Şimdi Ara

F-35’lerin eleştirildiği Norveç medyasında Türk SİHA’ları vurgusu (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
4
Favori
10.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ikisi kıyaslanmaz zaten onu geçiyorum da bu bok atılan F35 sayesinde Yunan Ege denizinde baskı kurup bizi eski teknoloji ucaklarimizi it dalaşında armut gibi kitleyince o zaman anlayacağız işin ciddiyetini. Türkiye asla ama asla Nato'dan uzaklaşmamalıdır. Perinçek karşısinda olan her kurum birlik hareket doğrunun yoludur unutmayin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir hayal edin lütfen.

    Ses hızından çok daha yüksek hızlara çıkabilen, insanli bir uçağın çıkabileceği yüksekliklerden çok daha fazlasında uçabilen,bir f16 ya da f35 in taşıdığı mühimmatı taşıyabilen ve havada kalma süresini 8+ saat olan insansız bir savaş uçağına sahipsiniz. Uydudan kontrolle onu istediğiniz yere yonlendirebiliyirsunuz.

    bu hayali gerçek yapmanın yolu bayraktardan akıncıdan geçiyor.

    bir gün böyle bir guce sahip olabilmemiz çok önemli.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VİNN

    Bir hayal edin lütfen.

    Ses hızından çok daha yüksek hızlara çıkabilen, insanli bir uçağın çıkabileceği yüksekliklerden çok daha fazlasında uçabilen,bir f16 ya da f35 in taşıdığı mühimmatı taşıyabilen ve havada kalma süresini 8+ saat olan insansız bir savaş uçağına sahipsiniz. Uydudan kontrolle onu istediğiniz yere yonlendirebiliyirsunuz.

    bu hayali gerçek yapmanın yolu bayraktardan akıncıdan geçiyor.

    bir gün böyle bir guce sahip olabilmemiz çok önemli.

    Ya hacklenirse?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizin başarısıdır bu proje. Korkmayın gurur duyun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerikaya kaptırdığınız parayı nasıl geri alacaz bide onu söyle 

  • Bu haber gerçek ise muhtemelen yazar paralı trol dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iha- siha özel bir silah. her yere satılmaması lazım. özellikle batıya.

    geçenlerde bir makalede sihalara batının dikkat etmesi gerektiği ve önlem alması gerektiği yazılıyordu.

    batılı dostlarımız ne de olsa. dikkatli olmalılar.

  • Off

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Tamam yerleri ayrı biri efsanevi bir şey ama fiyat farkı ve işletme maliyeti korkunç fazla.

    Geleceğin insansız hava araçlarına ait olacağı kesin.

    işletme maliyeti facia.. resmen v12 F segment araç gibi yürütme maliyeti :)

  • Türkiye'nin F-35 yerine iki tane alternatifi daha vardır.


    Birinci alternatif: MMU diğer adıyla TFX projesi bu proje hakkında daha kesin bir şey söylemek mümkün değil eğer her şey yolunda giderse 2030 gibi seri üretime geçilmesi planlanıyor.


    İkinci Alternatif: Jas-39 Gripen Ng bu uçağın rakiplerinden (F-35, F-22 Raptor vs) ayıran en önemli ve benim en çok sevdiğim özelikleri şunlar:


    1- Bakım maliyeti ve süresinin rakiplerine oranla düşük olması.


    2- Tabiri caizse demirci balyozu gibidir her türlü kötü şartlarda bile sizi yarı yolda bırakmaz.


    3- Uçağın kaldırılması için özel pist gerekmez. 300-400 mt uzunluğunda düz ve tamamen boş bir otobanda bile rahatlıkla iniş kalkış yapabilir.


    4- Radarda görünürlüğü oldukça düşüktür.


    5- Teklonojik anlamda rakiplerinden geri kalır yanı yoktur.


    Bence Jas-39 Gripen ng gayet iyi olsa da en mantıklısı TFX daha iyi gibi duruyor yerli üretim olacağı için dışa bağımlı olmayacak ve daha rahatlıkla üretebileceğiz.


    Bu söylediklerimin hepsi benim görüşümdür. Eğer herhangi bir yanlış bilgi verdiysem şimdiden af ola.





  • alınmasininda bir faydası olacakti alinmamasininda. alınsa gelişmiş bir uçağa sahip olma ve de inceleme yapıp teknoloji aktarımı yapma imkanı olabilirdi. alınmadı ona harciyacayin parayı kendi uçağını yapmak için harcamak. bazı sıkıntılar olacaktır illaki ama zamanla çalışırsak aşılamayacak unsurlar değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ülkenin her şeyinden artık nefret eder hale gelmiş nato aşığı yalakaları fazla rahatsız edici bir haber.

  • sihalar sadece savaşta kullanılmıyor . detaylı terör operasyonlarındada ince işler yapabiliyor. norveçin elinde olsaydı belki oslo katliamını önleyebilirdi.

  • Türkiye nin kaynak kodu olmayan her görevini alise girmek zorunda olunan belli bakımlar için ülke dışına çıkarılması şart olan saati en az 360 bin tl olan bir uçağa ihtiyacı yoktur.

    İha hür kuş vs terörle mücadele için fazlası ile yeterliydi.

    Olay artık ekonomik devri.

    S400 e ihtiyacı vardı. Ülkene atılan füze ve hava saldırısına karşı elinde bir tek f16 var. Bu kabul edilemez bir durumdu. Patriot abd satmadı bunu trump kaç kez yazdı.

    Olay s400 meselesi değil abd nin istediği kürt devletine izin ve doğu akdeniz ve libya ve kktc den vaz geçmemiz. Bunu da hiç bir aklı başında hükümet chp de dahil kabul edebilmesi imkansız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçim geçmişti de şu an uyandım Allah sizden razı olsun. Artık daha çok çalışıp daha çok vergi vereceğim ki insanlar lüks arabalarda daha çok pudra şekeri tük... yani Katar eyalet haline gelmesin. Ukrayna'nın bütünlüğü de çok mühim bir hadise tabi ki. Alarm da kurmuştum halbuki ama siz uyandırdınız beni. Çok teşekkür ederim. Rüyamda Libya planını akıl eden kişi de muhalif bir askerdi hatta zorla emekli falan etmiştik, yetmemiş gözaltına almıştık Yunan halkını mutlu etmiştik baya. İyi oldu kalktığım bütün gün yatıyoruz vallaha.

  • F35 tipi uçaklar konvansiyonel harp için tasarlanmış savaş uçaklarıdır. Kuzey avrupa ülkeleri zaten yüz yıldır etliye sütlüye karışmayan adamlar. Olası bir harp durumunda siha’lar bu tarz ülkelerin daha çok işine yarayacaktır.

    Azerbaycan-Ermenistan savaşında/çatışmasında görüldüğü gibi düşük teknolojiye sahip ülkeler için de siha’lar etkili bir taarruz aracıdır (bölge hava ve füze savunma sistemlerinin olmadığı düşünüldüğünde)

    Bunun haricinde türkiye’de f35’ler için uygun bir ülke değildi diyebilirim. Bu uçağı kullanabilecek birkaç ülke var bunlar da rusya, israil, ingiltere, abd gibi olası bir savaşı dünya savaşına çevirebilecek büyük ülkeler. İsrail çevresindeki Arap ülkelerini şamar oğlanı yapabilecek düzeyde, Hamas’ı istediği zaman vurabiliyor ve Iron Dome füze savunma sistemleri de başarısız denemeyecek şekilde iyi çalışıyor. Ruslar kendi su tipi uçaklarını efektif bir şekilde kullanıyor. İngiltere zaten bae sayesinde 6. Nesil savaş uçağının projesine dahi başlamıştı. F35 teknolojik olarak çok büyük ve gelişmiş bir projedir fakat ortaya çıkan ürün her ne kadar muhteşem özelliklere sahip olsa da kullanım bakımından çoğu ülkenin stratejik yapısına uygun olmadığını düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "1 otomobil almak yerine 22 tane scooter motor almak daha mantıklı tabi. sonuçta ikisi de ulaşım aracı öyle mi. kafaya bak pırıl pırıl."



    Şu ana kadar gördüğüm en abes, hatta aktrollerden bile daha gülünç bir yorum. Bu yorumu yazan zihniyet Türkiyenin dışa bağımlılığının azalmasını, ekonomik, politik, demokratik ve yaşam kalitesi olarak gelişmesini isteyen ama aynı anda atılan her adımı sırf malum taraftan geldiği için ne olursa olsun gözü kapalı eleştiren ve sırf bu yüzden sürekli bilmem ne düşmanı vs diye karşı tarafa malzeme veren bir zihniyettir. Bunların anlamadığı çok şey var. Ülkenin durumu zaten ortada yalan yanlış bu gibilerin eline düştüğü takdirde şu anki hâlinden en ufak bir farkı olmaz. Velhasıl kelam bir kere şunu özümsemek gerekir. Günümüz dünyasında çok daha büyük problemler var öyle eskisi gibi hurraa diye giremezsin savaşa. Asker, mühimmat, teçhizat, bunları taşıyacak araçlar vs bunlar bedavaya hallolan şeyler değil. Ekonomi, insan hayatı gibi etkenlerden ötürü çok zarurî değilse artık jet uçurtmanın bir mantığı yok çünkü bir ünite jet göründüğü üzere çok pahalı. Bunun yapabileceği işi insansız bir ünite yapabiliyorsa eğer operasyonda onu kullanırsın. operasyon masrafı daha düşük olur. Bir jetle yapacağın operasyonun maliyetine, sihayla aynı operasyonu atıyorum 3 defa yaparsın. 50 jet alacagina 35 jet al ihtiyaç halinde kullan. Kalan 15 jet parasını s/ihaya ayirirsan operasyonlardaki gerek hava desteği gerek casusluk daha verimli olur. Bunları hesaba katmak lazım. Öyle yok scooter yok otomobil diye rezalet analoji yapan kafayı değiştirmezsen bir arpa boyu yol kat edemezsin. Burada zeki muhalif taklidi yapmadan önce oturup ben ne kadar mantıklı konuşuyorum acaba diye düşünün. Çocuk değilsiniz. Aklınızı kullanın.





  • uçağın çalıştırılma "login" sistemi direkt pentagona bağlı olan,

    2009 yılında çinli hackerlar tarafından yapılan büyük bir saldırıda ilk bilgileri çalınması ve 2017 yılındada bir abd subayının tiktok üzerinden illegal şekilde uçağın tüm tasarım ve yazılım bilgilerini paylaşması ve bu bilgiler ile çinin J31 uçağını yapmasından,

    sürekli olarak üretim sürecinde sorun yaşaması ve yıldırıcı şekilde ertelenen bir projeden,

    aynı şekilde devamlı olarak ekstra maliyetler çıkaran,

    en önemli testleri bitirilmeden (halada o testleri yapmamak için erteliyorlar)yarım yamalak şekilde bazı ülkelere körü körüne teslim edilen,

    140 uçak siparişi veren ingilterenin geçen martta 100 adetlik siparişini iptal etmesinden,

    üretici firma lockhead-martinin söz verdiği adetleri sürekli düşürüp abd ordusuna daha fazla uçağı teslim edip projeye dahil diğer ülkelerin tepkisini almasından,

    söylenen rakamlardan daha fazla arıza ve düşme yaşayan bir uçaktan,

    2017 yılında,almanyada bir test uçuşunda "16 dakika boyunca" radarda görünüp bunu saklayan lochead-martin firmasından,

    yeni biden yönetimi başa geldiği ilk meclis konuşmalarında bazı senatörlerin "f35 tarihin en büyük hayal kırıklığı ve sonu gelmez para çeken bir kara delik projesidir ve bu proje bitirilmelidir" söylemlerinden,

    projeden çıkmasaydık dahi tüm sipariş edilen uçakların "en erken 2028" yılında bize teslim edileceği gerçeğinden ötürü de;


    biz bu f35 lere karşı nasıl bir sevgi ve sempati duyalım?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 8 Mayıs 2021; 4:42:7 >




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.