Şimdi Ara

excel yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Mümkünse eğer şöyle bir şey tasarladım kafamda yapabilir miyim acaba yardımınıza ihtiyacım var.

    Bir formül veya tanımlama ile her hangi bir sütuna 81 ilimizide tanımlayarak atıyorum KAHRAMANMARAŞ yazmak yerine 'K'ya bastığımda 'K' harfi ile başlayan şehirlerimizin çıksa ve ben içlerinden KAHRAMANMARAŞı seçsem. Bu bana gün içinde muazzam zaman kazandırır ve pratik bir çözüm olur. Var mıdır bu gibi bir çözüm veya formül ?



  • Emru1903 kullanıcısına yanıt
    Excel'de otomatik doldurma özelliği bu dediğinizi yapıyor zaten. Veri doğrulama özelliğindeki liste özelliğini kullanarak, bütün illeri bir seçerek bir liste oluşturursanız, veri doğrulama uygulana hücrelerde k harfine basınca k ile başlayan şehirler gelecektir.

    Ömer BAĞCI
    vidoport.com
  • Merhabalar.

    Acaba exelin bütün sutunlarında otomatik doldurma özelliğini kullanabilirmiyim.

    Şuanda sadece aynı sutunda boşluk bırakmadan hücreleri doldurduğumda

    otomatik tamamlamayı kullanabiliyorum.

    İstediğim ise bir sutuna yazdıklarımı diğer sutunlardanda görebileyim.
  • MERHABA! ARKADAŞLAR.İŞ YERİNDE KULLANDIĞIM VE BAZI HÜCRELERİNİ KORUMAK İSTEDİĞİM DOSYAM VAR..MAKROLARLA ÇALIŞIYORUM.BU DOSYAYI BAZI ARKADAŞLARLA PAYLAŞICAM.FAKAT SAYFAYI KORUMA ALTINA ALDIĞIMDA MAKROLAR ÇALIŞMIYOR..ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM KONU HAKKINDA...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EDoKeY

    MERHABA! ARKADAŞLAR.İŞ YERİNDE KULLANDIĞIM VE BAZI HÜCRELERİNİ KORUMAK İSTEDİĞİM DOSYAM VAR..MAKROLARLA ÇALIŞIYORUM.BU DOSYAYI BAZI ARKADAŞLARLA PAYLAŞICAM.FAKAT SAYFAYI KORUMA ALTINA ALDIĞIMDA MAKROLAR ÇALIŞMIYOR..ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM KONU HAKKINDA...

    Hücreler standart olarak kilitli olurlar.

    Sayfa korumasını kaldırıp, işlem yapılacak hücrelerin kilitlerini kaldırırsanız;(hücre özellikleri/koruma)
    başka bir sorun daha yoksa makronuz çalışacaktır.
  • ÖNCELİKLE İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.SORUN TAMDA ORDA BAŞLIYOR ASLINDA.BENİM KORUMAK İSTEDİĞİM HÜCRELERLE İŞLEM YAPILAN HÜCRELER AYNI HÜCRELER..ŞÖYLE ANLATAYIM;MESELA ELİMDE 100 TANE ADRES VAR.BU ADRESLERİ ALT ALTA 100 SATIRA YAZDIM.EN ÜSTEDE BAŞLIKLARI YAZIP SÜZME KOYDUM.VE MAHALE SOKAK ŞEHİR APARTMAN ADINA MAKROLAR YAPTIM.MAKROYA BASINCA İSTEDİĞİMİ SÜZEBİLİYORUM. AMA BU ADERSLERİN DEĞİŞTİRLMEMESİNİ İSTİYORUM BU YÜZDEN ADRESLERİN YAZILI OLDUĞU HÜCRELERİ KİLİTLİYİP SAYFAYI KORUMA ALTINA ALDIĞIMDA MAKROLAR ÇALIŞMIYOR...
  • Arkadaşlar Öncelikle selamlar. Ben bir kamu kurumunda memurum, ve biz bura da exell programı üzerinden sözleşme yazdırıyoruz. Bu programa kişisel v erileri girdikten sonra bütün sözleşme ve evrakları otomatik yazdırıyor. Yani exel sayfasında göremiyoruz. Şöyle bir sorunumuz var; masa ustu bilgisayrlarda sorunsuz yazdırabildiğimiz bu sözleşmeler, leptoplardan yazdırırken 6 sayfalık sözleşmenin ilk 3 sayfasının son sütunlarını birer sayfa olarak sona ekliyor ve 9 sayfa çıkartıyor. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Not: Masa üztü bilgisayarlarda leptoplarda win10 aynı
  • Sorum şu

    Geçerli sayfa ismi mesai ,bu sayfada ki E sütununda ki hangi hücrede x varsa bir üstte ki komşu hücre kilitlenecek yoksa boş bırakılacak 

    bunu nasıl yapabilirim?

    teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ileri düzeyde Exceli nasıl öğrenirim? Bana hangi kaynakları önerirsiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rankine2040 -- 12 Mart 2021; 15:18:33 >
  • Excel'de birinci sayfada bir hücreye dış bağlantı(excel doyası) olarak tanımladığım linki, ikinci sayfada formül içerisine eklediğimde bunu bağlantı olarak görmeyip, birinci sayfada o hücrede yazan metini görmekte. Linki formül içerisine eklediğimde bunu bir bağlantı olarak görmesini ve formül çalıştığında birinci sayfaya eklediğim bağlantıdan veri almasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

  • vidoport kullanıcısına yanıt

    Merhaba, konudan bağımsız olarak, Excel'de birinci sayfada bir hücreye dış bağlantı(excel doyası) olarak tanımladığım linki, ikinci sayfada formül içerisine eklediğimde bunu bağlantı olarak görmeyip, birinci sayfada o hücrede yazan metini görmekte. Linki formül içerisine eklediğimde bunu bir bağlantı olarak görmesini ve formül çalıştığında birinci sayfaya eklediğim bağlantıdan veri almasını istiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

  • mhmtugr M kullanıcısına yanıt

    Yanılş anlamadıysam. İlk sayfada bağlantıyı oluşturup.

    İkinci sayfaya =Sayfa1!A1 gibi bir formul uyguluyorsunuz.


    İkinci sayfada işlem yapacağınız hücre ilk sayfadaki ile aynı değilse çok pratik bir yöntem yok.


    Ama ikinci sayfada da aynı hücrede ise;


    2 sayfayı seçip bağlantı formülünü uygularsanız. Aynı formül 2 sayfada da oluşacaktır.

  • Excel'den çok çok az anlıyorum. Bir çalışmam var, saatlerdir araştırmama rağmen çözüm bulamadım.

    "[sound:001 Too Old To Die Young.wav]" şu metni aşağı sürüklemek istiyorum ve sürüklerken 001 değişsin 002, 003, 004 .... olsun istiyorum. Ama diğer metin olduğu gibi kalmalı. Sadece sıra numaraları değişmeli. Bunu nasıl yapabilirim? Hiç bilmeyen birine tarif eder gibi tarif ederseniz çok memnun olurum. Mutlaka yapılabiliyordur. Ama bir şeyin cahili olmak çok zor gerçekten. Saatlerimi aldı. Şimdiden teşekkürler.


    Excel'de ilk sıradaki metni tutup aşağı doğru çekince, nihayi görüntü şöyle olacak:

    [sound:001 Too Old To Die Young.wav]

    [sound:002 Too Old To Die Young.wav]

    [sound:003 Too Old To Die Young.wav]

    [sound:004 Too Old To Die Young.wav]

    ...

    ...

    ...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.