Şimdi Ara

Evde Kendi İmkanlarımızla Saz,Gitar Öğrenilir mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elimde uzun saplı bağlama var.Gram çalmayı bilmiyorum.İlla kursa mı gitmem lazım yoksa evde öğrenilebilir mi?Evde öğrenen var mı böyle?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitar ogrenilirde sazı bilmiyorum. Yani olumsuz anlamda bilmiyorum degil. Gercekte hic arastirma yapmadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sazı tamamen kendi başıma öğrendim. Gitarı öğrenemedim ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Smooth.

    Gitar ogrenilirde sazı bilmiyorum. Yani olumsuz anlamda bilmiyorum degil. Gercekte hic arastirma yapmadim.

    Yorumun için teşekkürler.Böyle bir hoca buldum youtube'da.Umarım öğrenirim

    https://www.youtube.com/playlist?list=PLZ5oDExcjlqVagON8pxNBkn31uCYGkt4W
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenay76

    Ben sazı tamamen kendi başıma öğrendim. Gitarı öğrenemedim ama

    Hocam nasıl öğrendin?
  • Öğrenirsin dostum. Azim olduktan sonra yapılmayacak hiçbirşey yok. Azimli sıçan(fare) duvarı deler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektro Gitar fiyatlarına baktım da saz öğrensem yeter sanırım.Bu fiyatlar ne böyle arkadaş
  • Mrtchn kullanıcısına yanıt
    Hocam Erzincanlı olduğum için türkülere ayrı bir ilgim vardı. Rahmetli Kıvırcık ali favorilerimdendi. Bende bir gün kafama koydum çalıcam ben şunu arkadaş diye!

    Halk evinin kursuna gittim... Sakın gitme!!! Adamı sazdan soğutuyorlar.

    1 hafta gittim bıraktım 2 sene dokunmadım saza.

    Sonra elime alıyım dedim notalarını youtubeden bakıp öğrendim. Basit parçalarla başladım yavaş yavaş geliştirdim kendimi..

    Olmuyor diye hemen vazgeçme. Ben akşam 1 saat çalardım parçayı yapamazdım. Ertesi gün elime bi alırdım. Sanki biri bana büyü yapmışta otomatikmen öğrenmiş gibi olurdum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir müzik eğitimcisi olarak internetten enstrüman öğrenmek ile sanat merkezlerinde öğrenmek arasındaki kıyaslamayı şu şekilde yapablirim:

    - sanat merkezilerinde öğreneceksen kesinlikle kurumsal ve iyi hocalar çalıştıran merkezleri bulmalısın yoksa boşuna emek ve para harcarsın. maalesef sanat merkezlerinin çoğu daha fazla para kazanmak için öğrenci,kursiyer ya da işinde ehil olmayan kişileri hoca olarak kullanıyorlar.
    - eğer iyi bir sanat merkezi ve hoca bulursan hiç aksatmadan devam etmelisin yani düzenli çalışman gerekir. ayrıca hocanın gösterdiklerini ve söylediklerini iyi takip etmen lazım. örneğin bir-iki hususu kaçırdın diyelim.sonradan taşlar yerine oturmuyor.ipin ucu kaçıyor.
    - ne istediğinize ne amaçladığınıza karar verin. benim gözlemlerime göre enstrüman kurslarına gidenlerin çoğu bu işi hobi olarak yapmak istiyor.mesela dost meclisinde arkadaşlar arasında çalıp söylemek istiyor. kurslarda ise maalesef işin ilmine çok girerek öğrenciyi sıkıyorlar ve soğutuyorlar. ya bu kişi sonuçta dünyaca ünlü bi sanatçı veya virtüöz olmayacak. bu yüzden çok fazla işin detayına girmeden ve öğrenciyi sıkmadan bir öğretim programı oluşturmak gerekir. daha sonra işi ilerletmek isterse üzerine koyar ve ileri seviye kurslara gider zaten..
    - sanat merkezlerinin bir eksisi de uygun ders vakitleri oluşturamaması. burda da haklı olarak ticari düşünüyorlar.dersleri hep haftasonuna toplamak istiyorlar.ama insanlar haftasonları ailesiyle vakit geçirmek,dinlenmek,gezmek-tozmak istiyorlar. kim haftasonu kalkıp kursa gidecek,üstüne yol,otopark vs... diye düşünüyor kursiyer de haklı olarak. eğer orta yol bulunursa iyi olabilir.
    -kursların fiyatlarına gelince ortalama aylık 200 tl -250 tl bandında oluyor yıllık ise 2.500-3.000 tl oluyor ki bu da enstrüman eğitimi için makul bi fiyat.

    gelelim internetten online enstrüman eğitimlerine:

    - bildiğiniz gibi artık devir teknoloji devri.günümüzde artık herşey internet üzerinden oluyor.eğitim sektörünü de artık internette görebiliyoruz. fakat henüz enstrüman eğitimi için profesyonel bir-iki site dışında bi yer göremiyoruz. bunun sebebi müzisyenlerin teknolojiye biraz uzak olması, hazırlamanın zahmetli olması vs..gibi nedenler olabilir.
    - internette online enstrüman eğitimi ile ilgil bir çok video var.fakat bunlar çok dağınık.düzenli değil.ayrıca %95'i çöp diyebilirim.önüne gelen kameranın karşısına geçip online enstrüman eğitimi diye bi şeyler çekmiş:). bu şekilde öğrenci bir şey öğrenemez. fakat yaratıcı bi şeyler yapılırsa, örneğin farklı kamera açıları, animasyonlar, düzenli bir öğretim programı,vs.. işte o zaman on numara olur ve sanat merkezlerinden daha iyi olur.böyle eğitimleri bulmak gerekir.umarım kısa sürede böyle alternatifleri görebiliriz.
    - yukarıda dediğim şekilde online enstrüman eğitimleri olursa eğer sanat merkezlerine göre şu avantajları sıralayabiliriz : zamandan tasarruf(biliyorsunuz ki vakit=nakit) , tekrar tekrar izleme olanağı(dersi kaçırsanız bile telafisi kolay), nerde yaşarsanız yaşayın iyi, kaliteli eğitmenlere ulaşma imkanı(ticari kaygılarla kötü eğitmenleri önünüze sunan merkezlere bağımlı kalmazsınız), internet olan her yerden derslere kolayca ulaşma ve izleme,tekrar etme avantajı (bu çok önemli.ne kadar tekrar o kadar iyi olur), fiyat avantajları(internet üzerinden olan eğitimler genelde daha ucuz oluyor çünkü sürümden kazanıyorlar.ayrıca sanat merkezine giderken yol,yemek-içecek parası,vs..gibi masraflardan tasarruf)
    -kısacası ben online enstrüman eğitimlerini, (profesyonelce yapılırsa!) destekliyorum ve gelişmesini çok istiyorum. artık teknolojiyi takip etmek ve sanat merkezlerini evlere,cep telefonlarına,tabletlere taşımak gerekir diye düşünüyorum.
  • serkantmz S kullanıcısına yanıt
    Hocam internette dediğiniz gibi çok yanlış ve gereksiz videolar var online enstrüman eğitimi adı altında. sizin iyi bi kaynak öneriniz varmı? prodinarius çok tavsiye ediliyo.arkadaşlarım çok memnun.bu site sizce nasıl önerirmisiniz
  • esilaesen E kullanıcısına yanıt
    evet öneririm.aslında müzik eğitimcileri olarak online enstrüman alanında tek önereceğimiz kaynak şu an için prodinarius. evde kendi başınıza enstrüman öğrenebilecek şekilde güzel eğitimleri var. kaynak konusunda özelden yazan birçok arkadaş için de yazmış olalım. www.prodinarius.com
  • öğrenirsen sadece prodinarius.com dan öğrenebilirsin. diğerleriyle evde öğrenmen çok zor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.