Şimdi Ara

Evlilikte Zor Zamanlar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
5
Favori
8.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir süredir forumda aktif olarak yazıyorum aklım, beynim,zihnim çok karışık. Belki biraz uzun olacak ama yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. olayın hassasiyetini göz önünde bulundurarak Lütfen troll yazı yazmayınız.

    2011 senesinde eşim ile bir otelde tanıştım ozaman ben 20 eşim 16 yaşında idi.. ben Antalya da yaşıyor antalya da okuyor ve yazları da Antalya da otelllerde animasyon yapıyordum. Eşim ise tanıştığımızda öğrenci idi mesleğini tamamladı şuan full bir markette çalışıyor işi ve maaşı almanya şartlarında bir bayan için çok iyi..

    bizim tanıştığımız ve ilişkimizin ilerlediği dönemlerde herşey çok güzel bir şekilde ilerliyordu okulumu bitirdim, ilaç sanaiinde çalışmak istediğim için askerliğimi aradan çıkarttım askerden döndükten 6 ay sonra güzel bir firmada işe girdim şirket aracı v.s iyiydi herşey hayt rayına oturunca evlenme teklifi ettim ve nişanlandık. Bu arada Annem öğretmen babamda bir otelde genelmüdürlük yapıyor. Nişanı yaptık herşey hoş güzel tabi sonrasında srandart tartışmalar atışmalar falan başladı normal ve olağan karşıladım sonuçta yoğun bir stress altındaydı evlilik bi bayan için kolay değil...şimdi bir düşünüyorum da sanki benim in çok kolaydı !?

    Devam edelim çalıştığım şirkette başarılı oldum daha iyi firimalardan işteklifleri gelmeye başladı tekliflerin birini değerlendirdim ve şirket değişikliğini yaptım... bu dönemde bir arkadaşım vasıtası ile networkler ile tanıştım.. belki duymuşsunuzdur Questra World, Cryptrade capital adlı bu iki network şirketine gittim para yatırdım akıllılık ya bu elimde avcumda ne varsa yatırdım kredi çektim yatırdım gözlerimiz boyandı çünkü.. birde toyuz daha ozaman 25 yaslarindayim... Allah yüzümüze güldüde nasil oldu bende Anlayamadigim ve kimsenin inanamadigi bir sekilde hatri sayilir miltarda para kazandim.

    Her erkekte vardir bir araba hayali bir araba almak istedim sonra düsündüm zaten sirket arabam vardi zaten para da anlamsiz bir sekilde su gibi akiyordu.. satilik bir arsa vardi onu almak istedim ailem karsi cikti ama zorladim allem ettim kallem ettim annemin üzerine arsayi aldirdim. Satan da bir tanidik idi senet usulu satti bize toplamda 7 senet vardi ben bu senetlerin 5 tanesini ödedim tabi bu arada para geliyor ya isi biraktim ( ne akla hizmet demi !!!) velasil kelam son 2 senette bizim isler yatti...tam bu siralarda annemin babasindan kalan mallarinda satisi onaylandimi (13 yildir 4 gözle bekledigimiz haber ansizin gelmisti) tamda bu sirada dügün hazirliklari basladi mi... öyle bir sikisikligin icerisine girdik ki nefes alicak ufacik bir delik yok..

    Önce annem kia marka jeepini satti daha sonra kucuk bir arsasi vardi onu satti tooluyorum ortalama 2 yil icerisinde 850.000TL lik ödeme yaptik aile olarak.. tabi bunun sonucunda ne elde kaldi ne avucta 100 tl ver desen veremicek hala geldik ama üzerimizde ki mal varligina baksan en az 3-4 milyon civari belki daha bile fazla.

    Evlendik elde yol avucta yok nasil ev kurucaz nasil bir hayata baslicaz derken esimin ailesi biz Türkiye ye dönücez sizde gelin bizim evde kalin sen almanca ogren ise gir sonra hayata bi sekilde baslarsiniz teklifinde bulundu..okadar iyi bir teklifti ki kabul ettim nede olsa cebinde 3 kurus yoktu.. Almanya ya geldim cebimde 300 € ile onuda annem bir arkadasindan borc aldi da verdi üstüme kiyafet aldim onunlada... burda herseyi esim ödüyor dogal olarak cok zoruma gidiyordu bu durum ben almanca kursuna basladim sinifta en iyiydim( bilen bilir zor bir dil) bu arada aldigim arsayi kiraya verdik sansa ayda 250 € ordan para gelmeye basladi.. ama diger yandan herseyi esim yaparken ben hicbirsey yapamiyordum..

    Yavas yavas benligimi kaybetmeye basladim neden nerden ve nasil ciktigini anlamadigim tartismalarimiz olmaya basladi ufacik seyler icin kalp kirmaya basladik..

    Dün yaptigimiz konusmada ikimizinde cok yiprandigini ve ikimizin de mutlu olmakla ilgili en ufak bir inancinin kalmadigini anladik. Henuz kimseye birsey söylemedik.. herkes evliligimizin güzel gittigini düsünüyor...

    Eskiden Alfa erkektim param vardi karizmam vardi boyum posun tipim vucudum vardi.. yasadigim bu surecte kilo aldim yag bagladim üzüntüden yüzümde sedef cikti suratimda kirmizi kirmizi lekeler oldu senin alfa sümüklü erkek.

    Ne oldum deme ne olucam demek lazim.

    Simdi Türkiye ye dönmeyi dusunuyorum dönsem esim gelse mutlu olmasina ihtimal vermiyorum en basitinden bacanak tv aldi 2.000€ tr fiyati 30 bin tl cocuguna en güzel kıyafetleri alıyor tatillere gidiyor burda her sabah pastırma yiyoruz mesela bunların gerçekleşme ihtimali çok düşük arkasaşları evler alıp arabalar alıyor burda tr de nasıl olacak ?? Kıskanmıcak mı imrenmicek mi?? Ben ne salaklıl ettimde geldim buraya demeyecek mi ?

    Okadar şey var satsana diye tavsiye verebilirsiniz son aldıgım arsa sadece benim onunda bi kısmı ailemin kira kontratına göre 5 yıl satamam 5 yıl sonra satsam zaten sadece bu arsa 2 milyona yakın edecek( kriz olmazsa tabi).

    Anlıcagınız milyonluk sümüklü bir eşşek oldum.. benliğimi kaybettim yüzüm gülmüyor bu zamanlar geçermi bilmiyorum..

    Şuanda kursta olmam gerekirken bir otoparkta arabada oturuyorum..işin içinden çıkamıyorum boğuluyorum ölüyorum....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funmanias -- 14 Haziran 2019; 11:29:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Allah kimseyi maddi anlamda kadın ve kadinin sülalesinin eline düşürmesin cok zor bir durum.
    Sen ve senin ailen trilyonlarıni feda etse bile kadın para kazanınca kendini üst görmeye,erkeği üstü kapalı olarak yermeye başlıyor.Kadının ailesi 1 liralık bir şey alsa 40 yıl lafıni yaparlar sunu annem almisti diye.
    Eğer çocuk yoksa,mutlu değilsen ve psikolojik baskı altındaysan boşan.Yürümeyen bir evliliği götürmeye çalışmak boşanmaktan çok ama çok daha zor.

    Almanyada yerin garantiyse kal.Şimdi aile babası olduğun için masraflarin çok ama boşanınca teke düşecek bu sürede borclarini odeyip birikim yapabilirsin tutumlu birisiysen
    Bence eşiniz ve Aikesi ildukça kültürlü insanlar yaşadıgınız maddi zirluklar geregi gerilmissiniz ve boşanmalik bir durum yok bu gerginlik bittiginde yagmurun altinda ıslanırken bile mutlu olursunuz.
    Gec ödemeli bir kredi işe yarayabilir.
    Almanca kitaplar okuyup hem dil konusunda gelisip hemde odak noktanizi degiştirmek iyi olur.

    Eşinizle de konuşun bu konuyu siz artik tek bir bireysiniz bütünsünüz eşinizin sizi yuk olarak görmediginden eminim(siz kendiniz oyle gorüyorsunuz)
    Esini seviyorsun belli ki o da seni seviyor yoksa para mara vermez, kcina basardi tekmeyi. Zaten seni sevmese elinde yeterince koz ve bahane var, seni bir sekilde hayatindan cikartmasi icin bunlari one surer yapamam derdi. Mutluluk icin cok erken konusuyorsunuz. Kiz 24, sen 28 yasindasin anladigim kadariyla ve yaslariniz psikolojik esigin en dusuk en sarsici en degiskenlik gosterdigi zamanlar. Bende 27 yim senle yasitim ondan biliyorum.Bakis acini degistir, bu da esinle pozitiv sekilde konusarak olur. Esinin yuzune gul, ona saril, op ve her seyi degistirebilecegini soyle. Evde orada burada hep almancaya agirlik ver , esinle almanca konusmaya calis buna o da sevinecektir. Seni calistirsin aksamlari hem yakinlasirsiniz hem de vakit gecirirsiniz. Kiz seni yuk olarak gormuyor maddi anlamda onu sana soyliyeyim , ailesi de belli ki "almanci" profili disinda gayet medeni insanlar cunku kiz seni sevse bile ailesi karaktersis insanlar olsa idi, o kizin aklina girerler sana her turlu mobing yaparlar, ve sizi ayirirlardi. Kiz seni su an muzmin depresiv, mutsuz, suratsiz biri olarak gordugu icin mutlu olabilecegine inanmiyor butun olay bu onun acisindan , kisacasi sorun senin ruh halinde parasal durumunda degil. Senin mutsuzlugunu da ailenin icinde ic guveysi konumunda olman ve parasizlik durumu tetikliyor. Ozetle sen su anlik ne yapabilirsin? Bulundugun durumu analiz etmissin ama ilerlemekten korkuyorsun yapacagin yukarida yazdiklarim gibi , esinle vakit gecir, haftasonlari birlikte bir yerlere gidin, seviyorsan sevgini belirt ve elinden geldigince onu mutlu edip yaninda ol. O senin zor anlarinda yaninda cunku.

    Sana bir sey diyeyim son olarak kiz arkadasin bugunlerde yanindaysa hayat boyu yaninda olacaktir. Bu yaslar insanlarin tahammul esiginin en dusuk oldugu yaslar cunku, bana da kiz arkadasimin basit seyleri batiyor bazen. Tepem atiyor ancak seviyorsan asiliyor bir sekilde. Bugunleri atlatmayi ogren. Ayrica Almanya'ya da kapak atmissin orada tutunursan cok daha guzel gunler seni bekliyor. Salakmisin Turkiye de ne isin var? Insanlar burada ne zorluklar cekiyor ki, ayrica buraya doner ve bosanirsan mutlu da olamaycaksin bil bunu ,daha cok eziklik yasayacaksin ve pisman olacaksin. Oyle bir es de bulamama ihtimalin var. Kendine gel, almancayi hallet sana bir is de bulurlar. Ufaktan calisirsin zaten cebine para girdigini gorsen psikolojin cok daha iyi hale gelir kiz da der , bu cocuk cabaliyor. Zaten sen ona ilgini belli et, suratsizligini yok et, dile asil cabala o kiz her seyi fark edecektir. Mutlu olacaktir ve her sey onun nezdinde degisecektir. Ufak seyler yine olur ama bu sefer eften sebepten kavga etmeyecektir, tamam deyip kapatacaktir vs. O da insan unutma, sevmesine ragmen onun da duygulari ve tahammul seviyesi var senin gibi.

    Bosanman su an icin yapabilecegin en sacma secenek. Aklindan bile gecirme derim. Hayatinin pismanligi olur. Anlattiklarin uzerinden bu yorumlari yaptim. Umarim her sey duzelir. Mutlu olursun kardesim.
    Sen de, yengemiz de, bu hayatı yalnız başına sürdürebilirsiniz ama en güzel hisleri paylaşmak istediğin kendi cennetinden bu kadar kolay vazgeçmemelisin.

    Gemi, karayı gördüğünde üstündeki yükler hafifleyip, biraz rahatladığında, gözü daha net görür. Sen net gördüğünde eşine, kocası olarak, samimî bir dokunuşta bulunamazsan, üzüleceğini biliyorsun, benden daha iyi biliyorsun.

    Rabbim ayrılık vermesin...

    Dertler aşılır, her problem kalkar ortadan...
    Ayrılık da kalkar ama kanser hücresi gibi bir gün yine ortaya çıkması elzemdir.
    Sizin için iyi dileklerde bulunuyorum Allah'tan...
  • Allah kimseyi maddi anlamda kadın ve kadinin sülalesinin eline düşürmesin cok zor bir durum.
    Sen ve senin ailen trilyonlarıni feda etse bile kadın para kazanınca kendini üst görmeye,erkeği üstü kapalı olarak yermeye başlıyor.Kadının ailesi 1 liralık bir şey alsa 40 yıl lafıni yaparlar sunu annem almisti diye.
    Eğer çocuk yoksa,mutlu değilsen ve psikolojik baskı altındaysan boşan.Yürümeyen bir evliliği götürmeye çalışmak boşanmaktan çok ama çok daha zor.

    Almanyada yerin garantiyse kal.Şimdi aile babası olduğun için masraflarin çok ama boşanınca teke düşecek bu sürede borclarini odeyip birikim yapabilirsin tutumlu birisiysen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çulsuz kaldım çünkü elimde avcumda ne varsa hepsi ile bir arsa alıp ilerye yatırım yaptım birikmilliğim yok 6 aydır almanya dayım kredi kartı borcumu yeni 0 layabildim garanti bankasına da 3000 tl borcum kaldı. Arsadan aldığım kirada €250. Benim ve ailemin elinde nakit para yok şuan annemin miras davasında ki malları acıkarttırmada almak zorunda kalmamız(özel sebebler ile) düğün masrafları ve aldığımız arsayı ödememiz alde avucta ne varsa gitmesine sebeb oldu ! E- devleti açtığında 2 sayfa tapu çıktısı var ama banka hesapları hep eksi önümüzdeki 3-5 ayda onlarda kapanacak inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzole Bant kullanıcısına yanıt
    Burdaki bütün masrafları şuan eşim karşılıyor benim getirsiğim 250€ (190€ almanca kursu+15 euro almanca kitabı+10€ berber ger kalanda35€ oda bir depo benzin) ev kirası vs herşeyi eşim ödüyor. Eşimin ailesi hiç lafını yapmadı duymadım zaten o tartzda da insanlar değil.. sanırım benim çalışmamam eşimin omuzlarına çok yük binmesine sebeb oldu devlet işlernden de anlamıyorum doğal olarak onada o bakıyor.çoçuk gibiyim anlayacağın arkadaşım. İncir kabuğunu doldurmayan şeylerden kavga ediyoruz ben anlam veremiyorum ama eşim veriyor ki kavga ediyoruz..

    Çoçuk yok belki de boşanmak en iyisi ama ya pişman olursak ? Bu da büyük bir sorumluluk aklımçok karışık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funmanias

    Burdaki bütün masrafları şuan eşim karşılıyor benim getirsiğim 250€ (190€ almanca kursu+15 euro almanca kitabı+10€ berber ger kalanda35€ oda bir depo benzin) ev kirası vs herşeyi eşim ödüyor. Eşimin ailesi hiç lafını yapmadı duymadım zaten o tartzda da insanlar değil.. sanırım benim çalışmamam eşimin omuzlarına çok yük binmesine sebeb oldu devlet işlernden de anlamıyorum doğal olarak onada o bakıyor.çoçuk gibiyim anlayacağın arkadaşım. İncir kabuğunu doldurmayan şeylerden kavga ediyoruz ben anlam veremiyorum ama eşim veriyor ki kavga ediyoruz..

    Çoçuk yok belki de boşanmak en iyisi ama ya pişman olursak ? Bu da büyük bir sorumluluk aklımçok karışık.
    en yakın ne zaman işe girebilirsin?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burda yabancıların calısabilmesi için entegrasyon kursunu bitirmesi kuralı var şuan 4.ayındayım kurs aralık 1 de bitecek. Temmuz 15 de belki 6 haftalık kısa dönemli bir işe giricem sonra aralığa kadar gene kurs. Kurstan sonra 6 ay üni sonra iş arama ve girme. Kendim biyologum işe girsem maaşım en az 2500€ civarı olucak ama ozamana kadar bu iş nasıl gider bilmiyorum gider mi yada ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funmanias

    Burda yabancıların calısabilmesi için entegrasyon kursunu bitirmesi kuralı var şuan 4.ayındayım kurs aralık 1 de bitecek. Temmuz 15 de belki 6 haftalık kısa dönemli bir işe giricem sonra aralığa kadar gene kurs. Kurstan sonra 6 ay üni sonra iş arama ve girme. Kendim biyologum işe girsem maaşım en az 2500€ civarı olucak ama ozamana kadar bu iş nasıl gider bilmiyorum gider mi yada ?
    kredi çekme şansın var mı?
    Özellikle 3 ay 6 ay ertelemeli (geç ödemeli) kredilerden?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence eşiniz ve Aikesi ildukça kültürlü insanlar yaşadıgınız maddi zirluklar geregi gerilmissiniz ve boşanmalik bir durum yok bu gerginlik bittiginde yagmurun altinda ıslanırken bile mutlu olursunuz.
    Gec ödemeli bir kredi işe yarayabilir.
    Almanca kitaplar okuyup hem dil konusunda gelisip hemde odak noktanizi degiştirmek iyi olur.

    Eşinizle de konuşun bu konuyu siz artik tek bir bireysiniz bütünsünüz eşinizin sizi yuk olarak görmediginden eminim(siz kendiniz oyle gorüyorsunuz)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Depresyondasın. Tedavi ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok üzüldüm hikâyenize...

    Bu karanlık günleri aştığınızda, o aydın günlerde eşinizle birlikte olmayı istemeniz çok doğal olacaktır. Yıkmak, yapmaktan hayli zor olur.

    Bugünlerde birbirinize sımsıkı sarılıp, geleceğin ne kadar aydınlık olduğundan konuşun. Çalışmanız önünde ufak bir pürüz kalmış, bu pürüz için bir gemiyi yakmayın.

    Seviyorsunuz madem... tekrar bulamazsınız eşinizi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En para bankasında preminium üyeyim onların bile bana kredi vereceğini düşünmüyorum ki kredi çeksem nasıl ödücem ? 5.000 euro ceksem geri odemesi 10.000€ zaten suan isim yok kredi ödeme zamani geldiginde ödeyemezsem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün gece konuştuk oda benim gibi mutlu olabileceğimize inancı yok.suçu ben eşimde bulmuyorum suç bende bir erkek olarak evliliğe ağırlığımı koyamadım çünkü bunu yapacak yüzüm yoktu sonuçta buraya kadar geldi malesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aynı şekilde düşünüyorum. Burda Türk psikolog varmı bilmiyorum eşimin üzerinden sağlık güvencem var karşılıyor mu onuda bilmiyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XrebeLLiousX kullanıcısına yanıt
    Hayattımda hiçbirşey kendiliğinden bana gelmedi hayatım hep zordu fırsatlar çıktıysada doğru değerlendiremdim herzaman herşey için 2/3/5 farklı alternatifim olur ama söz konusu eşime gelince nutkum tutuluyor sanırım kırmamak için.

    Biliyormusunuz harverd munazara takımı kaptanından munazara teknikleri eğitimi almışlığım bile var fakat söz konusu sevdiklerim olunca yaşadığım hayal kırıklığı ve üzüntülerin üzerine konuşamıyorum lâl kesiliyorum..

    Yıkmak herzaman kolaydır. Allah kimseye yaptığı hiçbirşeyi yıktırtmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • funmanias F kullanıcısına yanıt
    Sen de, yengemiz de, bu hayatı yalnız başına sürdürebilirsiniz ama en güzel hisleri paylaşmak istediğin kendi cennetinden bu kadar kolay vazgeçmemelisin.

    Gemi, karayı gördüğünde üstündeki yükler hafifleyip, biraz rahatladığında, gözü daha net görür. Sen net gördüğünde eşine, kocası olarak, samimî bir dokunuşta bulunamazsan, üzüleceğini biliyorsun, benden daha iyi biliyorsun.

    Rabbim ayrılık vermesin...

    Dertler aşılır, her problem kalkar ortadan...
    Ayrılık da kalkar ama kanser hücresi gibi bir gün yine ortaya çıkması elzemdir.
    Sizin için iyi dileklerde bulunuyorum Allah'tan...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizden destek istiyorsan en iyi ogutu vereyim sana.

    Hatani anladiysan gecmiste yaptigin seylerin aynisini yapma.

    Esin senin yaninda olmak istiyorsa olsun. Eger istemiyorsa zorla onu tutmani tavsiye etmem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funmanias

    Burdaki bütün masrafları şuan eşim karşılıyor benim getirsiğim 250€ (190€ almanca kursu+15 euro almanca kitabı+10€ berber ger kalanda35€ oda bir depo benzin) ev kirası vs herşeyi eşim ödüyor. Eşimin ailesi hiç lafını yapmadı duymadım zaten o tartzda da insanlar değil.. sanırım benim çalışmamam eşimin omuzlarına çok yük binmesine sebeb oldu devlet işlernden de anlamıyorum doğal olarak onada o bakıyor.çoçuk gibiyim anlayacağın arkadaşım. İncir kabuğunu doldurmayan şeylerden kavga ediyoruz ben anlam veremiyorum ama eşim veriyor ki kavga ediyoruz..

    Çoçuk yok belki de boşanmak en iyisi ama ya pişman olursak ? Bu da büyük bir sorumluluk aklımçok karışık.
    nafaka almadan boşanma kardeşim. sen çalışsaydın eşin işsiz olsaydı senden deli gibi nafaka alırdı. nafaka isterim yoksa boşanmam de
  • Elimde olasa ben ona veririm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.