracı yeni yaptırdım birkaç ay birkaç bin km geçsin eğer hiçbir sıkıntı ile karşılaşmaz isem yada karşılaşır o usta sözünün eri çıkar yaptığı işin arkasında durursa ( buna turbocu da dahil) işte o zaman rahat rahat insanlara önerebilirim.
    Ama önceki hiç memnun kalmadığım ve kesinlikle tavsiye etmediğim özel Servisin adını isteyen olur ise özelden yazarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ok, bir sonraki bakımdan önce aksiyon almayı düşünmüyorum. O da en az 5-6 ay sonrasına denk gelir hocam. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazılanlar çok faydalı olmuş uyguna parça alımı içinde bir başlık oluştursak nerde ne var öğrenmiş oluruz.

    Tekrardan teşekkürler...
  • Bu zinciri bollastiran sey bence kickdown.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam son durum nedir ? O günden sonra sorun yaşadın mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam durum nedir acaba? Uzun zaman olmuş fakat merak ettim, ben de 116d için bilgili işinin ehli bir usta arıyorum.

    Herhangi bir aksi durum oldu mu? Eğer herşey iyiyse (ya da değilse de gitmeyin diye belirterek)

    Usta(ların) adını ve lokasyonu özelden ya da buradan verebilir misiniz? Çok teşekkürler şimdiden.


    Sağlıklı günler...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuyu unutmuştum bile, Aracı geçen yaz sattım satana kadar yaklaşık 20 bin km kullandım, kullanım tarzım herzaman sertti yine sert kullandım, bu süre zarfında zincirden yada turbodan yana bir sıkıntım olmadı. Benim yaptırdığım yer İkitelli O.S.B Atatürk Oto San. Sit. Kocabaşlar oto idi, yanlış hatırlamıyorsan ustanın adı Dursun idi, isteyen gidip fiyat alabilir, benim aracımda bir sorun çıkmadı ama sizinkinde çıkar çıkmaz sonra bana birşey demeyin toplam 2 kere gittim sonuçta (1 zincir için 1 kerede 1 sene sonra yıllık bakım için)


    Turbo konusunda sıkıntısı olan, ustası değişmesi lazım diyen varsa ise, Güngören-Bağcılar san. sitesindeki "Turbo Technic" e kesinlikle götürüp baktırsınlar,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbidenmi -- 15 Şubat 2021; 11:29:51 >
  • Merhaba . BMW f30 2015 model triger kayışı değiştirmek istiyorum . Fiyatı ne kadar acaba? Yakın zamanda değiştiren arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba aradaşlar, 2013 f30 kasa 3.20d aracım 112...bin kmde zincir değişimi aklımı kurcalıyor. ses var mı yok mu düşünmekten bakımla birlikte aradan çıkarmak istiyorum.


    Motoru söküp değiştirenler var çıkarmadan alttan yapanlar var. Motoru sökenler 20bin tlden başlıyor fiyatları. Motor sökmeden yaptırmak 5bin tl daha uygun görünüyor ama işin hakkı nedir?

    ve tavsiye edeceğiniz yer var mı? İkitellide Ayaz oto ya giden var mıdır?

  • hocam sen bunu 2018 de yazmışsın rakamları inceledim 3-4-6k rakamlar gördüm. Aradan 4 yıl geçmiş ülkenin enflasyon durumunu göz önünde bulundurursak bir firma var çok uygun rakamlar veriyor ama bilemedim. Ayaz oto adında. Reklamlarına da denk geliyorum. Bir ara 5k idi şimdi 7k gibi bir ücret görüyorum.

    ayazotoservisim.com
    Ayaz Oto Özel Servis - BMW - Land&Range Rover - Mini Couper - Jaguar Bakım ve Onarım
    https://ayazotoservisim.com
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.