Şimdi Ara

Eve gelen fiber optik kabloya uygun fiber modem?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar taşınacağım dubleks ev yeni yapıldı. Kapıda fotoda görüldüğü üzere bir sarı kablo ve 4 ayrı odaya giden cat kabloları var. Sarı kablo fiber kablosu sanırım ve türktelekomun. Şimdiye kadar fiber kullanmadığımdan pek bilmiyorum. Netten yeni evin hızını sorgulatınca (millenicom) 100 mbit fiber alabilirsiniz diyor.

    Şu anda elimde TP link vr 600 vdsl modem, xiaomi 3g router ve TP link Re 200 WiFi genişletici var. Bunları şu anki evimde netspeed 75 mbit tarifesi ile kullanıyorum. Durum özetle bu. Şimdi aklıma takılanları yazayım:

    1. Elimdeki cihazlar Kapıdaki sarı kablo yani fiber ile uyumlu mudur? Yoksa yeni bir fiber modem mi almam gerekiyor? Eğer böyleyse WiFi yayını yapmayan, sadece fiber alıp kablo ile dağıtan bir fiber modem tavsiyesi alabilir miyim?

    2. Netspeed den memnunum ancak adres değişikliği yapıp fibere geçmek istesem bana max 35 mbit verecekler sanırım çünkü daha hızlı fiber tarifeleri yok. Ve Fiber modem almam gerekecek. Turknet fiber max 100 mbit veriyor ve fiyatı da uygun. Ayrıca fiber modem ve ev kurulumunu da yapıyorlarmış sitelerinde belirtildiği üzere. Sizce taşıma yapmadan turknete direkt sıfırdan kurulum mu yaptırmak daha iyi olur?

    3. Yoksa hangi dağıtıcıdan paket alırsam alayım ilk kurulumu ttnet mi yapacak?

    Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.



    Eve gelen fiber optik kabloya uygun fiber modem?
    Eve gelen fiber optik kabloya uygun fiber modem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.