Şimdi Ara

Excalibur G900 Kullanıcıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
12.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi yine donanım haberin çektiği casper excalibur videosu izledim. Sürüm olarak düşük versiyon ama farkını buradan bile görmek mümkün. Bilgisayar performans canavarı diyebiliriz o yüzden
    Video şuhttps://www.youtube.com/watch?v=Xx5iXLpo1Ao
  • Arkadaşlar ürünü kullanalı 6-7 ay oluyor. Bilgisayarım (2060'lı) performans olarak gayet iyi. 16 Gb 512 m2 ssd+1tB'lık pc. Batarya konusunu çok yazan olmuş. Zaten Oyun bilgisayarları fişe takılıyken oynanır. i7 işlemci rtx2060 lı(en düşük) ekran kartı takıyorsunuz. Bunlara enerji lazım. O yüzden bataryayı takmayın. Safe modda maksimum 1.45 dakika dayanabilir. Normal ayarlarında 1 saat.

    Bugün buraya yazma sebebim pcnin bataryası tak çıkar usulü değil. Fişte kullanıyoruz ama batarya ömründen gider mi diye merak ediyorken buraya denk geldim. İnşallah sorularınızı giderebilmişimdir. Tek eksik yönü var ses yüksekliği çok az. Telefonumdan daha çok ses çıkıyor. Ev arkadaşımda G770 var onun sesi gayet iyi. Malzeme kalitesi olarak da G770'den daha iyi. Yeteri kadar soketi var. Aklıma daha yazılacak bir şey gelmedi saat gece 04.14 karışık yazdıysam kusuruma bakmayın.
  • kartal076 K kullanıcısına yanıt
    Ben de g900 kullanıcısıyım 2060 lı model olan fakat cihaz şarja bağlı değilken casper control merkezinde sadece power saving ve text mode açık oluyo yani ne yüksek performansa alabiliyorsun ne de gaming moduna bu yüzden oyunlarda hep şarja takılı depilken 30 fps alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim? (şarja takılıyken her şey normal) Ayrıca tanıdığım kişilerde asus ve lenovo var hem daha ucuz versiyon almışlar (gtx1050 lenovo ve asus rog 1650) hemde şarj süreleri daha fazla bir de şarja takılı değilken oyun oynayabiliyorlar. Ben power saving modunda bile 1 saat 30 dk 1 saat 45 dk max gördüm. Amaa önemli olan şarjda değilkende bir yolu varsa gaming moda alıp tüm ekran kartını kullanabilmem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnGInDEnizLEr0990

    Ben de g900 kullanıcısıyım 2060 lı model olan fakat cihaz şarja bağlı değilken casper control merkezinde sadece power saving ve text mode açık oluyo yani ne yüksek performansa alabiliyorsun ne de gaming moduna bu yüzden oyunlarda hep şarja takılı depilken 30 fps alıyorum bunu nasıl düzeltebilirim? (şarja takılıyken her şey normal) Ayrıca tanıdığım kişilerde asus ve lenovo var hem daha ucuz versiyon almışlar (gtx1050 lenovo ve asus rog 1650) hemde şarj süreleri daha fazla bir de şarja takılı değilken oyun oynayabiliyorlar. Ben power saving modunda bile 1 saat 30 dk 1 saat 45 dk max gördüm. Amaa önemli olan şarjda değilkende bir yolu varsa gaming moda alıp tüm ekran kartını kullanabilmem.
    winodws mobility center e girin yüksek performans modu mevcut
  • G900 kullanan arkadaşlar mesajımı görürlerse okusunlar.
    Casper yine casperliğini yaptı. Sürücüleri güncellemiyor.
    Chipset ve controlcenter'in güncellenmesi lazım. Bu konuyla ilgili caspere mail attım.
    Sizlerde mail atarsanız güncelleyebilirler diye düşünüyorum.
  • EnGInDEnizLEr0990 E kullanıcısına yanıt
    Nvidia nın uygulamasının ayarlarından yapman lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende bu sabah itibariyle bir g900 sahibi oldum. i7 ve 2070'li model, 64 gb ram ve 1tb nvme taktırdım. şimdilik sadece 1 oyunda test etme imkanım oldu (battlefield) gayet güzeldi. ama aslında pek oyun oynamak için almadım makinayı.
    batarya aslında normal, bendeki lenovo yoga'da 3950ma batarya takılı ve 5 saat gidiyor, bunda da 4000kusurluk yani muadil bir batarya var ama işlemci 15 değil 45 wattlık, keza ekran kartı daha da yüksek. yani daha az gitmesi normal. daha önce ultrabook kullandığım için makina bana garip geldi çünkü fan sesi var :D güç ayarlarından biraz optimizasyon ile cpu kullanımını vs. düşürdüm ve ses azaldı. fakat birincil ekran kartı olarak intel'i ayarlayabilirsem daha da düşeceğine inanıyorum. (her dakika oyun oynamıyoru
    Gel gelelim benim en büyük sıkıntıma; ses seviyesi gerçekten düşük, evdeki lenovo ile karşılaştırıyorum, onda da 2*2wattlık dolby hoparlörleri var, bunda da, onda da realtek ses çipi var, bunda da. ama lenovo'nun sesi çok daha yüksek. aynı donanımları kullanarak nasıl daha düşük seviyede ses elde ettiklerini anlamak mümkün değil. başlangıçta mikrofon seviyesi de çok düşüktü ama onu ayarlardan kurtarabildim. fakat ses seviyesini hala becerebilmiş değilim. eski realtek sürücülerinde %20 boost yapabilme şansı vardı bunda yok.

    cihaz genel anlamda güzel. iyi taraflarını değil, bana göre kötü taraflarını yazacağım; klavye aydınlatması hoşuma gitmedi aslında çünkü yanlardan aydınlanan tuşlar klavyeye bakıyorsanız kafa yapıyor, harfin kendisini aydınlatması gerekirdi. fan sesi hoşuma gitmiyor ama yapacak birşey yok, bu aslında normal birşey ama insan şöyle özel bir power modu yaparda cpu gpu olabilecek en düşük kapasitede çalışır, belki fan çalışmasına gerek kalmaz, insanlar internette filan daha sessiz gezinebilirdi. max fan sesi nedir öyle, tamam bu tuşu yapmışsın, hatta güzel performans artışı sağlıyor ama evdeki saç kurutma makinası daha sessiz. sanki kasayı bu kadar incelteceğine soğutucuları abartsaydın da daha düşük hava debisi ile daha güzel bir soğutma sağlasaydın, ama tüm üreticiler söz birliği etmişçesine kedi çükü kadar radyatör paneli kullanıyorlar, büyütsene kardeşim şu panelleri, gerekiyorsa makinanın tüm arka kısmını kaplasın. ses seviyesi gerçekten düşük, herkes söz birliği etmişçesine kulaklık kullan diyorda, sevmiyorum belki, hep oyunmu oynayacağız kardeşim, belki müzik dinleyeceğim vs. oyun oynarken fan sesi oyun sesini bastıracak neredeyse, fan normal de, hoparlörden gelen ses seviyesi normal değil. o kadar hdd takma yeri olacağına, içine birde sound blaster takabilseydik keşke, herşey bir yana ses olayından bence sınıfta kalmış, sonuçta 15k para verince en azından normal bir laptop kadar ses versin istiyor insan.
    nvme olayını da bu laptopla birlikte test etmiş oldum, ama önceden kullandığım laptopta da ssd vardı 550mb net hızı okuyordum, bu onun 4 katından biraz daha iyi, ama öyle hissettirmiyor, yinede biraz daha hızlı olduğu belli. genede gerçek hızı video/sound editte anlarız, onu da test edecek vaktim olmadı henüz. birde ssd ekleyip linux kurmak istiyorum, herhalde driverlarda sıkıntı olmaz.




  • yabani Y kullanıcısına yanıt
    soğutmayı seven sesine katlanır modundayım ben dostum. cpugpu sıcaklıklarını indirmişler ya o bana yeter. gaming kulaklıkla olayı çözüyorum ben tavsiye ederim :)
  • ibrahimeser kullanıcısına yanıt
    Oyun oynarken kulaklık olayı tamam, fakat render yaparken bir taraftan youtube açayım olamıyor :D
    normal kullanım için (surf yapmak vs.) power saving modunu biraz daha modifiye ettim gayet sessiz oldu makine, fakat hoparlörlerden gelen ses seviyesini yükseltecek bir çare bulamadım henüz. bana çok saçma geliyor çünkü diğer laptopumla ses çipi de, hoparlörler de tam olarak aynı, ama bundan daha az ses çıkıyor. kıl etti beni.
  • Ses sürücülerinden sonra yüklenen dolby düzgün çalışmıyormuş, nasıl yaptığımı bilmesem de dolby programı düzgün çalışmaya başladığında ses şiddeti sıkıntım bitti, yada azaldı diyelim, bir laptoptan ne kadar ses çıkması gerekiyorsa o kadar çıkıyor artık.


    Edit- erken konuşmuşum, kafasına göre ses şiddeti değişiyor, bazen o kadar fazla düşüyorki zor bela duyuluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yabani -- 12 Temmuz 2020; 1:38:25 >
  • G900 ün 1660ti i7 10.nesil 32gb ram 1tbhdd+240 m2 ssdlisini almayı düşünüyorum ileride serviste ekranı kartını ve ssd sini yükseltebiliyormuyuz deneyen var mı?
  • 10750H 16GB 1660TI kullanan arkadaşlar fiyat belirtebilir mi? İnternet sitesi üzerinde 10bin tutuyor. İndirim gelirse en azından 8bin olunca almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce ses'le ilgili sıkıntım olduğunu yazmıştım, ses az çıkıyordu, bazı arkadaşlar kulaklık kullan diyordu ama bence ses gerçekten az çıkıyordu. en sonunda ses absürt az ve distorsiyonlu çıkmaya başlamıştı. servise götürdüm ve hoparlörleri değişti. bugün itibariyle servisten aldım ve ses gayet normal, yani bir laptoptan ne beklenebilecekse o kadar ve o netlikte çıkıyor artık. ne olur ne olmaz, belkide modifiye ederim diye bir set'te yedek hoparlör aldım.
  • Sismologger kullanıcısına yanıt
    Hocam windows mobility de yüksek performansa koydum ama yine şarja takmadan cs go da haritada 50 60 70 çok aradada 120 fps oluyo şarja takınca 250 300 arası oluyor. Casper control centerda power saving modunda dururken mobility center da yüksek performansa koydum öyle oldu. Hala control centerda yüksek performans gözükmüyo ve gaming moduna alamıyorum mobilityden değişsemde.
  • hakancil1 H kullanıcısına yanıt
    Excalibur G900 Kullanıcıları


    Burdan hangi ayarları yapmam gerekiyor ki şarjda değilken bile yüksek performans ve gaming modların alabileyim yardımcı olur musunuz ?Excalibur G900 Kullanıcıları




  • Sismologger kullanıcısına yanıt
    Olayı halledebildiniz mi sürücüleri güncelleyebildiniz mi? Bende control centerı güncellemek istiyorum. Yeni nesillerde farklı bir sürüm var ama casper desteğin altındaki sürücüler hala eski gibi görünüyor yardımcı olursanız sevinirim.Excalibur G900 Kullanıcıları
  • FenolftaleinIyot F kullanıcısına yanıt
    Exparience uygulamasından wisher mod gibi bir şey var onu kapaman lazım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FenolftaleinIyot F kullanıcısına yanıt
    Hocam,
    siteden baktım şubat ayında sürücülere güncelleme gelmiş. Ama hepsine değil. Tek tek indirip bakmanız lazım. Ayrıca saçma şekilde sürücüleri güncellemek için sürücüleri silmek gerekiyor. Ben Control center'ı güncelledim sadece. Ondada sadece simgesi değişmiş gerisi aynı.

    Laptop pilden çalışırken yapabileceğiniz 2 şey mevcut. Ayrıca Performans artışına dair notlarımı da paylaşıyorum.

    1- Control Center'da TEXT modunu seçin. Görev çubuğunun sağ altındaki Pil simgesine basın ve açılan pencerede kaydırılır çubuğu performansa çekin.
    (Normalde power saving modunda youtube videoları tam ekran yaparken bile donuyor bunu yaparsanız o sorun kısmen düzelir)

    2- Şarjda aldığınız performansın aynısını Pilde iken alamazsınız. Fakat yinede performans artışı olsun istiyorsanız adımlar şöyle.
    => Şarja takılıyken Control Center uygulamasını açın.
    => Control Center'dan Gaming Modu seçin.
    => Control Center'ı tamamen kapatın. (Çarpıdan kapatmak yetmez sağ altta simgesi açıksa onu sağ tık yapıp kapatın)
    => Windows Mobility Center'ı açın. Pil simgesinin altında yer alan bölümden Gaming modunu seçin.


    ÖNEMLİ NOT: Control Center açıkken pilde kullanırsanız kesinlikle TEXT veya POWER SAVING modları dışında izin vermez. Bu yüzden Control Center'ı kapatmalısınız. Kapattıktan sonra ancak windows mobility center üzerinden GAMING modunu seçebilirsiniz.

    _________________________________________

    ** Gelelim performans artışının nasıl sağlanabileceğine.
    Performansa eti eden ögeler çok sayıda. Basitten başlamak gerekirse.

    1. Kullanılmayan bütün programları silin. (Böylece arka planda çalışmasını engellemiş olursunuz)
    2. CTRL+ALT+DEL (Görev Yöneticisi) Üst menüde Başlangıç sekmesine gelin. Burada gereksiz uygulamaların başlangıçta açılmasını devre dışı bırakın. "Başlangıç" sekmesi görev yöneticisinde yoksa şu yolu izleyin. Başlat>cmd>msconfig açılan ekranda başlangıç.
    3. Masaüstü sağ tık> Kişiselleştir. Burada arka planı koyu ve düz bir renk yapın. Saydamlık ayarını vs devre dışı bırakın.
    4. Pilde video kalitesinin iyileşmesini isterseniz hd özelliğini açın. Başlat>Windows hd color ayarı
    5. Ekran kartını güncelleyin. Nvdianın sitesinden güncel driveri indirebilirsiniz.
    6. NVDIA ayarlarını yapmak. NVDIA denetim masası>3D ayarları menüsünün altında isterseniz benim tercihime göre kullan deyip performans veya kalite olarak ayarlayabilirsiniz ekran kartınızı. VEYA ben kendim tek tek ayarlarım ince ayar yaparım derseniz 3d ayarlarının yönetilmesi kısmında kendiniz hangi programın ekran kartıyla çalışacağını seçebileceğiniz gibi aynı zamanda ekran kartının performansını etkileyen özellikleri de aktif edebilirsiniz. ( Önerim kendiniz ayarlamayın. Performans veya Kalite olarak ön ayarlı basit menüden işlem yapın)
    7. Geforce Experience uygulaması. Nvdianın kendi uygulamasıdır. Ekran kartını güncel tutmanın yanında özel oyun ayarları da içermektedir. Çoğu zaman orijinal oyunlar için bu seçenekler sunuluyor. Geforce experience güzel bir uygulama. örneğin doku süzmenin ne işe yaradığını vs canlı canlı olarak oyuna göre gösteriyor ve karar verebiliyorsunuz.
    8. Başlat>Oyun modu Oyun modu daima açık olsun.
    Performans artırma seçenekleri uzayıp gider ama en temelde geforce experience uygulaması tek başına yetebilir.
    Ayrıca Windows'un yüklü olduğu sürücü eğer ssd ise örneğin 20gblık bir kısmı daima boşta kalsın. Aksi taktirde performans düşüşü olur.
    9. Oyunları ve kullanacağım tüm programları ssdye kur. (4k videolar dahil)

    *Bazen video izlerken bile ısınmalar olabiliyor. Oyun vs oynamazken dengeli performans modunda kullanmak daha mantıklı. Ayrıca kullandığınız tarayıcı bile önemlidir. Örneğin Opera tarayıcısı vpn,adblocker,whatssapp,instagram,twitter,telegram uygulamalarını tarayıcıya gömülü olarak kullanıcıya sunduğundan daha az ram tüketir.

    *Kişisel tercihim ise şu şekildedir.
    Oyunları geforce experienceye girip görüntü ayarlarını kendime göre seçip açarım..
    Oynadığım oyun sistemi zorlayacak bir oyunsa daima turbo fanda oynarım ki sıcaklığa bağlı performans düşüşü olmasın. Oyun oynarken arkada açık ne varsa kapatırım. (Gerekli olanlar hariç)

    DİP NOT: Youtubede unlost bilgisayar hızlandırma diye artırsanız ilgili videoda bir çok seçenek mevcut. (şahsen hiç birini kullanmıyorum :) )
    *Sürücülere güncelleme geldiği haberini alırsanız buradan paylaşırsanız bizlerin de haberi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sismologger -- 31 Ağustos 2020; 2:9:4 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.