Şimdi Ara

Evga FTW3 3070 Ultra Ekran kartına undervolt yapamıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • limde EVGA FTW3 3070 Ultra ekran kartı var. Bu kartın clock değeri 1500 MHz Boost clock değeri ise 1815 MHz'dir. Ne yaptıysam 1995MHz değerini düşüremedim. Gerek EVGA Precision X1 yazılımında gerek MSI afturburner yazılımında denedim ama olmadı.

    Denediğim yöntemler şunlar.


    - Kartın fiziksel ayarını (yani üzerindeki BIOS pininden bahsediyorum) BIOS OC değil normal moduna aldım.

    - X1 yazılmında -15 clock değerini aldım

    - Afterburner yazılımında da underwolt uyguladım.


    fakat başarılı olamadım yardımcı olursanız sevinirim.Arkadaşlar




  • Bendede var aynı kart neyi yapamadın bende deneyim istersen

  • Merakla konuyu takip.

  • Sorunu çözdüm arkadaşlar. Ben kartın Re-bar özelliğini açtım bunu açmadan önce kartta herhangi bir ısınma söz konusu değildi. Sanırım Resizable BAR desteğini açınca kartta ısınma yapıyor. Bunuda tesadüfen buldum, X1 uygulaması biosu güncel göstersede anakartın kendi sitesinden daha güncel sürüm olduğunu gördüm Anakart biosunu güncelledim ve Re-bar kapandı

    (bios fabrika ayarlarına döndüğü için) sonra ısı kontrolü yaptığımda sorun çözülmüştü. Fakat yinede bir kaç sorum olacak.


    1) Evga FTW3 ULTRA 3070 Ekran kartını Ryzen 5 5500 İle test ediyorum 4200Mhz değerinde çalıştırıyorum testleri gerçekleştirdiğimde herhangi bir darboğaz görmeme rağmen Ryzen 5 5600X ile yapılmış 3070 ekran kartı FPS değerleriyle aynı değerleri alamıyorum sebebini bana açıklayacak arkadaş olursa sevinirim.


    2) Evga FTW3 ULTRA 3070 kartı epey ve vb.. sitelerde Artırılmış frekans olarak 1815Mhz değerini gösteriyor (kendi siteside buna dahil) ancak oyunlarda Afterburner ile test ettiğimde 1915-1980Mhz değerlerini görüyorum Evganın kendi forum sitesinden baktığımda oradaki insanlarda da durum böyle ekran kartının biosuda güncel şuanda. Şimdi aklınıza şunlara gelebilir ekran kartı OC değil Standart modda çalışıyor herhangi bir OC uygulamıyorum.

  • DH | equ* kullanıcısına yanıt

    Elle underwolt yapılmıyor fakat Power limiti aşağı çekince mecburen kart düşük Mhz değerlerinde çalışıyor. Örnek afterburner üzerinden ayarları default yapınca Power Limit %100 oluyor ben bunu %60 çekince ekran kartı 1750-1850Mhz değerlerinde çalışmaya başlıyor ve sıcaklığı bu sayede dengeliyordum Re-bar açıkken, Re-bar kapalıyken Power Limit %100'de kullanıyorum.

  • cllasman kullanıcısına yanıt

    youtubede bir çok video var araştırın. evga programını kaldırın baştan. sonra msi aftrburnerı yukleyın. bu değerler gpu dfan gupuya marka ve modele gore değişiklik gösterir bunuı deneme yanılma yoluyla test ederek bulucaksınız. test programı olarakta 3d mark poort royal öneririm. gpu kısmına -150 yapın sonra msi after burner üzerinden ctrl+ f yapın. en dusuk kaç mv da cekmek ıstedıgınızı el ıle cekın; sonra sağusteki oc scanare basın. sonuç çıktıktasn sonra msı programında save edin cıkın. msı orogramınjda 1 nılu sekmeye kaydedin. ayrıca msı programında bulunan işareti seçin yeşil renk olsun sonra gene 1m noya gelin ve tekrar saveleyin. ayrıca ozel curve fan profili yapmaktada yarar var. kolay gelsin.

  • Söylediklerini yaptım, donanım bilgim biraz var. Lakin kart default ayarlarda 78-80 derecede çalışıyor 1980Mhz'da çalışma gücünü %60 düşürünce 1815Mhz değerlere düşüyor o zaman sıcaklık değerleri normale dönüyor. Normalde default ayarlarda bu durumun olması gerekirken neden olmuyor bunu anlamadım.

  • cllasman kullanıcısına yanıt
    Afterburner üzerinde core clock kısmına + değer gir ve power limit düşür, tabi net değerleri zamanla deneyerek bulman gerekli(oyun içi hızı 1950mhz civarında tutmaya çalış), bu undervolt için bir öneri. Genel sıcaklık için kartın temizliğe ihtiyacı olabilir, eğer garanti sorunu yoksa kartı açıp tozunu alabilir ve termal macun yenilemeyi düşünebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcskn -- 2 Kasım 2022; 14:19:36 >
  • Msi afterburner üzerinden uv işlemini yapın. Bu video yardımcı olabilir. 0.950v ile 1950 mhz deneyin cakilma durumuna göre mhz ile oynayın.
    https://www.youtube.com/watch?v=E0vKAmWzu0Y&feature=youtu.be
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.