Şimdi Ara

Evleniyorum. Adım adım harcamalar. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
647
Cevap
81
Favori
58.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptankaa06

    Umarım istediğinizi bulursunuz ama zaten benim söylediğim "aile baskısından korkmayacak" tabiri modern bayanlar için geçerli. Anadoluda ailesi yanından hiç ayrılmamış bir bayan kesinlikle gelenekçi olacaktır ve bu düğün listesini kalem kalem isteyecektir, yapılmazsa mutsuz olup mutsuz edecektir :) Ancak kendini yetiştirmiş, ailesi ile maddi bağı olmayan, kendini geçindirebilen bir bayan ailesinin isteklerinden çok sizin ve kendisinin isteklerini düşünecektir ilk etapta. Bu arada yeni sorgulamada bizde üsküdar kökenli çıktık :D halbuki hep Ankaralıyız diyorduk :D

    cok kısıye flört edıyoprum fakat hala aradıogımı bulamadım yasım 41.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaptankaa06

    Umarım istediğinizi bulursunuz ama zaten benim söylediğim "aile baskısından korkmayacak" tabiri modern bayanlar için geçerli. Anadoluda ailesi yanından hiç ayrılmamış bir bayan kesinlikle gelenekçi olacaktır ve bu düğün listesini kalem kalem isteyecektir, yapılmazsa mutsuz olup mutsuz edecektir :) Ancak kendini yetiştirmiş, ailesi ile maddi bağı olmayan, kendini geçindirebilen bir bayan ailesinin isteklerinden çok sizin ve kendisinin isteklerini düşünecektir ilk etapta. Bu arada yeni sorgulamada bizde üsküdar kökenli çıktık :D halbuki hep Ankaralıyız diyorduk :D

    İşallah anlaşabileceüim bir insan karsıma çıkar ben tohuma kaçmadan.
    eVLAT SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM.
  • yapma...
  • Düğün nedir ben hala çözemedim. Allahtan biz yapmadan geçtik o bölümü.
    Nişanda bilezik takanı da gördük böylece.
    Yabancı transfer kontejanı kullanmanızı öneririm.
    Sadece evinizi kurarsınız.
  • 1 gece gerdeğe dahi girmesen sonrasında boşanmanın maliyetini de ve yıpratıcılığınıda hesapla.
    Ömür boyu nafaka zulumdur.
    6284 sayılı yasa mutlaka gözden geçirilmelidir.Beyana dayalı ceza verme olmaz olmamalı!
  • Çok yükseltiyosunuz çıtayı çok, gondol mondol nedir arkadaş, içi çikolata dolu gondol 225 lira..
    İsteme çiçeği 180 lira, yahu ülkede asgari ücret 1600 lira..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 19 Şubat 2018; 10:48:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0,13 karat tek taştan sonrasını okumadım.

    Kuyumcudan loop u da yanında isteseydin bari, nişanlın taşa bakmak istediğinde ihtiyacı olacak çünkü.

    TV'deki reklamlar ve fiyatlar yüzünden şu tek taş işi iyice ayağa düştü, şımarık olan Türk kadını daha da şımardı arkadaş.

    Zaten 0,50 nin altında olan taşlara uluslar arası laboratuvar bile serfika vermezken, 0,13 karat diye senin ne aldığın bile belli değil., moda haline geldi şu tek taş muhabeti, eskiden yoktu böyle şeyler, ne zaman tek taş küçüldü, işler ayağa düştü. ondan sonra burnu kalkık Türk kadınları tek taşsız evlilik teklifi kabul etmez oldu. Lan anan baban daha dün tüp, ekmek kuyruğundaydı, bugün tek taş olmayınca burun kıvırıyor.

    İzle diziyi filmi, arasında reklamda göster pırlantayı, vergiyi 0 la, kadınlarda arsızlık, istek, hava atma zaten gırla, ondan sonrasında gelelim burada liste yapalım, fiyat konusunda yardımcı olalım vs.

    Yahu bunlara kadar, o listede ki gereksizlikleri çıkartmak için birlik olsak, daha mantıklı olur.

    Gondol nedir arkadaş? Hele nişan tepsisi ve isimlik vs. nedir yani? Kız tarafının eşyasını neden ben alıyorum? Onun giyeceği şeyin parası benden neden çıkıyor? En önemlisi de kına, düğün nedir arkadaş? Evlenen benim, eğlencsini, keyfini sürecek eş dost akraba ama parası benden çıkıyor. Lan evlenen benim sizin bana destek olmanız gerek.

    Kusura bakma ama karşılıklı anlayış ve gereksiz masraflardan kaçınma olarak söylediğin her şey kadın kısmının 'önemli' diye uydurulmuş, klasik Türk zihniyetine teslim olmaktan başka bir şey değil. Evlilik teamüllerini adım adım yerine getiriyorsun.

    4 senelik bir birlikteliğim var, ilişkimizde aynı şehirde yaşasak bile izin durumlarından ötürü (O AVM'de mağaza direktörü izni hafta içi, ben bir seyahat acentesinde operasyon müdürüyüm iznim pazar) haftada 1 -2 gün görüşürüz. Yaptığımız da sinemaya gitmek veya güzel bir yemek yemek (genellikle dee rakı balık)

    Geçen ay evlenme teklifi ettim, 0,60 karat tek taş, otel rezervasyonu, akşam yemeği, gece dışarı çıkması eğlencesi HEPSi 6500 TL tuttu (5250 TL si zaten yüzüktü)

    Martın 2. haftasında isteme var, sade birer alyans bakıyoruz, ortalama fiyatı 950-1100 TL civarında. Kıyafet olarak, istediğini giyebilir ama ben bir şey almayacağım, kendim için ise gardıroptan bakarım kendime bir şeyler aile arasında ve evde olacağı için çok önemli değil. İsteme sonrası yüzükler takılacak yani nişan bu şekilde olacak, kız arkadaşım nişan tepsisidir, gondol dur bir kaç şey için bakalım edelim gibisinden bir şeyler söyler gibi oldu, işin mantıksızlığı, bu durumların da bir örf adet olmadığı, 14 şubat gibi, yılbaşı, doğum günü gibi olayların empreyalzmin kapitalist düzeni ile insanlara alış veriş yaptırma zorunluluğu hissiyatı uyandıran durumlar olduğunu hatırlatınca vazgeçti.

    İsteme Cumartesi akşam olacak, istemeden sonra dışarı eğlenmeye çıkmayacağız,

    Düğün yapmayacağız gereksiz masraf, Balayı için Marmaris(Sabrina's Haus) ve Fethiye(Perdue) bölgesinde bulunan 2 butik otelden 3 er günlük rezervasyonumu hallettim.

    Evi daha tutmadık, nikah eylül de olacağından, evlenmeden 2 ay önce tutar, 2 ayda evi döşeriz. Yalnız Kız tarafının alacakları erkek tarafının alacakları gibi SAÇMA BİR UYGULAMA YAPMAYACAĞIZ. Alacağımız bütün her şey YARI YARIYA karşılanacak.

    Kısacası evlilik ciddi ve özel bir müessesedir ancak, bizde maalesef çok saçma ve gereksiz teamülleri var. Onlara bulaşmadan yaparsanız hep strezsiz, hem hesaplı, hemde teferruatı olmayan sade bir süreçle bu durumu atlatabilirsiniz.

    Kısacası para ve sabırdan ziyade mantıktan uzaklaşmadan olayın heyecanına kapılmayıp, aklı selim davranarak ta evlenilebilir.




  • Merhaba öncelikle,
    aynı süreçten geçiyorum ve harcamalarım da benzer düzeyde, benim kalemlerin tutarı değişiyor sadece ama maliyetler genelde aynı...
    Arkadaşlar bir de şu var arkadaş har vurup harman savurmamış gayet tedarikli harcamalar yapıyor bence.
    Herkese Allah bu işlerde kolaylık versin...
    Hiç zamana uygun hareket etmiyoruz, İlber Ortaylı'nın bir sözü var çiftler hangi ülkeyi gezerim derdine düşeceğine mobilya dükkanı derdine düşüyor diyor. Malesef bunun en büyük sebebi de aileler...
    Hayırlısı olsun demekten başka birşey elden gelmiyor.
    En önemlisi de borç bir şekilde ödenir hallederiz ama inşallah hayat boyu sürecek doğru kararı vermişizdir...

    Kolaylıklar diliyorum kaderdaşım

    Balayı için de şimdiden bence araştırmaları tamamla fiyatlar çok yüksek




  • Hayırlı uğurlu olsun hocam Allah pişman etmesin ömür boyu mutlu olursunuz inşallah. ben 32 yaşında evlendim ama keşke cok daha erken evlenseymişim sen burdakilerin soylediklerine bakma harcamaların gayet normal düzeyde.
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    eskiden bir tepsinin içine nakış örtü serilir, yanına 1 makasla yüzükler konur, Buna da NİŞAN TEPSİSİ denirdi.

    Şimdi yok efendim ismin baş harflerini yazan kutular, çiçekler, süslü püslü makaslar, kurdeleler neler neler, şuna bir bak ya;

    https://www.instagram.com/p/BeyfcjqANgS/?taken-by=yasemininduslerulkesi

    Yasemin düş kuruyor, kurduğu düşten o para kazanırken, evlilik arifesinde olan ve paraya ihtiyacı olan benden böyle saçmalıklar için para çıkıyor. Nişan tepsisinin, nişanda ki görevi 5 bilemedin 10 dakika be.




  • Ben 5 sene önce otele 27 bin,fotocuya 5 bin,organizasyona 10 bin vererek sektöre giriş yaptım:) diğer dj,yüzük ıvır zıvırları yazmıyorum. Babam olmasa bunları nah yapardım ondan Allah razı olsun. Bu masraflar cebinize göre değişir sen 5 binlilk yüzük alırsın diğeri 25 bin bi başkası 100 bin. Her anne baba evladına en iyisini yapmaya çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 19 Şubat 2018; 11:11:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu konunun bu form da olması aşırı gereksiz. Neden derseniz bu forum da hayatın gerçeklerinin farkında olamayacak yaşta üye sayısı bir hayli fazla. Burdaki genc arkadaslar ilerde bunlarınin belki biraz fazlasını belki biraz azını yapmayacak gibi atıp tutmuşlar. Sanki kendilerini dost hayatı yaşayıp , cocuklarının olacagini öğrendiğinde sade bir nikahla evlenecek saniyorlar. Malesef öyle şeyler filmlerde oluyor arkadaşlar. Tr de Evlenmek istiyorsanız elinizi cebinize atacaksiniz. Malesef durum bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Problem33 -- 19 Şubat 2018; 11:29:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bi tanede ecnebi duymadım ki yeni evlendik 100 bin dolar borcumuz var desin. Ivırı zıvırına varana kadar alınıyor nedense. Hayatında terlik giymemiş adamlara damat terliği alınıyor. Geline fantazi çamaşırları alanlar bile çok fazla.

    Çer çöp kullanılmayacak ne varsa para veriliyor. Altın kısmına hiç girmiyorum zaten. Yok bilezikler yok bilmem neler.

    Evimde yepyeni çamaşır makinası var bosch marka 9 kilo. Şimdi evleniyorum desem tekrar mı makina alıcam ben. Evlilik olayı saçmalıklar silsilesine bağlanmış durumda bizde.

    Arkadaş evleniyoruz dersin evdekş eşyalara bakılır, hangileri kullanılabilecek durumdaysa kullanılır olur biter. Daha çok şey var yazarımda gerek bile yok.
    Gerdek sabahında uyandığınızda, bi önceki akşam sizinle hoplayıp zıplayanlar ne kadar borcunuz olduğunu önemsemeyecek. Bilmem kaç bin kredi borcunuz olacak ama evlendik çok mutluyuz. Mutlusunuz.

    Umarım bana beni anlayan benim gibi düşünen biri denk gelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 19 Şubat 2018; 11:19:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aŞule kullanıcısına yanıt
    allah korusun senin gibi kızlardan bu erkekleri
  • Öncelikle tebrik ederim, hayrlı uğurlu olsun.

    Evlenmek günümüzde bir hayli masraflı insanlar kolaylaştıracaklarına ayırmaya çalışır gibi adetler çıkartıyor. (Bazıları istisna, Bazıları ise zamanında bir mantık ile çıkartılmış, mantığını kaybetmesine rağmen kendisi devam eden şeyler) Bunları evlilik sürecimde bayağı hissetmiş, eşimle mücadele etmiştik. Bu süreçte aileler ve kültürler hatta kadın erkek farklılıkları da dahil olduğu için mücadeleniz belli bir alanda kısıtlanıyor.Bu sürecin keyfini ve güzelliklerini yaşarken acizane 2 tavsiyede bulunmak isterim;

    1- Zarif ve açık sözlü olun çünkü borç ile de eksikler veya fazlalar ile de birlikte mücadele edeceksiniz, bir zaman sonra eskiyecek eşyalar ve harcanacak takılar için daha değerli olan gönüllerinizi incitmeyin.

    2- Koşuşturmalar bir yana birbirinizi tanımaya devam edin, ben evliliği zaman zaman diplomasiye benzetiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GÜMÜŞOK -- 19 Şubat 2018; 11:31:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FourierSeries

    Anlamadığım bir şey var. Tamam evleniyorsun yeni bir eve geçiyorsun eşya lazım, lazım da her şey dörtdörtlük olmak zorunda mı? Bir ev için zazuri olan eşyalar bellidir onları alırsın geriye kalanları 1 ay sonra al 2 ay sonra al nedir bu acele anlamıyorum?

    Katılıyorum. Biz 2 ay önce evlendik. Beyaz eşya ve mobilyalrı hemen aldık. Halıları daha yeni yeni tamamlıyoruz. Avize falan hiç almadık eşim gerek yok dedik kiracıyız diye. Yemek masası almadık müsait zamanda alırız diye. Sıkıştırmadan yavaş yavaş hallediyoruz şükür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah kurtarsın kardeş daha bişey görmedim :D bu daha intro
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle şu hale bak, evlilik mi yapılıyor şirket mi kuruluyor ülkede bu nedir arkadaş, bu kadar borca, masrafa girip nasıl mutlu olur bi insan, ulan hepi topu sevdiğin insanı alacan ya...

    bakın Avrupa da bile elitler dışında durum hiç böyle değil bugün, kız erkek birbirini seviyosa olay bitiyo tamamen, herşeyi evlenip beraber yapıyolar..

    Bizdeyse bugün evlilik tamamen ticari olay haline gelmiş durumda..mantıklı tarafı kalmamış artık işin..

    Arkadaşım rusla evlendi kızın maddi durumu da iyi ama hiç abartmadılar, dahası bir sürü rusla evlenen arkadaşım var hiçböyle masraflar yapmadılar..önemli olan sevgidir diyor kız...bizde ise eşya aşkı, hastalığı var..

    İşin daha da kötüsü toplumun geneli bu durumda artık, yani bunlar tek tük örnekler değil..

    bu yüzden 40 yaşında bekarım hala, ha bu kadar borca girdikten sonra zaten mutlu falan da olamam ben arkadaş..şu konuyu okurken bile yaşlandım ya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen sene eylül ayında yaklaşık 15.000 tl maliyetle sıfır borçla evlendim (izmirdeyim)

    Düğün salonu 2500 lira pasta,içecek,orkestra vs. dahil (tanıdık)

    Oturma grubunu ve yatak odasını kendi üretimleri olan fabrika mağazası olan bir yere gittik kendimiz beğendiğimiz gibi yaptırdık bir çok markadan daha kaliteli çıktı yaklaşık 4000 lira tuttu ucuza kurtardık.

    Çamaşır makinesi 10kg hoover marka baldızdan hediye olarak geldi.

    Bulaşık makinesi arçelik inox 5 programlı kampanya dan 1090 liraya aldık.

    Lg marka inox buzdolabı hepsiburada dan kampanya dahili 1500 liraya aldım.

    Televizyonu A101'den kampanya dahilinde aldım regal marka 110cm 1500 küsüre aldık

    Ankastre setini yine kampanya dahilinde çok komik bir rakama 600 liraya aldık (kumtel marka)

    Takılara da en fazla 5000-6000 lira harcamışımdır eşim pek bir şey istemedi.

    Gelin arabasını da kendi aracımı şahini yaptım bir güzelde süslettim farklı tarz oldu küçümseyen küçümsesin umrum da olmadı.

    Aklıma gelmeyen ıvır zıvır şeylerle yaklaşık olarak maliyet bu oldu sanırım bu konu da çok şanslıyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 19 Şubat 2018; 11:45:10 >




  • Donanımhaber ölücüsü olup mobilyayı sitelerde halletmemenize şaşırdım. Onun dışındaki masraflar klasik masraflar. Kız tarafı anlayışlı olduğu için baya uyguna da ayarlamışsınız. Şanslısınız. Buradaki ergenlerin laflarına bakmayın. Kız isteme sırasında oturup altın konusunda pazarlığa girişen kız tarafları türkiye gerçeği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.