Şimdi Ara

Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.830
Cevap
106
Favori
207.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Keenetic omni dsl var, geçen sene aldım. Modem eskiydi değiştirmek lazımdı ve hatta kopmalar yapıyordu. Açıkçası pek fazla bir şey katmadı eski modemden.

    Bir üst kat, modemin üstündeki odada zyxel 3205 v2 var. %80 üzerinde bağlantıya sahip. 2 üst kata, aynı odadan interneti taşımak için Keenetic air 1200ac aldım, 5dbi 4 anten olmasına rağmen bağlantı koptu. Hatta direk modemin üstündeki katta bile iyi bağlantı sağlayamadı. Kurulumu da bilmeyen adama işkence.

    Firmayı aradım, Ahmet Bakkal tarzında birisi telefona çıktı. Açıkçası pek yardımcı olmadı. Sadece anydesk ile bağlanıp bağlantı durumuna baktı. Zaten ben mesh olarak bağlamıştım onları. Modemle 2 sinin yerini değiştirip denememi söyledi fakat farklı bir durum olacağını zaten sanmıyorum. Aynı daire içinden işe yarayacağını söyledi ve başka yardımcı olacağı konu olmadığını belirtip telefonu kapattı.

    Piyasa olmuş zyxel 6-10 senelik cihaz bile daha iyi bağlantı veriyor. İade ettim. Tenda ac8 satın aldım, 6dbi anteni var 4 tane. Zyxel repeater görevinde idi, 2 kat üst odada yine repeater olacak şekilde ayarladım. Şu an kayıpsız interneti dağıtıyor 2 üst kata.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heavyrocker -- 3 Ekim 2021; 10:57:5 >
  • Arkadaşlar, cihazların arayüzünde ana ekranda ne kadar süredir bağlı olduğumuzu görebiliyoruz, biliyorsunuz. Ancak ben ne zaman indirme yapsam yaklaşık 2-3 saat sonra bu süre sıfırlanıyor. İndirme yapmadığım sürece herhangi bir problem yok, cihaz günlerce bağlı kalıyor ancak indirme yapınca ve bu uzun süren bir indirmeyse böyle bir sıkıntı oluyor. Keenetic yetkilisi arkadaşlarla geliştirici sürümü denedik onda da aynı sıkıntı devam ediyor. Farklı bir modemle denememi tavsiye ettiler ve denedim, diğer cihazlarda bir sıkıntı olmuyor. Benzer bir sorun yaşayan var mı?

  • heavyrocker kullanıcısına yanıt
    Merhaba heavyrocker,

    Modeminizi iade etmişsiniz bu sizin en doğal hakkınız, kayıtlarınızı incelememiz için ve sizlere verilen hizmeti değerlendirmemiz adına bizleri aradığınız numara ve kayıt için bizlere verdiğiniz isim / soyisminizi bize direk mesaj olarak yada destek@keenetic.com.tr adresine gönderebilirseniz seviniriz.
  • Confick3r kullanıcısına yanıt
    Merhaba Confick3r,

    Bu durum ile karşılaştığınızda bağlı kalma süresi sıfırlanan cihazların mac adresleri ile birlikte modeminizi kapatıp açmadan Tanılama menüsünde bulunan Self-Test dosyasını destek@keenetic.com.tr adresine gönderin inceleyelim.
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğim modemin arayüzünde ana ekranda DSL grafiklerinin üstünde Bağlı şeklinde yazılı olan süre.

  • Confick3r kullanıcısına yanıt

    Bağlantı (PPPOE) sıfırlanınca yani kopma eğiliminde bunu yapar genelde. Hat değerlerinize göre de kopma olup olmadığına emin misiniz?


    Bence self-test ve hat istatistik raporunuzla destek@keenetic.com.tr ile bilgi alışverişi yapmalısınız.

  • Hocam hat değerlerim gayet iyi, dediğim gibi indirme yapmayınca herhangi bir problem yok. Ama totem gibi bir durum var indirme başlattıktan yaklaşık 2 veya 3 saat sonra bu sayaç sıfırlanıyor, yani hep belli bir süre sonra. Bağlantı da kopup geliyor muhtemelen o sırada ama ben bilgisayar başında olmadığım için takip edemiyorum. Logda "Internet connection lost." yazıyor.

  • Confick3r kullanıcısına yanıt
    Merhaba Confick3r,

    Öncelikle cihazınızın Firmware yazılımı genel sistem ayarlarından Geliştirici modunu seçerek 3.7. Beta 3 yazılımını yükleyerek test edin yaşadığınız durum devam etmesi halinde arkadaşlarımız ile birlikte incelemek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz.
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

    Yukarıda yazmıştım güncelleme sonrası sıkıntı halen devam ediyor. Başka modemle de test ettim. Self-test ve istatistik raporundan sonra geriye servise göndermekten başka çare kalmıyor sanırım.

  • merhaba, ben biraz öneri/şikayet yazacağım;


    öncelikle sadece haftaiçi çalışıyor olmanız çok üzücü bir durum. çalışan bir insan olarak genelde sorunum olduğunda forumdan/telegram gruplarından destek alıyorum. açıkcası ne zaman internetim gitse iss mi modem mi kaynaklı olduğunu çözemiyorum.


    internet gidince önce kullandığım iss'in facebook grubuna bakıyorum. herhangi bir kopma durumu söz konusu değilse modemin günlük kayıtlarına bakıyorum. internet koptuğu zaman snr ayarını 9'sa 10, 10'sa 11, 11'se 9 gibi değiştirip internetin bağlanmasını ümit ediyorum ki modemi ilk kullandığım zamanlarda uygulayıp sonuç aldığım bir yöntemdi.


    türkiyede hizmete sunulan tüm issler için vdsl bağlantı ayarlarını paylaşmanızı öneriyorum size.


    netspeed

    türktelekom

    turknet

    vs vs. gibi


    bunu neden istiyorum? çünkü bu ayarlarla ilgili tam olarak net kimse bilgi veremiyor. yukarıda yazdığım gibi en uygun ayarı telegram gruplarından buldum ve cihazımı daha sorunsuz kullanmaktayım. fakat biraz paranoyak oldum her internet gittiğinde modem mi iss mi arasında kalıyorum ve önceden farklı bir marka modem kullandığımda düşündüğüm/arasında kaldığım bir şey değildi bu.


    ve bir de mümkünse en azından cumartesi öğlene kadar destek veren bir kaç kişi veya akşamları 19.00'a kadar destek verebilen bi kaç kişi olsa iyi olur diye düşünüyorum.


    bu arada bunu okuyan keenetic çalışanları tarafıma sövebilir, haklılar. fakat çalışan biri olarak ben de bir sorun yaşadığım zaman keenetic desteği arayamıyorum çünkü çalışma saatleri çalışan bir insana hiç uygun değil.


    en azından cumartesi öğlene kadar çalışacaklar için mesela cuma günü öğlene kadar çalışabilirler.


    öncelik olarak firmalar için uygun vdsl bağlantı ayarlarını müşterilerinize sunsanız çok makbule geçer.


    buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

  • Confick3r kullanıcısına yanıt
    Merhaba Confick3r,,

    Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi Hat Kesinti raporunu etkinleştirin hattınız kesintiye uğradığında cihazınızı kapatıp açmadan Self-Test dosyasını destek@keenetic.com.tr adresine yaşadığınız durum ve donanım haber forumdan bilgi alarak kayıt oluşturun, ilgili birimlerimiz hattınızı online oarak izlemeye alıp kontrolleri yapacaklar.




    Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI
  • pssmst kullanıcısına yanıt
    Merhaba pssmst,

    Çalışma gün ve saatleri ile ilgili talebinizi değerlendirilmek üzere ilgili birimlerimiz ile paylaşıyor olacağız. Bazı özel durumlarda kullanıcılara mesai saati dışında da geri dönüş planı uygulayabiliyoruz bu gibi talebiniz olursa destek@keenetic.com.tr adresine mesai saatlerinde kayıt açınız, yaşadığınız durumun aciliyetine göre ilgili birimlerimiz arama planı yapabilmektedir.

    İnternet bağlantısının kesilmesi birden fazla sebebi olabilir ISS kaynaklı, ev ağınızın alt yapısının eski yada sorunlu olması ve cihaz kaynaklı genellikle DSL kopma sorunu ile karşılaşan kullanıcılarımızın sorunun büyük bir kısmı ISS alt yapısı yada iç ağında kullanılan alt yapı (kablo, splitter vb.) eski yada sorunlu olmasından kaynaklamaktadır.

    Hatttınızda farklı bir modem test etme şansınız varsa yada Keenetic cihazını farklı bir hatta test edebilirseniz sorunun kaynağının hangi sebepten olduğunu anlamak en kolay yöntem olacaktır, böyle bir şansınız yoksa Tanılama menüsünden Self-Test dosyası alıp tarafımıza yaşadığınız durumu yazarak kayıt açın ilgili birimlerimiz hat değerlerinizi ve kopma nedeninizi kontrol edebiliriz.

    Cihazlarımız ülkemizde bulunan tüm internet alt yapılarını desteklemektedir. Standart kurulumda gelen DSL ayarlar ülkemizde kullanılan DSL ayarları için geçerli ayarlardır. Özel ayarlar için ISS bazlı bir ayar bulunmamaktadır çünkü ISS firmalarının kullandığı DSLAM cihazları her alt yapı için ayrı özelliğe sahip cihazlardır bu sebeple ilgili soruyu hattınızın bağlı olduğu satnral ekibinize iletmenizi tavsiye ederiz.
  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

    merhaba.


    öncelikle başka bir modem kullanma şansım yok.


    cihazı ilk kullandığımda kendi kendine çevrimdışı/çevrimiçi oluyordu hatta bu konuda bununla ilgili soru sormuştum ve beta'ya yükseltmem gerektiğini söylediniz. ben de yaptım.


    bundan sonra kopma olmadı, fakat başka bir sorunla karşı karşıyaydım. cihaz internetten kopmuyor fakat beni ağdan kickler gibi davranıyordu. cihaza ethernetle bağlı bilgisayarım telefonlar ağa bağlı olmasına rağmen internet yok hatası alıyordu.


    modemi kontrol ettiğimde ışıklar sarı yanıyor, arayüzüne girdiğimde bağlı olduğunu ve kopmadığını görüyorum. çünkü sayaç sıfırlanmıyor.


    ben bunun farkına varmadan önce iss firmama defalarca ticket açtım sağolsun ilgilendiler. en son olarak da bana modem kablosunu söküp takın dediler mesela bu bir çözüm oldu benim için. daha sonra snr ayarını değiştirin dediler, değişitirdim internet geldi, her gittiğinde snr değiştirdim. internet geliyordu ama bir süre sonra gidiyordu.


    ardından bi telegram grubundan aldığım ayarlar neticesinde daha sağlıklı kullanmaktayım.


    "Cihazlarımız ülkemizde bulunan tüm internet alt yapılarını desteklemektedir. Standart kurulumda gelen DSL ayarlar ülkemizde kullanılan DSL ayarları için geçerli ayarlardır. Özel ayarlar için ISS bazlı bir ayar bulunmamaktadır çünkü ISS firmalarının kullandığı DSLAM cihazları her alt yapı için ayrı özelliğe sahip cihazlardır bu sebeple ilgili soruyu hattınızın bağlı olduğu satnral ekibinize iletmenizi tavsiye ederiz."


    elbette cihazlarınız ülkemizdeki issleri destekliyor, bu konuda şüphem yok. fakat standart kurulumla gelen dsl ayarların pek doğru olduğunu düşünmüyorum.


    mesela telegram grubundan aldığım ayarları yapıp bir de "maksimum iletim" denen şeyi kapattığımda internetimi daha stabil kullanmaya başladım.


    burada kimseyi suçlamıyorum, ayrıca keenetic markasını çok seviyorum. modemi değiştirmeyi de düşünmüyorum.


    fakat yaşadığım sorunlar, karşılaştığım çözümler bu şekilde düşünmeme sebep oluyor. sanki default gelen ayarlarda bir nane var, veya bende bir problem var dediğiniz gibi.


    mesela bu sabah yine internet olmasına rağmen telefonum internete bağlanamıyordu ağa bağlı olmasına rağmen. çözüm de basit telefondan wifi kapat/aç bağlansın.


    bu çok garip.


    self-test dosyasını alıp paylaşabilirim tabii ki. eğer bu sorunla bi daha karşılaşırsam ki umarım karşılaşmam.


    teşekkürler cevabınız için. iyi akşamlar.

  • KEENETIC kullanıcısına yanıt

    En kısa sürede dönüş sağlayacağım. Teşekkürler.

  • pssmst kullanıcısına yanıt

    Hocam varsayılan ayarlarda bence de sıkıntı var. Mesela geçen bir Keenetic yetkilisi hat değerlerimi kontrol ederken SNR değerimi 8 küsür görüp "Hattınız pek iyi değil, bu değerin en az 10 olması lazım." gibi bir cümle sarfetti. Ben sonradan kontrol ettiğimde SNR'ın varsayılan olarak modem tarafından 8 DB'ye sabitlendiğini ve aslında hatta gelen değerin 10 küsür olduğunu gördüm. Firma yetkilisi bu ayarın varsayılan olarak aktif geldiğini bilmiyor, gerçekten tuhaf geldi bana da.

  • Confick3r kullanıcısına yanıt

    snr default olarak 8 gelmesi aslında problem değil. hattınızın durumuna göre, dolap uzaklığına göre bunu ayarlıyorsunuz. ama en az 10 olması lazım gibi bir değeri uzaktan nasıl bilebiliyor bilmiyorum. bazı arkadaşlar bunu 0 yaparak çözmüş. bazıları 10-11-12 gibi değerlerde stabil bağlantı sağlamış.


    asıl sorun vdsl ve wifi ayarları bana göre.

  • pssmst kullanıcısına yanıt

    Hocam burada mevzu problem olup olmaması değil, mevzu çalışan arkadaşların bu husustan habersiz olması. Ayrıyeten arkadaşın dediği doğru. SNR ayarı 10 altındaki değerlerde bağlantıda stabilite yahut kopma sorunlarına yol açıyor. 0 ise bu ayarı devre dışı bırakıyor, hattan gelen değer ne ise onu kullanıyorsunuz. Benim hattan gelen değerim belki 20-25 iken neden bu ayarı 8'e sabitleyeyim ki?

  • pssmst kullanıcısına yanıt
    Merhaba pssmst,

    Yaşadığınız durumu ile tekrar karşılaşırsanız incelemek isteriz lütfen Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak yaşadığınız durumu arkadaşlarımıza iletiniz inceleyelim.

    Cihazlarımızda bulunan her özel ayar için yanında ilgili ayarın ne anlama geldiği ve hangi durumlarda kullanılması gerektiği ile ilgili bilgilendirme yazısı ile kullanıcılarımızı bilgilendirilmekteyiz.
  • Merhaba Confick3r / pssmst,

    SNR ayarlarında varsayılan değer 8 dB olarak tüm modemlerde standart olarak gelmektedir. Alt yapısı ve gürültü seviyesi iyi yada kötü olan kullanıcılar için Keenetic olarak SNR değerini değiştirebilir hale getirerek kullanıcılarımızın kullanımına sunmaktayız.

    Gürültü seviyesi anlık olarak değişebilir bunun için marj aralığı kullanılır cihazlar anlık olarak gürültü seviyesini hesaplasalar bile marj aralığı olmazsa internet erişimleri kesintiye uğrar.

    Kullanıcılarımız hattının gürültü seviyesine göre SNR değerini kendileri kullanmakta oldukları alt yapı için en hızlı yada stabil hale getirebilir bu kullanıcının alt yapısına göre özel olarak ayarlanması gerek bir ayardır.

    Aşağıdaki linkte bulunan ADSL ve VDSL hat parametreleri makalemizi incelemenizi tavsiye ederiz.


    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360015810899-VDSL-hat-parametreleri


    https://help.keenetic.com/hc/tr/articles/360002830880-ADSL-hatt%C4%B1-parametreleri
  • keenetic viva router kullanıyorum, zyxel (köprü) modemde dsl ışığı yanarken, router da internet kesintisi yaşıyorum. nextdns ayarlı.

    routerde internet kesintisi neden kaynaklı olabilir?

  • 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.