Şimdi Ara

Evlilik stresi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, kısaca kendimi tanıtayım ki tecrübeli abiler/kardeşler ona göre yorum yapabilsin, yaşım 29, devlet memuruyum, maaşım yaklaşık 4000 lira, 5 yıldır çalışıyorum. Akrep burcuyum, inatçıyım ve benim sevmediğim birini ömrüm boyunca asla sevemem. Yakışıklılık anlamında hiçbir iddiam yok, aksine ırtalamanın altındayım, boyum 175, kilom 70-75 arası. Kumral, ela-çekik gözlü yörüğüm. Kötü alışkanlığım yok, iyi alışkanlığım çok. Allah kabul ederse 5 vakit namazımı kılarım, hovardlık hiç yok, evden işe işten eve genelde. Neyse yaş olmuş 29, haliyle stres de basıyor yavaş yavaş. Benim bekar kalma gibi bi korkum asla yok ama ailemi üzmek de istemiyorum. Valide hanım sağolsun bu konularda baya hızlı, her gğn önğme bişeyler koyup gidiyor. Ben istemediğimi belirtince de üzülüyor, sıkılıyor. Ancak ben kendim tanıyıp kendim ölçüp tartarak ona göre karar vermek istiyorum. Daha önce biri uzun soluklu olmak üzere bikaç deneme yapmaya çalıştık. Genelde kız tarafında sorunlar oldu. Meslekten ötürü vermek istemeyenler mi ararsın, ben kızımı daha iyilerine layık görüyorum diyenler mi araraın. Bende pis bi huy var. Böyle durumlarda bi kez veto yedim mi veya olumsuz bi durumla karşılaştığım zaman anında soğuyorum. 4 yıllık ilişkimden sonra kızın annesi ben kızımı... (meslekren bahsediyor) işi yapana vermem dedi. Ben ırda tek kalemde sildim attım. Bşr daha da tek kelime etmedim. Şu anda bikaç aydır biriyle görüşüyorum. Ciddi düşünüyoruz, kız beni annesine ve ablalarına göstermiş, sağolaunlar hepsi veto etmiş her zamanki gibi. Annesi şekle şemale çok önem verirmiş. Bende artık iyice kaybetme korkusu oluşmaya başladı. Bu sefer de olmazsa artık ümidimi tamamen kaybedicem nerdeyse. Ben özellikle evli arkadaşlardan tavsiyeler almak istiyorum. Ne gibi bi yol izleyeyim. Malum yaş geldi de geçiyor bile, aile de haklı olarak bişey bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Okumayın Esra Erol oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik gerçekten flört işleri gibi basite indirgenilmeyecek bir mesele. Bizde abimi evlendiriyoruz yazın, bir çok telaş vardı düğün, salon, alışverişler, kız tarafının istekleri cart curt. O yüzden yani aileniz istiyor diye onların bulduğu bir kızla evlenmiş olmak için evlenmeyin çünkü onca masraf, dert çile uğraş gerçekten insanı hayattan bıktırır. Benim size önerim işiniz var, güzel de para kazanıyorsunuz en kötü birikim yaparsınız ve ailenize sizinde evlenmek istediğinizi ama çok aceleye getirip sıkıntılar yaşamak istemediğinizi oturup iyice konuşmalısınız. Mesela eş bulamasanız bile en kötü çoğu masrafınızı karşılayacak birikim yapmış olacaksınız. Gerçekten zor evlilik işleri, Allah yardımcımız olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adrasa

    Evlilik gerçekten flört işleri gibi basite indirgenilmeyecek bir mesele. Bizde abimi evlendiriyoruz yazın, bir çok telaş vardı düğün, salon, alışverişler, kız tarafının istekleri cart curt. O yüzden yani aileniz istiyor diye onların bulduğu bir kızla evlenmiş olmak için evlenmeyin çünkü onca masraf, dert çile uğraş gerçekten insanı hayattan bıktırır. Benim size önerim işiniz var, güzel de para kazanıyorsunuz en kötü birikim yaparsınız ve ailenize sizinde evlenmek istediğinizi ama çok aceleye getirip sıkıntılar yaşamak istemediğinizi oturup iyice konuşmalısınız. Mesela eş bulamasanız bile en kötü çoğu masrafınızı karşılayacak birikim yapmış olacaksınız. Gerçekten zor evlilik işleri, Allah yardımcımız olsun

    Sağolasın kardeşim. Allah kimsenin başına dertli bi süreö vermesin, herkese de hayırlısını versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam benden büyüksünüz ama yaşım geçiyor deyip de aceleyle kafamız uyuştu, evlenelim demeyin. Çünkü gerçekten sevmeden yürümez evlilik.



    Ben evliyim, çok seviyorum ve çok mutluyum. Eşimin annesi ya da babası çirkin vs. gibi hakkımda bir şeyler demiş olsaydı bile ben %100 eminim ki tepki gösterirdi/gösterir, aynısını benim annem, babam vs. yapsa ben de tepki gösterirdim/gösteririm. Sonuçta ben sevdiceğimle evliyim, annesi, babasıyla değil. Gerçekten sevdiğinizi ve sevildiğinizi hissettiğiniz biriyle evlenin. Bir de sakın evlenince anne, babayla aynı evde kalmayın, kira da olsa ayrı eviniz olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pishtova -- 12 Mart 2017; 2:14:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.