Şimdi Ara

Evlilikte yapılan hatalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Yaklaşık bir yıldır kafamı kurcalayan bir sey var ve bu konu gittikçe benim beynimi daha cok kemirmeye basladi. Özet geçiyorum. Eşimle stresli bir nişan dönemimiz oldu. Kisa bir sure içinde cok az borçla hayatlarimizi birlestirdik. Evlenmeye cok az bir sure kala ayrilmayi düşünmüş ve hatta evlendikten sonra ayrilirsak maddi olarak ne kadar zarara gireceginin hesabini yapmış. Bunu tesadüfi bir sekilde öğrendim ve canımı çok yakti. Kendisine soyledigimde inkar etmedi.

    Evliligimiz boyunca yalan soyledigine de tanik oldum.Her sey ust uste gelince guvensizlik sorunu da oldu artık işin içinden çıkamıyorum. Bir insan hayatini kurmak istedigi biriyle daha yolun basindan ayrilmayi dusunecek kadar mi baglanmamis olabilir aklim almıyor. Bakarsaniz evlenmek icin evlenecek biri de değil.

    Hatasiz kul olmaz derler siz nasil bazi seyleri tolere edebiliyorsunuz, huzurunuzu korumak icin neler yapıyorsunuz abartiyor muyum bu durumu sizce








  • valla usta ben bekarım ama evliler cevap verirse daha iyi olur .....

  • evlendiğinizde eşiniz kaç yaşındaydı?
  • Valla hocam canının yanmasını gerektirecek bir şey yok. Ben geçen yıl evleneceğim kız arkadaşımla söz döneminde ciddi sorunlar yaşadım. Böyle hayat çekilir mi diye kendime sordum; çekilmez dedim ve ayrıldım.

    Sizinki de sıkıntılı bir süreç olmuş. Yani sıkıntılı, sorunlu zaman dilimlerinde böyle şeylerin düşünülmesi gayet normal. Ama kız arkadaşınızın iradesi de sizinle evlenmekten yana ağır basmış ve evlenmişsiniz.

    Sizin değer yargınızla eşinizinki bir değil. İkiniz apayrı insanlarsınız. Onun kendi hayatı vardı, sizin de aynı şekilde. O yüzden fazla abartmamanizi tavsiye ederim. Ortada bir sorun yok yani.

    Şimdi bak senin yanıldığın çok büyük bir husus var hocam. Kurduğun hatalı mantık örgüsüne bakıyoruz;

    "Bir insan hayatini kurmak istedigi biriyle daha yolun basindan ayrilmayi dusunecek kadar mi baglanmamis olabilir aklim almıyor"

    Bu insanla bir ömür geçireceksin. 30, belki de 40 yılını birlikte geçireceksin. Hayatının 30, 40 yılını uğruna feda etmek istediğin insanı iyi seçmek ister herkes. Karşındaki sana istediği kadar bağlansın; eğer hayatın kalanında hayat ona zehir olabilecekse o bağı evlenmeden koparıp atmak çok daha mantıklı. Bunu düşünmek de gayet mantıklı ve normal. Ayıp değil, sadakatsizlik değil, yanlış değil...

    Yalan dediklerin de muhtemelen ben sana diyeyim; eşinin bu tavrını öğrendiğin zaman gözüne batmaya başladı. Yani şu an olayın dramatik tarafından bakıyorsun. Kurban moduna düşmüş durumdasın.

    Sen kurban değilsin. Eşin, zorlu bir süreçten seninle hayatını birleştirmeye karar vererek seninle evlenerek çıkmış. Bunun farkındasın değil mi?

    Geçmişe dönüp geçmişteki meçhul olasılıklara saplanarak neden 1 yıldır hayatı kendine zehir ettin ki? Olaya neden eşinin o zorlu süreçten seni seçtiğini, her şeye rağmen seni bırakmadığını düşünerek bakmıyorsun?




  • Geçmiş olsun yanlış kişiyle evlenmenin vebali büyüktür. Sen ondan hoşlanmıyorsun o senden hoşlanmıyor hele ki bir de çocuk işin içine girerse haram gibi oluyor hayat. Zehir olur bütün hayatınız.

    (Burada haram helalden bahsetmiyorum mecaz kattım yanlış anlaşılmasın şimdi. Berbat bir hayatınız olur bu da stres demektir stres de insanı hasta eder.)

  • belli bir yaştan sonra kadınlar olaya daha mantık çerçevesinde bakıyor, biz daha duygusal bakıyoruz, sanılanın aksine...

  • trustem.111 kullanıcısına yanıt

    Çok haklısınız hocam kendi icimde olaylari carpitip abarttikca abarttim ve mesajinizi gorunce farkli bir pencereden durumun hicte dusundugum gibi olmadığını gördüm. Pandemi, evlilik vs psikolojimi cok etkiledi en guzel zamanlarımı zehir ettim kendime. Eyvallah yorumunuz icin arkadaşlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.