Şimdi Ara

Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ezcool miniPAD 16GB İnceleme


     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Merhabalar,
    İş ve daha çok eğlence amaçlı ufak, donanımı güçlü bir tablet ararken bayramda Chris Brown arkadaşımızın son derece başarılı incelemesini görüp aynı tabletten almaya karar verdim. Özellikle ekran kalitesinden çok umutluydum ve tam istediğim gibi bir tablete sahip oldum. 7.9’ ekran Youtube, Dizi-mag, Film İzle-HD ve yüklü gelen 4K-Player’da gerçekten çok iyi sonuç verince Chris Brown'unda daha önce incelediği Ezcool MiniPad'i elimdeki iPad ile kıyaslayarak inceliyorum.

    Ezcool sade dizayn edilmiş beyaz bir kutu içinde tablet, kullanma kılavuzu, garanti belgesi, şarj cihazı, mini usb kablo ve usb-mini usb çevirici içerikle geldi.


     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Batarya boş gösteren tableti gece kapalı olarak şarja bıraktım ve sabah tam dolu pil göstergesini görerek ilk kez başlattım. Tableti kablosuz ağa bağladıktan sonra cihaz güncellemelerini kontrol ettim. Alttaki resimde gördüğünüz üzere Android 4.2.2 sürüm yüklü geliyor.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Ardından Google hesabımı tablete kaydederek Google Play üzerinden yüklü gelen programların güncellemesini yaptım.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Güncellemeyi bitirdikten sonra yeniden başlatıp dizi ve film uygulaması yükleyerek denemeye başladım.
    Kendime göre birkaç kısayol ve ayar yaptıktan sonra tablet üzerindeki her oyunu açıp oynayarak pili bitirdim. 2. şarjı başlangıç ve bitiş sürelerini takip ederek yaptığımda (11.56 başlangıç 16.05 bitiş) 4 saatlik kapalı şarj süresini görünce biraz moralim bozuldu ancak 5. şarjında tam dolum süresi 3 saate inince sıkıntı yapmaya gerek kalmadı.
    Ezcool tableti günlük kullanımda göstermek için çeşitli oyunlar, diziler ve filmlerden ekran görüntüsü alarak incelememe ekledim.

    Youtube:Yatarken “Starcraft II yorum” ve “fail” videoları seyretmeyi çok severim. Uyku vakti ev halkını rahatsız etmemek için kulaklıkla seyrettiğim videolardan görüntü ve ses olarak gerçekten zevk alıyorum.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Dizi-mag: Takip ettiğim 7 diziden biri olan Agents Of The SHIELD’ın son bölümünden ekran görüntüleri.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Film İzle-HD: Sık kullandığım uygulamadan rastgele açtığım Yüzüklerin Efendisi ve Dünyanın Durduğu Gün filmlerinden ekran görüntüleri.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    HDMI Bağlantı: Ürün tanıtımındaki SkyFall HD 1080P Demo’yu tv’de seyretmeyi sizlere gerçek olarak göstermek istedim. 32’LCD tv, 4K Player, HDMI to Mini-HDMI bağlantı kablo ile çok kolay ve sorunsuz filmi açtım. Kötü ışık ve amatör çekim nedeniyle video ve ses iyi görünmüyor ama emin olunki son derece başarılı.


     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Son olarak da torrentlerden indirdiğim iyi kalite filmleri tablete atarak seyretme keyfine örnek “The Pacific Rim”(HDRip 720P H264).

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Oyunlar:

    Chris Brown incelemesinde Need For Speed gibi güçlü donanım isteyen bir oyun yanında tabletin benchmark gücünü gösterdiği için ben yüklü gelen oyunlardan ekran görüntüleri almayı tercih ettim.

    Angry Birds StarWars ED.
    Bu oyunu eskiden Sony Arc S telefonumda oynardım yükleme ve çarpışma sırasında baya zorlanırdı. Tabletin donanımı ve ekran kalitesi sayesinde oyun zevkim ciddi arttı. Eskiden küçücük ekranda bariz eziyet çekiyormuşum.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Sprinkle Free
    Demo sürümde 6-7 görev oynanabilen zevkli bir oyun.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Jetpack Joyride

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Despicable Me: Minion Rush
    DESPICABLE ME(Çılgın Hırsız) filmindeki “minionları” yönettiğiniz eğlenceli bir oyun. Tablette zorlanmadan çalıştı.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Fruit Ninja
    Son oyunu tabletin en genç kullanıcı grubuna dahi hitap edebileceğini sizlere göstermek amacıyla video çektim.
    Bu videoda 21 aylık yeğenim Onur, tablette yüklü gelen “Fruit Ninja” oyununu oynuyor. Dikkat ederseniz bombalara dokunmaması gerektiğini bile biliyor.



    -----------------------------------------------------------------

    -----------------------------------------------------------------

    Ezcool miniPAD 16GB vs. Apple iPad Mini 16GB

    -----------------------------------------------------------------

    -----------------------------------------------------------------


    Elimdeki iPad Mini(annemin) ile basit bir kıyaslama yaparak fiziksel ve görsel farklılıkları görmek istedim. Fiyat ve işletim sistemi farklı olsa da aynı segmentte rakip oldukları için bence bu kıyaslama yerinde oldu.
    Ezcool miniPAD 16GB: Sürüm Android 4.2.2
    Apple iPAD Mini 16GB Beyaz: Sürüm iOS7


    -Boyut ve ağırlık: Görüntü ve boyutları birbirine çok benzer iki tabletin ağırlıkları, kalınlıklarına baktığımda Ezcool’un daha avantajlı olduğunu gördüm. Tabi ki taşıma ve kullanım esnasında farkı hissetmek mümkün değil ama bu farkları görmek bana iyi bir iş yaptığımı hissettirdi.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama  Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Ezcool içinde yüklü gelen ses ve video dosyaları ile kıyaslama yapmak haksızlık olacağı için. Youtube’dan Jamie Woon- Night Air video klibini iki tablette sırayla açtım.(Youtube uygulama ayar: mobil ağda yüksek kalite)



    -Ses: Ezcool standart Philips kulaklık üzerinde bence daha iyi olmasına rağmen hoparlör çıkışından dinlerken iPad daha iyiydi.

    -Görüntü: Ezcool tablette görüntü daha net ve parlaktı. (alttaki foto HDR çekim olduğu görüntü kalitesi gözle görünene göre çok düşük çıktı)

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    -Kullanım rahatlığı: Samsung i9190 telefonum ve eski tabletimden alışkanlık Ezcool’u kullanmak çok kolay oldu. Buna karşılık alışık olmadığım iOS7 arayüzü sade ve gösterişsiz olduğu halde rahat edemedim. Kişisel görüşüm aynı kullanıcının mobil cihazlarda farklı işletim sistemleri yerine tekbir işletim sistemini tercih etmesi alışkanlıklarını bozmadığı için konforunu yükseltiyor.

    - Facebook: superonline 10mbit bağlantı ile iki tablet aynı derecede seri ve rahattı.

    - Chrome tarayıcı: Safari kıyaslaması yapmak mümkün olmadığı için Google Chrome üzerinde superonline 10mbit bağlantıda sayfa hareketi hızı ve görünümüne baktım. Tabiki Ezcool Android tablet daha iyiydi.
    Not: bu kıyaslamayı homojen kabul etmeyebilirsiniz ancak alışık olmadığım ve tanınmamış bir tarayıcı yerine bildiğim ve her iki “store” da bulunan bir uygulamayı kullanmayı tercih ettim.

    -Kamera: Ezcool’u tercih ederken en zayıf noktasının kamerası olduğunu biliyordum zaten kamera ihtiyacımı telefonumla hallettiğim için fazla da önemsemedim bu nedenle aradaki fark beni rahatsız etmedi. Yine de karşılaştırmak gerektiği için alttaki resimlerde tabletlerin arka kamerasını kullanarak aynı noktadan aynı görüntüyü çekmeye çalıştım.

     Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama Ezcool miniPAD 16GB İnceleme ve iPad Kıyaslama


    Kişisel yorlamalarım:

    - Fiyat/Performans açısından parasını hak eden bir ürün.
    - Türkiye resmi sitesi ve forumları olması çok iyi.
    - Ön-arka kamera ve hoparlörü ciddi beklentileri olan kullanıcılar için yeterli değil ama bana yetiyor.
    - Pil ömrü ideal ve şarj süresi ideal.
    - Dahili 16GB hafıza Micro-SD hafıza kartı kullanmadan bile yeterli bir kapasite. Tanıtımda +16GB hafıza arttırımıyla 32GB alana ulaşmak mümkün.
    - Ağırlığı ve ebatları kolay taşımamı sağlıyor.
    - Ekranı oyun, film ve dizilerde süper.

    Sonuç: Bu dönemde uygun fiyatlı ve peformanslı tablet arayan arkadaşlara kesinlikle Ezcool miniPAD 16GB'yi öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confusion -- 27 Ekim 2013; 11:26:37 >



  • Eline sağlık, tamda kendi konuma video eklediğim ana denkgeldi. Hayırlı olsun dediğim gibi tablet oldukça ince ve hafif, performansıda tatmin edici. En garipsediğim yönü uzun süre Most Wanted oynuyorum ısınmıyor, sanırım arka kaplamasından dolayı ısı dağılıyor. İpad ile kıyaslaman çok güzel olmuş , birbirlerine çok benziyorlar şekil itibari ile.

    Bu arada yiğenin çok tatlı maşallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 27 Ekim 2013; 11:11:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown
    Bu arada yiğenin çok tatlı maşallah

    bu tablet üzerinden bir pro-gamer yetişiyor. şimdilik el-göz koordinasyon üzerinde çalışıyoruz
  • Confusion C kullanıcısına yanıt
    kanki bunun islemci ve ekran kartı smart ten 10 inc olandan daha iyi dimi 4.2.2 hem ?
  • miniPAD donanım olarak smart 10 den tabiki daha üstün



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confusion -- 27 Ekim 2013; 12:05:22 >
  • Ezcool Smart Ten den ekran kartı da işlemcisi de daha iyi bu tabletin ama Smart Ten de yeterli önemli olan öncelikleri ve kullanım alanını belirlemek. Büyük ekran lazımsa smart ten , küçük zarif bir tablet lazımsa miniPad alabilirsiniz
  • İncelemeniz ve karşılaştırmanız için teşekkürler.

    Apple iPad Mini ile karşılaştırmanız ayrı bir artı ve güzellik katmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: R£DSTON£
    İncelemeniz ve karşılaştırmanız için teşekkürler.
    Apple iPad Mini ile karşılaştırmanız ayrı bir artı ve güzellik katmış.


    elimdeki imkanları kullanarak çok severek kullandığım bir ürünü tanıtmaya çalıştım.

    İlginiz için ben teşekkür ederim
  • Ezcool ten ve bu modelin arasında kaldım.. birin de cortex a7 birinde a9 yazıyor.. broşürlerde de birinde ekran kartı 4 çekirdekli yazıyor diğerinde çift.. derdim de asphalt 8 tarzı oyunlarındaki performansı.. hala net bir cvp bulamadım kafamda..
  • büyük ekran istiyorsan smart ten al onur. sıkıntı yok oda işini görür ama simdi bunun islemcisi 4 cekirdik smart tenin 2 çekirdik bunun ekran kartı 8 çekirdek smart tenin 4 çekirdek arada baya farklar olur yani ah diyorum birde bunun 2 gb olsaydı ramı havada kaparım.
  • Şarjı ne kadar gidiyor ?
  • Bana 1 tam gün fazlasıyla yetiyor , arada Most wanted oynuyorum ve internete giriyorum , kullanmadığım uygulamalarıda kapatıyorum ama.
  • dün uzun süre angry birds sw oynadım ve tv ye bağlayıp the pacific rim i tekrar seyrettim.

    google storedan angry birds sw 2 yi yükledim ve şarjı bitti.
  • Acaba asphalt 8 deneme şansınız var mı? Şekil olarak çok hoşuma giden bir cihaz :)
  • cLk kullanıcısına yanıt
    Performans anlamında fark yok diyebilirim. Kamera farkı var biraz ama ben olsam inceliği dolayısı ile minipad alırım. Minipad ekranı biraz daha kalın yan, sağlamlaştırılmış düşme vs. lere karşı. Minipad ipad hissi veriyor direk çok tarz bir ürün. Performansı da o fiyat seviyesinde gayet güzel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.