Şimdi Ara

Extreme Audio Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Daha önce açılan başlıkları araştırdım ancak benzer bir başlığa ulaşamadım.

    Sanırım ilk defa bir firma hakkında yorum yazıyorum forumda. Kendi halide, giriş seviyesinde ses ve görüntü sistemleri konusunda takılan bir insanım. Senelerce Maslak'ta Extreme Audio'nun çok yakınında çalıştığım için hep bir göz aşinalığım vardı. Ancak hem malum otelin içinde oluşu hem de dışarıdan böyle kalbur üstü görüntüsü falan derken hiç girip gezmeye cesaret edememiştim, bana ulaşamayacağım bir yer gibi geliyordu nedense.

    Diğer taraftan İstanbul'daki bir çok HiFi mağazsının özellikle sattığı bazı ürünlerde hep Extreme Audio etkiketini görüyordum, ana distribütör oldukları için.

    Son 1 haftadır Pro-Ject elemental pikap arayışımda bir türlü istediğim rengi bulamıyordum, hep kırmızı kalmıştı. Neden sorduğum mağazalarda biz size sorup gerdi önelim deyip aynı cevapla dönüyorları. Sonunda hepsinin aynı distribütör ya da tedarikçiden sorduklarını düşündüm, ve Pro-Ject'in Türkiye distribütörnü araştırdığımda Extreme Audio olduğunu gördüm.

    Arayıp iletişime geçtiğimde biraz beklettiler, ve Koşuyolu şubelerinde aradığım renk olduğunu belirttiler. Ben de dün akşam hem ödeme yapma bahanesiyle, hem de showroomu görmek merakıyla Maslak merkezlerine gittim.

    Kurucularının oğlu Yusuf Bey karşıladı beni. Önce oturup biraz ürün ve HiFi hakkında sohbet ettik. O kadar işinin ve büyük ürünlerin arasında, giriş seviyesi pikap almaya gelen birisiyle sanki bir fuar müşterisi havasıyla ilgilendi. Biraz sohbet edip, ödemeyi yaptıktan sonra, beni bırakmadı, gelin demo odalarımızı gezelim dedi.

    Milyon dolar değerindeki Hi-End odasına aldı hemen, cihazlar ve organizasyonlar hakkında bilgi verdi, sonraki orginzasyonlarımıza mutlak katılın dedi. Benim için oldukça güzel bir alışveriş deneyimi oldu.

    Böyle sadece ticari değil, manevi alışverişi de ön planda tutan insanlar oldukça, ülkemizdeki müzik anlayaışının da zamanla değşecğine ve gelişeceğine inanıyorum.

    Şimdiden belirteyim, ilgili firma ile hiç bir alakam yoktur. Sadece çok hoşuma giden bir anıyı paylaşmak istedim.







  • forumlarda genelde şikayet paylaşımı elzemdir. Memnuniyetinizi başlık açıp paylaşmış olmanız takdir edilecek bir davranış bence. Mutlaka olumsuzluk yaşayanlarda vardır bu firma ile.
    Ben de uzun yıllardır bu hobide tüketici olarak ve bu sektörde başta İstanbul olmak üzere başka şehirlerde ki satıcılar ile de alışveriş yapmış biri olarak diyebilirim ki; mevcutlar içerisinde en doğru düzgün çalışan firma. Ne simsarlar ne acayip satıcılar gördük bu sektörde hala bu piyasada iş yapmaya devam da ediyorlar üstelik.
    Mükemmel mi değil elbet, eksikleri var mı var, fiyatlar yüksek mi yüksek ama dar bir müşteri portföyü olan ve ülkemiz için biraz lüks kaçan bir hobiye ilişkin ürünler satan bir firma olarak uzun süredir ayakta kalmaya başarmış, bence en iyi dinleti odaları ve satış ortamı da içeren bir mekana da sahip firma.




  • gidipte memnun olarak ayrildigim ender yerlerden birisi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Bu güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...ve evet genelde forumlarda olumsuzluklardan bahsedilir ve bizzat kendim de Maslak ile olan şikayetleri değerlendirdikten sonra, maslak showroom'a geçtim ve bazı şeyleri değiştirmek, bu işin yalnızca ticari olmadığını tekrar insanlara gösterebilmek için gayret harcıyorum...

    geçmişte mağazalarımızdan birisinde sıkıntı yaşamış olan herkese forum aracılığıyla şu çağrıyı yapıyorum... Gelin çayımı için, buzları eritelim :))

    herkese iyi forumlar dilerim, Extreme Audio ile ilgili şikayet , ve benzeri fikirlerinizi de belirtmekten lütfen çekinmeyin...biz bazen kendi kusurumuzu görmeyebiliriz..bizlere yardımcı olun...

    Saygılarımla,

    Yusuf Aydoğan
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    O zaman bir çaya daha bekliyorum Yavuz Bey ... Naim Statement ve Focal Stella Utopia eşliğinde tabiki
  • yusufaydgn Y kullanıcısına yanıt
    yolum düserse memnuniyetle gelirim. monitor audio getirmeye devam ediyorsunuz degilmi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 3 Nisan 2016; 21:26:05 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf Aydoğan üstadim selamlar ve hoşgeldin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Extreme Audio tüketiciye yaklaşım olarak gerçekten örnek firmalardan biri.Gerek işin başındaki Orhan Bey olsun,gerekse müşteriyle iletişim konusunda Yusuf Bey olsun..Konuya sadece ticari yönden bakmayan ender şirketlerden.Olumlu tecrübelerimi aktarmak istedim.Yusuf Beyin forumda aktif olması kuşkusuz geribildirim açısından ve biz tüketicilerin taleplerinin firmalara ulaşması açısından yaralı olacaktır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufaydgn Y kullanıcısına yanıt
    Yusuf bey ,
    Mcintosh ve Sonus Faber ürünlerinde yaptığınız İNADINA kampanyasını Focal veya distribütörü olduğunız diğer markalar için de düşünüyor musunuz?
    Oldukça arkadaş faydalandı sanırım.
    Saygılar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    monitor audio'yu yeni açılan başka bir firmaya ( Art of Sound ) a devrettik... ama yine de yardımcı olmaya çalışırım bir şeye ihtiyacınız olursa...
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Aleykümselam, ve hoşbuldum... Artık fırsat buldukça buralarda olacağım... hi-fi, hi-end sohbeti edebileceğimiz insanlar malesef çok azaldı kıymetini bilmek lazım
  • ikaraer İ kullanıcısına yanıt
    Aaah sevgili dostum İbrahim... şu olumlu tecrübelerini kullanarak şu Harbeth'i alıp keyfine bakmalısın artık.. başımın belası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusufaydgn -- 4 Nisan 2016; 19:14:29 >
  • HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    Focal,Kef, Naim gibi markalar sevdiğimiz markalardır... onlara inat yapmayız şaka bir yana tabiki çok satıldı fine sound grubun ürünleri (mcıntosh,sonus faber, audio research,wadia)

    ancak durumlar çok farklıydı.. Fine Sound grup 1 sene içinde hem bize büyük bir stok sattılar, sonra gidip siz satış yapamıyorsunuz diye distibütörlüğü başkasına verip onlarada stok verdiler... Bizim gibi Laz bir aile şirketine bunu yapmaları kendi kafalarına sıkmaktı aslında Bizde maliyetlerin altına sattık ürünleri... hala daha satıyoruz... İnadına zararına muhabbetinin öyküsü bu dostlar

    Focal ve benzeri markalarımızda ise artık perakende den ziyade bayilere dağıtıma yöneleceğiz... Extreme Audio olarak bayilerimizi daha fazla koruyacak politikalar yürüteceğiz... İndirim yada kampanyaları giriş seviyesi sistemlerde sadece bayilerimiz yönetecek...




  • yusufaydgn Y kullanıcısına yanıt
    AnladımTeşeklürler ..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yusufaydgn Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba Yusuf Bey,

    Öncelikle size burda rastlamak benim için hakikaten iyi oldu, şöyle ki,

    Ben bir süre önce sizden bir çift Harbeth SHL 5 aldım, fakat malesef üzerine bir türlü doğru bir sistem oturtamadım, o yüzden şimdilik idareten yedekte duran Denon 510ae amplim

    ile Harbeth leri sürüyorum

    Eski model bir dinleyici olduğum ve bu hoparlörün karakterini çok beğendiğim için elden çıkarmakta istemiyorum!

    Kaynak olarak, yeni edindiğim ortofon 2 m blue ile pioneer plx 1000 pikabımı kullanıyorum ( Bu pikaptan gayet memnun olduğumu söyleyebilirim),

    Dj lik zamanlarımdan kalma pioneer cdj 500 S CD çalarım var ( O da kör topal idare ediyor)

    Elimde yaklaşık 100 ad kadar cd , 300 ad de plak arşivi mevcut, aynı zamanda bilgisayarımdaki Flac lerden de yararlanmak için bir iyi dac edinmek istiyorum,

    Yattığım yerden kumada etmek sureti ile müzik dinlerken uyuya kalmak ta benim için ayrı bir zevk :)

    Tabi ki her şeyden önce Harbeth lerin kanı ile uyuşacak entegre bir ampliye ihtiyacım var.

    Kafamı kurcalayan sorular ise şunlar:

    Transistorlü mü yoksa lambalı bir ampli mi tercih etmeliyim?

    Hangi marka ve model Harbeth lerin hakkını verir?

    Phono katı ve Dac ı harici mi kullanmalıyım? Yoksa all in one birşey mi tercih etmeliyim?

    Çamlıca ya yakın oturduğum için harici phono katlarına Radyo frekansları karışıyor, bu yüzden kaliteli ve dahili dac ve phono katlı kullanan bir entegre ampli benim için daha mı mantıklı olur?

    Sürekli cihaz da değiştirmek istemediğim için beklemede kaldım ve hala araştırıyorum ama daha fazla sabrım kalmadı

    Müzik arşivi olarak, classic ve progressive rock, metal , modern jazz , klasik piano music hatta elektronic house music e kadar uzanan geniş bir koleksiyonum var

    Benim amacım odyofil arkadaşlarımı çağırıp hava atmak değil, kaliteli sound almak ! Bu yüzden herhangi bir bütçe belirlemedim, makul ve mantıklı olur ise bütçeyi esnetebilirim.

    Doğru bileşenler seçildiği zaman çok uçuk ve gereksiz paralar harcanmadan çok iyi sonuçlar elde edebileceğimin de bilincinde olan bir tüketiciyim.

    Bu durumda sizin bana önereceğiniz en doğru alternatifler neler olabilir?

    Bu arada sormadan edemeyeceğim :)

    Elinizde İNADINA kampanyasından kalan birşeyler mevcur mudur?

    ( Mesela Mcintosh ların Harbeth ler ile nasıl olacağını hep merak etmişimdir )


    Konu ile alakalı değerli yardımlarınızı rica edip saygılarımı ve selamlarımı sunuyorum :)

    Ç.Ş




  • cagmusic kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Öncelikle isminizi Kullanıcı adınızdan çıkartamadığım için isminizle hitap edemeyeceğim, özür dilerim...

    Ama en azından hifi merakınız ve Harbeth sahibi olmanız kesinlikle bir Bey olduğunuzu gösteriyor.. :))

    Uzunca yazmışsınız,ve kısaca cevap vermeye haya ederim, o yüzden dilim döndüğünce bişeyler söyleyeceğim..

    Transistörlü mü? Lambalı mı? yüzyılın hifi sorusu bu olsa gerek... söylenecek tek şey şu..bunun bir cevabı yok, olamazda... iki tane farklı karakterde ve farklı segmentlerde arabayı kıyaslayamayız...

    Lakin konu harbeth olunca bence cevap belli... transistörlü amfi tercihim olurdu...

    Şahsi tecrübelerime dayanacak olursak ki ben tecrübelerimle sınırlıyım! Transistörlü amfiler harbethlerin genelinde ''bana göre'' daha başarılı oluyor...

    Ve son zamanlarda Harbeth ile mükemmel bit match yakaladım Maslak Showroomda! Magnum DynaLab MD108 amfi ve HL5 inanılmaz bir ikili oldular....

    Tabiki Naim'in All in One playerlarından olan NaimUniti2 ve Unitilite ile de çok güzel çaldılar...

    Yaklaşık olarak benimle aynı müzik zevkine sahipsiniz, ve bu denli geniş bir müzik tarzına sahip olduğunuz içinde Naim güzel bir tercih olabilir... Kendi markamız diye demiyorum ama evladiyelik ürünler yapıyor Naim markası...

    Ayrıca Lambalı Tarafında ise Sythesis'in Lambalı amfileri ile de iyi sürüyor...

    Şuanda dilim döndükçe aklıma gelenleri yazdım ve amcam dükkanı kapatacağımız için bana tip tip bakmaya başladı..gidelim diye :))

    Ve lütfen sözüme güvenmeyin,gelin ve mağaada tek tek deneyim alternatifleri kendiniz dinleyip karar veriniz...

    iyi forumlar diliyorum...




  • Selamlar.yusuf beyden ufak bir alışveriş yaptım.focal xs book.genç dinamik bir arkadaş.ve çok sosyal.türkiyedeki hifi magazalarinda genelleme soyluyorum asık yüzlü içeri girdiginizde eger urun almicaksanız sadece tesk için gitdiyseniz yuzunuze bakmayanlara dolu.yusuf bey gibi arkadaşlarla dolmasını umuyorum magazaların.aslında ili yer ver sirkecide
    Daha önce birkaç urun almama raģmen içeri girdiginizde yüzünüze bakmıyorlar...yusuf kardeşim umarım o arkadaşlara örnek olursun.başarılarınin devamını dilerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zanzi7575 kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldin abi, ince yorumların için çok teşekkür ederim..Umarım Focal ile herşey yolundadır...

    ince yorumuna bende şöyle cevap vermek isterim, bende mağazamın senin gibi misafirlerle dolup taşmasını isterdim sevgili abim

    diğer mekanlardaki kardeşlerimize de kızmayalım ne olur! son 3-4 senedir cidden piyasalar çok durgun ve bu da insanların yüzüne yansıyor...

    ne zaman ihtiyacın olursa buralardayım...
  • Yusuf bey sizi burda yakalamışken focal sib xl centerin fiyatını pm ile alabilirmiyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf beyi forumda görmek çok güzel..Ankara hi-fi çölünden yazıyorum. İşler güçler derken istanbula gelip istediğim dinlemeleri yapamadım. Yusuf Bey bentek üzerinden sizden atc scm 11 aldım pişirmeye çalışıyorum. Rega elicit-r ile sürüyorum. Scm 11 rega ile güzel sürülüyor detay transparanlık herşey çok iyi. Bir dostumda scm 19 u dinledim aklıma bass konsunda daha çok düştü açıkçası. Atc scm 11 & 19 a amfi ne önerirsiniz. kendi amfisi sia2-150 eliniz de var mi dur? A bu hemşehrinize bir çözüm sunun da:) pm den de yazabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.